Peiling: 61% van de Duitsers beschouwt de islam niet als deel van Duitsland

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Anders dan grote delen van het politieke establishment is een grote meerderheid van de Duitsers, namelijk 61%, niet van mening dat de islam bij Duitsland zou horen. Slechts 22%, dat blijkt uit een nu gepubliceerde peiling van het opinieonderzoeksinstituut “Insa” in opdracht van de “Bild”-Zeitung, vertegenwoordigt de tegenovergestelde mening.

Duits - Zuerst

Uit de peiling blijkt eveneens dat het aantal Duitsers dat de islam niet als deel van Duitsland beschouwt alleen al sinds januari met 14% toenam. Dat de islam niet bij Duitsland hoort, wordt vooral gezegd door aanhangers van de AfD (91,8%) en de FDP (81,4%). Bij de kiezers van de Groenen was 42% van mening dat de islam bij Duitsland zou horen. 46% van hen vreest een islamisering. Voor de peiling werden ongeveer 2000 mensen benaderd.

Achtergrond van de peiling is het debat rondom het nieuwe beginselprogramma van de AfD. Daarin werd door de partij vastgelegd dat de islam niet bij Duitsland zou horen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, gezond realisme, Islam, Islamisering, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Peiling: 61% van de Duitsers beschouwt de islam niet als deel van Duitsland

 1. joga zegt:

  Nou en dan zou Klever zeggen? Ze bescheiten zich liever dan dat ze hiertegen maatregelen nemen. In Nederland met Rutte is het al niet beter, maar meer van hetzelfde met steun van Groen links en Pvda.

  Like

 2. Koos zegt:

  Seit wann denn? precies!
  En welk zinnig mens zal ooit kunnen beweren dat de islam hoort bij het land van Goethe, Bach en Einstein? Dat is net zo absurd als de bewering dat deze 3 personen hun inspiratie uit Saudi-Arabie hebben geput.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Bleek 39% van de Duitsers niet naast een moslim te wonen, vandaar deze uitslag.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  En die overige 22 % zijn moslims!!!!

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  22% vind ik een afschuwelijk hoog aantal.

  Like

 6. DJuan zegt:

  Hier in Nederland ook niet… nergens in Europa zou dat moeten zijn aan de ander kant van de middelandse zee is de plaats waar ze thuis horen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s