Wenen houdt vast aan grenscontroles op de Brennerpas

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Oostenrijk zal in het geval van een toename van het aantal “vluchtelingen” vasthouden aan grenscontroles op de Brennerpas, wat de Europese Commissie ook zegt. Reden daarvoor zijn de tekortkomingen bij de beveiliging van de buitengrenzen.

Contra magazine

Oostenrijk is vastbesloten om in het geval van toenemende aantallen “vluchtelingen” uit Italië grenscontroles op de Brennerpas in te voeren, ook tegen het verzet van de Europese Commissie in Brussel in. Het land zou zich op een verplaatsing van de migratieroutes moeten voorbereiden, “vooral via de centrale Middellandse Zee in richting Italië”, staat er in een brief van de voormalige Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner, aan de Eurocommissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos van 15 april, waarover het weekblad “Der Spiegel” bericht.

“Op grond van de nog steeds bestaande en ook door de Europese Commissie vastgestelde tekortkomingen bij het bewaken van de buitengrens, vooral in Griekenland, kan nog niet van een duurzame en duidelijke ontspanning gesproken worden.” Door het afsluiten van de westelijke Balkan-route alleen zou daarom “nog geen duurzame reductie van de migratiestromen naar Oostenrijk te garanderen zijn”, aldus Mikl-Leitner. De voormalige minister van Binnenlandse Zaken, die haar functie in Wenen eind april opgaf om over te stappen naar de deelstaatpolitiek, argumenteert in har brief ook met de veiligheid van Oostenrijk, schrijft “Der Spiegel” verder: “Er moet bovendien rekening mee worden gehouden dat migratieroutes ook gebruikt kunnen worden door leden van terroristische groeperingen, zoals de aanslagen in Brussel en Parijs hebben aangetoond.”

Onlangs had de opvolger van Mikl-Leitner, Wolfgang Sobotka, tijdens een bezoek aan Rome de plannen bevestigd. De Europese Commissie stemde er woensdag mee in om bestaande grenscontroles in o.a. Duitsland en Oostenrijk te verlengen. De beslissing had nadrukkelijk geen betrekking op de Brennerpas.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europese Commissie, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s