Turkije en Duitsland – de speerpunt van de islamisering van Europa

Screenshot_17

Angela Merkel en Recep Tayyip Erdoğan.

(Door: Peter Orzechowski – Vertaling: E.J. Bron)

De welkomstgroet van de Duitse bondskanselier begin september 2015 en het Turkije-akkoord enkele weken geleden zijn belangrijke stappen op weg naar de islamisering van Europa. Door het samengaan met Merkel kan Erdoğan in Duitsland zijn bolwerken opbouwen.

Kopp-Online

De eerste stap was de opening van de grenzen op 4 september 2015 door bondskanselier Angela Merkel. Toen al werden bestaande wetten buiten werking gesteld. Want het volkenrechtelijk in het vluchtelingenakkoord van Dublin bezegelde asielrecht zegt heel duidelijk dat alle illegale immigranten, die over land aan de Duitse buitengrenzen asiel aanvragen, geen aanspraak op asiel hebben, omdat zij aankomen uit veilige derde landen. Via land is er in Duitsland geen asiel mogelijk – ook niet in Oostenrijk of Zwitserland en ook niet in Macedonië, Servië, Hongarije en Tsjechië.

Onder de ongeveer 1,8 miljoen illegale immigranten naar Europa in het jaar 2015 zouden zich ongeveer 600.000 Syriërs hebben bevonden.

Zouden, omdat de meeste van deze Syriërs geen of vervalste papieren bij zich hadden, zoals het EU-grensbewakingsagentschap Frontex in zijn nieuwste rapport schrijft.

Toen al bleek dat Turkije de beslissende rol in de gewenste volksverhuizing van islamitische immigranten speelde: bijna al deze zogenaamde Syriërs kwamen uit Turkije, waar ze deels jarenlang in veiligheid gewoond hadden – totdat Erdoğan ze naar Midden-Europa stuurde en Merkel de grenzen opende.

De propagandaleugen in de herfst van 2015 was om deze migranten “vluchtelingen” of “door oorlog verdrevenen” te noemen. De over de grenzen stromende mensen reisden duizenden kilometers ver en door veilige landen. Ze waren al lang gered. Verdrevenen door oorlog, die uit landen komen waarin geen sprake meer is van redenen om te vluchten, zijn juridisch gezien geen door oorlog verdrevenen meer.

Het aantal moslims in Europa wordt constant groter

Maar al voor de grote migratiegolf was het aandeel moslims in de West-Europese bevolking groot – met een constant stijgende tendens. Volgens het goed geïnformeerde Pew Forum on Religion & Public Life” woonden er in West-Europa voor de opening van de grenzen afgelopen herfst 4,5 miljoen moslims in Duitsland, bijna 5 miljoen moslims in Frankrijk en ongeveer 3 miljoen moslims in Groot-Brittannië.

In de “kleine” West-Europese landen was het aandeel moslims gemeten aan de totale bevolking zelfs nog groter: in Nederland wonen ongeveer 1 miljoen moslims, in België 700.000 en in Oostenrijk 500.000. Tot 2020 heeft het “Pew Forum” een sprongsgewijze toename van de islamitische bevolking voorspeld.

Erdoğan´s vijfde colonne heet Ditib

Het is de 15e mei 2015. De beurshal in Karlsruhe is met 14.000 bezoekers propvol. De sfeer is explosief. “Beginnen we vanuit Duitsland het nieuwe Turkije op te bouwen?”, vraagt de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Ja!”, roept de menigte. De Turkse gemeenschappen zouden hun “eendracht” moeten bewaren, maant Erdoğan aan, om het “nieuwe Turkije” met “globale macht” op te bouwen. “Onze religie, ons geloof is alles voor ons.” Hij dankt en prijst Allah vijftien keer.

Medeorganisator van het optreden was de Unie van Europees-Turkse Democraten (UETD), een lobbyorganisatie van de regeringspartij AKP in Europa. Zij werkt samen met het rechtstreeks aan de Turkse minister-president ondergeschikte instantie voor religieaangelegenheden Diyanet en met Ditib – de overkoepelende organisatie van meer dan 800 moskeeverenigingen in Duitsland.

Bijna alle Ditib-predikers komen uit Turkije en spreken geen of slecht Duits. De bestuursleden van Ditib worden voorgesteld door een adviescommissie, waarvan de voorzitter de president van Diyanet in Ankara is en waarvan vijf religieattachés van Turkse consulaten in Duitsland lid zijn. De imams zijn betrokken bij beslissingen van de verenigingen en de deelstaatafdelingen.

Meer aansturing van Turkse buitenlandse gemeenschappen door de Turkse staat is nauwelijks denkbaar.

De vanuit Turkije gestuurde imams vertegenwoordigen een orthodox-soennitische islam. Preken van de Ditib-moskeeën versterken diens aanspraak op alleenheerschappij, zoals deze wordt begrepen door de AKP, prijzen het martelaarschap en wakkeren hier en daar antisemitisme aan.

De religiewetenschapper Abdel-Hakim Ourghi uit Freiburg ziet bij deze vanuit Turkije gestuurde predikers een “conservatief religiebegrip, dat wordt bepaald door de islam van de 7e eeuw.” Ourghi ziet in de Erdoğan-kosmos een “voorportaal” voor radicalisering.

Voor Duitse politici, zo bekende dat onlangs de minister-president van de deelstaat Rheinland-Pfalz Malu Dreyer (SPD), is Ditib desondanks een “onontbeerlijke partner”: bij de religieuze dialoog, bij het ontwerpen van richtlijnen in het godsdienstonderwijs, bij de integratie van de vluchtelingen.

Na het Turkije-akkoord wordt er openlijk geïntervenieerd

Sinds de EU en Turkije de vluchtelingendeal hadden gesloten, grijpt de Turkse regering steeds vaker rechtstreeks in. De interventies tegen het “Aghet”-project in Dresden, de arrestatie van een Nederlandse journaliste en het protest tegen een foto op een tentoonstelling in Genève zijn slechts drie voorbeelden uit de afgelopen dagen.

Tegen “Aghet”, het nieuwe project van het symfonieorkest van Dresden, dat de dood van de Armeniërs “volkerenmoord – niet alleen in het begeleidende commentaar, maar ook in de gezongen tekst – noemt, heeft de EU-ambassadeur van Turkije bij de Europese Unie bezwaar ingediend: met de eis van het intrekken van € 200.000,- subsidie en het verhinderen van het in het openbaar noemen van het project.

Een gepland gastoptreden in Istanboel werd verboden. De Turkse EU-ambassadeur dreigde zelfs met een revisie van het vluchtelingenakkoord. Zaterdagavond 24 april werd de columniste Ebru Umar in de Turkse stad Kusadasi gearresteerd door de politie. De Nederlandse staatsburger had meermaals kritiek gehad op de Turkse president Erdoğan.

In Amsterdam werd inmiddels in haar woning ingebroken en een computer gestolen.

De volgende zaak vond plaats in Genève. Ankara is boos over een in Genève tentoongestelde foto die de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan bekritiseert. Wegens de betreffende foto heeft het Turkse consulaat daarom het verwijderen van de foto geëist.

De foto van Demir Sönmez, een fotograaf uit Genève met Koerdische en Armeense wortels, toont een affiche, waarop de voormalige minister-president Erdoğan voor de dood van een jongere naar aanleiding van een protest in Istanboel verantwoordelijk wordt gemaakt. “Ik heet Berkin Elvan, de politie heeft mij op bevel van de Turkse minister-president gedood”, stond er op de affiche geschreven.

Dat Erdoğan “steeds brutaler en vaker tegen onze fundamentele rechten en Europese waarden optreedt”, heeft ook de secretaris-generaal van de CSU herkend. Deze uitspraak zal echter niets veranderen aan de koers van zijn coalitiepartner CDU. Want over enkele weken komt de visumvrijheid voor Turken. En dan kan Erdoğan nog meer in Duitsland ingrijpen vanuit Ankara – of wie wil dan zijn agenten van de Millî İstihbarat Teşkilâtı tegenhouden, de beruchte geheime dienst MİT?

Die is al jarenlang in Duitsland actief. Volgens inschatting van de journalist Ali Solmadz heeft de MİT in tegenstelling tot andere buitenlandse inlichtingendiensten in Duitsland een breed netwerk van medewerkers en structuren. Hij gaat er van uit dat honderden agenten van Turkse afkomst in ondernemingen, in reisagentschappen en in belangrijke functies voor de MİT werken.

Officiële instanties hebben volgens Somaldz bevestigd dat er in het buitenland 800 medewerkers van de geheime dienst actief zijn. Het aantal personen dat voor de MİT werkt of deze van informatie voorzien, is echter zeker veel groter.

Waarnemers gaan er van uit dat hij ook optreedt tegen politieke tegenstanders van de regeringspartij AKP. Voor deze aanname spreekt eveneens dat de leider van de dienst, Hakan Fidan, actief AKP-politicus was.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Peter Orzechowski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Duitsland, Europa, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Turkije en Duitsland – de speerpunt van de islamisering van Europa

 1. Jean zegt:

  Onze plicht is dus merkel en die EU misdaadbende politiek uitschakelen en die smeerlapperij islam verbieden en verdrijven zodat Europa terug een seculiere staat wordt.
  Wij willen NERGENS geconfronteerd worden met die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij, niet in onze woningen niet in onze straten en niet in onze landen, onze veiligheid en ons respect voor onze vrouwen en kinderen is ons heilig en niet die fabeltjesbullshit.

  Like

 2. ildiko zegt:

  ik ben ook boos, hoe durven ze deze misdaad zo laten doorsukkelen. Jonge meiden onder de doeken, gehersenspoeld, achter de tralies van de Koran en sharia, wel erg agressief, niet minder ook die moslim jongeren. Ik maak me zorgen over onze eigen jeugd, cultuur en veiligheid.

  Like

 3. Bas zegt:

  Erdogan is niet zomaar alleen een speerpunt, maar ook een zeer gevaarlijk en machtig speerpunt.. Als hij als drukmiddel de afspraken over asielzoekers zou opzeggen en Europa in zou laten stromen. Dan zijn de rapen hier gaar. Dit wordt een debacle ! Dom om zo’n man alle troeven toe te spelen. Ach die hele EU gedachte ” Wir alle sind Brüder” was van af het begin een farce! ”Unser Sparschwein ist leer”

  Like

 4. edwin vissers zegt:

  de meerderheid van de Nederlanders geloven niet ,het zijn darwinisten ,en hebben geen ziel ,einde oefening

  Like

 5. Drs.P. zegt:

  Merkel, smerige nsb-communistische-pishoer!!!!!!!
  Ruimen die hap.

  Like

 6. hendrikush zegt:

  Ik word moslim zodra de mohammedanen onderling hebben uitgevochten wat de ware islam is.
  Tot zolang wens ik hen allen naar de maagden.

  Like

 7. Jean zegt:

  Dat smerig laf verraders wijf moet gestopt worden en liefst heel snel zo niet is Europa een verloren zaak en zijn wij enkel nog nuttig om die smeerlapperij uit die grote zandbak aan de vreet te houden en als er iets is wat ik niet wil is het juist die vuiligheid aan de vreet houden.

  Like

 8. Jan zegt:

  Libanese expat beschrijft de islamisering van Duitsland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s