Defensie kan het land niet meer verdedigen

Screenshot_75

Rijdend bataljon moest te voet trainen

Defensie kan voor het eerst niet meer volledig voldoen aan de doelstelling om het Nederlandse en het NAVO-grondgebied te verdedigen. Dat komt omdat de inzetbaarheid vorig jaar achteruit is gegaan. “Dat is gezien de nationale en internationale context ernstig”, aldus president Arno Visser van de Algemene Rekenkamer woensdag bij zijn oordeel over de defensie-uitgaven in 2015. Er staat te veel materieel stil door gebrek aan onderhoud en reserveonderdelen.

Vooral de land- en luchtmacht hebben problemen met de operationele gereedheid. Als voorbeeld noemt de Rekenkamer een gemechaniseerd bataljon dat de voertuigen aan andere eenheden moest afstaan en daardoor te voet moest gaan trainen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Krankzinnigheid, landverraad, Nederland, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Defensie kan het land niet meer verdedigen

 1. Thom zegt:

  Ons leger kan ons land al heel lang niet meer verdedigen. Geen kogels, de tanks zijn verkocht, onbruikbaar personeel, moslim infiltranten, geen geld en/of materieel.

  Like

 2. Regering doet er blijkbaar alles aan om de invader het makkelijker te maken…ook hier saucses verzekerd

  Like

 3. DonnaDolce zegt:

  Dat was/is toch de bedoeling van de oppermachtigen of…………….???

  Geliked door 1 persoon

 4. Niet verdedigen lijkt de bedoeling te zijn.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Tja, wat is erop tegen onze nieuwe bezetters te onthalen?

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  In de herneming: eigen reactie van Luchtpint:
  16 oktober 2014 om 00:20 op https://ejbron.wordpress.com/2014/10/14/rechtse-intellectuelen-discussieren-in-boedapest-over-de-toekomst-van-europa/

  “vandaag zou het in het Westen de taak niet moeten zijn van burgers om eigengereid zelf de wapens op te nemen omdat de samenleving in gevaar komt. Dat zou nooit de taak moeten of mogen zijn van de gewone burger. Maar wat zien we gebeuren vandaag ? De Nederlandse krijgsmacht gaat wat zitten fietsen als p.r. stunt en het Belgische leger heeft bijvoorbeeld geen gepantserde voertuigen meer op rupsbanden, (gewoon tanks, dus die hebben we niet meer) en rijdt bovendien zelfs nog met camions en jeeps uit de jaren ’50, e.d. En dan moet er nog worden bezuinigd op defensie uitgaven. Nu zeg ik dat wij hier in het Westen daarmee een heel zielig en idioot figuur slaan, en zeker als we gaan moeten vechten tegen mensen die militant en fanatiek overtuigd zijn van hun gelijk. Die gaan ons gewoon in ons gezicht zitten uitlachen omdat we zo slap geworden zijn.

  Neen, zo redeneren we, wij hebben deze wereld namelijk geleerd met de VN dat over alles zgn. te praten valt, dat is volgens ons de beste verdediging blijkbaar. Sinds het einde van WO II hebben wij ons model van “oorlogje afwenden” proberen op te dringen aan alle andere landen op de planeet, we gingen de anderen middels opgestoken wijsvinger een lesje geven in universele normen en waarden, in de hoop dat lesgeven de oplossing ging zijn, zodat we nooit meer oorlog zouden moeten voeren. En wat blijkt, beste mensen ? DAT DIT NIET WERKT ! Dat bijna niemand ons gevolgd is daarin !!! Met als resultaat ? Dat we geen performant leger hebben dat iets kan doen, tenzij om een humanitaire blablabla missie te organiseren met blauwe VN helmen op ! En dat allemaal omdat het Westen het niet nodig vond om een stok achter de deur te houden, namelijk gericht op een niet zo rooskleurige toekomst, door hierop te anticiperen en de legers in staat van paraatheid en snelle inzetbaarheid te houden. En nu zitten we met de gevolgen opgescheept, omdat militairen voor de vorm soldaatje spelen en wat in het rond paraderen, allemaal omdat onze politici niet vooruit konden denken en in fantasiewereld van universele goeie intenties hebben geloofd, en dat nu nog altijd proberen te geloven bij hoog en laag !

  Gevolg: wij, gewone mensen moeten nu zien dat al die policor flauwekul maar geen perspectief op de realiteit kan krijgen, die druk aan het ontploffen is in ons gezicht. Nog altijd geloven we dat we ons “eruit kunnen lullen”. De beschaving die wij kennen zal op de duur aan zoveel slappe mentaliteit ten onder gaan, onze politici geven constant de verkeerde signalen af. Hoe gaan wij ons verdedigen als de politiek geen realistisch beeld krijgt van wat er moet gebeuren ? De Chinezen kunnen en willen het wel als het nodig mocht zijn, de Russen ook, en zelfs de Oekraïners, die zitten niet eerst diep na te denken over “hoe politiek incorrect het wel zou kunnen lijken als we nu oorlog gaan zitten voeren.” die trekken zich daar niets van aan.

  Maar wij wel in Europa, hier denkt men schijnbaar echt dat ons gezicht redden een manier gaat zijn om oorlog mee uit te stellen. Het model van universele mensenrechten, dat was ONS model, het Westers model en niet dat van de HELE WERELD ! En het werkt al decennia niet ! Eigenlijk al zo lang als het bestaat !”

  Dat het probleem van falend defensiebeleid (m.b.t. de middelen die men ervoor ter beschikking heeft) zich in heel West-en Noord-Europa voordoet, is de facto het gevolg van de afgeschermde mentaliteit van onze politici die de utopie van “Een betere Wereld, een Global Village” in hoofd hebben gerealiseerd, maar niet doorhadden dat dit nooit kon werken in de realiteit. Dat universeel mensenrechten model is alleen maar geldig in hun autistische bovenkamer, in hun wensvoorstellingen. En dat is de reden waarom defensie in het Westen veronachtzaamd is geweest. En dat al sinds het einde van WO II: allemaal door een gebrek aan realiteitszin en de stupide verwachting dat we de wereld in zijn geheel gingen kunnen pacificeren door moralisme alleen !

  Van die mentaliteit moeten we af !

  Geliked door 1 persoon

 7. carthago zegt:

  Er is geen poen meer om de tanks en kalashnikovs van isis terug te kopen.De poen gaat op aan de kansrijke import van kokosnoten en kalifaatratten die de kalashnikovs hebben verkocht voor hun laatste kaartje naar het nieuwe Eussr kalifaat met outkiering en vrije verkrachtingen.

  Geliked door 1 persoon

 8. joopklepzeiker zegt:

  Verdedigen tegen wie en wat ?

  Like

 9. C.A.Barstow zegt:

  tja, ons hele land helpen zij naar de verdommenis en daar valt het leger ook onder, Nederland is het lachertje van de NAVO aan het worden.
  Binnenkort komt Griekenland zijn handje weer ophouden en dan vliegen de miljarden ons land weer uit, regelrecht in de bodemloze put.
  Als de EU in elkaar dondert dan hang ik de vlag uit, wat? drie vlaggen.

  Like

 10. L’histoire se repète:
  Mobilisatie, 1939: Eén zielige, lachwekkende chaos, dankzij “De politiek van het gebroken geweertje.” Op z i j n beurt weer met dank aan ene Hendrikus Colijn…….
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Iedere generaal, die zijn onderdeel niet op orde heeft, tegen de muur zetten.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Zaken zijn zaken zei de zakenpief voor de kust van Somalië.
  In Somalië wilde iedereen op een gegeven moment piraat worden. De economie kreeg echt een boost: allemaal winkeltjes en markten met boten, buitenboordmotors, proviand, wapens, enterladders. Vergeet niet dat mensen van honger sterven in Somalië. Dan grijp je elke kans.”

  U stelt dat ‘een generatie mannen’ aan piraterij verloren ging. Dat lijkt me nogal overdreven.
  „Ik bedoel niet zozeer dat ze op zee omkwamen, al zijn er veel verdronken. Het gaat om de levensstijl. Die is verslavend, de titel Last Hijack verwijst daar ook naar. Nog één keer, one last shot. Het is gangsterleven op z’n Somalisch: qat kauwen, stoned zijn, met geld smijten. Ze kopen een auto, een mobieltje, wonen in een hotel en dumpen vrouw en kinderen. Mohamed Nura heeft elf kinderen bij vier vrouwen. Piraterij ondermijnt de traditionele cultuur, dat wekt enorme irritatie bij ouderen. Al die verstoten vrouwen en kinderen zijn verder aangewezen op hun familie of liefdadigheid.”

  Hallo hallo, dit is een oproep van Sylvana Simons aan Gerda Havertong.
  De bruine bonen met rijst zijn aangebrand.
  Wilt u zich verantwoorden bij de denktank.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Het grote onderdeel van het NWO plan…………………alles met DES…doorvoeren, zodat het hele oude Continent omvalt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s