Topfunctionarissen van de EU zien vooreerst af van reizen naar Groot-Brittannië

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

De angst waart rond bij de Brusselse bureaucraten om bij bezoeken aan Groot-Brittannië koren op de molens van de “Brexit”-voorstanders te gooien. De Britten stemmen eind juni over het verblijf in de EU.

Contra magazine

De hoofden van alle drie de EU-instellingen willen tot het referendum van de Britten over een verblijf van hun land in de Europese Unie op 23 juni niet meer naar Groot-Brittannië reizen. Dat bericht de krant “Welt am Sonntag” onder verwijzing naar kringen rondom de desbetreffende topfunctionarissen. De voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz zien er volgens de informatie bewust van af ter plaatse de pro-EU mensen te ondersteunen om zodoende de EU-tegenstanders geen aanvalsmogelijkheden te bieden.

Bovendien zouden de EU-instellingen “geen deel uitmaken van de Britse referendumcampagne”, zei men in Brussel. De 27 Eurocommissarissen kunnen zich echter ook de komende bijna zes weken tot aan het referendum in Groot-Brittannië ophouden als dit nodig is voor hun werk, bericht de “Welt am Sonntag” verder. Daarbij zullen ze echter alleen over onderwerpen praten die tot hun onmiddellijke werkterrein behoren, luidde het uit commissiekringen.

De EU-parlementariër David McAllister (CDU) waarschuwde de Europese politiek er ondertussen voor niet te fors op te treden in de komende verkiezingsstrijd: “Wanneer men zich inschakelt in het Britse debat is het heel belangrijk om niet belerend en zonder opgeheven wijsvingertje op te treden. Veelmeer zou men duidelijk moeten maken hoe belangrijk een verblijf van het Verenigd Koninkrijk in de EU voor het land zelf en voor alle 27 lidstaten is en hoe wij het land sterker maken en waarderen als actieve partner in de EU.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, Hypocrisie, lafheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Topfunctionarissen van de EU zien vooreerst af van reizen naar Groot-Brittannië

 1. Elena zegt:

  Flinke mannen…bang dat ze gestenigd worden?
  LOL !

  Geliked door 1 persoon

 2. Nu kunnen ze zien hoe een Islamitisch land er uit ziet gaan ze niet. Gemiste kans hoor

  Like

 3. fleckie zegt:

  Waarom kunnen ze niet gedwongen worden,:Gr.Brittannie te bezoeken, ( bang voor eigen hachje?)…….. wij worden toch ook gedwongen…TOLERANT’ te zijn ten opzichte van …’binnendringende..koppensnellers’!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s