Merkel´s vluchtelingendeal met Turkije staat op punt van mislukken

Screenshot_26

Merkel en Erdoğan 

(Vertaling: E.J. Bron)

In de EU is de speurtocht naar alternatieven voor de deal van Angela Merkel met Turkije begonnen: nu moeten de “vluchtelingen” op de Griekse eilanden geïnterneerd worden. Het geld moet dan naar Griekenland gaan en niet naar Turkije.

DWN

Na de niets ontziende uitspraken van de Turkse president Erdoğan in de richting van de EU discussieerden regeringschefs van enkele EU-landen volgens de “Bild”-Zeitung nu over alternatieven. De krant beroept zich daarbij op uitspraken van met de gebeurtenissen vertrouwde personen. Erdoğan had afgelopen weekend meermaals duidelijk gemaakt dat hij zijn rigide antiterreurwetten niet zou veranderen – eigenlijk een voorwaarde van de EU voor de deal.

Volgens het blad wordt o.a. overwogen om van de Griekse eilanden centrale opvangplaatsen voor “vluchtelingen” te maken, mocht de Turkse regering de grenzen voor “migranten” in richting EU weer openen. De “vluchtelingen” zouden dan op de eilanden geregistreerd moeten worden. Tegelijkertijd zouden de veerdiensten naar het Griekse vasteland opgeschort moeten worden. De mensen zouden dan op de eilanden vastzitten, afgewezen “asielzoekers” zouden dan van daaruit rechtstreeks naar hun landen van herkomst kunnen worden uitgezet, citeert “Bild” een minister van een EU-land.

Bovendien zouden in het geval van een mislukken de betalingen aan Turkije stopgezet worden en in plaats daarvan ten goede komen aan Griekenland. De CDU-politicus en parlementariër Karl-Georg Wellmann zei dat mocht de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zich niet meer aan het akkoord zou houden, dat dit zou komen te vervallen. Tegen de krant zei Wellmann: “We moeten in ieder geval ook eigen voorzorgsmaatregelen nemen: bewaking van de EU-buitengrenzen, bewerking van de asielzaken ter plaatse op de eilanden – niet op het vasteland, afwijzing van illegale vluchtelingen.”

Erdoğan maakte na het aangekondigde aftreden van zijn minister-president Ahmet Davutoğlu duidelijk dat hij een verandering van de terreurwetgeving van zijn land afwijst. De wetswijziging is een belangrijke bouwsteen van het vluchtelingenpakket van de EU met Turkije, omdat zij voorwaarde is voor de door Ankara geëiste visumvrijheid voor Turken.

De Duitse regering becommentarieerde de plannen terughoudend: er zou geen aanleiding bestaan om er aan te twijfelen dat de invoering van de overeenkomst “verder opschiet”, zei een woordvoerder van het ministerie tegen AFP. De Duitse regering zou er alles aan doen om haar bijdrage te leveren. “In zoverre is de vraag naar alternatieven niet relevant”, zei de woordvoerder.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

14 reacties op Merkel´s vluchtelingendeal met Turkije staat op punt van mislukken

 1. Drs.P. zegt:

  Turken zijn niet te vertrouwen, is altijd al zo geweest domme Merkel-muts, leer nu eens van het verleden!
  Dusssss, gaan we nu eindelijk al die maffe rubberbootjes eens lek schieten??
  Is het probleem zo over met de paard van Troje-booslim invasie!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. joga zegt:

  Ze hebben helemaal geen alternatieven, Sultan Erdogan is de baas en Merkel en Rutte hebben maar te luisteren. Het moet niet gekker worden met onze onderkruipsels.

  Like

 3. Dicksy zegt:

  Liever het geld naar de Grieken dan naar een dictator die het gekregen geld ook nog eens gaat gebruiken tegen de EU.
  Ik heb er alleszins geen goed oog als je ziet wat de EU al allemaal gedaan heeft voor die rat, ze zullen wel een compromis vinden. De terreurwetgeving zullen ze op vraag van de EU wel aanpassen met deze nuance dat Turkije ze kan blijven hanteren zolang het nodig is voor de veiligheid van Turkije. M.a.w. er zal niets veranderen en de EU gaat weer door het stof voor die smerige Turkse rat.

  Like

 4. Jean zegt:

  Helaas bestaat de EU bende uit een verzameling lafaards en verraders, die misdadigers resp. misdadigsters moeten asap opgesloten worden want zij vernietigen Europa, ons leven en toekomst worden bedreigd door terroristen.
  Laten we de schavotten van onder het stof halen want er is veel werk voor de winkel.

  Like

 5. Elena zegt:

  Mislukken van “Vluchtelingen” deal?
  HOERA HOERA HOERA !!!
  Zou Merkel muts en consorten eens wakker worden?

  Like

 6. Lilith zegt:

  Ik zit op n grieks eiland en t klopt dat hun gevraagd is om zo’ n 400 ‘vluchtelingen’ op te nemen. Op straatarme bevolking vanzo’ n 3000 man. Is tot nu toe geweigerd maar wedden dat de burgemeester omgekocht wordt met eu-geld? Aan alles is hier gebrek voor de eigen bevolking. De eu begint op n criminele organisatie te lijken en merkel is dona corleona

  Like

  • Alle “Don Corleones” worden vroeg of laat uit de weg geruimd……
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Bas zegt:

   quote: eu begint op n criminele organisatie te lijken

   Het is een criminele organisatie, al denken ze zelf (nog) van niet. Dat inzicht komt pas aan het eind van de rit als ze stuk voor stuk voor een volkstribunaal worden gesleept vanwege alle machtsmisbruik, geldsmijterij, het stichten van economische en maatschappelijke wanorde. . Witte boorden criminelen, dat zijn het !

   Like

 7. carthago zegt:

  Ik dacht dat Mergel toch de ideale geit was voor de geitenneuker erdogan. En de eunuch rutte hoor je trouwens ook helemaal niet meer,over niets en niets. Die zit zijn voorzittertje tijd natuurlijk uit in de sm kelder van de geitenneuker erdogan. De animal farm in de Eussr gaat dan toch hopelijk eindelijk eens naar het abatoir.

  Like

 8. Koos zegt:

  Dan maar een deal met de Grieken: Geld in ruil voor het tegenhouden van de vluchtelingen. Wat de Turken kunnen, kunnen de Grieken ook. En als de vluchtelingen niet meer uit het oosten komen, dan worden de Grieken bij Libie gestationeerd.

  Like

 9. elisah zegt:

  Die ex-minister-president van Turkije leek me nog een schappelijke man die vriendelijk over kwam, geen wonder dat hij moest verdwijnen.

  Like

 10. Johan zegt:

  Smerige rat Erdogan is inmiddels in Duitsland bezig om nog méér mensen aan te klagen vanwege de satireklucht. Het wordt met de dag gekker.
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article155197942/Erdogan-beantragt-einstweilige-Verfuegung-gegen-Mathias-Doepfner.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s