Duitsland: aantal gedulde buitenlanders sinds 2013 tot 160.000 verdubbeld

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland leven ongeveer 160.000 buitenlanders met de status van “geduld persoon”, ondanks de afwijzing van hun asielaanvraag. Een terugkeer naar hun thuisland zou voor deze mensen “om juridische redenen” niet mogelijk zijn.

Contra magazine

Het aantal gedulde buitenlanders in Duitsland is sinds het midden van 2013 bijna verdubbeld tot 160.000. Dat blijkt uit cijfers van het centrale register buitenlanders, die in het bezit zijn van de “Rheinische Post”. Tussen juni 2013 en eind januari 2016 nam het aantal gedulde personen van 88.762 naar 159.894 toe. Het aantal steeg bijzonder sterk sinds begin 2015: meer dan 46.000 afgewezen “asielzoekers” kregen sindsdien de status van geduld persoon, omdat de terugkeer naar hun thuisland om juridische redenen niet mogelijk was.

De chef van het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF), Frank-Jürgen Weise, riep de Duitse regering tot consequenties op. “als we ze niet naar hun thuislanden kunnen terugsturen, dan moeten we hen een ander perspectief bieden. Het kan niet zo zijn dat gedulde mensen zes of tien jaar in Duitsland zijn zonder te mogen werken of iets te mogen leren”, zei Weise tegen de “Rheinische Post”. De toegang tot de arbeidsmarkt voor gedulde personen zou weliswaar gemakkelijker zijn geworden, toch zou het voor hen vanwege hun onzekere verblijfsstatus nog steeds moeilijk zijn om vaste voet op de arbeidsmarkt te krijgen. “Daarom ben ik voorstander van een peildatumregeling: wie hier geweest is voor een bepaalde peildatum mag blijven”, eiste Weise.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duitsland: aantal gedulde buitenlanders sinds 2013 tot 160.000 verdubbeld

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Deze mensen horen niet in Duitsland en ook niet in de andere Europese landen. Er kan beter een soort ‘vrijhaven’ gezocht worden in het Midden-Oosten om deze ‘niet-erkende-vluchtelingen’ onder te brengen. Europa kan daar bij helpen en aan meebetalen.
  Het zou een hoop ‘onrust’ in Europa wegnemen. De kosten zouden veel lager uitvallen dan nu het geval is en – met name vrouwen en meisjes – leven in Europa wat veiliger.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. Paul55 zegt:

  Frau merkel en andere waanzinnigen, hebben ons met een gigantisch probleem opgezadeld. Die ook nog eens financieel, gigantisch uit de klauwen gaat lopen. En dan nog de haat en andere ellende, die een groot deel van deze primaten met zich mee brengen. Ons lot is bezegeld!

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Dus gewoon een ordinaire pardonregeling. Maar waarom zijn al deze mensen dan om juridische redenen niet uit te zetten, welke juridische redenen zijn dat dan?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ exmarineman om 14:09

   Natuurlijk zijn er geen ‘juridische redenen’ voor uitzetting, maar dat is zo lekker makkelijk praten. Op het juridische vlak zijn de meeste mensen leken, dus komen er weinig lastige vragen. Dat 160.000 personen heel veel geld kosten nemen de Duitsers kennelijk voor lief.

   Like

 4. Cathja zegt:

  …”Het kan niet zo zijn dat gedulde mensen zes of tien jaar in Duitsland zijn zonder te mogen werken of iets te mogen leren”….
  Ga er maar vanuit dat in zes of tien jaar het gezin drastisch is uitgebreid met de nodige nakomelingen, die dus in Duitsland zijn ontstaan en ter wereld zijn gekomen.

  Hoezo: “zonder te werken”…? 😦

  Like

 5. Jan zegt:

  Derksiaanse uitspraak van AfD’er Gauland: ‘Die Mannschaft is niet meer klassiek Duits’

  et Duitse nationale voetbalelftal is ,,niet langer Duits in de klassieke zin van het woord”. Dat heeft Alexander Gauland, een van de kopstukken van de Duitse anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland, vrijdag gezegd. Het is de tweede keer in een week dat Gauland in opspraak komt met een opmerking over niet-blanke voetballers.

  De in Duitsland geboren spelmaker Mesut Özil, wiens ouders Turks zijn, moest het ontgelden omdat hij onlangs een foto op sociale media plaatste van zijn pelgrimstocht naar Mekka. ,,Aan functionarissen, docenten en politici zou ik de volgende vraag stellen: is de Duitse democratie de juiste plek voor iemand die een bedevaartstocht naar Mekka maakt? Ligt hun loyaliteit bij de Duitse grondwet, of bij een islam die eigenlijk een politieke islam is?”

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4313293/2016/06/03/Die-Mannschaft-is-niet-meer-klassiek-Duits.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s