Migranten stenigen – opnieuw – journalisten in Rinkeby

Screenshot_30

Luchtfoto van het stadsdeel Rinkeby in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Een woordvoerder van de Zweedse politie heeft tegenover de Zweedse krant “Dagbladet” bevestigd dat journalisten van de Noorse tv-zender NRK met stenen aangevallen werden toen zij filmopnames maakten in de hoofdstad Stockholm. Het incident vond vorige week plaats in het stadsdeel Rinkeby.

journalistenwatch

Rinkeby is een van de meest problematische stadsdelen in Zweden, waarin grote werkloosheid heerst evenals een wijdverbreide criminele omgeving. Ook daarvoor al waren er steeds opnieuw journalisten in deze stadsdelen in gevaarlijke situaties terechtgekomen.

De Noorse tv-zender NRK bevestigt het incident en zegt dat het gegaan zou zijn om twee werknemers van NRK, de verslaggever en nieuwspresentator Anders Magnus en zijn cameraman Mohammed Alayoubi.

NRK zei dat Anders Magnus en fotograaf Mohammed Alayoubi met stenen werden bekogeld toen ze in Rinkeby aan het werk waren. Voorts maakte de zender bekend dat geen van de beide bij het incident gewond waren geraakt.

Magnus en Alayoubi werden begeleid door de politie toen het incident plaatsvond en ze zeiden dat de stenen voor de politie bedoeld waren en niet voor hen. Daarom zou men geen aangifte hebben gedaan, aldus de tv-zender.

Al enkele malen daarvoor hadden bewoners van Rinkeby journalisten aangevallen. Nog in maart van dit jaar werden journalisten van de Australische nieuwszender “60 Minutes” door gemaskerde mannen op het plein van Rinkeby omsingeld. De mannen sloegen en schopten enkele van de journalisten, die toen overhaast het stadsdeel moesten verlaten.

De voorstad Rinkeby wordt vaak als horrorvoorbeeld van een mislukte integratie in Zweden voorgesteld. In het stadsdeel wonen gezinnen met lage inkomens, waarvan de meerderheid migranten uit niet-westerse landen zijn. In Rinkeby worden 120 verschillende talen gesproken en hier komt een speciaal Zweeds dialect vandaan. In het Rinkeby-Zweeds worden veel woorden al vervangen door Arabische en Turkse begrippen.

Samen met Rosengård in Malmö wordt er vanuit Rinkeby al jarenlang internationaal negatief bericht. De politicus Ali Esbati zei tegenover de Zweedse krant “Dagbladet” dat veel mensen in Rinkeby de buitenlandse journalisten beu zouden zijn, die altijd een negatief beeld van het stadsdeel schetsen waarin zij wonen.

Wanneer alles wat over de plek waar je woont shit is, dan denken enkelen dat het oké zou zijn om zich zo te gedragen zoals in de kranten wordt geschreven. De bewoners van Rinkeby zouden elkaar tegen de rest van de wereld door dik en dun bijstaan, zei Esbati, die zelf in Rinkeby woont.

Koffiehuis-eigenaar Jamal Zinai, die onlangs door “Dagbladet” werd geïnterviewd, zei dat Rinkeby een veilige plek zou zijn. Het zou daar niet gevaarlijk zijn, dat zou onzin zijn. In Rinkeby zouden de mensen de islam begrijpen, niemand zou een vrouw in boerka vreemd aankijken. De mensen zouden zich hier thuis voelen, aldus Ziani tegenover “Dagbladet”. Op dit moment wonen er ongeveer 16.000 mensen in Rinkeby.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, mainstream-media, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Persvrijheid, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Migranten stenigen – opnieuw – journalisten in Rinkeby

 1. Erik zegt:

  Ze voelen zich Thuis, tuurlijk lekker separaat lekker niet democraties lekker niet me bemoeien dit is ons deel wegblijven en overdragen. Gettovorming en paralle heerser in het gebied is niet makkelijk ongedaan te maken. Wat een stomme fout van de slinkse geschiedenis, hoe los je dat op? Door internet zijn al die subversieven verbonden met gevolg een netwerk van verdere islamisering die door onze huidige slinkse macht niet wordt gebroken.
  Net gelezen over Machiavelli, die zou zeggen “afvoeren en repatriëren” funktioneel opgelost.

  Like

  • Mirjam zegt:

   De beste oplossing is gewoon het land uit en terug naar het oosten. Verder moet Zweden hun land terugvorderen/veroveren en hun soevereiniteit.

   Like

 2. Hendrik zegt:

  Als je hier niet op schiet kom je er dus nooit meer vanaf

  Like

 3. Willie zegt:

  gewoon een pistool afschieten op die smeerlappen ,dat gezeur van die Zweden begint mn kloten uit te hangen : DOE WAT ipv TE LULLEN en te KLAGEN !!!

  Like

 4. Thoth zegt:

  Oh, ze hadden kennelijk niets anders. Anders waren ze gewoon onthoofd, zoals velen…

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Het is als een plaag die over de wereld raast.
  In elk welvarend land met welvarende wijken is er na 10 jaar niets anders meer dan achterlijkheid.
  Dat elke moslim in de wereld nu niet eens doorkrijgt dat de islam overal in de wereld leidt tot geestelijke armoede en verval. Elke stad waar de islam huist zal uiteindelijk vervallen in een troosteloze negorij waar achterlijkheid de moraal is. Bizar dat de moslims juist de ellende van jarenlange islam in hun eigen land ontvluchten om hier het welvarende westen precies hetzelfde te gaan meemaken. Kansloos en dom gehouden door leiders van de islam die moslims enkel gebruiken voor werelddominantie. De islam leidt tot de ondergang van de wereld!
  Het zou tijd worden dat de moslims dit ook eens door krijgen.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Het leidt niet alleen tot achterlijkheid, maar ook tot a-socialiteit. We hebben gewoon met krapuul te maken die geen opvoeding hebben gehad. Ze halen de hele cultuur van een land neer en reduceren het tot nul komma nul. Tot hun eigen niveau, dat van wilden die totaal geen opvoeding hebben gehad.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Om zich de ware “verworvenheden” van de islam te realiseren, is bij de aanhangers van de religie van vrede en verrijking natuurlijk wel enig denkvermogen nodig.
   Dat nu, dat denkvermogen, is door eeuwenlange inteelt er bepaald niet beter op geworden.

   Er is voor het islam-probleem in Europa maar één oplossing: allemaal, ja ook die “hier” geboren zijn, terug naar hun thuisland en in de toekomst niet meer dan alléén handelspartners binnenlaten. Gecontroleerd en voor héél korte tijd.

   Like

  • Anneke zegt:

   Inderdaad een PLAAG, waar de gehele wereld onder lijdt!!! De SPRINKHANEN van allah & mohamed zijn de gehele wereld aan het plunderen. HELAAS helpt het duistere westen hun vrolijk mee. Het Avondland bevind zich op duistere gronden. Moreel en economisch gezien!!!

   Like

 6. carthago zegt:

  Ik begrijp niet dat die journalisten preventief niet gewoon kalashnikovs meezeulen naar die kalifaatratten holen. Lekker betaald prijsschieten met bonus.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Moslims zijn als parasieten, de grootste plaag die je maar bedenken kan, optreden!!!!

  Like

 8. Paul55 zegt:

  Ook in europa laten deze primaten zien, hoe primitief ze zijn.
  In hun oorspronkelijke land hebben ze ook gesloopt en gemoord.
  Islam is oorlog! Niets meer, niets minder!

  Like

 9. Paul55 zegt:

  ELITE en ISLAM, slopen de hele wereld!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Afbranden die wijk en die lieden op transport richting land van herkomst.
  Zweden is het schoolvoorbeeld van het spreekwoord “zachte heelmeesters maken stinkende wonden.”
  En Zweden is dankzij linkse partijen en een bevolking van linkse onbenullen een rottend kankergezwel geworden !!

  Like

 11. Anneke zegt:

  Zweden al decennia losgekoppeld van de christelijke cultuur, de boete is nu heel duur.. .Prijzig, op alle fronten/- vlakken. Zeg maar: ON BE TAAL BAAR.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s