Plant het Westen een “kleurenrevolutie” in de Republika Srpska?

Screenshot_38

(Door: Christian Saarländer – Vertaling: E.J. Bron)

De Republika Srpska, de deelrepubliek van Bosnië-Herzegovina, was tussen 1992-1995 oorlogstoneel geweest. Op dit moment vreest men dat er in de overwegend door Serviërs bewoonde deelrepubliek in Zuidoost-Europa een kleurenrevolutie zal gaan plaatsvinden. Morgen zal er een demonstratie worden gehouden tegen president Milorad Dodik, die door westerse belang hebbenden gefinancierd zou worden.

Door de “vluchtelingen”crisis werd vooral het voormalige Joegoslavië verzwakt en het Westen ziet zijn kans schoon om door middel van een “kleurenrevolutie” zijn invloedsgebied uit te breiden. Hybride oorlogsvoering of “soft power” zijn inmiddels gangbare methodes geworden om impopulaire regeringen ten val te brengen. Volgens deskundigen zal volgens “Sputnik” de in Srpska gevestigde “Vereniging voor Veranderingen” (SZP) komend weekend een groots opgezette demonstratie tegen de huidige regering houden.

Er zouden al demonstranten betaald zijn om stemming te maken voor de NAVO in de door Serviërs bewoonde deelrepubliek van Bosnië-Herzegovina. Er zouden al bussen voor het transport zijn gehuurd. Bovendien zouden er ook bulldozers tegen de politieagenten ingezet gaan worden, die voor een vreedzaam verloop van de demonstratie moeten zorgen. President Dodik is geen vriend van de NAVO en waarschuwde Servië voor “alles wat uit het Westen zou komen”.

De bloedige aanvallen van de NAVO-alliantie 17 jaar geleden in Servië liggen nog vers in de herinnering. “Deze betaalde NAVO- en EU-aanhangers zijn veel gevaarlijker voor Servië dan wat dan ook”, zei Dodik in februari in een interview met “Sputnik”. “Contra Magazin” berichtte al in januari uitvoerig over de “soft power” methodes die in Montenegro werden toegepast om de schijn te wekken dat de toetreding tot het westerse bondgenootschap zonder dwang zou plaatsvinden.

Hybride oorlogsvoering is een middel om landen en regio´s zonder oorlog en strijd voor zich te winnen. Moderne middelen zijn desinformatie, gefinancierde opstanden en de bestrijding van de staatsmacht met civiele middelen, die men als wapens tegen de staatsmacht kan misbruiken. Hierbij maakt men ook gebruik van scherpschutters, die men uiteindelijk d.m.v. desinformatiecampagnes wil rekenen tot de politieke tegenstander, bijvoorbeeld de politie.

Om een verbinding met de staat of met andere staten, zoals met de NAVO en de EU, geloofwaardig te kunnen ontkennen, worden zulke activiteiten door stichtingen, verenigingen of schijnfirma´s gefinancierd. Deze methodes van hybride oorlogsvoering worden sinds 2011 steeds meer toegepast, zoals we konden zien in de Arabische wereld, de Oekraïne of in Montenegro.

De internetsite “Press Republika Srpska” bericht o.a. dat de open Society Foundation (OSF) van de Amerikaanse miljardair George Soros de protesten van de oppositie zou financieren. Er zouden al $ 486.000,- naar de oppositionele krachten in de Republika Srpska gestroomd zijn om in Banja Luka de protesten midden mei aan te wakkeren. Hierbij beroept men zich op documenten die op 20 april gedateerd zijn.

Sinds de zomer van vorig jaar geldt de Republika Srpska in Bosnië-Herzegovina als conflictgebied tussen het Westen en Rusland. Twistpunten zijn het justitiesysteem van Bosnië evenals de omgang met de Servische bevolking, die volgens Moskou benadeeld wordt in Bosnië-Herzegovina. Dit conflict wordt opgestookt door radicale islamieten, die een gevaar voor de orthodoxe Serviërs vormen. Door de “vluchtelingen”crisis zouden zich steeds meer radicale islamieten in deze regio verborgen houden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Christian Saarländer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Balkan, Bosnië-Herzegovina, christenhaat, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, demoniseren, Desinformatie, Eurabië, EUSSR, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, NAVO, nieuw fascisme, Oost-Europa, propaganda, Rotzakken, Servië, Volksvijandigheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Plant het Westen een “kleurenrevolutie” in de Republika Srpska?

 1. Cathja zegt:

  Wát een rotzooi overal..!!

  Geliked door 1 persoon

 2. joopklepzeiker zegt:

  Dit is ook een heel aardige

  Turkey kan zo de EU in !

  Staatsgreep tegen het parlement: ‘Politici en analisten veroordelen opheffing van immuniteit Turkse parlementsleden

  Coup against parliament:’ Politicians and analysts slam lifting of Turkish MPs’ immunity

  https://www.rt.com/news/343829-turkey-strips-immunity-reaction/

  Like

  • biebie zegt:

   Zo is Hitler ook aan de macht gekomen !!!!!!!!!!!

   Like

   • exmarineman zegt:

    En dus ook dit beleid van de EU/EC gaat precies zoals in 1935……..en als het dus voor elkaar hebben dan komt pas de echte strijd, dus over 5 jaar…..2021!!!!! Let op dat jaartal want dat wordt het jaartal dat men gaat proberen om ons onze spaarcenten en pensioenpotten te onteigenen (zij noemen het confisqueren, dat klinkt niet zo zwaar en wat vriendelijker).

    Like

 3. exmarineman zegt:

  Inderdaad precies zoals de EU het ook met de Oekraïne heeft gedaan en uiteraard weer een nieuwe koude oorlog begint tegen Rusland….. Rusland/Poetin is “onze” vijand, enkel en alleen omdat hij de EU dwarsboomt. En ook zeer opvallend in dit verhaal is ook weer de naam die als financier opvalt t.w. de miljardair SOROS. Wat is er toch aan de hand met die man, wat is toch zijn doel? Hij adviseert al jaren de Duitse Merkel (en waarschijnlijk zal haar (geheime) bankrekening ook wel aardig gegroeid zijn) want het is wel opvallend hoe haar politiek beleid thans is. Is Soros soms moslim geworden????? Waarom vindt hij dat Europa 1 miljoen “vluchtelingen” moet opnemen, waarom is hij zo antichristenen?????

  Like

 4. De Amerikaanse regering houdt halsstarrig vast aan haar pro-islamistische koers in Europa.Dankzij de Amerikaanse machthebbers,Turkije werkt nu aan nieuw Ottomaanse Rijk in de Balkan…Het uitroepen van de onafhankelijkheid van Bosnië op 5 april 1992/met steun van Amerika/, door moslimpresident Alia Izetbegovic is volgens Karadjic het startschot voor de jihad. En dus het startschot voor de Servische ‘verdediging’. Alija Izetbegovic/samen met de NAVO/ pleitte voor een Bosnische moslimstaat met racistische en fascistische trekken.De profeet van de islam zei al in de 7e eeuw:Ik kreeg de opdracht te strijden tegen de volkeren, totdat zij in Allah en zijn boodschapper geloven.Vandaag wonen 2 miljoen Serven in de Republika Srpska, en dat is dankzij Karadzic en Mladic zo gebleven.Ratko Mladic is de eerste generaal geweest, die in het moderne Europa heeft moeten strijden tegen het islamoterrorisme.Dankzij Mladic en Karadzic leven de Serviers nu in een gebied dat NIET onder controle van de sharia valt.De overwinnaars de geschiedenis schrijven en de Tribunalen leiden.Dat is altijd al zo geweest en zal nooit anders worden…

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Niet zo vreemd allemaal, als je er rekening meehoud dat de EU een fascistische organisatie is.

  Like

 6. Bas zegt:

  Dodik van de De Republika Srpska is net zo’n figuur als Poroshenko van Ukraine, namelijk een intrigant m.a.w. een zetbaas van de EU en de VS !

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik denk dat u het artikel niet helemaal heeft begrepen. President Dodik is juist fel tegenstander van de NAVO en de EU.
   Daarom wordt er, zeer waarschijnlijk in opdracht, vandaag tegen hem en zijn regering gedemonstreerd!

   Webmaster

   Geliked door 1 persoon

   • Bas zegt:

    Quote: Dodik is juist fel tegenstander van de NAVO en de EU.
    Bas zegt: Oké, dan is het goed !

    Like

 7. louis-portugal zegt:

  Het begint mij op te vallen dat bepaalde groepen mensen steeds op weg zijn om hun glibberige tentakels overal uit te breiden.
  De NATO, de EU, vroeger de EUROPEANEN IN DE KOLONIËN ENZ.
  Ik vraag mij af of dat in de europese mentaliteit zit
  Het lijkt erop dat er helemaal geen rem op zit.
  O.K de jappen gingen eerst naar China en later in 1940, als bondgenoten van de duitsers, ook buiten hun grenzen.
  Inmiddels lijken ze het wel afgeleerd te hebben.
  Ook chinezen zie je over de hele wereld maar die doen dat toch veel bescheidener zodat het niet zo opvalt. Misschien zijn ze wel inteligenter..
  Uiteindelijk komen ook de meeste amerikanen uit Europa.en zijn dus uit hetzelde hout gesneden.
  Met hun ongeveer 800 steunpunten over de hele wereld en hun arrogante ideologie dat zij de hele wereld moet regeren, zoals we vaak uit hun monden moeten horen, maken ze die aanspraken wel erg duidelijk.
  Bij moslims komt het misschien wel voort uit hun ideologie
  Interessant om daar eens over te studeren.

  Like

 8. Washington zet alles in op islamitisch Bosnië.Eerste Clinton en dan nu Obama.Ex moslimpresident Alija Izetbegovic pleitte voor een Bosnische moslimstaat met racistische en fascistische trekken.De profeet van de islam zei al in de 7e eeuw: Ik kreeg de opdracht te strijden tegen de volkeren, totdat zij in Allah en zijn boodschapper geloven.Het uitroepen van de onafhankelijkheid van Bosnië op 5 april 1992, door Alia Izetbegovic is volgens Karadjic het startschot voor de jihad. En dus het startschot voor de Servische verdediging. Dankzij Mladic en Karadzic leven de Serviers nu in een gebied dat NIET onder controle van de sharia valt.Ratko Mladic is de eerste generaal geweest, die in het moderne Europa heeft moeten strijden tegen het islamoterrorisme…

  Like

 9. fleckie zegt:

  Uit het EINDHOVENS Dagblad… 13.9.97!!…. Harald DOORNBOS…………..’BOSNIË:Land van vluchtelingen’…………….
  SPEERPUNT van het DAYTON-vredesakkoord en van de dit weekend te houden gemeenteraadsverkiezing en is de terugkeer van al die vluchtelingen naar hun eigen huizen. ..Maar dat verloopt uiterst stroef……Honderdduizenden woningen zijn kapot. En de verschillende vluchtelingenstromen tijdens de oorlog hebben ervoor gezorgd dat bijn iedereen in het huis van een ander woont.. Zo is er een ketting ontstaan, waarbij de een pas teug kan wanneer de ander uit zijn huis vertrekt; gaat er ergens een vluchteling niet terug dan breekt de ketting en blijft iedereen zitten waar ie zit. …..Het eerste woord wat je als…buitenlander…in BOSNIË leert is niet ‘goedemorgen’..of…’hoe maakt u het”?, maar ‘izbeglitca-vluchteling’………..Want er heeft zich in Bosnië als gevolg van de oorlog een gigantische volksverhuizing voorgedaan. Op een bevolkin van ruim 4 miljoen mensen, zijn er maar liefst 2,2 miljoen vluchtelingen, oftewel:55% van de Bosniërs woont niet meer op de plek waar ze voor de oorlog verbleven. …..Het is daarom ook dat DRAGON Delic, een wiskundeleraar, dan wel woont in de Noord-Bosnische stad Prijedor, maar er zich helemaal niet thuis voelt.”ik leef in de woning van een ander, hoe kan ik dat ooit als mijn thuis beschouwen”, zegt DElic. Twee jaar geleden arriveerde hij als vluchteling..in..PRIJEDOR, omdat zijn woonplaats Sanski Most -veertig kilometer ..zuidelijker- tijdens een Bosnisch offensief door de…MOSLIMS..werd veroverd. Omdat Pijedor voor de oorlog een Moslim-stad was[44% Moslim, 42% Serviër, 6% Kroaat] en er in 1992 en 1993 zo goed als alle Moslims werden vermoord of weggezuiverd, stonden er nog wel de nodige moslim-huizen leeg. Delic had niet veel keuze, zegt hij. “Je moet toch ergens wonen”, merkt hij op. Dus Delic verloor z’n woning in Sanski Most en betrof het huis van een gevluchte moslim in Prijedor. Twintig maanden na het …DAYTON-vredesakkoord wil hij echter terugkeren naar Sanski Most, waar nu alleen maar moslims wonen. Er bestaat echter een probleem. Delic’huis in Sanski Most staat niet leeg, er wonen moslim-vluchtelingen in die weer uit een ander deel van Bosnië door de SERVIERS zijn verjaagd. ‘Ik ben geboren in Sanski Most, dus nu er godzijdank weer vrede is in Bosnië wil ik terug”, vertelt Delic. “Ik heb nooit iets tegen moslims gehad, noch heb ik tijdens de oorlog misdaden gepleegd. Natuurlijk is het een gecompliceerde situatie omdat er vluchtelingen in mijn huis wonen in Sansi Most. Maar het Dayton-akkoord zegt heel duidelijk. Dat alle vluchtelingen het recht hebben om terug te keren. En ik mag dan nu wel hier in Prijedor wonen, ik ben nog altijd de rechtmatige eigenaar van mijn huis in Sanski-Most. …Maar als Delic terugkeert naar Sanski Most, waar moet die moslim-familie dan naar toe, zij zijn immers ook vluchtelingen? Delic:”Mij huis moet leeg worden gemaakt door de lokale moslim-autoriteiten. Want zolang ik niet terug kan ,kan de moslim niet terugkomen naar Prijedor in wiens huis ik nu woon”……Delic, die al twee jaar niet is teruggewenst bij zijn huis in Sanski Most omdat hij bang is door de moslims te worden gearresteerd, zegt te weten dat er een moslim-familie in zijn woning leeft, terwijl hij het adres van zijn huis opschrijft op een papiertje. …………..Een smal geasfalteerd weggetje slingert ruim 35 kilometer lang door de heuvels van Prijedor..naar..Sanski Most. Sommige gebieden zijn intact, anderen niet. Kapotte huizen, ruïnes.. Hele wijken zijn met de grond gelijk gemaakt. Halverwege de tocht passeer je twee oranje paaltjes. dat is de grens tussen de ..Republika Srpska,..de Servische provincie en de Federatie, de Moslim-KROATISCHE provincie. …..In Sanski-Most is het een drukte van belang. Veel auto’s met Duitse kentekens: Moslim-vluchtelingen..die..de..afgelopen maanden gedwongen zijn om uit DUITSLAND te vertrekken en nu in Sanski Most onderdak zoeken…Voor de oorlog bestond er al een moslimmeerderheid[47% moslim, 42% Serviër, 7% Kroaat],maar nu is…99% van moslim-afkomst, …………………DRAGON Delic-huis laat aan de ‘Slachtoffers van het Fascisme straat 77a.’. Als je echter aan de bewoners van Sanski Most vraagt waar die straat zich bevindt, dan haalt bijna iedereen z’n schouders op en antwoordt;”Geen idee, ik ben ook nieuw hier. Izbeglica Sam- ik ben een vluchteling”. ……….Uiteindelijk weet een man waar de straat ligt. Maar de naam is veranderd. Tot 1992 heette de straat’Slachtoffers van het fascisme’, de daaropvolgende drie jaar, toen Sanski Most in Servische handen was, werd de naam veranderd in ‘Straat van de onderdrukte Serviers’, en na 1995, toen de moslims de stad innamen is de naam opnieuw veranderd;dit keer vernoemd naar een moslim-schrijver. Het enige wat hetzelfde is gebleven is het huisnummer. …………………….
  YAHUD Muminovic, een moslim, doet de deur open van zijn huis op nummer 77a. Nou ja, zijn huis.”Nee, ik ben vluchteling, ik voel me hier helemaal niet thuis”, vertelt hij, terwijl hij zijn vrouw opdraagt om koffie te zetten.”Dit is officieel het huis van DRAGON Delic”, vervolgt Muminovic. “Maar wij zijn aan het begin van de oorlog door de SERVIERS uit KOTOR VAROS, in de buurt van Banja Luka weggezuiverd. Dus toen dit huis in 1995 vrij kwam, zijn wij hier maar gaan wonen,want we hadden niets anders”……Muminovic en zijn vrouw zijn niet de enigen die in het relatief kleine huis wonen. In de woonkamer zit nog een moslim-echtpaar met 2 kinderen;zij zijn in 1992 door de SERVIERS verjaagd UT Bosanski Novi. En binnenkort arriveert er nog een familie uit Duitsland in het huis. “Het zal vol worden hier”, weet Muminovic……………..WAT vindt Muminovic ervan dat DRAGON Delic, de Servische eigenaar van het huis die nu in Prijedor woont, graag wil terugkeren naar Sanski Most? “Geen sprake van”, roept Muminovic diegekleed in een t-shirt en een korte broek in de woonkamer zit. ..”Ik weet dat dit niet mijn huis is, maar als Delic denkt dat-ie terug kan komen en ons er zomaar kan laten uitzetten dan heeft hij het mis. Waar moeten wij naar toe, wij zijn ook vluchtelingen”. Delic wijst op een tweetal pentekeningen die aan de muur hangen. “Dat was ons huis in Kotor VAROS. Mooi, groot, wit, balcon, tuin.En weet je wat ervan over is?..NIETS, een ruïne. Het is in brand gestoken door de SERVIERS. Zodra mijn huis herbouwd is en ik terug kan naar Kotor VAROS is DRAGON Delic weer welkom in zijn huis hier. Maar zolang ik niet terug kan,…kan hij het ook niet,:helaas”.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s