AfD bijt van zich af in ruzie met kardinaal

Screenshot_49

De Duitse kardinaal Lehmann met op de achtergrond de Dom in Mainz.

BERLIJN – Alternative für Deutschland (AfD) heeft kardinaal Karl Lehmann stevig van repliek gediend, nadat deze zich kritisch over de “rechtse populisten” had uitgelaten. De AfD heeft geopperd dat de kerkbelasting maar eens afgeschaft moet worden. Immers, deze belasting is een uitvloeisel van een overeenkomst die de kerk in 1933 met Hitler´s regime sloot.

De Telegraaf

Screenshot_51Vicevoorzitter Beatrix von Storch (kleine foto) schreef de kardinaal een brief, waarin ze stelde dat de kerk in de geest van Christus toch eigenlijk niet aan een privilege dat uit het Derde Rijk stamt, kan vasthouden. ,,Of wel?” De bisschop van Mainz zou het opzeggen van dat concordaat, ondanks zijn aangekondigde terugtreden, best nog kunnen regelen, aldus Von Storch.

Lehmann, die maandag 80 jaar is geworden, heeft het Vaticaan zijn terugtreden aangeboden, hetgeen door de kerk is geaccepteerd.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Wim van Schaik)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, Hypocrisie, katholieke kerk. Bookmark de permalink .

6 reacties op AfD bijt van zich af in ruzie met kardinaal

 1. Pieter zegt:

  Lehmann, hoe verzin je het, een meer Duitse naam bestaat er niet. Hou je mijter maar goed vast in de wind anders waait ie van je kop en zien de mensen wat voor gewoon mannetje je eigenlijk bent.

  Like

 2. Helena zegt:

  Bravo Beatrix von Storch, pak ‘m maar aan dat schijnheilige mannetje Lehmann!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Mooi zo geeft die huichelaar maar z’n vet !! Deze verrader van de christenen !(Net als z’n baasje in Rome)

  Geliked door 1 persoon

 4. Johan zegt:

  Zoals de wind waait, waait zijn mijter,
  Bah, alweer zo’n vieze schijter.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Dat verwondert mij niets, van deze politiek-correcte Lehmann. De gevestigde kerken, zijn ook compleet geïnfecteerd met het linkse marxisme-leninisme. Daar hoeven wij ook niets van te verwachten.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het huidige Duitsland via de kerkbelasting van Hitler het voormalige Derde Rijk in stand zal houden met behulp van het Vaticaan.

  Tenslotte breek je het goede idee van Hitler zoals o.a. de autobahn niet af, maar nagel je degene die dat publiekelijk zegt aan de schandpaal.

  Herman-Rauswurf bei Kerner: Der programmierte Eklat

  Es gibt eine Regel bei Diskussionen über aktuelle Themen, die sich jeder Teilnehmer merken sollte: Wer zuerst Hitler, Nazis, Drittes Reich sagt, hat die Arschkarte gezogen. So einer ist entweder NS-Sympathisant oder – noch schlimmer – er missachtet das 11. Gebot: Du sollst nicht vergleichen!

  http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/herman-rauswurf-bei-kerner-der-programmierte-eklat-a-510511.html

  Ook Hitlers gedachten over de anschluss met de islam werd door een aantal voormalige bondspresidenten en bevestigd door Joachim Gauck: Islam behoort bij ons.

  Tja, en de Duitsland versus Israel……. De Luthergemeenschap, wellicht?

  Ondanks dat bijna dagelijks op diverse Duitse satellietkanalen video’s over Hitlers Duitse geschiedenis-erfzonde worden uitgezonden, vraag ik me af welk doel wordt gediend met propaganda versus de handelswijze van het hedendaagse Duistland. Wellicht in samenhang met de EU.

  De AFD? Ook dat zijn Duitsers waarvan we meer hebben te verwachten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s