EEUWIGE HONGERLIJERS

Screenshot_3

Elisabeth Maria Josepha (Lilianne) Ploumen (1962), PvdA

(Door: “Driek”)

Onlangs las ik op één dezer kil-grijze lentedagen het bericht dat er in delen van Ethiopië over een paar maanden geen eten meer is. Daarom dient de internationale gemeenschap snel over de brug te komen om al die hongerige monden te voeden. Nu, spitse lezer van E.J. Bron, ik schrok hevig van dit bericht, want ik dacht, na al die miljoenen gestort voor dat achterlijke klapperland, dat de honger daar inmiddels wel gestild zoude zijn. Gelukkig is daar ons altoos vrijgevig zonnestraaltje Lilianne Ploumen van ontwikkelingssamenwerking. Zij schenkt drie miljoen euro voor voedsel voor kinderen. Vanwege de uitzonderlijke situatie in het land had Nederland vorig jaar voor Ethiopië al ruim vijfentwintig miljoen euro extra vrijgemaakt. Momenteel zijn achttien miljoen Ethiopische mensen afhankelijk van voedselhulp.

Welnu, ik vind dat reuze beroerd voor die Ethiopische bevolking, want ik kan mij nog goed herinneren, de vreselijk bittere oorlogsjaren, toen een beschimmelde broodkorst een traktatie was van jewelste. Dat was smullen geblazen. Doch ik krijg de indruk dat dien hongerige bewoners van Ethiopië in hun plaggenhut zitten te wachten totdat het voedsel vanuit den hemel nederdaalt, zoals geschiedde in Exodus 16: 13 – 16 waarin de Heer het brood uit den hemel liet regenen voor de Israëlieten.

Maar, spitse lezer van E.J. Bron, het zit mij toch niet helemaal lekker. Wijl behoeftig Nederlandse burgers een beroep moeten doen op den Voedselbank omdat ze geeuwen van den honger, deelt de een na de andere minister – ik noem even Jet Bussemaker, Bert Koenders en nu weer Lilianne Ploumen – ons zuur verdiend belastinggeld uit aan vreemde volken.  Hadden die hutbewoners in  Ethiopië van al dat geld geen watervoorziening kunnen construeren? Of iets anders om hun leven gerieflijker te maken? Want, zegt de apostel Paulus:  “Wie niet werkt zal niet eten” (2 Tessalonicenzen 3,10).

En dat is me nogal een bedrag: vijfentwintig miljoen euro. En nu nog eens drie miljoen. Wel ja, toe maar, dat is geen emmer leeggooien, doch een heel zwembad. Maar we kunnen toch niet eeuwig geld blijven sturen naar mensen die helemaal niks uitvoeren? Die daar gewoon maar zitten te wachten totdat het manna uit den hemel regent?

Screenshot_4

Leuke Ethiopische moslimvrouwen.

Hongerige mensen dienen geholpen te worden, doch vind ik dat die eeuwige hongerlijers in Ethiopië nu maar zelf iets moeten ondernemen. Want, let wel, lezer, wanneer je bij muizenoverlast eten gaat rondstrooien komen er nog meer muizen. Dan blijf je strooien.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Barbarisme, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op EEUWIGE HONGERLIJERS

 1. Lee zegt:

  Het zijn net sprinkhanen die zich ongebreideld voortplanten en de wereld leeg vreten zonder daar ook maar iets voor terug te doen. Geboortebeperking hebben deze wezens nog nooit van gehoord. Overbevolking en dan met name in Afrika is het grootste gevaar op de wereld op dit moment, niet alle oorlog en terreur.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wachteres zegt:

  In GB was vorige week een krantenbericht dat de Britten miljoenen belastinggeld hebben uitgegeven aan zeer corrupte landen. Dat komt er ook nog bij.

  En volgens links mogen wij niet controleren waar ons geld terecht komt, dus of het wel goed terecht komt, want dat is betuttelend en we zijn toch al berucht vanwege ons slecht koloniaal verleden.

  Nou ja, de een of andere Zwitserse bank zal wel dankbaar zijn voor ons blijmoedig uitdelen.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Afrikaanse Hongerlanden moeten hun eigen verantwoordelijkheid kennen en nemen, zet dan ook in op geboorte planning, zodat de bevolking niet meer het ene kind na het andere de wereld optrapt !

  Like

 4. sammy zegt:

  ga godverdomme werken.
  een bodemloze moslim put verrekken met die zooi

  Like

  • Fockewulf190 zegt:

   Als je inderdaad kijkt waar de probleem gebieden zich bevinden… komt dit aardig overeen met de religieuze verdeling van de bevolking van Ethiopië! 😉

   Like

 5. ieznogoedh zegt:

  Honger in Afrika? Boeit me niet. Ken al die lui niet en het lijkt er sterk op dat ze zelf weinig doen om te voorkomen dat het een keertje wat beter met ze gaat.
  Overigens, iedereen die je daar met voedselhulp in leven houdt, is een potentiële immigrant en daarna met de hele familie tot in lengte van dagen van een uitkering afhankelijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. sammy zegt:

  wij moeten tijdelijk super extreem rechts worden.om de zooi te verdelgen zo niet doen zij het met ons..dus niet wachten waneer de klop op de deur komt’, dat zij in samenwerking met de nederlandse politie je uit je huis komen halen om je vermoorden. leuk bericht uit duitsland Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) zal de islam in Duitsland in de toekomst nog duidelijk zichtbaarder worden. “Moskeeën bijvoorbeeld zullen meer dan vroeger deel uitmaken van ons stadsbeeld”, zei Merkel tegen de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. In de integratiepolitiek zou o.a. de vraag te stellen zijn of imams in Duitsland opgeleid worden of dat de predikers ook de komende decennia hoofdzakelijk uit Turkije zullen blijven komen.

  “Ons land zal verder veranderen”, zei de bondskanselier. Integratie zou een taak zijn van de samenleving die immigranten opneemt. “Daarover hebben we ons vele jaren lang illusies gemaakt”, gaf Merkel toe.

  De regeringscheffin wil naar eigen zeggen mensen die niet bereid zijn tot integratie streng aanpakken. “Wie nieuw bij ons komt en de verplichtende integratiecursus niet bezoekt, moet de consequenties dragen”, zei de voorzitster van de CDU. De Duitse regering zou er in de toekomst voor zorgen dat sanctiemogelijkheden via kortingen op sociale uitkeringen consequent toegepast worden.

  Merkel benadrukte geen parallelsamenlevingen te dulden, waarin fundamentele rechten zoals de gelijkberechtiging van man en vrouw niet gelden. “Alleen op basis van de grondwet kunnen we in tolerantie en respect met elkaar leven. Dat moet iedereen accepteren die hier wil leven”, zei ze.

  Bron:
  http://m.welt.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Ontwikkelingssamenwerking lost het probleem niet op maar houd het in stand.

  Geliked door 2 people

 8. joopklepzeiker zegt:

  Ethiopië heeft een zeer jonge en explosief groeiende bevolking. De bevolking groeide van 33,5 miljoen in 1983 tot 90 miljoen in begin 2011. Volgens het U.S census bureau zal Ethiopië in 2050 278 miljoen inwoners tellen.[5]

  Ethiopië bestaat voor het grootste deel uit het uitgestrekte en relatief vruchtbare Ethiopisch Hoogland, dat van noord naar zuid doorsneden wordt door de Grote Slenk. De hoogste berg van Ethiopië is de Ras Dashan, die 4550m hoog is. Het laagste punt ligt 125m onder het zeeniveau in de Danakildepressie.

  In het Ethiopisch Hoogland ontspringt de Blauwe Nijl (in het Tanameer), die samen met de Witte Nijl en de eveneens in Ethiopië ontspringende Tekeze-rivier de Nijl vormt. Andere grote rivieren die het hoogland ontspringen zijn de Awash, Baro, Omo en Wabi Shebelli.

  Ondanks dat Ethiopië nabij de evenaar ligt, kent het in verband met de hoogte van het Ethiopisch Hoogland, een relatief gematigd klimaat. Uitzondering zijn de lager gelegen gebieden, zoals de Danakildepressie en de Ogaden, die een heet en droog klimaat kennen.

  Volgens de grondwet van 1994, die de grondwet van 1987 verving, is Ethiopië een democratische en federatieve staat met als staatshoofd een president die direct gekozen wordt voor een periode van zes jaar. De macht van de president is echter beperkt en meer ceremonieel. De macht van de premier is aanzienlijk. De premier wordt geleverd door de grootste partij in het parlement. De nationale volksvertegenwoordiging bestaat uit twee kamers die samen de Shengo (nationale volksassemblee) vormen. De Tweede Kamer wordt de Raad van Volksvertegenwoordigers genoemd. De 458 leden worden direct gekozen voor een periode van vier jaar. De eerste kamer/senaat is de Federale Raad, bestaande uit 117 leden. Een deel wordt direct gekozen, de andere leden bestaan uit vertegenwoordigers van de autonome provincies.

  Ethiopië is een federatie. De autonomie van iedere staat of regio (de grenzen van de staten zijn langs etnische lijnen getrokken) is verregaand. Een staat heeft het recht om uit de federatie te stappen en een onafhankelijk land te vormen.

  Belangrijkste partij is de Ethiopian People’s Revolutionary Democratic Front (Ethiopisch Volksrevolutionair Democratisch Front; EPRDF), een coalitie van revolutionaire bewegingen die in 1991 dictator Mengistu Haile Mariam wist te verdrijven. Het Oromo Liberation Front (Bevrijdingsfront van de Oromo’s; OLF), vroeger deel van het EPRDF, vormt thans de belangrijkste oppositiepartij.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ethiopi%C3%AB

  zins 1945 lid van de VN , de droogte is alleen in het noorden als ze wat minder oorlog en revoluties hadden gehad en wat meer voedsel zouden verbouwen, ach wat lul ik nou , de revolutionaire raden zullen het wel beter weten .
  Die hebben 200 tanks aangeschaft

  LEZEN

  http://de-bron.org/content/afrika-investeert-steeds-meer-geld-steeds-betere-legers

  Onder meer wordt verwezen naar Ethiopië, dat tweehonderd Oekraïense T-72 tanks aankocht,

  De Verenigde Naties maken graag gebruik van deze beter getrainde en uitgeruste troepen. Steeds vaker worden blauwhelmen uit bijvoorbeeld Ethiopië

  Ik moet nu toch echt een traantje pinken , u ook , of is het nu nog niet duidelijk genoeg ?

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  Zelfs een dier heeft de mens niet nodig als het gaat om zijn voedselvoorziening, cq zijn algemeen welzijn. Maar Afrikaanders……Dictatoriale regimes, corruptie, stammenoorlogen, radicale Islam, en een IQ van 40. Een mix van factoren die ervoor zorgen dat het aldaar nooit iets word, en ook nooit iets zal worden ! Geef voor de mama’s volgens RTL 4, geef, geef, geef. Bah bah bah !

  Like

 10. carthago zegt:

  Laatst nog slaboontjes gekocht in de supermarkt, let wel :uit Ethiopië. Ik vermoed dat ploumen een eigen kokosnoten plantage en kalifaatratten fokkerij daar heeft en ivm oogsten geld nodig heeft voor middellandse zee bestendige rubberboten.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Prima verwoord, ik kan het niet beter, maar blijf wel een echte racist.
  Proficiat Driek.
  Ben een insectenhotel aan het bouwen.

  Like

 12. Waarom het nog ontwikkelingssamenwerking heet mag joost weten; geen ontwikkeling te bekennen. Kijk naar een land als Israel, die hebben van een woestijn een prachtig ontwikkeld land weten te creeren…………….
  Rest is in andere reacties al gemeld.

  Like

 13. Vash zegt:

  Zieligheid is afrika’s grootste export product.
  Waarom kunnen de masai wel overleven in de meest erbarmelijke omstandigheden en kunnen zij met hun vruchtbare grond dat niet?
  Waarom zijn de mensen er omheen weldoorvoed en als je kijkt naar duco’s over de meest erbarmelijke plaatsen daar gaat alles daar prima?
  Omdat zieligheid hun exportproduct is.
  Moeders staan een kind af om te laten uithongeren voor geld, en fotografen die daar voor betalen en grof geld mee verdienen.
  Met alle miljarden die daar ingepompt zijn zijn ze nog geen stap dichterbij naar vrede of beter eten.

  Like

  • Anneke zegt:

   Zieligheid, het wapen van een islamitische overheid….Afrika bevrijd van de blanke kolonisten, nu al decennia bezet door de islamieten. Honger, verderf, ziekten…en de dood zijn in deze bezettings-periode enorm toegenomen. “Onder de blanken had dit continent het helemaal zo slecht nog niet”.

   Like

 14. http://vorige.nrc.nl/achtergrond/article2179743.ece En wij zestig jaar geleden maar zilveren doppen van de melkflessen sparen…………..en zie het is nog steeds hetzelfde, en zal de volgende eeuw ook nog halen………..

  Like

 15. Hans zegt:

  Ze kwamen vroeger al aan de deur.
  Zilverpapier ophalen voor de negerts.
  Nu zijn er 20x meer negerts.
  En nog steeds altijd honger.
  Ik zou zeggen;
  Minder neuken en meer werken ipv indolent te gaan zitten wachten op ons geld.
  We werken ons hier al kapot voor de lokale nietsnutten als kwinsie halve gario en silly simons.
  #WITTESLAVERNIJ

  Like

 16. Japio zegt:

  Goed verhaal weer Driek en volledig waar naar mijn mening. En Nederland is niet het enige land dat regelmatig geld overmaakt. Het geld gaat hoofdzakelijk naar wapens en aanverwante rotzooi heb ik wel eens vernomen. Menselijk gezien is het gewoon een drama wat daar zich voltrekt maar dat is de verantwoordelijkheid van de regering aldaar. Van al het gestorte geld in de afgelopen decennia’s hadden er inderdaad wel aardig wat voorzieningen mogen zijn nu. Ontwikkelingsgeld, is gewoon bekend, wordt gebruikt cq misbruikt door die corrupte regeringen en de bevolking kan letterlijk dood vallen.

  Like

 17. Ricardo zegt:

  Man man , r.i.p World !
  2 Dingen : Om eerst mee te beginnen vind ik dat wij in het Westen , zelf een moeten kappen met arrogant als verwende nesten ons vreten maar weg te gooien , zelfde geld voor Restaurants , Supermarkten een Grote Schande is het! Ik gooi zelf nooit eten weg , gewoon alleen uit respect voor iedereen die geen eten heeft of zelfs sterft van de hongen en het gewoon Super egoistisch is!

  Ten 2e: Tja Afrika en Honger , is zoiets gewoons als dat we adem halen!
  Nooit komt het tot geboortebeperking , wij moeten hier bloeden om een ander continent wat zich totaal onverantwoordelijk gedraagt en als een , 24/7 doorgedraaide onstopbare Kinderproducerende fabriek die 24/7 doorblijft draaien!

  Geen cent naar Afrika, hier in Europa Nederland 1 op de 8 kinderen leven in Armoede , steeds meer mensen bij de voedselbanken maar nee , Fucking Afrika blijven we met elk jaar Miljarden heen strooien en ook nog eens miljoenen Afrikanen die elk jaar hier heen komen voor Graties geld!

  Wij zijn gewoon dom achterlijk gestoord, veel erger dan Afrika, we weten met zijn alleen dat het voor de Afrikaanse man zijn ego goed is om te , kunnen vertellen dat ie 50 kinderen heeft bij 4 of 5 vrouwen!
  Waarom moeten wij ons laten intimideren , door uitgehongerde kindertjes op t.v en schuldgevoelens laten aanpraten , waarom krijgen die Zwarte Afrikaanse egoistische Klootzakken nooit eens de Schuld zij veroorzaken deze ellende wetende dat ze niets te vreten hebben!

  Maar nee hoor stop je egoistische , Zwarte leuter lekker overal in , gevolgen verantwoordelijk zijn je kinderen opvoeden doen anderen wel!

  Like

 18. Qvic zegt:

  Zo lang wij Europeanen ieder land naar onze maatstaven willen veranderen, zal er door inheemse bevolking behoefte zijn in alles en nog wat. Daar spelen de zogenaamde goede doelen fondsen gretig op in, om met zielige verhalen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze zogenaamde zielige en kans arme mensen. Het meeste geld blijft aan de strijkstok van deze zogenaamde goede doelen kleven en amper 1% wordt daadwerkelijk aan voedselhulp uitgegeven voor deze mensen. Het is dan ook zeer lucratief voor deze zogenaamde goede doelen fondsen. In Afrika zijn internationale coöperaties actief in de landbouw, die de meest vruchtbare landerijen opkopen van de corrupte machthebbers die in het zadel gehouden worden door deze zogenaamde goede doelen en de inheemse bevolking in kampen plaatsen, die dan door die zogenaamde goede doelen fondsen gerund worden. Alle inwoners van die kampen behoeven helemaal niets te doen en gaan uit verveling maar voor veel nageslacht zorgen. En hoe harder zij gaan schreeuwen en zielig gaan doen, hoe meer zij krijgen van die zogenaamde goede doelen, die het benodigde geld uit hun Europese thuislanden krijgen. Zouden de Afrikanen zelf voor hun overleving verantwoordelijk zijn, dan is er binnen de korst mogelijke tijd enorm verval en instorting van de economie en zal de corruptie hoog tijd vieren. De inheemse bevolking is niet in staat om een economie op te bouwen of te onderhouden. We zien dat over heel Afrika daar waar de blanke bevolking het land uitgezet worden, dat het land in een snel tempo ten gronde gericht wordt door de inheemse bevolking. Zo gaat het al eeuwen lang en er veranderd niets, de inheemse bevolking leeft per dag en heeft geen lange termijn visie zoals de Europeaan.

  Like

  • Anneke zegt:

   Blanke mensen met merendeels een joods/christelijke achtergrond moeten blijkbaar geheel worden uitgebannen. Net als de volbloed-joden, hier op de planeet. “We worden nergens nog geduld; althans dat hopen onze regerende psychisch gestoorden. Verkiezingen verlopen al tijden ON-democratisch. de burgerrij moest ‘eeuwig’ onder hypnose toeven. Niet gelukt, de NWO-maffia weet dat hun droom niet slagen zal.

   Like

 19. Aegolius cs zegt:

  Het is eigenlijk een zeer beschamende gedachte dat alleen al door NL in de afgelopen 60 jaar zo’n 200 miljard Euro aan hulp is verstrekt. Afgezien van de 2000 miljard dat via internationale organisaties voor de opbouw beschikbaar zijn gekomen.

  Ligt dat nu aan de geholpen bevolking, het bestuur van die landen of wat zoal in de VN aan de strijkstok blijft hangen?

  Like

 20. Iets anders, ik zag vanmorgen een blank meisje die stond te wachten bij een school een plastic zakje met twee boterhammen en erop een plakje kaas gewoon op straat gooien. Want een vogeltje wipte ernaar toe. Wat een verspilling!!!

  Like

 21. Elena zegt:

  In het jaar 300 van onze jaartelling was er een koning in SriLanka die liet door 10.000 duizend mensen oftewel slaven, 5 meren graven … in totaal 39 vierkante mijl groot. De kunstmatige aangelegde meren dienden voor irrigatie van de sawahs en drinkwater.

  Dit zou voor alle “droge” Afrikaanse landen als voorbeeld moeten dienen.
  Ethiopië is een groot land met tientallen rivieren en meren.
  Nooit heeft de bevolking iets ondernomen de droogte de baas te blijven.
  De beste hulp voor Afrikaanse bevolking zou voorlichting en anti-conceptie zijn.

  Er wordt ons al tientallen jaren voorgehouden dat de grote Afrikaanse gezinnen, een “verzekering” zijn voor de oude dag van het echtpaar.
  Het is een grove leugen..immers mijn ouders en groot ouders hebben nooit grote gezinnen gehad.
  In die tijd bestond er geen oudedagsvoorziening en niemand kon weten dat het op een dag wel zou bestaan.
  Mijn ouders en grootouders hadden één gezegde…”vele varkens maken de spoeling dun”.

  Like

 22. Anneke zegt:

  Wereldwijd (onderhand) ‘vette’ ellende op de IS LA MI TISCHE gronden. Waar de islam met de scepter zwaait is het dikke armoe…Laten deze gebieden voor ons een WAAR SCHU WING mogen zijn. Al (fig.gesprkn) bungelen onze benen boven een enorme diepte, we zijn er nog niet ingeworpen….

  Like

 23. Tistochwat zegt:

  De lamstralen fokken anders nog best! Een dier dat honger lijdt, plant zich niet voort.
  Ploumen moet ze – van ons geld – maar goed te vreten blijven geven, dan komen er tenminste nóg meer ‘hongerlijders’ bij!

  Like

 24. Jolanda zegt:

  Wel water voor het verbouwen van rozen en de mensen daar geen drinken…
  Het bizarre is dat ik al zo lang ik leef er inzamelingen gehouden worden voor waterputten.. Zo langzamerhand zouden dit soort derde wereldlanden om moeten komen van de waterputten. Waar is die poen gebleven en de poen van de ontwikkelingshulp als dit nig steeds een zandbak is na al die jaren??

  Like

 25. exmarineman zegt:

  Honderden miljarden $, € etc zijn er al in Afrika gepompt de laatste 35-40 jaren en wat is er veranderd???????? Niets, nul komma nul, elk jaar zien we weer op gepaste tijden dat er weer ergens “honger” is, dat er ergens in Afrika weer voedseltekorten zijn…… En ook staan dan weer al die ontwikkelingsclubjes klaar met hun spotjes op TV om geld in te zamelen…… en wie worden er beter van? Kijk eens wat een overhead die clubjes allemaal bij elkaar hebben, allemaal een directeur met secretaresse, eigen auto, de nodige ambtelijke staf enz enz. En zo zijn er honderden van die clubjes en die zorgen voor veel arbeidsplaatsen voor hun zelf…….voordat er 1 $ of € ter plekke aan komt. Hoeveel blijft er niet aan de strijkstok hangen??????? Bovendien is het GEEN overheidstaak, ook nooit geweest. En als er mensen zijn die zo graag en zo nodig geld aan die clubjes willen geven dan doen ze dat meer rechtstreeks door hun zelf, maar NIET van onze belastingcenten.

  Like

  • Paul55 zegt:

   exmarineman,
   Wat dacht je van minstens 60 jaar geld pompen, zo lang gaat dat al, en dat allemaal voor een “goed” gevoel.
   Met geld strooien, (niet van je eigen) is toch het mooiste beroep, wat er is!

   Like

 26. Paul55 zegt:

  Ik was eens in Ethiopië, het eerste wat ik zei toen ik weer thuis was, ze doen niks!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s