Oostenrijk ziet vooreerst af van controles op de Brennerpas

Screenshot_6

De  ministers van Binnenlandse Zaken van Italië en Oostenrijk, Alfano en Sobotka, vrijdag op de Brennerpas.

(Vertaling: E.J. Bron)

Oostenrijk wil vooreerst geen controles invoeren op de Brennerpas, omdat er nauwelijks “vluchtelingen” via de Italië-route naar het noorden komen. In werkelijkheid zou Oostenrijk wel eens toegegeven kunnen hebben aan de druk van Duitsland en Italië. Beide landen willen het toerisme niet verstoren.

DWN

Oostenrijk zal vooreerst geen controles invoeren op de Brennerpas naar Italië. Een woordvoerster van de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Sobotka zei vrijdag dat wanneer Italië zijn grenzen en de treinverbindingen zou controleren, zoals op dit moment zou gebeuren, geen controles nodig zouden zijn. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, verklaarde na een gesprek met zijn Oostenrijkse collega dat zijn land 110 extra grensbewakers ingezet zou hebben om de binnenkomst van “vluchtelingen” in Oostenrijk te verhinderen. Ze zouden worden ingezet om op de Alpen-pas te patrouilleren. De daar opgepakte “migranten” zouden naar Italiaanse “vluchtelingenonderkomens worden gebracht.

Oostenrijk had na het sluiten van de Balkan-route een toenemende “vluchtelingen”stroom over de Italiaanse grens gevreesd. Tot nu toe waren de meeste “vluchtelingen” vanuit Turkije naar Griekenland overgestoken en daarna via de Balkan naar Centraal-Europa gereisd. Sinds deze route geblokkeerd is, houdt men er rekening mee dat de passage over de Middellandse Zee naar Italië voor velen als een uitwijkroute geldt. Mocht dit inderdaad het geval blijken te zijn, had Oostenrijk de bouw van een hek aangekondigd en was met de eerste bouwmaatregelen begonnen. Scherpere grenscontroles zouden het reis- en handelsverkeer over de Alpen-pas aanzienlijk beperken.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Duitsland, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, landverraad, Oostenrijk, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oostenrijk ziet vooreerst af van controles op de Brennerpas

 1. carthago zegt:

  Met de fpo gaan de grenzen gewoonweg dicht, dat is zeker. Goed van en voor oostenrijk.

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Rusland ziet kernoorlog dichterbij komen nu VS afweersysteem in Roemenië plaatst

  De Verenigde Staten hebben hun provocaties aan het adres van Rusland verder opgevoerd nu gisteren bij de stad Deveselu in Roemenië de eerste raketten van het afweersysteem, dat de naam ‘Aegis Ashore’ draagt, in gebruik zijn genomen. Officieel zijn die raketten bedoeld tegen aanvallen uit het Midden Oosten en met name Iran. In werkelijkheid is het systeem gericht tegen Rusland. Het Kremlin waarschuwt al jaren tegen de plaatsing van de afweerraketten, omdat het de machtsbalans verstoort en een preventieve NAVO aanval op Rusland mogelijk maakt. Nu de raketten –tegen alle eerder beloftes in- toch zijn geplaatst, wordt in Rusland openlijk gediscussieerd over een mogelijke kernoorlog in Europa.

  ‘We hebben nu de capaciteiten om de NAVO in Europa te beschermen,’ zei Robert Bell, afgevaardigde namens de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter. Het raketafweersysteem in Europa werd 10 jaar geleden aangekondigd. Al die tijd waarschuwt Moskou dat plaatsing van dit systeem als een grote bedreiging zal worden opgevat, waar een passend antwoord op zal komen.

  Westen brak beloftes, NAVO wil ‘first strike’ optie

  Na de Koude Oorlog had het Westen beloofd de NAVO niet zonder Russische instemming naar het oosten uit te breiden, en geen systemen te ontwikkelen die de (nucleaire) balans zouden verstoren, zoals afweerraketten. President Bill Clinton was de eerste die deze beloftes al na een paar jaar brak, en sindsdien wordt de één na de andere toezegging die aan Rusland werd gedaan, eenzijdig terzijde geschoven.

  Het Kremlin wijst erop dat het NAVO raketschild bedoeld is om de Russische kernraketten lang genoeg te neutraliseren om een Amerikaanse ‘first strike’ op Rusland mogelijk te maken. Het behoeft geen uitleg dat president Putin geen andere keus heeft tegenmaatregelen te nemen. Het enige wat hij kan doen is het plaatsen van nog meer raketten langs de grenzen met Europa, want een eigen vergelijkbaar raketafweersysteem heeft hij nog niet. Waar de Russen wel in voorop lopen is de ontwikkeling van ballistische raketten die afweersystemen kunnen omzeilen.

  ‘Verwoestende acties van VS’

  In Moskou wordt in de media zelfs gezinspeeld op een mogelijke kernoorlog in Europa, waarbij Roemenië, gastheer van de Amerikaanse afweerraketten, ‘een rokende puinhoop’ zal worden. Een woordvoerder van het Kremlin hield zich wat meer op de vlakte, maar sprak wel van een ‘bedreiging’ van de Russische Federatie. ‘We hebben maatregelen genomen om de veiligheid van Rusland te waarborgen.’

  Vanzelfsprekend waren de VS, de NAVO en de EU daarvan op de hoogte, en dat was dan ook precies de reden dat het afweersysteem wordt opgesteld. Maria Zakharova, woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, sprak dan ook van de ‘verwoestende acties van de VS en zijn bondgenoten. De raketafweer is een directe bedreiging van de regionale en wereldwijde veiligheid.’

  Schending verdrag uit 1987

  Hoewel er volgens de New York Times (nog) geen kruisraketten in Roemenië staan, is de installatie van de lanceersystemen een directe schending van een verdrag uit 1987, dat bedoeld was om het onmogelijk te maken elkaar plotseling met op korte afstand van de grenzen geplaatste kernwapens te vernietigen. ‘We hebben het over een schending van dit verdrag,’ vervolgde Zakharova. Putin dreigde eerder zich om deze reden uit het verdrag terug te trekken.

  Gevaar van wereldwijde kernoorlog groter geworden

  Het systeem in Roemenië zorgt ervoor dat de Russische leiders geen tijd meer hebben om te bepalen of een eventuele aanval kan worden bevestigd, en zo ja, of dit met kernwapens gebeurt. Dat betekent dat het Kremlin binnen luttele minuten zal moeten besluiten of het een massale nucleaire tegenaanval uitvoert. Doet het dat niet, dan lopen de Russen het risico dat hun raketten bij een ‘first strike’ worden uitgeschakeld. Doet het dat wel, dan wordt daarmee een wereldwijde thermonucleaire oorlog ontketent.

  Een van de Russische tegenmaatregelen werd vorig jaar herfst in de media besproken. Er zou een ‘drone’ onderzeeër zijn ontwikkeld die een krachtige kernbom in de kustwateren van de vijand tot ontploffing kan brengen. De daarop volgende radioactieve tsunami zou vervolgens een enorm kustgebied totaal verwoesten.

  ‘Oost Europa in rokende puinhoop’

  Konstantin Bogdanov, een bekende Russische analist, schreef dat het NAVO afweersysteem in Oost Europa het gevaar dat een internationale crisis op een kernoorlog uitloopt fors groter maakt. De eerste doelwitten van de Russen zullen volgens hem de lanceerinstallaties van de afweerraketten zijn. Dan zou de VS wel eens gedwongen kunnen worden om zich ‘over de rokende ruïnes van het afweersysteem in Oost Europa’ met Rusland te verzoenen.

  Desondanks juichte de Roemeense president Klaus Iohannis de komst van Aegis Ashore toe, en pleitte hij voor meer NAVO oefeningen in zijn land, en voor een permanente aanwezigheid van marineschepen in de Zwarte Zee (2).

  Oorlog met Rusland stap dichterbij

  Als eerste reactie kan Rusland besluiten om nog meer mobiele ‘Iskander’ (SS-26 Stone) raketten in bijvoorbeeld Kaliningrad te plaatsen. Deze korte-afstand ballistische raketten kunnen kernkoppen vervoeren, en kunnen letterlijk binnen enkele minuten de Baltische NAVO lidstaten en Polen vernietigen.

  Nu de NAVO onder leiding van de VS zijn agressieve provocaties almaar verder opvoert, heeft het Kremlin feitelijk geen andere keus meer. En daarmee komt de door de globalisten in Washington en Brussel gewenste oorlog met Rusland weer een stap dichterbij.

  Xander

  (1) Zero Hedge
  (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/05/Rusland-ziet-kernoorlog-dichterbij-komen-nu-VS-afweersysteem-in-Roemeni-plaatst

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Als het beleid niet verandert zal geen enkel vakantieland zich nog druk hoeven te maken om het toerisme. Alle mooie steden die we zouden kunnen bezoeken, worden overspoeld met soepjurken, zwarte tenten, dreigend kijkende gelukszoekers, zéker als we met een biertje op een terras zitten! Wie wil er straks nog naar een Alpenland? Wie wil er over een tijdje überhaupt nog met vakantie naar het buitenland? Het is overal hetzelfde liedje.
  Stel dat ik een appartement geboekt heb, en dichtbij worden ‘vluchtelingen’ opgevangen en gehuisvest, dan is mijn vakantie bij voorbaat al verpest.
  Ik blijf dus gewoon thuis.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s