KLAAS VAAK

Screenshot_1

Mark Rutte

(Door: “Driek”)

Zojuist lees ik in één onzer couranten dat kinderen steeds vaker vragen stellen over asielzoekers. “Mama”, vragen ze dan, “waarom zijn al die mensen hier?” De opmerkingen worden steeds extremer. Ja, logisch, spitse lezer van E.J. Bron, natuurlijk aanschouwden kinderen vorige zomer beelden van het aangespoelde vluchtelingenjongetje. Dat was reuze zielig, natuurlijk. Jawel. Doch niemand vertelt die kinderen dat het allemaal moslims zijn die op onze zak komen teren. En dat hun papa en mama daarvan de oorzaak zijn door steeds op de verkeerde partijen te stemmen. Weliswaar is een kinderhand gauw gevuld, maar om die ongeschonden zieltjes wijs te maken dat die lieden van plan zijn Nederland om te toveren in een kalifaat, dat begrijpen ze toch niet.

Welnu, kinderen, jullie kennen vast wel dat sprookje van Klaas Vaak. Nee? Dan zal ik jullie die vertellen. Want er is niemand ter wereld die zoveel verhalen kent als Klaas Vaak. Wat kan die man reusachtig vertellen. Ongelooflijk. Hij lijkt een beetje op onze minister-president Mark Rutte. Die naam hebben jullie vast wel eens gehoord. Nu, Klaas Vaak doet precies hetzelfde als onze Mark Rutte: sprookjes vertellen. En vele Nederlanders geloven nog altoos in sprookjes.

Laat ik mijn verhaal beginnen, lieve kinderen. In de avonduren, als jullie allemaal, het hele gezin, nog gezellig aan tafel zitten, natafelen zogezegd, dan komt Klaas Vaak. Misschien staat de televisie aan, dus niemand van jullie hoort wat. En dan, heel stil, sluipend, op kousenvoeten, komt hij de trap op. Zelfs de traptreden kraken niet. Heel zachtjes, ongemerkt, doet hij de woonkamerdeur open. En dan strooit hij het hele gezin zand in de ogen.

Het is heel fijn zand – fijngemalen woestijnzand – zodat het hele gezin de ogen bijna niet open kan houden. Maar, let wel, Klaas Vaak meent het goed, het doet geen pijn, stel je voor, hij wil alleen dat we rustig zijn, zodat we alles over ons heen laten komen en ons fijn kunnen laten belazeren. Door onze fijne bewindslieden. Ja, en we zijn het rustigst als we in bed liggen, als we helemaal suf zijn geluld door al die onwaardige figuren op de televisie. Door Mark Rutte, Klaas Dijkhoff, Alexander Pechtold en nog vele andere galgen– en leugenbrokken.

En wanneer jullie dan allemaal slapen, komt Klaas Vaak op de rand van jullie bed zitten. Hij is schitterend gekleed, hij draagt een prachtige veelkleurige mantel van pure zijde. Dus niet zoals malle Hans Spekman die er bijloopt als een verslonsde dakloze zwerver. Neen hoor. Maar het is onmogelijk uit te maken wat voor kleur dien mantel precies heeft. Het is eigenlijk maar net hoe het Klaas uitkomt. Zoals het aloude Hollandsche spreekwoord zegt:  ‘Aan den kleur herkent men den leugenaar’. Dus wat dat betreft lijkt hij sterk op Mark Rutte. Die is ook veelkleurig en voor gene leugen gebarsten.

Screenshot_2

Het woestijnzand van Klaas Vaak

Onder iedere arm heeft Klaas een paraplu. Eén is gevuld met allemaal leuke prentjes die hij houdt boven den slapende kinderen en boven papa en mama. En dan dromen ze de hele nacht de prachtigste verhalen. Over hoe fijn het is in Nederland. En hoe leuk die multiculturele samenleving. Het kan gewoon niet op. Maar, let wel kinderen, hier komt het: de andere paraplu, dus waar helemaal geen gekleurde prentjes in zitten, houdt hij boven de ondeugende kinderen en hun ouders die niet willen luisteren naar Rutte en Klaas Dijkhoff en Jesse Klaver. Die slapen de hele nacht zonder ook maar één enkele droom. Die ouders en hun kinderen kun je niks wijsmaken, die geloven al die ministers in Den Haag allang niet meer.

Lezer, pas op, Klaas Vaak komt iedere avond bij ons langs. Hij slaat geen één avond over. Vandaar dat de meeste mensen ook zo verschrikkelijk stom zijn. In plaats van dat ze hun hersens gebruiken en op een fatsoenlijke partij stemmen – bijvoorbeeld op die van Geert Wilders – stemmen ze op die huichelend bedriegende landvernietigers in Den Haag welke zelfs geen ene moer doen om onze journaliste Ebru Umar terug te krijgen uit Turkije. Ik spreek er hier nadrukkelijk schande van.  Ik wil dat hier toch even gezegd hebben.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Nederland, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op KLAAS VAAK

 1. exmarineman zegt:

  En uiteraard doet het kabinet en m.n. Rutte niets aan het geval Umar……dat laat hij wijselijk over aan Koenders. Want hij zelf – als goede vriend van Erdogan – wil die vriendschap niet in de waagschaal stellen en hij weet kritiek op zijn grote dictatoriale vriend Erdogan schaadt zijn toekomst….. Maar nu Davotoglu door Erdogan als premier bedankt is kan ook de overeenkomst met Turkije de prullenbak in en dus GEEN visumvrij reizen naar EUROPA voor de Turken! De volgende – nieuwe – premier zal nog harder de eisen van Erdogan gaan invullen …….

  Geliked door 2 people

 2. Het leuke vind ik altijd dat die kadootjes die er uit de paraplu van Klaas Vaakst komen zo mooi uit elkaar spatten als je ze wil pakken. In duizenden mooi gekleurde belletjes. Net zoals zeepbellen. Vanavond wil ik es proberen om Klaas Vaak aan te raken.

  Geliked door 1 persoon

 3. bob Fleumer zegt:

  Hoe zou dat toch voelen voor Mark Rutte de wetenschap dat erg veel mensen hem niet meer vertrouwen en toch gaat hij maar door met het buigen voor de EU, ik word er misselijk van.

  Like

 4. Frerik zegt:

  Ik kende het echte verhaal van klaasvaak niet, maar dit is em dus en zal em doorvertellen, dat zeker. Bedankt Driek

  Like

 5. Fantasie en werkelijkheid gaan hand in hand en vormen een onafscheidelijk paar. Alleen wie de kleine en grote leugens en sprookjes onder ogen ziet zal ook de waarheid leren kennen en waarderen.

  Like

 6. N.E. Derlander zegt:

  O ik dacht, dat Merk(el) Rutte (en z’n nalopers) Sinter Klaas Vaak was……

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  ‘Politiek’ is toch zo’n vuil, smerig, ziek spelletje; waarom ziet niet iedereen dit in?!
  Ik laat me door die zalvende huichelaars geen zand in de ogen strooien, maar ja, hoe kom je van dat stel kleptomane schurken af?

  Misschien helpt het een beetje als ik voor degenen die vandaag toevallig op de onvolprezen site van E.J. zijn terechtgekomen, onderstaande link plaats?

  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/15/twee-parallelle-werelden-in-simplistische-taal/

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  Het is de televisie waardoor Klaas Vaak binnen komt sluipen, maar dan met fanfare, toeters en bellen.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  In de sprookjeswereld van de Efteling werd rond 2013 in deze Nederlandse “dramaserie” toch iets letterlijker tot leven gewekt, getiteld: Efteling tv: Het Mysterie van… waarin eveneens een sprookje van Klaas Vaak voorkwam al vernietigde deze sprookjesfiguur bijna zijn rijk met een overmatige berg zand. Maar eerst wil ik zelf iets vertellen over deze dramaserie (?).
  In deze, overigens grappige, films helpt het meisje Iris van Elfen, die in de Efteling werkt, samen met haar vriend Milo Torenvalk en zijn vader Andor (afkomstig uit deze bekende sprookjeswereld) om mysteries omtrent de bekendste sprookjes op te lossen. Ze lijkt daar veel meer succes in te hebben dan de stoere Milo en Andor al arresteert de laatstgenoemde constant de verkeerde personages, net zoals de twee stuntelige detectives Jansen en Janssen in Kuifje regelmatig doen en helaas OOK de hedendaagse politie!
  Iris, wiens echte naam ik uit privacyredenen liever niet vermeld, vindt ik eigenlijk nog wel de leukste figuur uit deze films al houdt ik normaal niet erg van het geacteerde Nederlands dat ze daarin praten. Ze is een prachtige blonde meid om te zien (en ongeveer net zo oud als mijn oudste achternichtje), een eigenwijze maar zeer doortastende jongedame en ze ziet er echt geweldig uit in haar lichtblauwe sprookjeskostuum en hoge laarsjes.
  Ik vond een bepaalde scène uit één van deze afleveringen later ook geweldig om te zien waarin Ilse door Andor, een stevige gebouwde kerel die recht-door-zee is, gered (?) werd van een heks. Andor nam namelijk Ilse over zijn rechterschouder heen en droeg haar weg uit de tovergrot van klaas Vaak al zat hij er nogal naast wat het mysterie betrof. Niettemin hoop ik wel dat Ilse alleen in het sprookjesbos géén wolf of hond met hondsdolheid tegenkomt of anders Hugo van den Loonsche Duynen, de kapitein van de Bokkerijders.
  Deze laatste zou Ilse van Elfen vast ook erg graag op een soortgelijke manier ontvoeren en haar daarna in zijn villa gaan knevelen, haar handen op haar rug vastbinden en een touw om haar armen heen en voeten aan elkaar. En dan probeert Hugo misschien hierna wel om Ilse als lokaas te gebruiken om Milo en Andor in de val te lokken hoewel ik best in de Efteling graag een echte wolf tegenkomt die alleen géén Roodkapjes of oma’s lust! Wat mij betreft mag ze zelfs die akelige vrouwen-verachtende moslimextremisten en soortgelijke lastpakken HEEL ver op een afstand houden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s