Erdoğan dreigt: Als “vluchtelingen”-akkoord mislukt, sturen we de “vluchtelingen” erop uit

Screenshot_35

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz.

(Vertaling: E.J. Bron)

Turkije dreigt ermee om alle “vluchtelingen” door te laten naar Europa als de EU de visumvrijheid voor Turken niet invoert. Als het Europees Parlement “de verkeerde beslissing neemt, dan sturen we de ´vluchtelingen´ erop uit”, laat de Turkse president Erdoğan via een adviseur weten.

DWN

De ruzie over een visumvrijheid voor Turkse burgers brengt het “vluchtelingen”-akkoord tussen Ankara en de EU aan het wankelen: mocht het Europees Parlement de visumvrijheid blijven blokkeren, dan “sturen we de ´vluchtelingen´ erop uit”, dreigde de belangrijkste adviseur van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Kuzu. De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz (SPD), maakte zijnerzijds vandaag duidelijk dat zonder een inschikkelijkheid van Ankara de voor eind juni geplande afschaffing van de visumplicht ver weg zou zijn.

Breekpunt is de eis van de EU naar een hervorming van de Turkse antiterreurwetgeving. Op dit moment staat die een optreden tegen bijvoorbeeld journalisten en academici toe, ook als er geen sprake is van specifieke verdenking, wat voor Brussel onacceptabel is.

Dat het Europees Parlement zich “überhaupt met de opheffing van de visumplicht zou bezighouden zolang de wetswijziging in Ankara nog niet een zou worden “aangepakt”, zou voor hem “buiten iedere discussie” staan, maakte de voorzitter van het Europees Parlement Schulz voor de “Deutschlandradio” op niet mis te verstane wijze duidelijk.

Als Erdoğan niet bereid zou zijn om aan de criteria te voldoen, “dan zal er geen visumvrijheid komen”, zei ook de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU), tijdens een vergadering van de CDU-fractie volgens een bericht van de “Bild”-Zeitung.

Maar in plaats van op inbinden staan de signalen op confrontatie: de hervorming van de antiterreurwetgeving zou “geen bestanddeel zijn van de visumopheffing”, zei de Turkse minister van Europese Zaken Volkan Bozkir vandaag tijdens een bezoek aan het Europees Parlement. Hij zou naar Straatsburg zijn gekomen “om wellicht de laatste keer over deze dingen te praten en een foutieve ontwikkeling te voorkomen”, zei hij tegenover de Turkse nieuwszender NTV. Voor vanmiddag stond er een ontmoeting met Schulz gepland.

Een compromis is niet in zicht. Erdoğan´s adviseur Burhan Kuzu schreef dinsdagavond op Twitter dat het parlement in Straatsburg op de drempel van een belangrijke beslissing zou staan. “als het de verkeerde beslissing neemt, sturen we de ´vluchtelingen´ erop uit.”

Sinds Turkije er in april mee begonnen is om de “vluchtelingen” van de Griekse eilanden terug te nemen – en daardoor de illegale immigratie via de Egeïsche Zee in feite tot stilstand is gekomen – was er steeds opnieuw sprake van deze bedreiging. Sinds het aftreden van de Turkse minister-president Ahmet Davutoğlu, die in Brussel als betrouwbare partner werd beschouwd, schijnt ze echter serieuzer dan ooit bedoeld te zijn.

Erdoğan zou met de dreiging “hulpbehoevende mensen als chantagemiddel tegen Brussel en Berlijn inzetten in plaats van de door de EU geëiste voorwaarden voor de visumliberalisatie in te voeren”, verweet Sevim Dagdelen, de woordvoerster internationale betrekkingen van Die Linkse in het Duitse parlement, hem.

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, waarschuwde Ankara indringend om het “vluchtelingen”-akkoord vanwege de ruzie over de antiterreurwetgeving te laten mislukken: “Zo kun je in de internationale politiek immers niet handelen”, zei hij – per slot van rekening zou het Turkse zijde zijn die niet zou voldoen aan de al lang daarvoor vastgestelde criteria. Hij denkt dat Erdoğan uiteindelijk “de toenadering tot de Europese Unie, die verbonden was met dit proces, niet zo gemakkelijk op het spel” zou zetten.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Europa, EUSSR, Terrorisme, Turkije. Bookmark de permalink .

43 reacties op Erdoğan dreigt: Als “vluchtelingen”-akkoord mislukt, sturen we de “vluchtelingen” erop uit

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Als ik niet onmiddellijk vijf miljoen Euro bijgeschreven krijg op mijn rekening dan stuur ik al de vlooien van mijn honden op Merkel af

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  En ja, daar komt zijn ware gezicht te voorschijn….. a devil in disguise …

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Dan maar alle fucking rubberbootjes met asielparasiten welke voor 95% uit veilige gebieden komen lekschieten, er is geen andere optie meer.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Gewoon de bootjes terug slepen naar waar ze vandaan kwamen, hoe moeilijk kan het zijn?
   Lek steken kan als ze weer aan land zijn gegaan. De Turken moeten niet proberen hun problemen bij ons dumpen, als ze geen fatsoen voor ons hebben hoeven we dat ook niet meer te hebben richting de Turken.

   Like

 4. Anneke zegt:

  Hé, gekkerd … Voel jij ‘op je klompen’ aan dat jou plan MIS LUKT is ??? Dit is pure ON MACHT !!! Intimideren zal jij niet afleren. Het besef dat jij het niet alleen voor het zeggen hebt, zal niet tot jouw verstand-loze hersencellen doordringen. “Jouw bovenkamer geheel verschrompeld; zie de islam is vruchten-loos…”.

  Geliked door 1 persoon

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Overheden, ben op uw hoede en laat u niet chanteren door deze islamitische wolf. Gun ons de aankoop van de juiste middelen die we graag uit eigen zak betalen. Als Foxterriers zullen we onze grenzen bewaken als de volgende tsunami van de islam inzet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hans zegt:

  Als apen met apen onderhandelen krijg je één grote dierentuin.
  Zonder hekken.

  Like

 7. Duchesne zegt:

  Als Erdogan niet zichzelf publiek verontschuldigd gaan we een referendum houden om Rusland te vragen Istamboel en Ankara te nuken, of Trump…..
  Het nieuws zakt per dag qua niveau, of zijn het de “leiders”. Want Erdogan zeurt als een peuter met luieruitslag, ik herken het geluid….

  Like

 8. sjuad kirosati zegt:

  Wat El Dog beslist niet wil is een lidmaatschap,, en al zeker niet dat porum van die Duitse teef in zijn kasteel met onmannelijke volgelingen en pups als Rutte.

  Like

 9. carthago zegt:

  Typische moslimterreur reactie van de Geiteneuker kalifaatrat erdogan. En daar mogen straks 80miljoen ervan vrij door de Eussr reizen om langs de deur afpersgeld op te halen voor de geitenneuker met de goedkeuring van de inmiddels ook geslaagd voor geitenneuker eunuch rotte rutte. Er is een grote oorlog op komst, nosferatu.

  Like

 10. Johan zegt:

  Wat is het toch vermoeiend met die arrogante sultan daar in Istanbul. Hij kan driewerf opvliegen met zijn ordinaire dreigementen. De EU moet nu stoppen met onderhandelen met Turkije en de Middellandse Zee hermetisch afsluiten voor al die asielparasieten.

  Like

 11. laat de EU dan alle turken terugsturen

  Geliked door 1 persoon

 12. Fred zegt:

  En hier komt de èchte Islamitische aap uit de mouw.
  Laat die sultan maar barsten zou ik zeggen en gooi hem zo vlug als het kan uit de NATO.
  Dan kan Poetin het karwei afmaken.
  Letterlijk en figuurlijk.
  Want die heeft nog een appeltje te schillen met deze boef.
  En die Kuzu.
  Is die soms familie van?

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Dat land dient vernietigd te worden zodat Constantinopel weer van ons is met de Aya Sophia. Win win.

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Geert wil het rustiger aan doen: Dump Turkije

  For Erdogan, democracy is merely a tool. He once compared it to a tram: “You ride it until you arrive at your destination, then you step off.”

  Today, Mr Erdogan is stepping off.

  The repercussions are felt not only in Turkey, but also in European countries, such as Germany and the Netherlands, where large Turkish immigrant communities act as the fifth column of intolerance.

  Indeed, the Turkish President not only oppresses free speech at home. He has embarked on a crusade to oppress it in Europe as well. And the large groups of Turkish immigrants in Western European countries are his henchmen.

  Many of the Islamic newcomers are simply incapable of adopting our values. Indeed, they are a danger to these values.

  We must protect these values. And one of the first things to do is to sever our links with regimes promoting Islam. These regimes cannot be our friends; they are dangerous.

  It is an outrage that Turkey is still a member of NATO. The sooner we get rid of this Trojan Horse within our Western alliance, the better. We should dump Turkey.

  http://geertwilders.nl/index.php/94-english/1990-columngw110516

  Like

 15. iemand zegt:

  Als Erdogan zijn grote kutsmoel niet dichthoud trappen we alle kankerturken ons land uit.

  Like

 16. joopklepzeiker zegt:

  LEZEN !!!!!!

  Syrië : de oorlog kan beperkt worden
  door Thierry Meyssan

  Elke keer dat het Syrisch Arabische leger de jihadisten overwint komen nieuwe strijders bij duizenden het land binnen. We zijn wel verplicht te constateren dat deze oorlog van buiten af wordt gevoed en dat ze zal duren zolang men er soldaten de dood in stuurt. Ook moet men begrijpen welke buitenlandse redenen haar zich steeds weer doen voortzetten. Dan en dan alleen kan men een strategie uitwerken die levens kan sparen.

  De antieke « zijderoute » verbond Iran aan de Syrische kust via Palmyre. Het is geografisch onmogelijk andere grote verbindingswegen door de woestijn te openen. Bijgevolg is de stad de centrale inzet van de oorlog in Syrië geworden. Na een jaar lang door Daesh bezet te zijn geweest werd ze bevrijd door het Syrisch Arabische leger en heeft men twee televisie concerten georganiseerd, uitgezonden in Syrië en Rusland, om de overwinning op het terrorisme te vieren.

  Het is nu meer dan zes jaar dat Syrië in oorlog is. Degenen die dit conflict hebben gesteund gaven in het begin als reden de uitbreiding van « de Arabische lente » aan. Maar vandaag komt niemand meer met dit verhaal op de proppen. Eenvoudig omdat de regeringen die uit deze « lente » voortkwamen alweer ten val zijn gebracht. Verre van een democratische aspiratie te zijn waren deze gebeurtenissen slechts een tactiek om seculaire regimes te vervangen ten gunste van de Moslimbroeders.

  Men beweert sindsdien dat de Syrische « lente » werd afgewend door andere krachten; dat de « revolutie » —die nooit heeft bestaan— zou zijn geabsorbeerd door werkelijke jihadisten.

  Zoals president Vladimir Poutine heeft doen opmerken is op het eerste gezicht het gedrag van het Westen en de golf-landen onsamenhangend. Het is onmogelijk op de slagvelden tegelijkertijd zowel de jihadisten als de Republiek te bestrijden en te beweren dat men zich plaatst op een derde positie. Maar niemand kiest openlijk zijn kamp, zodat de oorlog doorgaat.

  De waarheid is dat deze oorlog geen binnenlandse reden heeft. Hij is niet het resultaat van een regionale omgeving maar van een globale. Toen hij werd verklaard door het Amerikaanse Congres met het stemmen in 2003 van de Syrian Accountability Act, was het objectief van Dick Cheney de hand te leggen op de gigantische gasreserves van het land. Men weet vandaag dat de « oliepiek » van ruwe olie niet het einde van de aardolie betekent en dat Washington spoedig andere vormen van koolwaterstoffen gaat exploiteren in de Mexicaanse golf. Het strategische objectief van de Verenigde Staten is dus veranderd. Voortaan is dat het beteugelen van de economische en politieke ontwikkeling van China en Rusland door die te dwingen uitsluitend over zee handel te drijven onder controle van zijn vliegdekschepen.

  Sinds hij in 2012 aan de macht kwam heeft president Xi Jinping de wil van zijn land aangekondigd zich van deze dwang te bevrijden en twee continentale handelsroutes naar de Europese unie aan te leggen. De eerste over het antieke tracé van de zijderoute, de tweede via Rusland tot aan Duitsland. Onmiddellijk zijn er twee conflicten ontstaan: eerst heeft de oorlog in Syrië niet meer als doel het regime te veranderen, maar het creëren van chaos, terwijl dezelfde chaos zich in Oekraïne installeerde zonder veel meer reden. Vervolgens heeft Wit-Rusland toenadering tot Turkije en de Verenigde Staten gezocht zodat de tweedeling van Europa in het Noorden werd verbreed. Zo snijden twee conflicten zonder eind de twee routes af.

  Het goede nieuws is dat niemand een overwinning in Oekraïne tegen een nederlaag in Syrië zal kunnen onderhandelen want de twee oorlogen hebben hetzelfde doel. Het slechte nieuws is dat de chaos zal voortduren op de twee fronten zolang China en Rusland er niet in geslaagd zijn een nieuwe communicatie-as aan te leggen.

  Bijgevolg kan men niets verwachten van onderhandelingen met mensen die betaald worden om het conflict te laten voortduren. Het is beter blijk te geven van pragmatisme en het idee te accepteren dat deze oorlogen voor Washington slechts middelen zijn de zijderoutes af te snijden. Van dat moment af zal het mogelijk worden de talrijke betrokken belangen te ontwarren, en alle bewoonde gebieden te stabiliseren.

  http://www.voltairenet.org/article191717.html

  Like

 17. Mirjam zegt:

  Er schijnt een groot misverstand te zijn in de wereld. Het misverstand dat Europa verplicht zou zijn om vluchtelingen op te nemen uit landen waar oorlog is. Landen buiten Europa echter hebben deze verplichting niet en daar is geen misverstand over.
  Wie heeft überhaupt het recht om Europa daarvoor verantwoordelijk te stellen en dit als wettelijke verplichting op te werpen: NIEMAND!!
  Als Erdogan ‘zijn’ zin niet krijgt en de vluchtelingen weer naar Europa stuurt, dan werkt nog maar één ding en dat is de grenzen dicht te houden en NIEMAND meer binnen te laten. Het roer moet om. NIEMAND meer Europa binnen. Laat de omringende landen de moslims maar opvangen. Het is goed geweest. Europa gaat kapot aan al die ‘shit’ van de zogenaamde vluchtelingen. En datzelfde geldt ook voor de zuidelijke grenzen van Europa. We moeten één front vormen. Geen Afrikanen of dergelijk meer doorlaten om hier te komen vegeteren. Ze kunnen ons dit niet verplichten. Wij zijn hun niets verschuldigd. Laat ze hun sores maar zelf opknappen. They don’t give a damn about us either!!

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Dit alles geschied in opdracht van de NWO-socialisten…De Nwe. Wereld Orde mafketels, de Vrijmetselaars zijn met hun kornuiten nog immer aan de macht.

   Like

 18. S.breget zegt:

  De eerloosheid van de islam die straks onze straten bevuild hebben we te danken aan de multi-culturele idioten zowel in Nl als in Europa.Denken deze linkse dat als de islam het hier voor het zeggen heeft zij worden ontzien aan de gruwelijkheden die deze monsters dagelijks plegen .

  Like

 19. Rodi zegt:

  Zelfs Guy Verhofstadt, Europees liberaal fractieleider zegt het : met zijn allen Erdogan beledigen !
  Het probleem met Erdogan, en vele Turkse politici in heden èn verleden, is dat ze onverholen blijven dromen van een Groot Turks Rijk. Russen, Duitsers, Engelsen, Fransen en zelfs sommige ” nuchtere Hollanders ” doen dat natuurlijk ook, maar Erdogan heeft drie goede wapens in handen : de vluchtelingen, die hij gewoon op ons af kan sturen, de Turken die al in Europa zijn en de zeer olie-domme politici in Europa.

  Geliked door 1 persoon

 20. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ik ben een grote Turk
  mijn naam is Erdogan,
  soms flaneer ik in ’n jurk
  nu heb ‘k ’n pakkie an,
  maar ’t maakt helemaal niets uit
  want ik speel mijn eigen spel
  en die EU-lafbekkenkluit
  koeieneer ik naar de Hel !
  want ik ben ’n grote Turk,
  en lach om elk gevoel…
  noem mij gerust ’n schurk,
  maar IK bereik m’n doel !
  .
  stelletje Europese honden….
  .

  Geliked door 1 persoon

 21. Dicksy zegt:

  De Eu staat met de rug tegen de muur en daarmee is alles gezegd. Wat het kleinste kind al wist wat er aan de hand was wordt nu bewaarheid. Jammer dat de Eu niet geleid wordt door kleine kinderen dan was dit nooit voorgevallen.

  Like

 22. fransdewit zegt:

  Wordt tijd dat Rusland zijn tanden eens laat zien, de EU kan het niet

  Like

 23. hendrikush zegt:

  sarc/ Wel jammer als het niet doorgaat /sarc
  Erdogan heeft in twee maanden al bijna 300 (driehonderd) vluchtelingen retour genomen.

  .

  Like

 24. Jan zegt:

  Michelle Bachmann: De migratie is een geplande invasie met als doel het christendom te vernietigen

  Like

 25. Jade zegt:

  Misschien moeten we maar eens beginnen met dat nieuwe paleis
  met de grond gelijk te maken. Die klootzak krijgt een veel te grote bek.

  Geliked door 1 persoon

 26. koddebeier zegt:

  Simpel, maak een “ijzeren gordijn” met een mijnenveld langs de Turkse grens, toch niet zo moeilijk lijkt mij.

  Like

 27. Nou: Wie er nu nóg “geschokt” is over de uitspraak van Frauke Petry over dat “vluchtelingen afschieten vóór de grens” ziet hier zowel de aanleiding vóór- als de noodzaak vàn zo’n maatregel:
  Beide vormgegeven door schoften als Erdogan!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 28. Duchesne zegt:

  Zolang dubbele nationalitiet is toegestaan is het water naar de zee dragen…..bevrijd de turken die wel willen intergreren van hun slaaf zijn door het verplicht turk blijven. Ze de simpele keus neer: of je bent Nederlander( cq ander land EU) of je bent Turk, gast en op retour naar je eigen land.
  Haal de dubbele nationaliteit weg en stel duidelijk de grens tussen eigen volk en vreemd volk. Zeker qua rechten en voordelen, het huidige beleid is waanzin en een pot honing waar hordes op afkomen. Ooit worden die teleurgesteld.
  Zwarte piet mag niet meer, dan ook sinterklaas dood verklaren.
  Een nationaliteit, keuzes maken, NU !
  Loyaliteit begint met het kiezen voor eigen volk, een paspoort krijgen en een nationaliteit is geen gelegenheids papiertje, het mag geen recht zijn om er twee te hebben, het Kan niet.

  Like

 29. Peter Willekens zegt:

  Dat ze godverdomme maar niet plooien voor die achterlijke idioot van een president. Hij probeert chantage middelen om toch zijn zin te krijgen en dat is onacceptabel. Die Erdogan voelt zich nu heel wat en probeert het gewoon!!

  Like

 30. Guardiacivil zegt:

  Geachte heer Poetin, er is werk aan de winkel, trekt u zich niet terug maar leg uw schepen voor Turkije.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s