Geopolitieke manoeuvres op de Balkan

Screenshot_62

Montenegro´s toekomst bij een NAVO-toetreding.

(Door: Eric Bonse – Vertaling: E.J. Bron)

Tot nu toe deden Kosovo en Montenegro vooral van zich spreken wegens corruptie, de vervolging van Roma en massale emigratie. Maar dankzij de NAVO en EU moet nu alles beter worden.

NeoPresse

Montenegro krijgt het entreeticket in de NAVO. Terwijl het land pas sinds 2006 een (van Servië)  onafhankelijke staat is. Zijn leger bestaat slechts uit ongeveer 2000 soldaten. Wat een veiligheidsaanwinst!

Ook Kosovo mag zich verheugen: het land, waaruit duizenden inwoners richting West-Europa vluchten en waarin parlementariërs met traangasaanvallen “argumenteren”, zal met visumvrij reizen in de EU beloond worden.

Beide moet men waarschijnlijk als geopolitieke manoeuvres beschouwen, die de “samenhang” van de NAVO en de EU moeten bevorderen. Dat Rusland protesteert, schijnt niemand te storen, integendeel. . .

Bron:
www.neopresse.com
Door: Eric Bonse

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EUSSR, Hypocrisie, Kosovo, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Montenegro, NAVO, Rotzakken, Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Geopolitieke manoeuvres op de Balkan

 1. joopklepzeiker zegt:

  De omsingeling van Rusland , ze trekken de strop steeds verder aan, totdat de beer het genoeg vind , kaboem, en waar vallen de klappen , juist u raad het goed in Europa !

  Maar vooral de trans-Atlantische dweperij volhouden hoor ,

  Like

 2. carthago zegt:

  De VS hebben verloren in Syrië, 300 000 burgerdoden. De VS gaan verliezen in ukraine, twee miljoen burger doden. Het zal ze worst zijn, de messias kokosnoot in Washington heeft zo zijn eigen agenda, tesamen met de geitenneuker erdogan en de saudcriminelen.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Laten we ook niet de Baltic staten uit het oog verliezen, hoe zat dat ook al weer ?

  Like

 4. Waren die niet bang voor Rusland?

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Bang voor de Sovjet union, maar ze hebben hun onafhankelijkheid verkregen onder de voorwaarde dat ze zich niet zouden aansluiten bij de NATO.

   Die afspraken lijken geschonden te worden .

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  De oorspronkelijke bewoners van de Balkan waren bang van Rusland ten tijde van het Ijzeren Gordijn, maar na de Balkanoolog is deze stemming omgeslagen naar bang zijn voor de moslims die voor de Balkanoorlog vele dorpen hebben uitgemoord. En nu zijn er de talrijke trainingskampen van het Kalifaat in de Balkan. Dus dat de stemming omslaat naar een pro voor Rusland verbaast mij niets. Het huidige Rusland heeft niets te maken met het vroegere Rusland. En steeds meer groepen in het Westen keren zich af van Amerika en zijn handelswijze.
  Er gaat een grote omslag plaatsvinden. Rusland zoekt samenwerking met China en andersom, beide zijn bevreesd voor het Kalifaat en zijn uitbreiding.
  Eerst maar eens gezamelijk beginnen om dit monster te doen stoppen zonder Amerika.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s