Aartsbisschop van Aleppo: “Westen moet geen christenen uit Syrië meer opnemen.”

Screenshot_56

Jean-Clement Jeanbart, de aartsbisschop van het Syrische Aleppo.

(Vertaling: E.J. Bron)

Aleppo – Terwijl veel westerse, vooral Duitse, politici nog altijd aan de “welkomstcultuur” verslaafd zijn, wordt de “vluchtelingen”crisis in de landen van herkomst veel realistischer bekeken. Vooral vertegenwoordigers van de christelijke minderheden in Syrië en Irak roepen de westerse landen er al langere tijd toe op om niet nog meer “vluchtelingen” op te nemen – ze zouden gemist worden in hun thuislanden, waar ze dringend nodig zouden zijn.

Duits - Zuerst

Nu heeft de aartsbisschop van de Grieks-katholieke kerk van Aleppo, Jean-Clement Jeanbart, deze oproepen bevestigd en het Westen ertoe opgeroepen om niet nog meer Syrische “vluchtelingen” op te nemen. Tijdens een bezoek aan Canada zei de bisschop dat het beter zou zijn zich in te zetten voor een einde aan de oorlog in Syrië. Het zou hem pijn doen dat nog steeds tienduizenden christenen Syrië zouden verlaten.

In de media wordt de bisschop geciteerd met de woorden: “Het Westen betreurt de Syriërs en de christenen onder hen. Maar is het werkelijk op de hoogte van hun problemen? Dat betwijfel ik, want anders zou het zijn best doen om een einde te maken aan deze oorlog.”

In Syrië is het aantal christenen sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 gedaald van 1,5 miljoen naar inmiddels 500.000.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, Syrië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Aartsbisschop van Aleppo: “Westen moet geen christenen uit Syrië meer opnemen.”

 1. Tistochwat zegt:

  Aan oorlog en ‘vluchtelingen’ valt voor de ‘elite’ lekker veel te verdienen.
  De burger betaalt wel.

  Like

 2. Karen zegt:

  Geen Christenen uit Syrië meer opnemen? Maak ervan geen Mohammedanen meer opnemen uit Syrië of waar vandaan dan ook dat klinkt pas als muziek in mijn oren. En als we toch mensen moeten opnemen dan liever 10 Christenen dan 1 Mohammedaan.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Die man heeft in grote getallen gelijk. Hij bedoelt het niet discriminerend naar de Christenen toe, maar appelleert aan het realisme en inzicht van mensen met betrekking tot de huidige situatie.
  Want wat bereiken we eigenlijk met het opvangen van vluchtelingen die massaal naar onze landen komen? We bereiken er geen einde van de oorlog mee en, net zoals deze man zegt, het land in kwestie loopt leeg. Het is eerder een volksverhuizing dan een oplossing. Bovendien creëren wij voor onze landen, dat uiteindelijk de situatie hier onmogelijk wordt om te leven. De oorlog moet gestopt worden en de mensen moeten DAAR blijven en geholpen worden. Ze horen hier niet en kunnen hier blijven en het is geen oplossing om hier mensen te vestigen, waar onze landen aan onderdoor gaan, terwijl daar niemand meer is om alles op te bouwen die daar hoort.

  Wij willen die mensen hier niet en ze horen hier niet. Ze kunnen zich niet aanpassen en hebben een eigen manier van leven die wij niet willen en ook niet accepteren. DAAR horen ze thuis.
  Het kost ons hier nu al miljarden. Dus het maakt wel degelijk uit of wij die miljarden hier ophoesten en ze voor eeuwig op onze nek hebben, of DAAR. Als dit zo doorgaat hier, dan breekt gewoon hier een oorlog uit en dat hebben we niet verdiend en willen we ook niet.

  Geef het geld maar daar uit en niet hier, maar laat ze dan ook daar en zorg dat er vrede komt.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ik zie een gat van 1 miljoen.
  Vreemd dat alles met geld moet worden uitgedrukt.
  Zou de “hoofdbisschop” straks nog wel geld hebben?
  Moeders in de bijstand hadden eerder al een poging gedaan te verkondigen dat hij failliet was.

  Like

 5. Ze komen niet naar europa om zich aan te passen,maar worden gestuurd/geroepen door een duistere macht om de zaken over te nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s