Voor Slowaaks presidentschap: EU probeert Slowakije te chanteren

Screenshot_55

Demonstratie tegen immigratie in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

(Vertaling: E.J. Bron)

De minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg, Jean Asselborn, riep Slowakije er donderdag opnieuw toe op om haar quota van 1.500 “vluchtelingen” in het kader van het EU-quotaplan te vervullen, omdat er anders zeer getwijfeld zou worden aan de geloofwaardigheid van Slowakije bij de overname van het presidentschap van de Europese Raad in juli.

Asselborn was voorzitter van de Europese Raad op het moment van afkondiging van het quotaplan. Zijn tot de Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken, Miroslav Lajčák gerichte oproep kwam tot stand in het kader van een openlijke discussie – en wel op het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Slowaakse minister-president Robert Fico heeft geweigerd het EU-hervestigingsplan te accepteren en Slowakije is een van de vier Videgrád-landen die zich hardnekkig tegen dit plan uitspreken, dat alle EU-lidstaten ertoe wil dwingen om in het kader van een overeengekomen quotaregeling ongeveer 120.000 “asielzoekers” op te nemen.

Minister van Buitenlandse Zaken Lajčák verklaarde tegenover de pers dat de EU nogmaals zou moeten nadenken over het op quota gebaseerde systeem om “vluchtelingen” te verdelen, omdat het niet zou kunnen functioneren. Lajčák letterlijk: “Wat de Europese idee uitmaakt, is, dat wij naar elkaar luisteren, de mening van anderen respecteren en tot een resultaat komen waar iedereen mee uit de voeten kan.”

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Patriottisme, Rotzakken, Slowakije, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op Voor Slowaaks presidentschap: EU probeert Slowakije te chanteren

 1. Tom Hendrix. zegt:

  De EUSSR, is ONS ONGELUK. Deze EUSSR, wenst geheel Europa vol te proppen met de volgelingen van de Islam, en met economische vluchtelingen ( handophouders).

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Ik vraag me af waar Brussel en Den Haag het lef vandaan halen om te beweren dat zij vcor VRIJHEID opkomen wat de Europeanen betreft nou ze het al eerder over dat omstreden standpunt van de PVV hadden en nou weer Slowakije gaan chanteren met de vluchtelingen!
  De EU houdt ons namelijk al decennia’s in gijzeling met als voorbeelden: een opgedrongen en gehate euro, een aangepaste grondwet waar Nederland massaal NEE tegen zei, de aansluiting van Oost-Europa met West-Europa in 2004 wat in het westen niét werd gevierd, miljarden overmaken aan arme landen in Zuid-Europa, het ondemocratisch invoeren van een Europese president, vlag, leger, volkslied, grondwet etc. en als Wilders, de PVV de de Oost-Europese landen dáár een meldpunt over hadden geopend reken maar dat er talloze negatieve reacties over binnenkwamen! Hadden zij een klachtenpunt geopend over radicale imams, moslims en criminele allochtonen dan zou dat weer door Brussel en Den Haag als racisme en discriminatie zijn bestempeld!
  Mochten moslimextremisten echter uitroepen dat zij alle autochtooonse Europeanen willen uitroeien omdat zij ongelovige honden en varkens zouden zijn en dat zij van Europa een islamstaat willen maken dan wil ik nog wel eens zien of zij dáár in de EU ook tegen gaan protesteren hoewel ik het antwoord daarop vast al kan raden!

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Fantastisch, ze moeten juist blijven vasthouden aan hun mening en NEE blijven verkondigen. Vooral als ze in Juli voorzitter worden van de EU, dan is dit nog beter. Het is een lesje voor de Brusselse elite, dat ze niet alles naar hun land kunnen zetten en een stap in de richting van losmaken van de ongebreidelde overheersingsdrang van de EU. De landen zijn hun eigen baas en Brussel hoort niets te dicteren en te overheersen. Een lesje in nederigheid, dat elk land aan de EU zou moeten geven. Jeder für sich, und keiner für alle. In plaats van iedereen onder één noemer te plaatsen, zouden ze beter respect kunnen leren opbrengen voor de individualiteit van elk land in Europa. We zijn niet hun bezit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s