De VS en de olie – tot ziens wereldvrede

Screenshot_61

(Door: “Roland” – Vertaling: E.J. Bron)

Irak, Libië, Rusland, China, nu ook nog Brazilië, Nigeria, Venezuela en Saoedi-Arabië. De lijst met landen waarin de Verenigde Staten van Amerika trammelant, omwentelingen en intriges bevorderen, wordt steeds langer. Irak en Libië zijn bekend, wie zaken doet met Rusland en China moet er rekening mee houden dat er korte tijd later een Amerikaans vliegdekschip in zijn wateren kruist of dat de VS/NAVO hun raketten gewoon dichter bij de grens plaatsen.

politikstube

Dan komen nu ook andere oliemachten te weten die niet naar de pijpen van Obama en zijn olielobbyisten dansen. In plaats van een keer iets tegen leed, armoede en oorlog te doen, doen de cowboys aan de andere kant van de Atlantische Oceaan alles om alleenheerser in de wereld te zijn. wie is er ook in geïnteresseerd dat jaarlijks het staatsbankroet afgewend moet worden, het belangrijkste is dat alle anderen het nog slechter gaat. En wie niet met de rednecks uit Washington samenwerkt, moet bang zijn voor serieuze (binnenlandse politieke) consequenties.

Voorbeeld Venezuela:

Het rechtse oppositie-bondgenootschap Mesa de la Unidad Democrática (MUD) wordt enorm ondersteund door de Amerikaanse organisatie National Endowment for Democracy (NED). NED wordt door de Amerikaanse regering en de mantelorganisatie van de CIA, USAID, gefinancierd. De MUD is alleen de uitvoerder, die zonder succes zal proberen in Venezuela de sancties van Obama in werking te laten treden. Venezuela had in het jaar 2007 de complete oliesector genationaliseerd en de Amerikaanse olieconcerns het land uitgezet, wat de betrekkingen tussen Washington en Caracas duurzaam verstoord heeft, omdat de VS immers niet meer mogen meepraten en miljarden mogen verdienen. Vorig jaar sijpelde door dat Exxon Mobil er actief aan zou werken om Venezuela te destabiliseren. Er bestaan bondgenootschappen en organisaties binnen Venezuela die door Exxon/de VS gesponsord en ondersteund worden om de hele oliesector te destabiliseren en de politiek te verzwakken respectievelijk een VS-vriendelijke machthebber te installeren.

Voorbeeld Brazilië:

De ten val gebrachte presidente Delma Rousseff weigert Exxon en andere Amerikaanse concerns de toegang tot Braziliaanse olievelden en wil ze niet in het land hebben. Hoe kan het dat de oppositie ineens stevige financiële steun krijgt? Ook hier hebben de VS/CIA hun vingers in het spel, omdat ze niet als Global Player mogen ageren en hun eigen olie niet volstaat. Dus snel het bokkige kind spelen en beledigd reageren als je niet door iedereen zo hartelijk wordt ontvangen zoals Merkel altijd bij Obama doet en weerzinwekkend bij hem in ´t gevlij wil komen. Niet iedere stok in je achterste is een ruggengraat, nietwaar mevrouw Merkel? Dat de VS met Brazilië nog een partner van de BRIC-landen internationaal in de ban doen en de opkomende economische groei met alle macht willen afremmen, is nog een aanknopingspunt. Alleen de grootmacht India ontbreekt nog, dan is het de VS gelukt om werkelijk met iedereen ruzie te maken, alleen omdat het de economiebazen erom gaat de onbetwistbare nummer 1 te zijn. Gewoon jammer wanneer het behalve voor vuurwapens, computer hard- en software en hamburgerzaken, voor niet meer volstaat om economisch succesvol en onafhankelijk te zijn.

Voorbeeld Nigeria:

China “dreigt” binnen afzienbare tijd de grootste olieafnemer van Nigeria te worden en is bovendien ook de grootste handelspartner van het prachtige Afrikaanse continent met zijn culturele diversiteit, zijn etnische uniciteit en politieke stabiliteit. De Chinese ambassade in Ankara meldde dat het niet meer belangrijk zou zijn of Iran ongehinderd olie naar China mag of kan exporteren. China wil de belangrijkste afnemer van de Nigeriaanse olie worden en heeft bovendien talrijke economische verdragen in de mijnbouw, de zonne-energie en de infrastructuur afgesloten. En opnieuw valt Exxon/de VS buiten de boot, want niemand wil met de VS spelen en niet iedereen is van de rednecks afhankelijk, of zo enthousiast als mama Merkel.

Voorbeeld Saoedi-Arabië:

Saoedi-Arabië en de overige Golfstaten behoren tot de belangrijkste OPEC-landen. Door het machtsverlies van de sjeik-monarchieën, dankzij de “Arabische Lente” – op touw gezet door de VS –, zou de OPEC kapotgemaakt kunnen worden, wat vooral de Amerikaanse fracking-industrie ten goede zou komen, omdat de invloed van andere energieaanbieders gebroken zou zijn. Onlangs was de productie van de Amerikaanse fracking-industrie opnieuw enorm toegenomen, omdat de olieprijs zich, contraproductief voor de VS, herstelde. De verhoging van de fracking-productie moet onvermijdelijk tot een nieuwe verlaging van de olieprijs voeren, waardoor landen als Saoedi-Arabië, maar ook Rusland, Iran, Nigeria, Venezuela en andere olie- en gasproducenten geschaad worden.

Wie het nu nog steeds niet begrepen heeft en zich pro-Amerikaans, pro-TTIP opstelt en de leugensprookjes over het boze Rusland gelooft, is niet meer te redden. Te beginnen bij genociden op de oorspronkelijke inwoners van Amerika, voortgezet in Hiroshima, Agent Orange en napalm in Vietnam, destabilisering van islamitische landen en het mogelijk maken van de “Islamitische Staat” evenals de destabilisering van Europa zijn slechts enkele voorbeelden die iemand zouden moeten afschrikken aan de VS. Wie nu nog niet ziet wat de Amerikanen allemaal ondernemen om op de oliemarkt te blijven, bij hem/haar moet uiterlijk nu toch een lichtje gaan branden.

(Bovenstaand artikel is gebaseerd op het artikel van de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten” met als titel: “De VS streven naar globale controle over de olie-industrie”.)

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Roland”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Obama, oliebelangen, Rotzakken, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

10 reacties op De VS en de olie – tot ziens wereldvrede

 1. Pegidafan zegt:

  Helemaal mee eens , prima stuk EJ Bron.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Het is natuurlijk niet de gewone Amerikaan die dit soort streken uithaalt, maar de fucking bankier-Khazaren-cabal die van Europa is verhuisd naar Amerika. Die delen achter de schermen de lakens uit om de hele wereld in een puinhoop te veranderen.
  Alles kan/mag, zolang zij er maar aan verdienen.
  Natuurlijk wil niemand meer wat met dat gespuis te maken hebben, helemaal gelijk.

  Hier een stukje informatie over het grote plaatje:
  http://www.veteranstoday.com/2016/05/16/deepest-darkest-secrets-behind-the-establishment-hierarchys-evil-globalist-nwo-agenda/

  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Fred zegt:

  Het gaat niet zozeer om de olie als wel om het behoud van de “petrodollar”.
  Zeer lucratief en de belangrijkste levensader van Amerika.
  Degenen die zich niet onderwerpen aan de petrodollar zullen met alle macht bestreden worden .
  Voorbeelden, Irak ,(Saddam) Libië, (Kadhaffi) Iran, Syrië, Rusland, China en nog veel meer.
  Breek de petrodollar en het is gedaan met de hegenomie van Amerika.
  Rusland en China zouden dat kunnen doen àls ze het echt zouden willen.
  En de BRICS landen gezamenlijk waar nu de pleuris losbreekt door toedoen van Amerika.
  We zullen zien maar een ding is zeker en dat is dat de wereld er niet veiliger op wordt.

  Like

 4. Jade zegt:

  Inderdaad prima stuk…
  We hadden allang 1:100 kunnen rijden, of nog beter, op water…
  Echter, de uitvinders zijn vermoord. Rockefeller en Rothschild
  (Standard Oil) willen namelijk het onderste uit de kan.
  http://watchdocumentary.org/watch/gashole-video_4af5b6c2e.html
  Ik duik de schuur in. Doei…

  Like

 5. iemand zegt:

  Dat hele gezeik om olie kan ik met een woord wegnemen:
  THORIUMREACTORS.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Het gaat uiteindelijk om de belangen van: de NWO, de Illuminatie en de geldplutocraten van Soros,Goldman-Sachs en Rothschild. Het maakt niet uit, wie er president in de USA is, net als de roden der EUSSR, zijn het lakeien van vermelde “machten”, op de achtergrond. Het is luguber wat er gaande is in de wereld, en Wereloorlog III, dat zou zomaar a.s. kunnen zijn.

  Like

  • Japio zegt:

   Helemaal mee eens Tom Hendrix, de schaduwregering (nwo) bepaalt. Net als een markje rutte, die heeft ook helemaal niets in de pap te brokkelen. Het zijn de marionetten van de grote industriëlen en zakenlui zoals de Bilderbergers.

   Like

  • Anneke zegt:

   Ben verbaasd dat er nog GEEN WW-III actief is….Er is ‘alleen’ maar een Koude Oorlog gaande tegen de landen, die nog niet naar Amerikaanse pijpen dansen.

   Like

 7. albertien54 zegt:

  Scenes From the Venezuela Apocalypse: “Countless Wounded” After 5,000 Loot Supermarket Looking for Food
  Monday, May 16, 2016 14:34 Beforeitsnews

  Binnenkort ook in dit theater? Dollarcollapse 28-5/1-6??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s