Poetin reageert op NAVO-raketafweerschild: “We zullen antwoorden op de bedreiging van Rusland”

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook de Russische president Poetin heeft nu officieel gereageerd op het in bedrijf nemen van een NAVO-installatie in het kader van het westerse raketschild. Het persbureau TASS citeert Poetin met de woorden: “Dat zijn blijkbaar eerste stappen van de VS om het strategisch evenwicht van de krachten te verstoren.” Daarom zou er nu van de kant van Rusland alles aan gedaan moeten worden om het krachtenevenwicht te garanderen. “Dat is de meest betrouwbare garantie dat het niet tot een groot militair conflict komt.”

Duits - Zuerst

Poetin herinnerde eraan dat Rusland de NAVO herhaaldelijk voor het opbouwen van de omstreden raketafweer gewaarschuwd zou hebben. “We hebben al zo vaak onze twijfels uitgesproken, een samenwerking voorgesteld – ook met onze Amerikaanse partners. Maar al onze voorstellen werden helaas afgewezen.” Nu zou Moskou onderzoeken “hoe we een einde kunnen maken aan deze bedreiging van de veiligheid van Rusland.” Rusland zou “moeten antwoorden op de bedreiging van haar veiligheid”.

De NAVO had donderdag in het Zuid-Roemeense Deveselu een raketafweerinstallatie in bedrijf genomen, van waaruit ook kruisraketten afgevuurd kunnen worden. In Polen is nog zo´n installatie gepland, die in 2018 bedrijfsklaar moet zijn. Poetin beschuldigde de VS er in zijn stellingname eveneens van met de raketafweer in Oost-Europa het INF-verdrag ter eliminatie van korte en lange afstand raketten te schenden, waarover Washington en Moskou in 1987 een akkoord hadden bereikt.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NAVO, Oost-Europa, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op Poetin reageert op NAVO-raketafweerschild: “We zullen antwoorden op de bedreiging van Rusland”

 1. Bas zegt:

  De NAVO onder leiding van de VS, samen een lookalike van IS !

  Like

 2. Dicksy zegt:

  De Amerikanen, met in hun zog de europese hielenlikkers, zullen alles blijven doen om de Russen te provoceren tot deze ( hopelijk niet ) zijn geduld verliest.
  Het is de Amerikanen om niets anders te doen dan WO III op europese bodem te kunnen uitvechten. Wat Hitler in 1941 niet lukte, lebensraum nach Osten, willen de Amerikanen kost wat kost toch verwezenlijkt zien en waarom ?

  Like

  • Bas zegt:

   De VS samen met de EU heeft er geopolitiek alle belang bij Rusland militair op de knieën te krijgen, Men doet dit door Rusland via de NAVO in te kapselen. Daarnaast gebruikt men de al oude beproefde boycot methode van de Amerikanen en de VN om het land economisch en bestuurlijk te destabiliseren. De EU / VS connectie ziet er kennelijk geen been in overal onvrede en chaos, onder de bevolking te scheppen. Om zo de rijkere bovenlagen van het land uit te dagen (net als in Oekraïne en tal van andere landen) bestuurlijk een greep naar de macht te doen. Om hierna de betrekkingen en het economisch verkeer als vanouds (weliswaar nu onder leiding van de EU en de VS en de wereldbank) alsof er niets is gebeurd financieel met westerse en Amerikaanse leningen op gang te brengen, en alles weer is zoals het hoort te zijn. Afhankelijk van de VS !!!

   Like

 3. albeertje zegt:

  ik ,wwet zeker ,als ,er weer ,een koude ,oorlog ,op gestart word ,En er misschien toch ,een ,konfretatie ,word ,Dat ,Rusland ,binnen ,een ,paardagen ,alles ,in die ,oostblok ,landen ,weg vaagd,geen twijfel aan ,ok ,met hun super moderne wapens ,ja ,ja .

  Like

 4. Serge zegt:

  niet te missen ‘Dwarsdenken: Rusland en het westen’ (Utrecht, 21 mei 2016)

  Sprekers
  •Prof. Karel van Wolferen
  Prof. Karel van Wolferen is oud-correspondent van NRC Handelsblad. Hij is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

  •Prof. Gilbert Doctorow
  Prof. Gilbert Doctorow (Harvard College, Columbia University) werkte 25 jaar lang voor diverse Amerikaanse en Europese multinationals. Tegenwoordig woont hij in Brussel en houdt hij zich vooral bezig met internationale relaties.

  •Joost Niemöller
  Joost Niemöller is een doorgewinterd journalist en auteur van het boek MH17: De doofpotdeal. Niemöller heeft geschreven voor een hele reeks kranten, tijdschriften en websites, waaronder de Volkskrant, Nieuwe Revu, de Groene Amsterdammer, HP, De Tijd en De Dagelijkse Standaard.

  •Drs. Marie-Thérèse ter Haar
  Marie-Thérèse ter Haar is de oprichter van de Empirique Rusland & Oost-Europa Academie te Arnhem. Door middel van het geven en organiseren van lezingen, cursussen, congressen en culturele activiteiten probeert ze oost en west nader tot elkaar te brengen.

  ter info http://www.empirique.nl/academie-arnhem/empirique-academie-in-het-land/109-congres/550-congres-dwarsdenken-rusland-en-het-westen

  Like

 5. Pieter zegt:

  Rusland is altijd tegen dit schild aan zijn grenzen geweest, nu dit eenzijdig toch is doorgevoerd zijn we dichter bij weer een koude oorlog, terwijl Rusland juist een goede bondgenoot voor het westen had kunnen zijn.

  Like

  • BAs zegt:

   quote: terwijl Rusland juist een goede bondgenoot voor het westen had kunnen zijn.

   EN MEER DAN DAT ! Om de hoek (Rusland) (in de primaire en secondaire sector) is alles voorradig wat Europa nodig heeft.
   Landbouw, visserij, bosbouw, mijnbouw, energie, industrie, transport !

   De VS is in alle opzichten voor het westen helemaal niet nodig ! En dat is nu juist net de clou. De VS heeft het Westen en andere landen wel nodig daarom brengt het ieder onafhankelijk land liefst uit evenwicht om het in een kapitaalsafhankelijke VS positie / richting te kunnen stuwen. Aangezien de Russen (lering getrokken uit de geschiedenis) daaraan uiteraard niet meewerken is er simpelweg een gevaarlijk kat en muis spel ontstaa, terwijl Rusland juist een bijzonder goede bondgenoot voor het westen had kunnen zijn. Maar ja, vertel dat maar n’s aan de heren in het Pentagon met hun NAVO club.

   Like

 6. Guardiacivil zegt:

  NWO-Amerika is echt bezig om het Europese Continent in de verdoemenis te storten. Op allerlei gebied wordt aan onze samenleving gezaagd. Het is dus zeker noodzaak om het TTIP een halt toe te roepen, de elite eruit te wippen en alle leiders die onze oude wereld en zijn culturen aan het vernietigen zijn te laten veroordelen. Stop het nu, dit kan niet verder.

  Like

 7. Jan zegt:

  Terug naar 1962: Putain levert nucleaire technologie aan Cuba.

  A Russian government-controlled company signed an agreement to sell nuclear technology to Cuba this week.

  Cuba plans to purchase nuclear medical technology, radiation research, training for nuclear specialists, and staff to help manage radioactive waste. Ultimately, the country may purchase nuclear reactors and storage space for nuclear waste from Russia.

  This is not the first time Cuba has attempted to build a nuclear reactor. With the help and financial assistance of the former Soviet Union, Cuba tried the to build two 440-megawatt nuclear power reactors near the city of Cienfuegos. Construction of the reactors began in 1983, but the collapse of the Soviet Union disrupted construction.
  ….
  http://dailycaller.com/2016/10/01/castros-cuba-is-getting-nuclear-reactors-from-putins-russia/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s