Amerikaanse opperbevelhebber in Europa: “NAVO heeft militair Schengen nodig”

Screenshot_57

(Vertaling: E.J. Bron)

Tallinn – Het gaat de NAVO te langzaam in Europa. Vanuit het oogpunt van de opperbevelhebber van de Amerikaanse landstrijdkrachten in Europa, Ben Hodges, hebben de Europese NAVO-lidstaten daarom een regime van versnelde troepenverplaatsing nodig – een soort “militaire Schengen-zone”.

Duits - Zuerst

Letterlijk verklaarde Hodges tijdens een internationale conferentie in de hoofdstad van Estland, Tallinn: “We hebben iets nodig dat ik een ´militaire Schengen-zone´ zou noemen. Op dit moment heeft men een week nodig om toestemming te krijgen voor de troepenverplaatsing vanuit Duitsland naar Polen, en twee weken voor een troepenverplaatsing via Tsjechisch territorium.”

De conferentie in Tallinn, genoemd naar de voormalige president van Estland, Lennart Meri, werd vrijdagavond geopend. Op de agenda staan thema´s zoals de permanente militaire aanwezigheid van de NAVO in de Baltische landen, de migratiecrisis in Europa, de situatie in Oekraïne, de strijd tegen de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) en de presidentsverkiezingen in de VS.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, NAVO, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

33 reacties op Amerikaanse opperbevelhebber in Europa: “NAVO heeft militair Schengen nodig”

 1. koddebeier zegt:

  Met die zogenaamde militaire Schengen-zone zullen de Amerikanen ons in een rap tempo Wereld Oorlog lll in helpen !!

  Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Koddebeier: 19.47. uur, op 16/5. Zo denk ik er nu ook over.

   Like

  • Beste Koddebeier ‘k deel je overweging voor 100%, ze zijn al verder met de voorbereidingen om de Russische Federatie zó te provoceren door de steeds groter wordende NAVO militaire aanwezigheid aan de Russische grenzen, ook het reeds inzetbaarheid van het Aegis Ballistic Missile Defense System in Roemenië en wéér een gelijke, nieuwe basis die in Polen wordt gebouwd….

   Like

 2. Stuur die yankengek terug naar huis

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Europa wordt weer stukje bij beetje een oorlog ingesleurd door die smerige usa cabal pisnichten!!
  Oppleuren met die navo facisten!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Philippine zegt:

  Militaire bezetting van Europa.
  Economische bezetting van Europa : TTIP of Ceta.
  In de lege panden van V&D komt een Canadese Firma.

  Like

 5. Pegidafan zegt:

  De elite voelt dat het verzet groter wordt , ook tegen Amerika. Dat land veroorzaakt alle oorlogen .
  Bereid je maar voor op wereld oorlog III . Amerika is weggezakt als superpower , dus dan maar allemaal kapot.

  Like

 6. janchik zegt:

  Agressiviteit zit die Yanken in de genen. Van Japan tot Oekraïne en de Baltische staten hebben ze Rusland omsingeld en het dan gek vinden als de beer losbreekt.
  Weet u nog ten tijde van Kennedy, bijna een kernoorlog omdat de Russen het lef hadden om op Cuba raketten te plaatsen. Toen waren ze helemaal in paniek, want in je achtertuin??
  Hoe noemen ze zulke mensen ? Hypocrieten. En niet alleen hypocriet, maar ook narcistische agressors.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Kijk zo neem je natuurlijk snel even Europa over het US leger vrij on te gaan en te staan dat samen combineren met de TTIP en we zijn een onderdaan geworden van corporatie USA !

  Like

 8. oud-marinier zegt:

  Die hele Ben Hodges moest maar eens HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEElll snel met pensioen …en UIT Europa …..Als die Yanks zo graag , dhr. Putin in de ballen willen trappen en treiteren en uit zijn op een oorlog met de Russen…laten ze dan aub ook “mans” genoeg zijn om die oorlog op EIGEN bodem uit te vehten , ipv Europa maar opofferen . Het zoveelste bewijs dat die HELE Obama “administratie” zo kierewiet als een deur is.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Daar gaat ie weer …!
  De NAVO onder leiding van de VS heeft Schengen nodig om snelle militaire troepen versterkingen- en materieel te verplaatsen. Kennelijk is dit nodig om Rusland een oorlog in te lokken. om het leeg te plunderen, te annexeren en te koloniseren. De NAVO waagt zich met troepenverplaatsingen etc. op glad ijs. Bovendien is het naïef te denken dat de NAVO een oorlog met Rusland kan winnen. Als dit het geval is begaat de NAVO een fatale vergissing met catastrofale gevolgen. Diplomatie en het scheppen van vertrouwen met de huidige Russische regering, dat is de juiste formule ! Geen Europese militaire bedreiging van Rusland.
  Wat een stelletje zelfzuchtige idioten bij de NAVO en in Brussel !

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   of de NAVO kan winnen weet ik niet zeker maar ik weet zeker dat Europa zal verliezen .

   Like

   • Thom zegt:

    Heeft Europa iets te verliezen dan? Onder de Russen zijn we misschien wel beter af dan hetgeen ons de toekomst bij dit beleid gaat brengen.

    Like

   • BAS zegt:

    Daar zeg je me wat! Beter af onder bescherming bij de Russen dan bij de VS.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    heeft Europa iets te verliezen, dat weet u als eerste fall-out neerdaalt

    Like

 10. Luc zegt:

  Het laatste wat we hier in Europa nodig hebben is nog een oncontroleerbare instantie.
  we gaan nu al stemmen op mensen die niets met het beleid te maken hebben en in Brussel heeft de burger geen inspraak.
  Nu wil men deze gekken nog een leger geven ? laat maar zo.
  zo lang onze legers gescheiden blijven kunnen ze veel moeilijker tegen ons gebruikt worden.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Ja en nee……….aan de ene kant misschien een goed plan mits goed gecontroleerd, kijken we naar de voormalige Balkanoorlog, duurde het eeuwenlang om dit conflikt op te lossen door geouwehoer binnen Brussel en slechte planning en afspraken en uiteindelijk de verkeerde voor het Internationaal Gerechtshof. Een nee…………als de Amerikanen hiermee veel zeggenschap afdwingen over Europees Continent.

  Like

 12. Pegidafan zegt:

  Zulke belangrijke feiten , maar geen woord erover op het journaal . Goed dat we site’s als EJ Bron hebben . Want anders waren we blind en doof . Wat worden we toch besodemieterd .
  Alleen van die niemendal berichten bij de npo , word je doodziek van.

  EJ Bron blij dat u er bent .

  Like

 13. Joannes den Hollander zegt:

  Ik vrees voor Turkije en de V.S.. Als we die nu eens uit de NATO flikkeren want door een van die twee zouden we wel eens snel in WO 3 kunnen belanden.
  Persoonlijk zie ik in Rusland eerder een Europese handelspartner die geen belang heeft om oorlog te voeren. Daarbij vraag ik me wel af welke belangen de V.S. heeft om mogellijk een oorlog tegen Rusland te beginnen?

  Like

  • Thom zegt:

   Als Trump gekozen wordt begint hij geen oorlog tegen Rusland. Misschien wel tegen de islam?

   Like

  • SeeMore zegt:

   Het belang is de totale vernietiging van het Europese continent.
   Versterkt de Amerikaanse handelspositie wegen één concurrent minder.
   Amerikaanse wapenindustrie verdiend er natúúrlijk óók geweldig aan.
   Tenslotte wederom een soort “Marshallplan” waaraan Amerika uiteraard volop aan verdiend en en voordeeltjes uitsleept. Is dus een Win-Win-Win scenario voor de USA…

   Like

 14. Avidia zegt:

  Ik laat me niets voorschrijven door EU, ik ben een nette burger, maar laat me nergens toe dwingen. Ze hebben daar een z.g. machtspositie veroverd waar niemand blij mee is. Dan komen ze weer met dit, dan weer met dat, nou—- dag hoooooor!!!!
  Er zitten allerlei stumpers die van niets weten en ijverig ja knikken voor die machtswellusteraars. Ik voel me nergens toe verplicht, ik heb NEE gestemd!!! Dus ik ga mijn eigen weg, een rechtvaardige weg, ik zorg gewoon voor mijn eigen hachie, ben van niemand afhankelijk, werk hard en stoor me nergens aan.

  Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  Weten jullie dat de volledige controle over de F35 joint strike fighter in handen van de USA blijft, ze kunnen op elk gegeven moment het toestel overnemen vanuit hun gromstations .

  Like

 16. Jan zegt:

  Amerikaans tankpeleton regelrechte puinhoop. Verliest tijdens oorlogssimulatie van Duitsland, Polen en Denemarken en aan het thuisfront zelfs van amateurs:

  “…this wasn’t the first time that the Armor Branch of the US Army has been embarrassed. During a recent competition in the US, a North Carolina National Guard tank platoon with a crew that contained an insurance adjuster, a truck driver, a college student, and an aspiring cop, managed to beat all contenders including active duty tank platoons with the US Army, Marine Corps, and the Canadian Army.”

  http://www.dcclothesline.com/2016/05/23/us-army-completely-fails-nato-tank-competition/#disqus_thread

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s