Laat de burgers toch eindelijk met rust!

Screenshot_39

(Door: Henning Hoffgaard – Vertaling: E.J. Bron)

Gloeilampenverboden, spouwmuurisolatieplicht, gedwongen heffing op plastic tassen en regels voor stofzuigers. De burgers in Duitsland moeten zich zo het een en ander door de EU en de regering laten voorschrijven. Nieuwste voorbeelden: de EU plant voor internet-tv “Netflix” een gedwongen quotum voor films en series uit Europa, en de gevolmachtigde drugszaken van de regering wil het roken in de auto verbieden. Dat laatste gaat weer eens onder het mom van “kinderbescherming”. Die geldt weliswaar niet bij inmengend en schaamteloos seksonderwijs op basisscholen, ze is echter goed genoeg voor nog meer voorschriften en betutteling door de staat.

Junge Freiheit

Steeds meer bureaucratie

Alsof de burgers niets anders te doen zouden hebben dan zich er iedere maand mee bezig te houden welke “hervorming” nu weer wordt ingevoerd. De inmengende staat stelt vast: Wij weten het beter. En uiteindelijk is er dan alleen maar sprake van nog meer bureaucratie.

Screenshot_40Maakt de politiek het leven voor de mensen al niet moeilijk genoeg? Onbegrijpelijke formulieren, overbelaste instanties voor burgers, en wetteksten, die zelfs niet direct door juristen worden begrepen. Voorbeeld belastingverklaring: daarbij moet je op zoveel dingen letten, dat een hele industrie van loonbelastingbureaus ervan kan leven. En wat bedenkt de politiek hierop? Minder bureaucratie? Nee, ze voert een penibel strafregister voor te laat ingediende belastingverklaringen in.

Ja, een gemeenschap heeft regels nodig om samen te leven. Niets is gevaarlijke dan een autoritaire Nanny-staat, die ons wijsmaakt dat de betutteling ook nog tot ons welzijn zou dienen. Laat de burgers toch eindelijk met rust!

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, EUSSR, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Overheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Laat de burgers toch eindelijk met rust!

 1. Cathja zegt:

  Volledig mee eens! Ik word iedere keer nijdig als er weer nieuwe maatregelen over ons worden uitgestort. Ben ik niet in staat om zelf te bepalen wat goed of slecht is voor me? Inderdaad, er moeten regels zijn, anders wordt het een zooitje. Maar allerlei stomme regels bedenken, puur en alleen uit machtsvertoon zal de burgers echt niet gehoorzamer en volgzamer maken; integendeel! De meesten zullen zich er niks van aantrekken en gewoon doen wat goed is voor henzelf.
  Vanwege alle ellende en dreigingen in een groot deel van de wereld, waar we ons veel meer zorgen om moeten maken, zouden we allerlei flutregels, bedacht door die nietsnutten in Brussel, meteen de prullenbak in moeten gooien. Er is geen behoefte aan nóg meer onrust. Wat zij uitbroeden is doodgewoon burgertje-pesten.

  Van mij mag dat nutteloze en geld verslindende Brussel direct opdoeken. Niemand heeft die lui gekozen, niemand ziet het nut van hun ‘arbeid’ in, en de meeste burgers ergeren zich dood aan hen. En dan heb ik het nog niet eens over het ‘prijskaartje’ wat aan ons lidmaatschap hangt! Doen we het niet goed, dan volgt er straf (sancties), doen we het wél goed, ook dan volgt er straf, want dan moeten we bijbetalen.

  Inderdaad, laat ons met rust! Wij hebben niet om betutteling gevraagd, en we zijn geen kleine kinderen die je je wil kunt opleggen!

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Het is een verkapte dictatuur !!

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Voor de volle 100 % mee eens, de EU regelt alles dood.

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Ik kan hier kort over zijn; ik heb geen enkele boodschap aan de rotzooi die uit de Brusselse koker vandaan komt en doe er ook niet aan mee! Nu niet en nooit niet.

  En dan roken in de auto verbieden… Wie gaat dat controleren? Ze controleren niet eens op handsfree bellen. Oh enne, die gloeilampen; daar heb ik er maar eens een fiks aantal van aangeschaft toen ze met dat gezemel kwamen. Die smerige kwikspaarlampen passen namelijk helemaal niet in de armaturen, om over het afschuwelijke licht wat ze verspreiden maar helemaal te zwijgen.

  Nexit please! As soon as possible!

  Like

 5. carthago zegt:

  Voor elke nieuwe wet zijn in de Eussr 15000 ambtenaren nodig voor implementatie. De enige reden natuurlijk om dat proces nooit stop te zetten. Zelfs de criminaliteit van de kokosnoten en kalifaatratten levert zat nieuwe ambtenaren op,naast de vluchtelingen industrie. In nederigland zijn 1 miljoen ambtenaren, hoe meer ellende,des te meer werk en bonussen.

  Like

 6. erik zegt:

  Ja, beste mensen, dat komt ervan als je de God van de tien geboden aan de kant schuift, de zogenaamde ‘vrijgevochten’ (echt vrij?) mensen willen God noch gebod. Nu zitten we met nog veel meer regeltjes opgescheept.En reken er maar op dat het eind nog lang niet in zicht is, dit monster stop je niet meer. God dienen is vrijwillig, maar dit (eu)monster is dwingend, je kunt ook niet één persoon aanwijzen als verantwoordelijk, nee het is meer een niets ontziend systeem, een soort uitdijende kwal.

  Like

 7. Lijkt hier inmiddels sterk op de USSR van vóór Poetin. Russen vertellen mij dat ze zich in die tijd geen ruk aantrokken van de overheid en gewoon hun eigen ding deden. Er waren 2 apart levende samenlevingen: aan de ene kant de overheid en aan de andere kant de burger. Als er als eens contact was tussen die 2 zorgde de burger voor een paar roebel in zijn identiteisbewijs of aanvraag voor iets onbenulligs, de staatsdienaar pikte de poen en de zaak was geregeld. Ik zie hier totaal geen verschil. Nou ja, soms pikt er niet 1 staatsdinaar je poen maar doen ze het Mezunnalluh.

  Like

 8. oud-marinier zegt:

  Steeds meer bureaucratie

  ” De inmengende staat stelt vast: Wij weten het beter. ” Nou geweldig , zal even een voorbeeldje nemen van de “minister van defensie , Janine Hennis-Plasschaert …nou mevrouw de minister , hoe kunt u het nou GVD beter weten dan mensen die daadwerkelijk uit dit beroep komen ? U heeft TOTAAL geen ene reet verstand van militaire zaken , vandaar dat de NLse krijgsmacht geheel naar de KLOTE is . En dan bent u maar 1 klein voorbeeld van al die rand debielen die ministersposten bezetten met nul komma nul militaire kennis , noch enige kennis van defensie , security of iets andersin die richting . Hoe haalt men het toch in godsnaam in zijn debiel kop om u, (en ook andere ministers op posten te benoemen) , waar ze helemaal geen verstand van hebben . En dan NOG keihard durven beweren : ” Wij (als regering) weten het beter ! ” Ja , hoe je de bevolking verneukt , dat ben ik volledig eens met het gehele kabinet , uitezonderd dhr. Wilders en zijn partij PVV. Voor de rest …… Laat ik m’n mond maar dicht houden voordat ik hier gedonder mee krijg .

  Like

 9. Republikein zegt:

  Anders dan veel andere Kamerleden, weten de oud-PvdA’ers Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk heel goed hoe ze de aandacht moeten vestigen op hun partij. De kandidaatstelling van Sylvana Simons, allround Bekende Nederlander en sidekick in DWDD, is hun laatste vondst. En DENK wil meer: in een manifest pleit de partij namelijk voor een monument ter nagedachtenis van de arbeidsmigratie. Eén in elke gemeente.
  http://www.politalk.nl/2016/05/21/denk-wil-in-elke-gemeente-een-monument-ter-nagedachtenis-van-de-arbeidsmigratie/

  Like

 10. Qvic zegt:

  Hoe meer regels er komen, hoe onmenselijker de maatschappij wordt maar ook dommer. Men gaat niet meer zelf denken, maar volgt enkel de voor geschreven regeltjes, omdat die regeltjes meestal wettelijk vastgelegd zijn en ons verplichtingen opleggen. Dus al onze vrijheden en variabele worden zo stukje bij beetje van ons afgenomen en iedereen in een soort keurslijf geperst. De logica is vaak ver te zoeken bij die regeltjes. De oorzaak van de vele regeltjes is om uitgerangeerde politici een makkelijke lucratief baantje te kunnen geven. Net zo met het woonhuis energie label, je koopt geen huis omdat deze toevallig energie zuinig is. Maar meer omdat deze in jou gewenste buurt staat of de grote of de indeling etc.etc. Iedereen stookt zijn huis niet continu tot 25 graden Celsius en niet iedereen stookt zijn huis warm met gas. Deze achterliggende feiten gaan totaal voorbij bij het nu verplichte energielabel, want met een energielabel willen zij ieder huis min of meer gelijk stellen met andere huizen. Om zo eigenlijk iedereen te kunnen verplichten om de woning te isoleren, dubbelglas laten monteren en een HR-ketel te monteren en eventueel in de toekomst zonnepanelen te verplichten op je dak. Kortom je eigen invulling van je leven wordt steeds meer beperkt, zodat jij geleefd wordt door de overheden en je vooral doet aan al die opgelegde regeltjes, die zij telkens weer er bij verzinnen.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  De EU-klootzakken in Brussel met hun stupide regels aan de Europeanen zijn precies te vergelijken met de Farizeeërs en Schriftgeleerden die in het Nieuwe Testament hetzelfde met het joodse volk deden. Zo maakten zij ooit met soortgelijke regels de Sabbat tot een ongeluksdag omdat met zelfs geen naald in een mantel mocht dragen omdat dit namelijk gereedschap zou zijn! Maar zoals Jezus Christus hen hierover oren waste (tenslotte konden deze huichelaars hun vee toch ook niet op Sabbat laten verdrinken als ze in een diepe poel stonden om te drinken!) gaf hij al aan: “De Sabbat is er voor de mens en de mens NIET voor de Sabbat!”
  Daarbij zal het uitschot uit Brussel zich op hun beurt ook helemaal NIET houden aan de opgelegde regels en die gewoon overtreden zoals criminele Russische diplomaten dat in de VS en Nederland deden. Wat mij betreft gooien de vijanden van al deze opgenoemde groeperingen ooit een keer een hele lading kraaienpoten voor de wielen van hun auto’s en wandelen ze hierna maar naar huis toe, gegeseld door regen, hagel, sneeuw, wind, storm, onweer etc. want je wordt gewoon kotsmisselijk van die hooghartige idioten die na hun dood door hun trots vernederd worden en de getergde Europeanen door hun bescheidenheid verhoogd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s