Van de pot gerukte paus: Europa mag niet meer trots zijn op christelijke wortels

Screenshot_78

(Door: Joost Niemöller)

De huidige paus, Franciscus, liet gisteren in een interview weten dat Europa misschien wel christelijke wortels heeft, maar dat dit zeker niet iets is waar Europa zich op voor mag laten staan:

Trotse betogen over de christelijke wortels van Europa kunnen nogal ‘koloniaal’ overkomen, meent de paus.

Europeanen mogen die christelijke achtergrond alleen nog in een ‘dienstbare’ vorm opvoeren:

De plicht van het christendom jegens Europa is er een van dienstbaarheid.

Lees verder>>>
(h/t “delamontagne”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Paus Franciscus, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Van de pot gerukte paus: Europa mag niet meer trots zijn op christelijke wortels

 1. Alphons Mantel zegt:

  hij bedoelde eigenlijk dat die christenhaters en jodenhaters uit islamitisch Afrika wel binnen mogen komen , op kosten van de Europese belastingbetalers

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Een jezuïeten zwarte hand .

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Ondertussen wordt er a geschoten in de USA verkiezingen !

  En ja u raad het goed , bij de democraten, de kogels vliegen Sanders om de oren .

  http://www.breitbart.com/big-government/2016/05/18/nevada-battle-sanders-clinton-camps-breaks-open-war-gunshots-fired-bernies-state-campaign-office/

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Like

 5. Koos zegt:

  Ik denk dat de paus hiervoor wordt betaald.

  Like

 6. elisah zegt:

  Hoogste tijd dat deze demente bejaarde iets anders gaat doen, hij heeft niet het talent of charisma om de Christenen te inspireren of te leiden. Ze beginnen zich alleen maar steeds meer te schamen voor en ergeren over zijn bizarre uitspraken en de genante wanvertoning die hij zo geeft.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad. Dat krijg je als je dit soort overjarig gespuis macht en aanzien toebedeeld en ze in een situatie boven hun stand laat inwonen.
   De oplossing voor dit probleem ligt inderdaad bij het gesticht waar je dit soort totaal verkalkt en dement gespuis zal moeten opbergen. Opsluiten en de sleutel weggooien.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Wat ’n verschil met de Pausen die wij nog hadden ten tijde van de Borgia’s!
    Oké, er werd hier en daar wel wat losbandig geleefd.
    Tegenstanders werden ondersteboven aan ’n X gebonden en volledig door midden gezaagd. Volgens goed Katholiek principe vanaf het kruis te beginnen. Niks op tegen.
    Maar het geloof werd tenminste te vuur en te zwaard verdedigd.
    De paus is vandaag de dag een marionet van Amerika.
    Wordt tijd dat onze eenmalige Trump zichzelf als Paus zal kronen…!

    Like

   • Spuitje is doeltreffender anders kom je echt een heleboel gestichten tekort.

    Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    Haha, hij krijgt het voor elkaar.

    Geliked door 1 persoon

 7. en dat zegt een persoon die de voeten kustte van een vluchtelingen c.q. gelukszoeker…………..bah………hoort ook in het rijtje van de NSB……..

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  De paus is allang mijn vriend niet meer. Hij is zo rood als de neten, nog rooier dan Groen Links. Nog maar een klein stapje verder, en de paus kondigt een fusie aan tussen de islam en het christendom. Hij heeft misschien al een natte droom gehad dat hij de nieuwe kalief van Europa gaat worden. Alhoewel, een natte droom ? De paus van Rome, hij kan zelfs in zijn dromen nog niet klaarkomen ! Alhoewel ik katholiek opgevoed ben, had Karl Marx wel gelijk met deze uitspraak; Geloof is opium van het volk ! Na verloop van tijd verwordt ieder geloof in een sekte met gevaarlijke en rare ideeen ! Geloven zonder zich bij zo’n instituut aan te sluiten is veel beter en veiliger !

  Like

 9. oud-marinier zegt:

  Wordt het niet tijd dat die paus Frenske eens een trap in zijn edele delen wordt gegeven en daarna naar zijn “schepper” wordt bevorderd ? Rand debiel …Ik ben Christen , en ben er trots op. Wat er in ’t verleden is gebeurd in “naam van het Christelijke geloof” , daar zijn natuurlijk vele zaken bij , die niet door de beugel kunnen. Maar dat wil niet zeggen dat het Christelijke geloof FOUT is. De betreffende BELIJDENDE mensen (veelal zgn. GEESTELIJKEN) die smerige zaken hebben geflikt , en idd daar op zeker niet trots kunnen zijn, geeft die smerige duivelsaanbidder en islam-colaborateur , nog lang niet het recht om de Christenen , hetzij in Europa of elders in de wereld een “schuldgevoel” aan te praten , noch het recht om te zeggen dat de Christenen , NIET trots mogen zijn , noch vertellen dat we DIENSTBAAR moeten zijn……??? En hijzelf dan ? Dienstbaar naar en jegens wat ? Zeker niet jegens zijn Katholieke of andere Christelijke volgelingen. ( Ik accepteer die halve zool noch welke andere paus dan ook als zgn Kerkelijk Hoofd , vertegenwoordiger van God / Christus op aarde. Helemaal kierewiet die gast.) En zoals hij zich opstelt , zeker ook niet jegens de mensheid . Hij heeft poen zat , laat hem maar “Het goede voorbeeld geven.

  Geliked door 4 people

 10. Jean zegt:

  Die eikel is een gevaarlijke idioot, voor die idioot kom ik de voordeur nog niet uit al zou hij voorbij wandelen.
  Terug naar Argentinië met die gevaarlijke idioot.
  Alweer een bewijs dat religie een levensgevaarlijke waanzin is waarbij die idioten tot overmaat van ramp ook nog kunnen parasiteren op onze kosten.
  Ik krijg rillingen als ik die eikel zie, rillingen van afgrijzen en walging.

  Like

  • Hij is een soort Rutte, de kop van de Club der Perversen. Dus met het aan het kruis nagelen van Pausen of MinPresidenten kom je er niet. Je moet die hele verdomde rattenzooi een goeie lentebeurt geven met een overdosis Roudup, dat spul voor tegen het onkruid. Mijn advies is trouwens altijd (als oud-dientplichtige van het 41 Gnbat): als je twijfelt gewoon de vlammenwerper d’r op en van jet met de bajonet.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    Euhhh..Breinbrouwsels…dat vind ik NIET netjes van u …” Mijn advies is trouwens altijd (als oud-dientplichtige van het 41 Gnbat): als je twijfelt gewoon de vlammenwerper d’r op en van jet met de bajonet. ” Zo laat u niets meer over voor de andere militairen …Ha ha ha….Vond uw reactie wel leuk….Vlammenwerper er op en van jet met de bajonet….

    Geliked door 1 persoon

 11. Deborah Menorah zegt:

  Geloof is niet verkeerd. Het juiste geloof is zelfs goed.
  Wanneer geloof geïnstitutionaliseerd wordt en de gelovigen top-down “gemanaged” worden, dan wordt het eng en gevaarlijk. Dan wordt anderen “de wet opgelegd” en spreek je niet meer over geloof (een persoonlijke relatie met God), maar van een religieuze instelling/sekte.

  Geliked door 1 persoon

  • Volledig mee eens. Als ik hier en elders loop te schuimbekken bedoel ik als doelwit dan ook altijd de CEO’s, Raden van Bestuur of Commissarissen en ander meevretend en meegenietend tuig van die organisaties en niet de brave gelovigen. Nou ja, soms dan, als in vind dat ik nog nooit zo’n stelletje sufkippen bij elkaar heb gezien om dat bordje met Welkom, hier kun je alles neuken wat je wil, omhoog te staan houden. Hoewel, die zitten misschien ook allemaal in de Ouderlingenraad?

   Geliked door 2 people

 12. delamontagne zegt:

  Hier kan men stemmen, of de Paus verstandig is of een grote “Klo.thom.el”.
  Hij zei bovendien dat in het land waar hij vandaan komt de muslims en Argentijnen [ catholieken] vreedzaam SAMEN LEVEN.
  Makkelijk praten, er zijn daar nauwelijks moslims.
  Die man helpt mee aan de verdere islamisering van Europa.

  PEILING: Is de Paus een grote kloothom..l ?
  JA
  NEE

  STEM.
  https://eurocalifat.wordpress.com/2016/05/17/sondage-le-pape-est-il-un-gros-con/

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat deze oude seniele jezuïet naar z’n grote baas vertrekt, de duivel !!

  Like

 14. Ach, als je, zoals ik, tóch al niet trots bent op je christelijke roots, zoals ik, valt deze uitspraak aan één kant nog wel te billijken…….
  Het ís waar, dat in de wereldgeschiedenis de bloeddorstigste systemen zich nogal eens lieten voorstaan op hun ‘christelijke’ uitgangspunt; een weerzinwekkende combinatie!
  Maar deze oude dhimmi zit duidelijk tegelijkertijd te lonken naar verzoening met de islam; dát is lelijker!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Geliked door 1 persoon

 15. Hendrik zegt:

  Tsja en dat is dan die andere middeleeuwse doctrine. Verbied godsdienst in het algemeen! Waardeloos geneuzel.

  Like

  • Maar dan ook de hele zooi verbieden. Dus alle politieke of religieuze partijen, verenigingen of hoe ook genaamd. Weg met het indoctrineren van onze kinderen, van welke leeftijd dan ook. Één Volksbeweging met mooie vaandels, marsmuziek en banden om de arm, eventueel met zo’n handje, waarvan alle deelnemers de neus in dezelfde richting hebben staan en ieder elkanders broeder of/en zuster is en het geven van definitieve spuitjes aan volksvijandige parasieten bij wet is geregeld, moet dan wel weer kunnen.

   Like

 16. Jan zegt:

  Paus Franciscus en groot moefti van Istanboel, Rahmi Yaran, direct inwisselbaar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s