Peiling: CDU naar historisch dieptepunt

Screenshot_33

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU).

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een actuele peiling van “INSA” zou de CDU/CSU nog maar 30,5% van de stemmen krijgen. Dat is 1,5% minder dan vorige week. De AfD scoort 15% en de SPD 19,5%.

DWN

De CDU/CSU is in een actuele peiling gedaald naar een historisch dieptepunt. Zoals de “Bild”-Zeitung dinsdag onder verwijzing naar de nieuwe “INSA”-meningstrend berichtte, zouden de CDU en de CSU nog maar 30,5% van de stemmen halen wanneer er aanstaande zondag parlementsverkiezingen zouden worden gehouden. Dat zou 1,5% minder zijn dan vorige week en het tot nu toe het slechtste door “INSA” gemeten resultaat.

Samen met de SPD, die volgens de peiling op 19,5% blijft staan, zou de grote coalitie maar op 50% van de stemmen uitkomen. Dat zijn 17% minder dan bij de parlementsverkiezingen in 2013. “De rekening CDU/CSU plus SPD is meerderheid hoeft bij de parlementsverkiezingen in 2017 niet meer op te gaan”, zei “INSA”-chef Hermann Binkert tegenover de “Bild”-Zeitung.

Daartegenover staat dat de AfD in de peiling duidelijk 1,5% stijgt naar 15%. De Groenen blijven op 13% staan, Die Linke zou op 10% komen. De FDP zou met 8% weer in het parlement vertegenwoordigd zijn. Voor de “INSA”-meningstrend werden van 4 tot 9 mei werden in totaal 2.048 stemgerechtigde burgers geënquêteerd.

In een andere peiling had zelfs twee derde deel van de Duitsers aangegeven dat zij Angela Merkel na de komende verkiezingen niet meer als bondskanselier zou willen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, Socialisten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Peiling: CDU naar historisch dieptepunt

 1. Drs.P. zegt:

  Het pas echt de goede kant op als de AfD op 30,5% staat en het CDU op 15%, maar dan nog steeds zijn we er niet want Merkel moet weg en wel zo schnell mogelijk en vervangen worden door een Václav Klaus of een Victor Orban type.
  Merkel is de kanker voor Europa en kanker dient uitgesneden/geopereerd te worden.
  Helaas zijn er vele uitzaaingen die bestaan uit allerlei slinkse nsb-idioten, dus dat is wat lastiger, maar mer precisie “bestraling” kunnen ook deze uitzaaingen grotendeel vernietigd worden.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Anneke zegt:

  Bereid jij je maar voor, op een letterlijk AF TOCHT. “Goeie reis over je toekomstige hellse wegen, vol doornige obstakels…”. NWO-trut…Beter gezegd: NWO-gangster.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Mooi zo !!!!! 🙂

  Like

 4. Fred zegt:

  Dat historisch dieptepunt kan niet diep genoeg zijn.

  Like

 5. Johan zegt:

  Hoera ! Op naar de NUL procent voor Merkel !

  Like

  • Anneke zegt:

   Het NL-CDA ontvangt het-zelfde lot !!! De gehele huidige politiek is ten dode opgeschreven…Kan beter zeggen: AF GE SCHRE VEN. “Vaarwel NWO-maffia”!!!

   Like

 6. philippe zegt:

  ondertussen is het kwaad geschied…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s