Saoedische vrouwen die gsm van hun man checken, riskeren volgens nieuwe wet een pak slaag

Screenshot_24

Vrouwen in Saoedi-Arabië die, zonder dat hun man het weet of er toestemming voor gegeven heeft, de telefoon van hun echtgenoot checken, dreigen door een nieuwe wet bestraft te worden met zweepslagen, gevangenisstraf of een boete.

HLN Be.

De nieuwe wet maakt deel uit van het programma van sociale hervormingen, het Gezinsveiligheidsprogramma, opgestart door koning Salman.

Screenshot_25Omdat de koran nog geen weet had van telefoonverkeer, staat dit verbod niet in de islamitische wet, de sharia. De nieuwe wet gaat uit van een inbreuk op de privacy. Uiteraard – binnen de Saoedische logica – mag een man wel ongevraagd de telefoondaden van zijn vrouw nagaan.

Op de nieuwe wet is al felle kritiek geuit – zij het enkel door vrouwen. Krachtens de Saoedische interpretatie van de sharia is een vrouw in het olierijke land weinig tot niets toegestaan. Zo mag zij de woning niet verlaten zonder een mannelijke begeleider en ook autorijden is uit den boze.

Bron:
www.hln.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sharia, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Saoedische vrouwen die gsm van hun man checken, riskeren volgens nieuwe wet een pak slaag

 1. Thom zegt:

  De wet maakt voor de vrouwen daar weinig verschil. Het maakt weinig uit of je door de hond of de kat gebeten wordt. Elke Saoedische man mag zijn vrouw zoveel afrossen als hij wil. Of de overheid of hun man hun een rammeling geeft maakt in feite weinig uit.
  Binnenkort dus ook in dit theater, dan rost onze overheid de “ongehoorzame” vrouwen af.

  Like

 2. Jean zegt:

  En die barbarij willen de EU lafaards ‘ons’ opdringen en te accepteren!!!!
  NU niet en NOOIT niet, laat dat duidelijk zijn EU lafaards.
  Hopelijk staat alles van de gsm van timmerfrans & co morgen op het internet, ik denk dat hij dan de overkant van de straat niet meer haalt zonder zweepslagen…..

  Like

 3. Marc zegt:

  Toch benieuwd of Rutte het lef heeft hierover iets te melden tegenover de S-A-regering.

  Like

 4. dutchdl zegt:

  Ik weet wel wat op die telefoon staat. Berichtjes van geliefden, sex foto’s van kinderen, pochen dat ze een bediende hebben verkracht of nieren hebben verhandeld van bedienden. Met zoonlief een nieuwe auto gekocht en reis gemaakt naar Londen. Vrouwlief in elkaar gerammeld.

  Like

 5. De Saoedische logica? Vergis je niet: Doodgewoon de islamítische logica. Dat GSM in de tijd van Mohammed nog niet bestond, doet daar niets aan af:
  Met autorijden ligt het nog weer ietsje anders, toegegeven. Maar het checken van een GSM valt niet terug te voeren op het gebruik van die GSM, maar simpelweg op het nagaan van de gangen van diegene, wiest voogd men is en in de Koran staat wel degelijk, dat de man voogd is over de vrouw!
  Dat het in dit geval geschiedt met een modern werktuig, doet verder niet terzake. Droevig, maar alles van de islam is even droevig.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Zou dit te maken kunnen hebben met wat een jaar geleden is gebeurt……….? in ,t “heilige-land” van de profeet.?
  Een Saoudische vrouw betrapte haar man, die aan-,t “foezelen” was met een vrouwelijke huisbedienste. Ze nam er foto,s van als bewijs.
  Niet dat deze er van was gediend, maar die werkneemsters worden nu eenmaal daar gezien als sex-object, allemaal volgens hun heilige korhaan………
  Ze diende een aanvraag voor ëchtscheiding in bij de mufties, maar die waren uiterst gebelgd.
  Een vrouw die haar man bespioneerde !……., haar aanvraag werd uiteraard AFGEKEURD.
  Gelukkig heeft o.a. NL “normale”
  betrekkingen met zo,n ABNORMAAL land.

  Like

 7. hendrikush zegt:

  En ten opzichte van een mohammedaan telt het woord van een moslima maar voor de helft.
  Weer een mooi drukmiddel voor pa om ma in het gareel te houden.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  En Arabie saoudite, une femme risque aujourd’hui un an de prison et une amende de 500 000 Riyals saoudiens. Son crime ? Avoir filmé son mari alors qu’il est en train d’harceler sexuellement leur femme de ménage.
  /////////////
  Saudi Arabia: Woman who posted video of husband cheating with housemaid facing jail
  ///////////
  A woman in Saudi Arabia could face up to one year in jail for posting a video clip that allegedly shows her husband cheating with their housemaid. The Middle Eastern country has strict defamation laws that prohibit the use of video recordings to defame others.
  /
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-may-jail-woman-who-posted-video-of-husband-cheating-with-housemaid-a6683651.html
  Even voor de duidelijkheid.
  Zou het andersom zijn geweest, de vrouw zou de zelfde week nog na het vrijdagse-middag-gebed terstond zijn onthoofd op ,t “chop-chop-place” in Rhiyhad.
  Want orde moet er zijn, ook in een barbaars muslimland zoals S.A…………

  Like

 9. Dicksy zegt:

  Daar wordt het in een wet gegoten maar de eerlijkheid gebiedt mij ook te schrijven dat ik ze niet te eten wil geven van de gevallen die hier in het westen ook de gsm/ mails van hun partner stiekem controleren met slagen en huiselijk geweld tot gevolg.
  Hier wordt het meestal gedaan door ziekelijk jaloerse personen t.o.v hun partner. Geen van deze gevallen, zowel SA als hier in het geceviliseerde westen, zijn goed te keuren maar ze bestaan ook bij ons.

  Like

  • elisah zegt:

   Het is maar hoe je het bekijkt, als je niets te verbergen hebt maakt het toch niet uit of je partner wel of niet in je telefoon kijkt.
   Als iemand stiekem doet maak je de ander achterdochtig, ik wil ze de kost niet geven, de vrouwen/mannen die belazerd worden en waar na leugens en bedrog de waarheid uiteindelijk boven water komt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s