Hoeveel Molenbeeks zijn er in Frankrijk?

Screenshot_16

(Door: Yves Mamou – Vertaling: E.J. Bron)

Zonder twijfel was Patrick Kanner, de Franse minister van Stedenbouw, op 27 maart biet van plan de waarheid te vertellen. Hij was in de studio van de tv-zender Europe 1 en herhaalde het credo van links: islamitisch terrorisme zou zijn wortels hebben in armoede en werkloosheid. Maar steeds opnieuw werd hem dezelfde vraag gesteld: “Hoeveel Molenbeeks zijn er in Frankrijk?” Uiteindelijk zei hij: “We kennen op dit moment honderd stadsdelen in Frankrijk die wellicht overeenkomsten vertonen met hetgeen er in Molenbeek is gebeurd.”

Gatestone Institute

Molenbeek, dat weet inmiddels de hele wereld, is die Brusselse wijk die het epicentrum van de jihad in Europa geworden is. Het is een stadsdeel onder salafistische controle, die drie van zijn bewoners stuurde om op 13 november 2015 honderden mensen in Parijs te vermoorden. Bewoners van hetzelfde stadsdeel pleegden de bomaanslagen op het vliegveld van Brussel en het metrostation Maalbeek.

De reacties op de uitspraak van Kanner lieten niet lang op zich wachten. Jean-Christophe Cambadélis, de secretaris-generaal van de Socialistische Partij, verweet Kanner de “nationale harmonie” te “ondermijnen”. Julien Dray, een ander vooraanstaand persoon van de Socialistische Partij, bekritiseerde Kanner met de woorden: “Ik houd er niet van dat we mensen stigmatiseren.”

Screenshot_21

Desondanks laat Kanner zich niet intimideren. In een interview, dat hij op 28 maart gaf aan de krant “Le Parisien”, riep hij enkele feiten in herinnering:

“Ahmedy Coulibaly (de moordenaar in de Joodse supermarkt), die uit de Parijse voorstad Grande-Borne à Grigny kwam, Mehdi Nemmouche (die de aanslag pleegde op het Joods Museum in Brussel), die een tijdlang in de Bourgogne-wijk van de stad Tourcoing aan de Frans-Belgische grens heeft gewoond, en Mohamed Merah, die uit de wijk Mirail in Toulouse afkomstig was.”

Kanner krijgt ondersteuning van de socialistische parlementariër Malek Boutih. Hij zegt:

“Voor het eerst vertelt een minister in ieder geval een beetje de waarheid over de voorsteden, namelijk dat de getto´s stuk voor stuk veranderd zijn in zones waarover we nauwelijks nog controle hebben . . . Deze wijken zijn broeinesten van het terrorisme.”

Ook Samia Ghali, een socialistische senator uit het departement Bouches-du-Rhône, bevestigde de uitspraken van de minister: In enkele wijken van Marseille bestaan trainingskampen waar de mensen leren schieten.” Ze voegt er aan toe: “Ik ben inmiddels op het punt aangekomen waar ik me afvraag of we muren moeten bouwen om de schoolpleinen om de kinderen tegen de kogels van Kalasjnikovs te beschermen en te voorkomen dat er geweren op het schoolplein terechtkomen.”

Screenshot_19

Gilles Kepel, professor aan het Parijse Instituut voor politieke studies en een van de beste kenners van de islam in Frankrijk, verklaarde begin april dat er drie ingrediënten nodig zouden zijn om een Molenbeek te creëren:

“1. Een krachtig georganiseerde misdaad, die zich groepeert rondom de handel met cannabis (dat uit het Marokkaanse Rifgebergte afkomstig is). 2. Schuilplaatsen voor terroristen en plaatsen waar ze wapens kunnen opslaan. 3. Gemeentepolitici, die accepteren dat de Salafisten talloze niet te controleren moskeeën openen.”

Deze drie ingrediënten zouden doorgaans niet in alle honderd Franse Molenbeeks voorhanden zijn, gaf Keppel toe. Maar het zou het doel van de terroristen zijn stadsdelen te veroveren om een “enclaveoorlog” te kunnen voeren.

Patrick Kenner, de minister voor Stedenbouw, bevestigt deze these: “De Salafisten willen de macht grijpen in deze wijken.” Minister-president Manuel Valls benadrukte onlangs de ernst van de situatie, toen hij zei dat een fundamentalistische “minderheid” bezig zou zijn “de ideologische en culturele slag” om de islam te winnen.

Eigenlijk kun je nauwelijks zeggen dat de Salafisten “in deze wijken de macht willen grijpen” – want in veel wijken hebben ze dat al gedaan.

Screenshot_18

Op 27 januari publiceerde het tijdschrift “Paris-Match” een meerdere pagina´s tellende reportage over de wijk Reine-Jeanne in Avignon, waar Salafisten systematisch de controle hebben verkregen over meerdere duizend moslims:

“Hoe langer ik tussen de gebouwen wandelde, des te verbaasder werd ik. Een tuin vol radicaalislamitische wonderen, een salafistische hoek, een enclave die zo wil leven als ten tijde van Mohammed. Bakkers, kappers, huismeesters, jongeren – allemaal (of bijna allemaal) bezeten van de koran. Of laten we zeggen: hun interpretatie van de koran. Een islamitische republiek in klein formaat.”

“In de preken stellen ze aan de kaak, criminaliseren ze. Een vrouw die rookt? Een verdorvene. Een vrouw zonder sluier? Een verleidster. Een man die niet halal eet? Hij heeft een ticket naar de hel. De alleen opvoedende buurvrouw met drie kinderen, die samenwerkt met mannen? Ze zal haar deugd verliezen. In plaats daarvan zou ze beter haar baan opzeggen. Om niet als “snolletje” bekend te staan, zou de ongelukkige het op de harde manier moeten doen en van een sociale uitkering leven!”

In Sevran, een voorstad van Parijs, werd enkele weken geleden een salafistische moskee gesloten, omdat daar tientallen jonge moslims voor de “Islamitische Staat” waren gerekruteerd. Zes van hen zouden al gedood zijn in Syrië.

Nadia Remadna, een islamitisch maatschappelijk wekster, woont in Sevran. Zij heeft de plaatselijke “moederbrigade” opgericht die vrouwen moet helpen hun kinderen tegen de radicale islamieten te beschermen. In 2014 schreef ze het schokkende boek “Hoe ik mijn kinderen redde”. De ondertitel luidt: “Vroeger waren we bang dat onze kinderen crimineel zouden worden. Nu zijn we bang dat ze terroristen worden.”

Op 14 maart kreeg Remadna een dreigtelefoontje: “we weten waar je kinderen naar school gaan”, zei de beller, en bovendien: “Je dochter is heel knap”.

De volgende dag verscheen bij haar een delegatie volledig gesluierde, salafistische “waarachtige islamitische moeders” die tegen haar zei: “wij willen moskeeën, geen scholen”.

Screenshot_20

In een interview dat de filosoof Yves Michaud op 29 maart aan het tijdschrift “Paris-Match” gaf, zei hij over zijn studenten:

“Mijn voormalige studenten, die nu lesgeven in de voorsteden, vertellen me dat zich onder hun leerlingen enkelen bevinden die plotseling terrorist zouden kunnen worden. Oorzaken zijn de islam, het opgroeien, de gettovorming, die hen doet vragen naar hun identiteit, het culturele gebrek aan oriëntering. Dat is een ideale voedingsbodem voor de jihadistische missionering.”

Hoeveel Salafisten zijn er in Frankrijk? 15 tot 20.000, zegt Bernard Godard, de voormalige staatssecretaris voor Religie op het ministerie van Binnenlandse Zaken. De politicoloog Antoine Sfeir schat hun aantal op 20 tot 30.000.

Volgens informatie van de politie zijn van de 2.500 geregistreerde religieuze plaatsen in Frankrijk minstens 90 toe te rekenen aan de Salafisten. Iedere drie jaar verdubbelt dit aantal. Ze bevinden zich in de voorsteden van Parijs, in het gebied Lyon en in Marseille.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken waren 41 islamitische instellingen doelwitten van de “infiltratie”, wat betekent dat “traditionele” imams met geweld uit de weg geruimd en door salafistische imams vervangen werden.

De werkelijke vraag luidt: Als de staat op de hoogte is van deze situatie – en dat is hij – waarom heeft hij dan niet al lang het salafisme verboden, waarom verbant hij niet de salafistische imams, die niet alleen maar actief zijn in die wijken, maar ook op YouTube, Facebook en Twitter.

(De schrijver van dit artikel, Yves Mamou, woont in Frankrijk en werkte twintig jaar lang als journalist voor “Le Monde”)

Screenshot_17

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Duitse vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel:
http://www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Yves Mamou

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, Marxisme, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hoeveel Molenbeeks zijn er in Frankrijk?

 1. carthago zegt:

  De burgeroorlog die in Frankrijk sluimerend aan het ontstaan is wordt een heftige. De politiek interesseert het geen moer. Geeft niet, liever vandaag dan morgen.

  Like

 2. albertien54 zegt:

  President Duitse Veiligheidsdienst slaat alarm voor aanstaande grote ISIS aanslagen
  Xander 14-05-2016

  Opnieuw keiharde leugens media: ‘Verwarde’ man die in Beieren man op station doodstak was wel degelijk een moslim – Nieuwe Duitse Wapenbond roept buDe president van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaβen, slaat alarm en waarschuwt dat er aanwijzingen zijn dat ISIS, dat inmiddels vele tienduizenden als vluchtelingen vermomde terroristen in Europa heeft, binnenkort grote aanslagen zal plegen. ‘Brussel en Parijs waren slechts het begin. Wij moeten meervoudige aanslag-scenario’s incalculeren, door meerdere cellen tegen verschillende doelen en mogelijk over meerdere dagen.’ (2)
  Media stellen moorddadige moslimmigrant als verwarde Duitser voor.

  Kleine aanslagen vinden reeds overal plaats, maar die worden door de media zoveel mogelijk stilgehouden. Lukt dat niet, zoals op 10 mei, toen een man op een station bij München plotseling op meerdere passagiers instak en daarmee één man vermoordde, dan wordt de dader steevast ‘verward’ genoemd.

  Zowel politie als getuigen bevestigden dat de dader, de moslimmigrant Rafik Youssef, ‘Allahu Akbar! Jullie ongelovigen moeten sterven!’ schreeuwde. De media logen dat het om ‘een Duitser’ ging en veranderden zijn naam zelfs in ‘Paul H.’ (3), die vanwege ‘psychiatrische problemen’ in een kliniek moest worden opgenomen. Vele eerdere gevallen bevestigen dat de gevestigde orde er alles aan doet om de criminaliteits- en aanslagenexplosie door moslimmigranten buiten het zicht van het grote publiek te houden.

  ‘Totale ontwapening maakt ons weerloze slachtoffers’

  Net zoals er in de VS een run op vuurwapens ontstond nadat moslims enige aanslagen hadden gepleegd, is er ook bij onze Oosterburen een nieuwe wapenlobby op gang gekomen. De Duitse Verdedigingsbond wijst plannen voor een verbod op halfautomatische vuurwapens categorisch af, omdat ‘de staat de binnenlandse veiligheid niet (langer) kan waarborgen,’ zoals de hoofdredacteur van het tijdschrift Visier het verwoordde.

  ‘Eventueel moeten burgers de rol van agenten waarnemen,’ vervolgde hij. Daarom zou het gewone mensen juist moeten worden toegestaan vuurwapens te dragen. Maar wat doet de overheid? ‘Die plant juist een totale ontwapening, waardoor we als compleet weerloze slachtoffers zullen doodgaan.’

  West Europa laat welbewust grote aantallen terroristen toe

  De staat doet in heel West Europa nog iets veel ergers, namelijk miljoenen moslimmigranten toelaten waarvan men heel goed weet dat er zich grote aantallen terroristen onder bevinden. Sindsdien neemt het aantal aanvallen tussen migranten onderling –vooral van moslims tegen christenen- en van moslimmigranten tegen de autochtone bevolking schrikbarend snel toe, met de aanrandings- en verkrachtingsorgie tijdens oud-en-nieuw in Köln en tal van andere steden, en daarna de bloedige zelfmoordaanslagen in Brussel, als voorlopige dieptepunten van dit jaar.

  Ook in Duitsland heeft dat tot een stormloop op de wapenwinkels geleid. Vrij verkrijgbare gaspistolen, peppersprays en tasers (elektroshockers) gaan als warme broodjes over de toonbank. Het legale bezit van vuurwapens is flink beperkt, maar lang zo streng niet als in Nederland, waar het voor burgers vrijwel onmogelijk is gemaakt zich voor te bereiden op een tijd waarin hij zichzelf en zijn geliefden zal moeten kunnen verdedigen tegen terroristen en/of plunderaars.

  ‘Slechte journalistiek en politici’ oorzaak van verkeerd beeld wapenbezit

  De pas opgerichte German Rifle Association (GRA) waarschuwt dat ‘slechte journalistiek en ongeïnformeerde politici er de laatste jaren toe geleid hebben dat het legale wapenbezit als een bedreiging wordt waargenomen, terwijl de feiten exact het tegendeel laten zien.’ De GRA beijvert zich er dan ook voor dat het burgers wordt toegestaan om legaal vuurwapens in huis te hebben en bij zich te dragen.

  De huidige wapenwetten werken juist averechts, omdat die zich tegen nette burgers richten, terwijl criminelen en terroristen vrijwel uitsluitend illegaal verkregen wapens gebruiken. ‘Een onhoudbare toestand, die steeds meer burgers weerloos maakt tegen (bijvoorbeeld) inbrekers.’ De GRA wijst er in dit verband op dat het aantal woninginbraken sinds 2008 met 50% is gestegen, en de daders doorgaans in groepen werken en zeer agressief te werk gaan.

  Burgers weerloos tegen komende terreuroorlog

  Uiteindelijk wil de GRA naar een Amerikaanse wapenwetgeving toewerken. De snel aan populariteit winnende vrijheidspartij Alternative für Deutschland staat inmiddels achter de meeste doelstellingen van de GRA, en eist een versoepeling van de wapenwetgeving.

  In Nederland is het (vuur)wapenbezit van burgers nog steeds ‘not done’, maar dat kan snel veranderen als ook hier de eerste grote islamitische aanslagen plaatsvinden, en tal van burgers om het leven komen. De kans is aanzienlijk dat de gewone man dan afrekent met de huidige politiek, omdat die het volk welbewust weerloos laat tegen de terreuroorlog die volgens bijna alle Europese veiligheidsdiensten onverbiddelijk zal komen.

  Like

  • Thom zegt:

   De dader in München was kennelijk inderdaad een moslim, die Alluah Hakbar riep, maar het was niet Rafik Youssef. Rafik Youssef was een Irakees die in 2015 in Berlijn een politie-agente met een mes had aangevallen. Op de foto van de dader is duidelijk te zien, dat het niet om een Oosterse man gaat maar om een blanke man. Hij heette wel degelijk Paul H (waarschijnlijk Hahnemann) met zijn echte naam.
   Hij was wel blank maar wellicht van afkomst toch geen originele Duitser.

   Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Op een gegeven ogenblik zal u een conclusie MOETEN trekken die we zo angstvallig vermijden,

  1) vecht
  2) bid
  3) vlucht

  niet leuk maar onvermijdelijk .

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  het verlies is een wees maar de overwinning heeft vele vaders

  Geliked door 1 persoon

 5. reageerbuis zegt:

  Honderd? Laat me niet lachen; Er zijn in Frankrijk meer dan 750 Zones Urbains Sensibles! Zie:
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/01/Chaos-in-Franse-steden-Duizenden-vierkante-kilometers-overgenomen-door-moslims

  Like

 6. Thom zegt:

  MInister Kanner liegt opzettelijk als hij zegt dat er 100 “Molenbeeks” in Frankrijk zijn.
  In 2015 waren er 751 ZUS zones (ZUS betekent Zone Urbaine Sensible).
  Dat is een ander woord voor een no-go area waar de politie niet meer komt en waar de sharia en de misdaad het voor het zeggen heeft. De Scxhilderswijk in Den Haag is er niks bij, hoewel daar ook op oudejaar leden van de jihadistische As Soennah moskee patrouilles lopen, kun je daar overdag als burger nog enigszins op straat lopen. Dat is in een Franse ZUS zone bijna onmogelijk.

  Like

 7. Pegidafan zegt:

  Waarom sturen ze gvd het leger die gebieden niet in als de politie er geen vat meer op heeft . Politie zwaarder bewapenen en de orde herstellen en laten zien wie er de baas is verdomme . Wat een softies zijn het toch in heel West Europa met dat gelul over mensen rechten , privecy .
  He in de landen waar dat tuig vandaan komt heerste meestal een dictator , en hoe denk je dat dat komt. Die lui hebben een dictator nodig en anders maken ze er een grote rotzooi van.
  Wij zullen ten ondergaan aan onze zwakte en doorgedraaide wetten . Zo kan je niet strijden tegen het kwaad , hun houden zich nergens aan en onze politie mag niets . Een zwak volk heeft geen bestaansrecht , zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven gaan , DE STERKSTE WINT .
  En op de achtergrond de slimste of sluwste zoals je het noemen wilt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s