Syrië: Al-Qaida wil ook een emiraat oprichten

Screenshot_68

De vlag van Jabhat-al-Nusra

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds enige tijd discussiëren de leiders van Al-Qaida over de oprichting van een eigen kalifaat in het noorden van Syrië. De dank daarvoor kan gericht worden aan de westerse ondersteuners. Zij voorzien de radicale islamieten van oorlogsmaterieel.

Contra magazine

In het Noord-Syrische Idlib moet een radicaalislamitisch kalifaat van de Syrische tak van Al-Qaida, het Al-Nusra-Front, ontstaan. Dit blijkt uit planningen van de terreurorganisatie, die de jihadisme-expert Charles Lister in het Amerikaanse tijdschrift “Foreign Policy” publiceerde. De militie wordt al jarenlang door de VS, Turkije en Saoedi-Arabië evenals door andere golfstaten ondersteund.

Het is duidelijk te zien hoezeer de schijnbaar volledig willekeurige ondersteuning van diverse radicale islammilities door westerse regeringen, de samenwerking met de radicale regimes in de Arabische Golfstaten door het Westen evenals de blinde haat tegen president Bashar al-Assad tot een desastreuze situatie leidt. De sowieso vanaf het begin al weinig kan op succes makende wapenstilstand is inmiddels verouderd. Al-Nusra vecht samen met diverse andere milities al lang weer verder.

Bovendien vestigt het Al-Nusra-Front in de door hem gecontroleerde territoria intussen al op een staat lijkende structuren, inclusief een eigen politie. Mochten deze structuren sterker worden, dan zou zich een de-facto-staat kunnen vestigen, die mag hopen op de welwillende ondersteuning uit Ankara en Riyad. Beide vanwege religieuze redenen en Turkije bovendien nog uit regionaal-politieke aanleiding wegens de Koerden in de regio. Andere salafistische milities zouden zich dan kunnen aansluiten bij het nieuwe regime en zodoende voor een versterking van de nieuwe regionale leiding zorgen.

Voor het Westen, vooral voor de VS, is deze ontwikkeling opnieuw een absolute catastrofe. Opnieuw werden extremisten net zo lang ondersteund en geholpen, totdat zij een respectabele kracht verkrijgen die tot een enorm zelfbewustzijn leidt om daarna – zoals bij de Taliban in Afghanistan – een niet te controleren beweging te worden. Daar, aan de Hindoekoesj, zijn de Taliban overigens inmiddels nog sterker en controleren zij nog meer gebieden dan op het moment dat de Amerikanen destijds onder George W. Bush de “oorlog tegen het terrorisme” uitriepen en Afghanistan gewoon kapot bombardeerden en bezetten. Als dat zich in Syrië herhaalt . . .

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, Islamofilie, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, Saoedi-Arabië, Syrië, Terrorisme, Turkije, Volksvijandigheid, VS, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Syrië: Al-Qaida wil ook een emiraat oprichten

 1. M.A.L. Sion zegt:

  De strijd om de wereldvrede hangt niet af van de ontwikkelingen in de extreem-islamitische concies in Syrië en de buurlanden inclusief Turkije. Nee, het hangt af van ons om onze regeringen, de EU en de Verenigde Staten te bewegen om hun steun aan terroristen te staken.
  Daarom, volg het advies van Geert Wilders, kom in ACTIE. Pleeg VERZET.
  Weg met de islam !!!
  Malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 2. oud-marinier zegt:

  Was / waren er maar overheden die milities willen steunen (op allerlei gebied) die in eerste instantie die islamitische terreur milities steunen . En ten tweede deze betreffende overheden de oorlog zouden verklaren . Zou me onmiddelijk aansluiten .

  Like

 3. hendrikush zegt:

  Hoe meer kalifaten hoe beter. Kunnen ze onderling uitvechten wie de ware emir is.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  In Syrië concentreren wij ons op de verzorging en versterking van plaatselijk gemotiveerde krachten die tegen ISIS kunnen vechten”, zei Baldanza.

  Nou, de VS worden op hun wenken bediend

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s