Desastreuze EU-missie in de Middellandse Zee: 9.000 “vluchtelingen” gered, maar geen succes tegen smokkelaars

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Officieel bestrijdt de EU onder de codenaam “Sophie” in en voor Libië de mensensmokkelaars en de overtocht van illegale boot”vluchtelingen” over de Middellandse Zee. Echter alleen maar op papier – het Britse Hogerhuis heeft nu in een rapport van zijn commissie EU-aangelegenheden een vernietigend oordeel geveld over de praktische successen van de missie.

Duits - Zuerst

Sinds afgelopen jaar dient de EU-missie in de Middellandse Zee, waaraan ook ongeveer 400 Duitse soldaten deelnemen, volgens haar officiële opdracht netwerken van smokkelaars op te rollen en de mensenhandel te beperken. Daarbij dienen bijvoorbeeld boten vernield te worden waarmee smokkelaars “vluchtelingen” de Middellandse Zee op sturen. Maar volgens het Britse rapport zijn de successen te verwaarlozen: de mensensmokkelaars veranderden gewoon hun strategie en vervoerden de “vluchtelingen” in rubberboten in plaats van in houten boten, in de terechte veronderstelling dat de EU-schepen de in zee drijvende “vluchtelingen” oppikken en verder transporteren naar Europa.

Ondanks het inzetten van een armada van negen schepen, een onderzeeër, verkenningsvliegtuigen en zelfs drones kwam het volgens het Britse rapport sinds het begin van de missie slechts tot 50 arrestaties, waarbij het bovendien veelmeer om onbelangrijkere verdachten en handlangers van netwerken van mensensmokkelaars zou zijn gegaan. Echter – en dit boekt het rapport als succes – de zoektocht naar en redding van “vluchtelingen” zou succesvol zijn geweest: ongeveer 9.000 mensen konden opgepikt en gered worden. Dit deel van de missie zou voortgezet moeten worden, adviseren de schrijvers van het rapport. Eind juni moet het mandaat voor de missie verlengd worden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Naïviteit, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Desastreuze EU-missie in de Middellandse Zee: 9.000 “vluchtelingen” gered, maar geen succes tegen smokkelaars

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Het kan natuurlijk niet zo openlijk maar het gebruik van veerboten zou vermoedelijk veel goedkoper zijn. Maar ja, dan kan er geen schone schijn opgehouden worden.
  We worden op deze manier belazerd.
  Het is de hoogste tijd dat we een grootscheepse verplichte remigratie opzetten om al die zogenaamde vluchtelingen terug te brengen naar hun landen van oorsprong. Laten ze daar maar in hun eigen onderhoud proberen te voorzien. We hoeven toch niet blijvend voor gekke HENKIE te spelen? Genoeg is genoeg!
  Bijkomend voordeel is dat het gevaar van de zijde van de jihadisten dan ook afneemt. Struikelblok is nog wel het (s)LINKSCHE beleid van de huidige overheden in Europa. Nog wel….. want de rechtse (populistische, nationalistische) politieke partijen zijn in opmars. Aan die opmars zal ook Aboutaleb een halt kunnen toeroepen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten –

  Like

 2. exmarineman zegt:

  Ja en als men dus alsnog al die rubberboten oppikt, leeg haalt en aan boord neemt en vervolgens naar Sicilië of Lampedusa brengt schieten we dus e=geen ene rotmoer op. Zoals dus al was te verwachten na die “goede” overeenkomst en € 6,6 miljard per jaar kostende deal met Erdogan….. En als de mensensmokkelaars dus dot door hebben dan gaat men weer vol aan de bak…….oftewel de stroom verplaatst zich van oost naar west……

  Like

 3. elisah zegt:

  Hoezo gered? Het zijn gewoon lifters die wachten om opgepikt te worden. Zet ze nou gewoon af waar ze vandaan komen, stelletje schijnheiligen!

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waar al die rubberboten vandaan komen? Of heeft in Turkije en Libië iedereen zo’n ding? Die boten worden door een of andere handelaar geleverd. Dáár, bij de bron dus, zou de immigrantenstroom gestopt kunnen worden.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Rick zegt:

  Het is toch wel zo logisch om de mensen na de “redding” weer aan Afrikaanse zijde aan land te zetten. Anders is er alleen maar aanmoediging in plaats van ontmoediging…

  Like

 6. En zo probeert men iedereen te belazeren. Want Europa moet kapot,linksom of rechtsom.En dat allemaal om een yankendroom. Of Poetin dat toestaat is een ander verhaal,laten we hopen dat hij evenals in Sirië de boel tegenhoudt en bijstuurt

  Like

 7. Pieter zegt:

  Ach ja, mensensmokkelaars oppakken en het voorkomen van drenkelingen dat was de slogan van de EU, want dat was toch wel ZO schofterig wat die mensensmokkelaars deden, dat was veel erger dan miljoenen kansloze tokkies asiel gunnen in de EU.

  En wat te zeggen van al die verzopen kindertjes met vaders en moeders. Dan moet je toch wel heel erg wanhopig zijn als je je leven op zee waagt voor een nieuw levenslang gesubsidieerd bestaan te beginnen met een wasmachine, huis, geld, autootje en uitkering in je land van keuze.

  Like

 8. Jean zegt:

  Willen wij nog enige toekomst en perspectief bieden aan “onze” kinderen en kleinkinderen dan moeten wij nu gaan ingrijpen en die EU misdaadinstelling volgepropt met zwaar dementerende misdadigers asap opruimen want die waanzinnige idioten vernietigen ons Europa door die misdadige import van barbaren en primitievelingen, onze samenleving wordt onleefbaar en is op veel plaatsen al volledig onleefbaar door de aanwezigheid van barbaren.
  Onze kinderen en vrouwen zijn niet meer veilig en kunnen zich niet meer veilig verplaatsen zonder bedreigingen.
  Wij MOETEN die EU misdadigers en die reetlikkers verdrijven van ons grondgebied.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s