Zweden en de terreur – steeds meer geld uit duistere kanalen voor ISIS

Screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

In 2015 vertrokken er 300 Jihadisten uit Zweden naar de conflictgebieden in Syrië en Irak om zich aan te sluiten bij islamitische terroristen. De autoriteiten maken zich er voor zorgen over dat er steeds meer geld uit duistere kanalen uit Zweden komt om terreurbendes te financieren.

Opposition24

Er zou geen sprake zijn van een speciaal bolwerk waarin de donoren zich bevinden, maar deze ontwikkeling zou voor het hele land gelden, aldus Angelica Wallmark, leidster van de onderzoekscommissie ter bestrijding van terrorisme van de fiscale politie.

Sinds 2014 mogen de autoriteiten verdachte rekeningen blokkeren en transacties bevriezen. Binnen 48 uur moet het openbaar ministerie dan zorgen voor een gerechtelijke beschikking om de geldkraan van de terroristen definitief dicht te kunnen draaien. In 2014 werden op deze wijze 3,4 miljoen Zweedse Kronen (ruim € 1 miljoen) vastgehouden, in 2015 waren dit al 7,2 miljoen Zweedse Kronen.

Er zouden niet alleen terreuraanslagen gefinancierd worden, maar ook de vele organisaties die in het buitenland als verlengde arm van de terroristen actief zijn en nieuwe rekruten aanwerven. De jonge mannen, die uitgezocht zouden worden voor terreuraanslagen, zouden de geringste kostenfactor voor de mannen achter de schermen zijn. In principe zou een terreurdaad niet heel duur zijn.

Ook al staan de nieuwe wetten om terreur te bestrijden de autoriteiten meer vrijheid van handelen toe, betekent dit nog lang geen succes. Dat de terroristische activiteiten in Zweden met 100% zijn toegenomen, is meer dan een duidelijk alarmsignaal, vooral als je bedenkt dat lang niet alle verdachte transacties op tijd ontdekt en gemeld worden.

Bron:
http://opposition24.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Immigratie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zweden en de terreur – steeds meer geld uit duistere kanalen voor ISIS

  1. Thom zegt:

    De Zweedse overheid is zelf de allergrootste terrorist. Wat die lui uitkramen over Israël, daar lusten de honden nog geen brood van. Wat heeft ongedierte bestrijden voor zin als je zelf nog erger bent.

    Like

  2. guusvelraeds zegt:

    Islamitische terreur bestrijding werkt het beste aan de basis. Begin met een Koran verbod en eindig met het afbreken van elke moskee op niet islamitische grond. Oh nee ik vergis me. Overal waar een moskee geplemd is is de grond al tot in de eeuwigheid islamitisch. Zie hier het Israel conflict in notendop.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s