SLOTSOM . . .

Screenshot_52

(Door: “Taljaard”)

De hele slappe, laffe, ellendige hippiecultuur in combinatie met decennia lange linkse hersenspoeling en opgelegde socialistische dwang mores heeft in de afgelopen 40/50 jaar een land en een volk verpest dat ooit:

– Van een geruïneerd en verwoest land, ondanks het trauma van een nationaalsocialistische bezetting, het verlies van een koloniaal imperium en een catastrofale watersnoodramp, binnen minder dan 30 jaar een van de welvarendste landen ter wereld wist te maken.

-Van een volk met een ”niet lullen, maar poetsen”-mentaliteit een stelletje kletsmeiers heeft gemaakt, dat bang is geworden om de handen uit de mouwen te steken of in meerdere opzichten vuile handen te maken.

-Van een volk met een van de meest hoogstaande morele en geestelijke waarden ter wereld een walgelijke, verworden en decadente verzameling egoïsten, jankerds en slappelingen heeft gemaakt, die alleen maar geïnteresseerd zijn in hun eigen materiële gewin en de vervulling van eigen seksuele behoeften, ongeacht de gevolgen die dat voor anderen heeft.

De generaties 1880-1930, de mensen die dit land hebben opgebouwd met grote offers en soms met het ultieme offer van hun eigen leven en bloed, zouden zich walgend massaal van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen afkeren wanneer zij zouden zien en horen wat zij van hun land hebben gemaakt en hoe zij denken en zich gedragen.

Maar hun gebeente rust in de aarde en de laatst overgeblevenen van deze generaties zijn oud, krachteloos en machteloos geworden; zich voortslepend naar het einde in een leefomgeving die voor hen onbegrijpelijk vreemd, vijandig, en vaak regelrecht gevaarlijk is geworden.

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, socialisme, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op SLOTSOM . . .

 1. Klopt aardig…..maar HOE vertel ik het de watjes van nu?

  Like

 2. exmarineman zegt:

  Ja en nu veracht men die generatie want er zijn nog mensen uit de 30’er jaren die nog leven en geen aanvullend pensioen hebben opgebouwd en nu de verpleeg- en verzorgingshuizen worden uitgekiepert. En als er 1 van de 2 naar een verzorgingshuis moet dan wordt men gescheiden, verplicht gescheiden leven. Dat is Nederland anno 2015/2016……voor de generaties geboren tussen 1930 en 1945/46 is er geen geld meer, alles is kapot bezuinigd. Werken vanaf 12-14 jaar i.p.v. studeren tot je 24e zoals dat nu kan…..werkweken van 48-60 uur, geen overwerkvergoeding en slechts 14 dagen vakantie per jaar. Geen douches in den beginne, zwaar lichamelijk werk, 1* per week in bad , een zinken bad, geen wasmachine maar de was met de hand doen…. stofzuiger dat is iets van de begin jaren 60. TV alleen zwart wit medio 60 jaren. Ja het leven is tegenwoordig heel zwaar, moeilijk, lastig en je hebt niet eens tijd om boodschappen te doen terwijl de winkels open zijn van maandag t.m zondag…….

  Geliked door 1 persoon

 3. hendrikush zegt:

  We houden met de stille generatie een sit-in en gaan de anti-autoritaire opvoeding veranderen in een re-autoritaire renaissance.

  Like

 4. Je leest dit en je denkt: “Sorry: Mij te zwart-wit.”
  Vooral, als je eerdere stukken U gelezen hebt en aldus bij alles, wat hier staat wel enig idee kunt hebben van de achterliggende gedachten.
  Kijk, een “niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit,” dat is gauw gezegd, maar wat houdt dat dan wel precies ín, that’s the question!
  Wie eerder heeft kunnen kennisnemen van uw gedachtegang op dit gebied en zodoende van het enthousiasme waarmee U het kaalscheren van “langharige” jongens op het politiebureau in het voormalige, blanke Zuid-Afrika beschreef, of het al even enthousiaste verketteren van alle soorten pop-muziek (waarvan U trouwens zelf heeft kunnen lezen, dat veel ‘baby-boomers’ daar nu juist wèl de waarde van inzien) die moet dan toch veelal tot slotsom komen: “Alles leuk en wel, met dat ‘niet-lullen-maar- poetsen,’ maar dít gaat me toch echt te ver.”
  Bedenk ook, dat het doorslaan in de vrijheid in de opvoeding en dergelijke tevens een reactie was op het al te benepen, als ‘beperkend’ ervaren patroon van voor de oorlog, en dat die reactie misschien wel minder heftig was geweest, als men in die periode dus wat minder benepen, beknottend was opgetreden. Alles heeft zo zijn eigen oorzaak.
  Je komt bij U, kortom, altijd weer tot dezelfde conclusie: Hij bedoelt het goed, maar hij slaat te ver door, net zo goed als de hippie-generatie naar de andere kant te ver doorgeslagen is.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Geliked door 1 persoon

  • wim zegt:

   Misschien moeten we toch eens zo eerlijk zijn om het verleden te herwaarderen. Dat doet pijn als we zien dat het al te vaak opgeroepen beeld ‘vroeger = benepen’ nuance behoeft.
   Sommigen lukt dat:
   ‘Later heb ik gezien dat de jaren vijftig onterecht werden verketterd. Ten gronde waren het blije jaren met een onwankelbaar vooruitgangsgeloof. Het gemeenschapsdenken was nog niet verschilferd. Ik herinner me de eerste televisie in het dorp: de hele straat mocht meekijken. Vandaag kom je een vreemd huis niet meer in zonder voorafgaande aankondiging. Ja, er was nog de dominantie van de zuilen, maar dat was minder negatief dan het leek. ‘
   Hugo Camps, De hinkende mens, 2016

   Like

 5. Helaas moet ik bekennen dat het zo is. Ik wil mijn oude dag niet graag doorbrengen in deze voor mij vreemde cultuur. Geen zwarte Piet meer met sinterklaas, trouwens zwarte Piet was een moor,
  dus geen neger. Negerslaven hebben geen gouden oorringen en of een harembroek aan. Dit stamt echt uit de overheersing van de moren en ook was hij trouwens islamitisch. Dus de islamitische overheersing van Spanje heeft zwarte Piet gecreëerd. Hij was misschien wel het seksslaafje van sinterklaas. Bij de islam wordt niet gekeken of het om een kind gaat. Dus Salvana
  verdiep je eens in de geschiedenis van Europa. Kan je nog wat van leren.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Zeer begrijpelijk, maar dan had u op uw jonge dag wat meer met de politiek moeten bemoeien.

   Daar is niets meer aan te veranderen, maar we kunnen wel de jonge generaties bewust maken dat de politiek en het actief er mee bezig zijn van wezenlijk belang is .

   Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Kom zeg doe niet zo melodramatisch .

  Je moet je nog maar eens verdiepen in het interbellum .

  Hard werken alleen is niet genoeg .

  Like

 7. Anders moet je niet zeiken!!!!

  Like

 8. Ik zie liever daden, maar dat was helaas vroeger. Het V.O.C. gevoel (woorden van Balkenende) zijn ons jammer genoeg vreemd geworden. Vandaar deze slappe slapende was.

  Like

 9. Jan zegt:

  De hippies van Woodstock 1969 moesten geholpen worden door de politie die dekens uitdeelde omdat zij door de regen onderkoeld raakten. Het veld werd een modderpoel en zij die er geld in hadden geïnvesteerd konden uiteindelijk naar hun geld fluiten. Links volk kon dit al niet organiseren en menen nu zelfs dat zij een continent kunnen leiden, denken zelfs over een wereldregering waarvan zij onderdeel uitmaken. Toen al gek, nu nog gekker.
  http://money.cnn.com/2009/08/14/news/companies/woodstock_no_profit.breakingviews/

  Like

  • Buffalo Bill zegt:

   De jaren 60: een tijdperk van onnozelheid waarvan het woodstock festival de trieste afsluiting vormde

   Like

   • Jan zegt:

    Nog niet eens zo lang geleden, in 2001 zou zich alles herhalen, maar nu in Spaarnwoude.

    Chaos na groot dansfestijn: 700 bezoekers onderkoeld

    Het dansfeest Dance Valley in Spaarnwoude is in de nacht van zaterdag op zondag geëindigd in een chaos. Vooral doordat er te weinig bussen reden, konden duizenden van de 90.000 festivalgangers niet weg. Zij liepen uren in de stromende regen. Daardoor raakten ongeveer 700 mensen onderkoeld, ongeveer zestig mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

    Volgens de organisatie ontstonden de problemen door een samenspel van factoren. Buschauffeurs zouden niet verder hebben gereden omdat zij zich moesten houden aan de Rijtijdenwet of omdat zij zich bedreigd voelden door feestgangers. Taxi’s die af en aan reden zouden de toestand nog hebben verergerd omdat zij de bussen in de weg reden.

    http://www.refdag.nl/oud/bin/010806bin02.html
    http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/hart-van-toen-5-augustus-2001-chaos-na-dance-valley/

    Like

 10. Jan zegt:

  Van hippie tot president (bijbaan: verkrachter, leugenaar, volk- en landverrader)

  Huidige imbeciel in het Witte Huis:

  Eerst sliepen zij op de Dam, nu in de Kamer

  Dient herhaald te worden, maar nu door heel Nederland, ofwel door de instituties zodat de situatie van 1968 is hersteld

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Bovenste foto.
   Als je niet wist wie ,t waren, zou je niet weten wie het zijn…………
   ////////////
   CLINTON:
   Door een noodlottig accident sterven paus Franciscus en voormalig President Clinton op dezelfde dag.
   Door een administratieve fout wordt Clinton naar de Hemel gestuurd en de Paus naar de hel.
   De Paus legt de situatie aan de duivel uit, die loopt al ,t papierwerk na en geeft de fout toe.
   De Paus krijgt echter te horen dat ,t wel 24 uur zal duren om het probleem op-te-lossen.
   De volgende dag wordt de Paus bij de duivel geroepen, ze zeggen elkaar vaarwel en de Paus stijgt op naar de hemel.
   Op weg erheen komt hij Clinton tegen, die (uiteraard) op weg is naar beneden en ze maken een babbeltje.
   Paus:”sorry voor de vergissing”.
   President Clinton: “No problem”.
   Paus:” Ik ben echt nieuwsgierig om in de hemel aan-te-komen”.
   Clinton:”Hoezo dat, zo geweldig is het nou ook weer niet!”.
   Paus:”Mijn hele leven wilde ik al de Heilige Maagd MARIA zien”.
   President Clinton:”Sorry Uwe Heiligheid. MAAR dan bent U een dag te laat”.

   Geliked door 1 persoon

 11. Guardiacivil zegt:

  Ik zou allereerst die grens van 1930 willen verleggen naar 1950, want alle generaties daarvoor hebben op hun manier bij gedragen aan de opbouw.
  Verder heeft elke periode ook zijn charmes, al was het gezien vanuit de industriële ontwikkelingen,kunst en cultuurontwikkelingen en waardoor er vele nieuwe vormen en materialen ontstonden. Ik heb een paar van die geweldige ontwikkelingen mogen meemaken oa de muziek en had ze niet willen missen.
  Dat met de politiek en inzichten deze steeds meer nadeel gingen opleveren voor ons is toen al lang vastgelegd in afspraken en afgedwongen op het wereldtoneel.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Het waren ook in mijn jeugd en ook als volwassenen heel leuke jaren en ik heb er goede herinneringen aan. Het was niet perfect en er waren zeer zeker ook zeer positieve en nuttige ontwikkelingen in de 60’er en 70’er jaren. Er werden op zich ook best wel goede/aardige afspraken gemaakt zowel in VN- als ander verband. Wisten we in de directe na-oorlogse jaren tot ruwweg 1965-1970 weinig af van wat er zich in en op andere continenten echt allemaal afspeelde werd dat na 1970 mede ook door de kleuren Tv en de vele nieuwe TV-stations duidelijker. De afspraken gemaakt in VN en andere verbanden – denk aan o.a. het Vluchtelingenverdrag, werden ook steeds meer opgerekt, terwijl de verdragen nooit echt zijn aangepast aan de tijd. Er wordt nu zowel bij de UN alsook bij het Vluchtelingenverdrag groot misbruik gemaakt en de UN wordt gedomineerd door de islamitische landen. We werden vanaf mid 70’er jaren elk jaar geconfronteerd met het hongerige en zielige Afrika en de “ontwikkelingsclubjes” begonnen met 1 of 2 werden er vanaf dat moment meer en meer en toen kwam er ook een VN-“verdrag” hoeveel geld er door elke westers land betaald zou worden aan “ontwikkelingshulp”, thans 0,7% van het BBP. En meer en meer werd ons een schuldgevoel aangepraat niet alleen door de regering maar vooral ook door die belangenclubjes die belang hadden bij zoveel mogelijk geld binnenhalen voor Ontwikkelingshulp. Maar het werden meer en meer banen voor linkse hobbies, hobbyisten…….Het gedogen van en het door de vingers zien van wetsovertredingen deed steeds meer intrede. De discipline verdween, ook het respect voor “gezagsdragers” verdween. Ik neem altijd maar weer het voetbal als voorbeeld, aangezien ik scheidsrechter ben geweest gedurende 40 jaren. Hadden we in het begin voldoende om een speler een Officiële Waarschuwing te geven of uit het veld sturen nu kan een speler al 5 keer hetzelfde uitvoeren en krijgt dan pas een straf, gewoon 1 wedstrijd. We hebben zelfs zgn licht overtredingen gehad en dan gold het als een “halve” gele kaart en dus kon hij dat 10 keer doen……. Die kaarten tonen is er gekomen om het publiek “te informeren” maar bij het instellen er van kreeg een speler al een straf bij 1 gele kaart. Toen werden het er 2, daarna 4 enz. Hiermee is alleen al de grensverlegging te zien. Bij defensie ontstond hetzelfde probleem als militaire meerdere en via de krijgstucht en de straffen werd je gezag als militaire meerdere ondergraven…….. In het gewone leven: kraken werd gedoogd en sterker een kraker staat sterker in de schoenen dan de eigenaar van de woning, maar een auto of fiets stelen (ook al heb tig auto’s of fietsen) is nog steeds diefstal. Maar voor het “stelen” van iemands woning geldt dat kennelijk niet ook al geeft men daar een drogreden voor aan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s