Zweden: Een bedelaar op elke hoek

Screenshot_63

                                                          (Door: Ingrid Carlqvist)

Niemand weet precies hoeveel het er zijn, maar in de laatste jaren is Zweden overspoeld geraakt met Roma-bedelaars uit Roemenië en Bulgarije. In 2014 schreef de krant Sydsvenskan dat er ongeveer 600 Roma-bedelaars in het land leefden; een paar maanden geleden rapporteerde de door de overheid aangestelde “Nationaal Coördinator voor Kwetsbare EU Burgers”, Martin Valfridsson, dat er nu ongeveer 4000 zijn.

Je ziet bedelaars bij bijna elke winkel buiten zitten. Niet alleen in de grote steden, maar ook in kleine landelijke dorpjes. In het noorden van Zweden, bij pompstations in het midden van nergens, worden klanten begroet door bedelaars die “Hallo, hallo!” zeggen terwijl ze hun kartonnen bekertjes omhoog houden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Gatestone Institute

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Bulgarije, cultuurrelativisme, Illegalen, Krankzinnigheid, Multiculti, Naïviteit, Overheid, Roemenië, Roma en Sinti, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

14 reacties op Zweden: Een bedelaar op elke hoek

 1. Gasso zegt:

  Gewoon een dikke drol in zijn bekertje deponeren.

  Like

 2. elisah zegt:

  De laatste keer dat we in Parijs waren, werden we ook overal door de zelfde soort mensen achtervolgd voor geld. Ze bedenken ook allerlei trucs om je te belazeren, zoals een zgn goed doel waar je voor moet tekenen en doneren, Parijzenaars zelf waarschuwden ons ook daarvoor. Wanneer je aardig en netjes bent, ben je helemaal de pineut en laten ze je niet meer met rust.
  In Rome, het zelfde laken een pak. Je krijgt dan vaak ook ongewenst een zgn gratis een roos in je handen geduwd om vervolgens niet meer met rust gelaten te worden voor geld, dat spelletje blijft doorgaan totdat je geld geeft om er vanaf te zijn. De Italianen ergerden zich aan die lui en lieten openlijk merken het schandalig te vinden dat toeristen niet met rust gelaten werden.
  Het zal wel in alle grote steden het zelfde zijn en je zou verwachten dat hier tegen opgetreden wordt, maar je ziet nergens politie die daar iets aan doet.

  Like

 3. ildiko zegt:

  deze bedelaars weten dat onze wetten niks voorstellen, alleen op eigen bevolking. Probeer maar met je hele gezin iedere dag voor een winkelcentrum te bedelen, dan wordt je opgepakt. Ze dus NIET !

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Wees altijd voorzichtig als het om bedelaars in het buitenland gaat en vooral als ze uit het Midden-Oosten of Oost-Europa komen! Ze zijn geneigd om liever de hele hand te pakken van degenen die hen de vinger toereiken en ik spreek uit eigen ervaring. Gelukkig heb ik zulk soort lui soms maar een fooitje gegeven waar ze niet eens een kop koffie mee konden betalen want laten ze maar gewoon lekker ZELF voor hun geld werken, net als wij op E. J. Bron!

  Like

 5. Pieter zegt:

  Mie lach ziech te barstn (met dank aan Paul van Vliet).

  Like

 6. Republikein zegt:

  Dit is straatnieuws.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Het is in Nederland toch niet anders ????

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Bedelaars zijn er vanwege de gutmenschen. Die geven iedere dag een muntje en worden daarmee superieur. Ik ken linxen, die een relatie opbouwen met de lokale bedelaar; geven geld en houden een praatje en geloven iedere leugen.
  Zonder gutmenschen geen geld, geen gebedel, geen smeeknegers.

  Like

 9. DonnaDolce zegt:

  In Italië is het ook niet anders, allemaal van dit volk en einde van de dag stappen ze in hun dikke Mercedes… niets geen medelijden mee.

  Like

 10. ildiko zegt:

  de Roemeense bedelaars zijn ochtends met een dikke dure auto naar een winkelcentrum gebracht en dan weer aan het eind opgehaald. Totdat de mensen blijven geven zullen ze hier blijven. Gemeentes, politie doet niks tegen. Vroeger was in west Europa bedelen strafbaar, maar ook illegal verkoop activiteiten op de straat, nu er is niks meer strafbaar, mond dicht en doorlopen.

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  Zolang Zweden nog geven zitten ze daar. Ik heb ze in Nederland ook wel eens ergens gezien, maar daar waren ze na 1 dag vertrokken omdat niemand wat gaf.
  Het “vluchtelingen”probleem werkt precies hetzelfde.

  Like

 12. Jan zegt:

  Zweden gaat opleiding haatpredikers financieren

  Like

 13. liefdemoetdekernzijn zegt:

  vergeet de mensen die huichelen om nog meer vooruit te komen,maar vergeet niet wie werkelijk nood hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s