Daar zal Erdoğan enorm aanstoot aan nemen – Duitse erkenning Armeense genocide

Screenshot_29

(Door: Angelika Hellemann en Miriam Hollstein)

Aan deze vergadering van het Duitse parlement zal de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan enorm aanstoot nemen: op 2 juni zal het Duitse parlement de verdrijving en vernietiging van de Armeniërs door het Ottomaanse rijk officieel als volkerenmoord veroordelen.

Om 11.20 uur is het agendapunt aan de beurt, dat voor nog meer stress tussen Berlijn en Ankara kan zorgen dan het gedicht van de satiricus Jan Böhmermann. Want de Turkse regering ontkent de genocide hardnekkig. Erdoğan heeft zijn ambassadeurs er al op uit gestuurd om tegen de naam volkerenmoord te protesteren.

Maar de Duitse parlementariërs willen niet buigen voor de Turkse druk. In de motie van de CDU, de SPD en de Groenen is al in de titel op niet mis te verstane wijze sprake van volkerenmoord: “Herinnering en herdenking van de volkerenmoord op de Armeniërs en andere christelijke minderheden in het Ottomaanse rijk 101 jaar geleden”, luidt de titel van het parlementsdocument. In de Eerste Wereldoorlog had de Turkse regering geprobeerd de Armeense minderheid in Anatolië door middel van massale moord en deportaties te vernietigen. Historici gaan uit van meer dan een miljoen slachtoffers.

De chef van de Groenen, Cem Özdemir, is de initiator van de motie. Hij zei tegen “Bild am Sonntag”: “Het is mogelijk dat er trammelant uit Ankara komt. Maar het parlement laat zich niet chanteren door een despoot als de heer Erdoğan.” De documentatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken over het bloedbad op de Armeniërs zou overduidelijk zijn. “Na de beslissing van het Duitse parlement zal het voor Turkije veel moeilijker worden de volkerenmoord nog langer te ontkennen.”

Ondanks de “vluchtelingen”crisis en de dringend noodzakelijke hulp van Erdoğan willen de Duitse parlementariërs hard blijven. De fractievoorzitter van de SPD, Thomas Oppermann: “Duitsland draagt als voormalige belangrijkste bondgenoot van het Ottomaanse rijk een bijzondere historische verantwoordelijkheid. Dat staat volledig los van de dagelijkse politieke discussies in de vluchtelingencrisis. Ik ben tegen een devote omgang met Erdoğan. We zouden hier geen valse consideratie in acht moeten nemen.”

Wat betreft de fractievoorzitter van de CDU/CSU, Volker Kauder (CDU), kan de erkenning van de Armeense genocide bijdragen aan een verzoening: “Wij willen aan de volledige verwerking meehelpen met het doel om datgene dat de Armeniërs en Turkije van elkaar scheidt te overmeesteren.”

Met ondersteuning van de Duitse regering willen de componist Marc Sinan en de intendant van het symfonieorkest van Dresden, Markus Rindt, een Duits-Turks-Armeense vriendschapsvereniging oprichten. Cultuurprojecten dienen mee te helpen de volkerenmoord te verwerken en de Armeniërs en Turken met elkaar te verzoenen.

Bron:
www.bild.de
Door: Angelika Hellemann en Miriam Hollstein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t A.H.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Armenië, Duitsland, Genocide, Turkije. Bookmark de permalink .

15 reacties op Daar zal Erdoğan enorm aanstoot aan nemen – Duitse erkenning Armeense genocide

 1. Hans zegt:

  Misschien kan erdogan beter proberen te ontkennen dat ie een kleine heeft.
  Maar ook dat zal niet lukken.

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Erdogan heeft een erg kort lontje. Dit is de opmaat van grote vluchtelingenstromen die vanaf juni-juli vanuit Turkije onze kant op gaan komen. Ondanks alle voorbarige prietpraat van onze regering dat de vluchtelingenstroom anno nu voor 90% opgedroogd is !

  Like

 3. carthago zegt:

  De Oostenrijkers hebben de Gates of Vienna al (h)erkend door de grenzen dicht te timmeren. De kans is door deze Duitse erkenning wel groot dat de D666 nazi pechtold op bezoek gaat bij de geitenneuker nazi erdogan om samen uit te huilen.Dat is weer een nadeel van democratie,je mag een dictator motiveren om door te gaan met moorden,als er maar een goede reden voor is. Voor de zwabber nazi Mergel en groot mufti rutte maakt het natuurlijk niet uit, die fungeren al als paleisdweil van DE geitenneuker.

  Like

 4. hendrikush zegt:

  Eindelijk een principieel standpunt. Hulde voor Cem en de komende ondersteuners van deze motie. Prachtig dat een Groene, Duitse, Turk (Armeen?) hiermee aantoont geen Dhimmy te willen zijn. De bloeddruk van de sultan zal me een zorg zijn.

  Like

 5. Pegidafan zegt:

  Groot gelijk dat we ons niet laten vertellen wat we wel of niet moeten vinden , MAAR volgens mij worden we zo opgenaaid tegenover elkaar om een class oftewel een oorlog te veroorzaken .
  Kijk in Londen , een moslim burgemeester , op de bussen in Londen en alle grote steden in Engeland een tekst van alle glorie voor alha . In Rotterdam een moslim burgemeester , voorzitster van de tweede kamer een moslim . Duizenden en duizenden gelukszoekers onze kant op .
  En ga zomaar door . We worden van twee kanten opgehitst . Kijk er moet iets gebeuren daar ben ik het helemaal mee eens , MAAR wel blijven zien dat het allemaal expres gebeurd . Dus dat erkennen van een volkeren moord op de Armeniers is prachtig , maar gebeurd wel met een reden.

  Like

 6. Dicksy zegt:

  Hopelijk is dit de druppel voor erdorat om zelf het akkoord met de Eu op te blazen. Laat die vluchtelingen maar komen maar erdorat zal liever zijn centen en visumvrij reizen kiezen boven iets wat gebeurt is in een tijd dat hij nog niet geboren was.
  Her erkennen van de Armeense genocide is gewoon pro forma voor de geschiedenisboekjes en wat stoere taal, wat roepen en brullen en daar zal het bij blijven.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  De 101 jaar oude Armeense genocide erkennen en de hedendaagse Koerdische genocide faciliteren…
  Erdogan lacht zich de löl (als die niet net in een geit zit) uit de broek…

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  De erkenning van de Holocaust help Israël ook zo veel op het ogenblik !

  We financieren nog steeds Joden moordenaars met onze belasting centen .

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Het is wel erg laat om met deze erkenning te komen. Maar goed, beter “laat dan nooit”, zal ik maar zeggen. Turkije mag NOOIT, nooit bij Europa komen! Erdogan, is niet meer of minder dan een radicale moslim, die lak heeft aan zoiets als democratie. Daarom kan hij het ook zo goed vinden met Juncker c.s. van de rode EUSSR.

  Like

 10. Jan zegt:

  Erdogan dreigt liefdesrelatie met Merkel te verbreken: Als jullie de het doden van Armeniërs genocide noemen wil ik heulemaal niks niets meer met jullie worsten vretende Duitsers te maken hebben:

  Like

 11. Jan zegt:

  Erdogan volledig op de hitleriaanse tour:

  Erdogan fordert Bluttests von deutschen Mandataren

  Nach der vom deutschen Bundestag verabschiedeten Resolution, in der die Tötung von 1,5 Millionen Armeniern vor rund 100 Jahren im Osmanischen Reich als Völkermord bezeichnet wird, hat der türkische Staatspräsident Recep Tayyip Erdogan seine Angriffe auf türkischstämmige Abgeordnete im Bundestag noch einmal verschärft. “Manche sagen, das seien Türken”, sagte Erdogan am Sonntagabend in Istanbul. “Was denn für Türken bitte?” Erdogan sprach sich dafür aus, den betreffenden Mandataren Blutproben entnehmen zu lassen.
  ….
  http://www.krone.at/Welt/Erdogan_fordert_Bluttests_von_deutschen_Mandataren-Wilde_Hetze-Story-513658

  Like

 12. Jan zegt:

  O großer Schreck, nu zijn Angie en Ilham Aliyev, president van Azerbeidzjan ook al gebrouilleerd omdat de Bondsdag voor de genocideresolutie omtrent Armenië stemde

  http://en.apa.az/xeber_azerbaijani_president_cancels_bundestag__244911.html

  Like

 13. Jan zegt:

  Moslimterroristen vallen politiestation aan in Armenië

  Armed men seized a police station and hostages in Armenia’s capital Yerevan on Sunday, killing one police officer in the process before demanding Armenians take to the streets to secure the release of jailed opposition politicians.

  Their main demand was to free Jirair Sefilian, an opposition leader whom the authorities have accused of plotting civil unrest. Sefilian was jailed in June over allegations of illegally possessing weapons.

  http://www.oann.com/armed-men-seize-police-station-hostages-in-armenia-security-service/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s