Taalwetenschapper: Duitsers zouden Arabisch of Koerdisch moeten leren

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

De toestroom van “vluchtelingen” zou volgens een taalwetenschapper uit Hamburg moeten aanmoedigen om talen te leren.

“Normaal gesproken is de wereld meertalig”, zei professor Angelika Redder van de Universiteit Hamburg tegenover de Deutsche Presse-Agentur. “Wij zijn in Duitsland lange tijd gewend geweest aan eentaligheid. En ik beschouw het als een verarming om deze eentaligheid eenvoudig te verschuiven naar het globale Engels.”

Naast de moedertaal een vreemde taal leren, zou bijvoorbeeld met tandem-leren kunnen: een autochtoon zou een immigrant Duits kunnen leren, terwijl hij van hem/haar Arabisch, Perzisch of Koerdisch zou leren.

Tot nu toe zou het leren op school als moeizaam hebben gegolden, omdat het om talen ging die de leerlingen niet direct konden toepassen. “Alleen als men op vakantie naar Frankrijk of Spanje ging, kon men dat weer gebruiken.”

De talen van de immigranten daarentegen zouden een directe communicatieve waarde hebben. Als men alleen maar een beetje zou kunnen verstaan, zou dat al kunnen helpen. “Dat neemt ook angst weg”, is Redder overtuigd.

Tijdens de landelijke Academie-dag op de Universiteit Hamburg wil Redder er woensdag met een voorstel reclame voor maken om de vanzelfsprekende veelstemmigheid van een stad bewuster waar te nemen. De organisator is de Academische Unie, waartoe acht Duitse wetenschappelijke academies behoren.

Bron:
https://mopo24.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, betutteling, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Taalwetenschapper: Duitsers zouden Arabisch of Koerdisch moeten leren

 1. Sjaak zegt:

  Nog zo een rooie linkse van belastinggeld levende kopvodden schoenlikkerin !
  De einige taal die hierbij uitkomt, is BE-TALEN !
  Doodziek word ik van zo een vaderlandsverradersvolk !

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Frau Professor Redder is krankzinnig. “… een autochtoon zou een immigrant Duits kunnen leren, terwijl hij van hem/haar Arabisch, Perzisch of Koerdisch zou leren.” Dit gaat over Duitsland, maar ik heb het vermoeden dat het in Nederland niet veel anders zal zijn.

  Op de eerste plaats ben ik absoluut niet van plan om een parasiet Nederlands te gaan leren, om hem zodoende het parasiteren te vergemakkelijken.
  Op de tweede plaats heb ik geen enkele behoefte om een taal als Arabisch, Perzisch of Koerdisch te leren. Waarom zou ik?

  Ik laat die allochtonen zoveel mogelijk in hun eigen sop gaar koken. Ik kom niet (meer) op de oosterse markt in Beverwijk, ga niet naar die vriendelijke Turkse buurtsuper, koop geen vlees bij die voordelige Marokkaanse slager. Al helemaal ga ik niet (all inclusive) naar Turkije, ook vlieg ik niet met Corendon. Het komt op mij allemaal over als collaboratie, heulen met de vijand.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Doornroosje zegt:

   J.C.Th. Köhler. Ik sluit me bij u aan.

   Like

  • Latraviata zegt:

   Ik ga niet eens in de supermarkt bij een kassa staan waar een hoofddoek achter zit…

   Like

   • Helena zegt:

    Heel goed Latraviata, ik ook niet, en als er een ‘kassawissel’ is en er duikt er ineens een op dan laat ik mijn boodschappen staan, dan maar een boze blik, maar ik ga naar een andere supermarkt.

    Like

   • @Helena: Dat is toch wel weer mooi, hè: De enige kassawissel die ik in dat opzicht ooit heb meegemaakt, was het omgekeerde: Bij de Vomar zát er één met een hoofddoek, maar de assistent-bedrijfsleidster stuurde haar weg en ging zelf achter de kassa zitten! Kennelijk waren er klachten binnen gekomen.
    Daarna nooit meer één gezien; daar niet en ergens anders ook niet. Geloof het of niet, maar nergens in Alkmaar zie je hoofddoeken achter de kassa!

    Like

 3. Charles Martel zegt:

  Zou het een idee zijn aan vreemdelingen te vragen de taal van het land te leren waar ze te gast zijn? Dat is blijkbaar bij die linkse gutmenschen nog niet opgekomen. En welk Arabisch zou men moeten leren, Syrisch, Magribi, Algerijns, Egyptisch, Irakees, Jeministisch, keuze genoeg (maar dat weten die slimme gutmenschen wellicht niet).

  Like

 4. tjonge zegt:

  laat mij denken, mevr Angelika Redder stemt op de groenen ?
  voor zulke mevrouwen wil ik bij uitzondering de sharia toepassen, en zou ik haar graag gestenigd willen zien…
  .
  wat een nsb-gebroed hebben we toch in europa…

  Like

 5. Ron zegt:

  Leuk (Not), een Europa met één taal (Arabisch) en één cultuur (Islamitsch) en één godsdienst (Islam). Precies de voorbereidingen voor een overgave.
  Richard Coudenhove-Kalergi zou enthousiast geweest zijn over zoveel volgzaamheid.

  Beetje off-topic:
  Lang genieten hiervan zit er niet in.
  Zie het volgende volkomen onrealistische aanbod van Deutsche Bank:
  https://public.deutschebank.be/campaigns/5/nl/index.html?kid=3x52016RET.i.emc.06.cit.link-landingpage

  Welke bank biedt spaarders een jaarlijkse rente van 5% op een deposito van 3 maanden terwijl de collega-banken hier procenten onder zitten en de bank van andere banken vrijwel gratis kan lenen en van de ECB zelfs geld toe kan krijgen (negatieve rente).
  De enige reden kan zijn dat niemand meer aan Deutsche bank geld wil uitlenen omdat ze op de rand van faillissement staan, en nu in een laatste wanhoopspoging geld bij de burgers vandaan wilt trekken waarvan spaargeld door de staat gedekt is, ofwel de Duitse staat voor de schade opdraait.

  SuperStation95 – Collapse: We Now Know the Timeline – 40 days +/-
  https://www.superstation95.com/index.php/world/1315

  Like

 6. anna zegt:

  wie zou mij arabisch, koerdisch etc. moeten leren, (ik spreek en schrijf er 5) ? ze kunnen niet lezen of schrijven, zou het niet eens willen ….

  Like

 7. Elena zegt:

  Voorgesteld en geschreven door een Taal-wetenschapper.
  Die “wetenschapper” kan mooi mijn kont kussen…de imbeciel !

  Like

 8. carthago zegt:

  De Redder deutschlands. Een overbetaalde strontvlieg in de samenleving. Inmiddels moet alluha akhbar toch wel voor iedere Duitser inmiddels duidelijk zijn, meer kennis van de arabische taal diarree is volstrekt onnodig en zelfs schadelijk voor de gehoorgang,nml een sublimatie van een krijsende kalifaatrat .

  Like

 9. Jade zegt:

  Als je het vullis gewoon deporteert dan hoef je
  dat afschuwelijke gemekker ook niet te leren…
  Wat mij betreft dumpen ze die wereldvreemde professor
  Angelika Redder in bikini en aan een parachute
  boven Mekka.

  Like

 10. Claudia M. zegt:

  Ik las al eens dat Arabisch leren geen enkel nut heeft, omdat het meer dialecten heeft dan de zelfs Chinese taal kent. Dus pure en je reinste bullshit! Als we dan toch een tweede taal moeten leren, laat het dan maar Engels zijn. Dit wordt op veel plaatsen in het westen, daar leven wij immers nietwaar…, gebezigd, dus goed genoeg!

  Daarnaast beschouw ik het als uitermate onbeschoft een onverstaanbare taal in mijn nabijheid te bezigen. Ik heb er al een paar keer iets van gezegd ook. De reacties vielen tot nu toe mee, maar dat zal wellicht ook met mijn “niet voor de poes houding” zijn! Zoals mijn grootmoeder zaliger zei: “er benne grenzen”!

  Like

 11. Pieter zegt:

  Nee maar ! Een gelovig socialistisch Gutmensch met een hoge graad heeft weer een idee. Daar kan niets anders achter zitten dan dat mevrouw Schredder geen bezwaar heeft tegen een islamitische meltingpot van een samenleving.
  Langzaam wordt het Duitse volk murw gekneed.

  Like

 12. elisah zegt:

  Het zou alleen handig kunnen zijn om te weten wat er tussen die mensen besproken wordt, of om terroristen te kunnen opsporen.

  Like

 13. Ja, Doe-hoei! We zullen die klootzakken nog eens even tegemoet gaan komen ook!
  Laat Frau Shredder zichzelf die woestijn-taal maar eigen maken, als ze zo nodig moet: IK vertrap het!

  Like

 14. Pingback: Hoogleraar: autochtone Nederlanders moeten er maar aan wennen dat zij een minderheid (gaan) vormen | E.J. Bron

 15. Pingback: Hoogleraar: autochtone Nederlanders moeten er maar aan wennen dat zij een minderheid (gaan) vormen | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s