Trump wil ISIS en niet Assad bestrijden

Screenshot_43

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Mocht Donald Trump president van Amerika worden, dan zou dit een enorme koerswijziging in de Syrië-politiek met zich mee kunnen brengen. Hij kondigde aan niet tegen Assad te willen vechten, maar zich op de “Islamitische Staat” te concentreren.

Contra magazine

Terwijl men bij Hillary Clinton exact weet dat haar presidentschap tot een grotere militaire betrokkenheid in het Midden-Oosten zal leiden en zij met het oog op haar verbitterde haat tegen Iran ook diens bondgenoot – Bashar al-Assad – zal bestrijden, ziet de zaak er bij Donald Trump heel anders uit. In een telefoongesprek met de show “Morning Joe” van MSNBC zei de Republikeinse presidentskandidaat dat hij geen militaire acties tegen de Syrische president zou ondernemen, maar zich zou willen bezighouden met de “Islamitische Staat” in de regio.

De VS zouden “grotere problemen dan Assad” hebben, antwoordde Trump op presentator Joe Scarborough, toen deze zei: “Dus, wat u zegt is dat Assad aan de macht kan blijven. Dat is niet uw zaak.” Verder benadrukte hij dat hij tegen de generaals zou zeggen om keihard tegen ISIS op te treden (“knock the hell out of ISIL”).

Wat Trump betreft was de Amerikaanse coup tegen Saddam Hussein een grote fout. “Ziet u, wij hadden helemaal niet in Irak moeten zijn. slechte beslissing. Want de manier waarop Obama ons daar in sleurde, was een vreselijke beslissing”, aldus de presidentschap-kandidaat. “De manier waarop we vertrokken. En bovendien, ISIS ontstond, omdat zij er niet bij werd betrokken. Omdat wij de verkeerde leiding hadden. Wij zetten de verkeerde leiding in Irak in.”

Mocht Trump tot de volgende president van Amerika gekozen worden, dan zou de wereld zich wel eens moeten gaan instellen op een andere geopolitiek van de VS. Het is weliswaar eerder onwaarschijnlijk dat het hem lukt – per slot van rekening maakt hij ondanks zijn vermogen geen deel uit van het “establishment” –, maar hij pleit voor meer eigen verantwoordelijkheid van de bondgenoten en minder directe beïnvloeding door Washington op het wereldgebeuren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, ISIS, VS. Bookmark de permalink .

22 reacties op Trump wil ISIS en niet Assad bestrijden

 1. Claudia M. zegt:

  Ik zie Trump wel zitten en hopelijk de Amerikanen ook. Het wereldtoneel zou er wel eens heel anders uit kunnen gaan zien. Hij wil al samenwerking met Poetin en een ieder die die waanzinnige IS-ers wil aanpakken, heeft al sowieso een hele dikke streep voor.
  Net nog even naar een filmpje van die barbaren gekeken: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/niet_luisteren_naar_deze_tokkies_zou_minpres_zeggen.html u vindt het onder het woordje ‘hier’ in dit artikel en ik kan hier maar één reactie op geven; ziek, zieker, ziekst!

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Beestmenschen staan lager dan parasiterend ongedierte. Of het nu gaat om de reuen, teven of hun addergebroed dat de lucht in vliegt. Het boeit me voor geen meter. Het zien van die beelden vind ik even vermakelijk als het kijken naar de teletubbies.

   Like

   • Claudia M. zegt:

    Nu vond ik persoonlijk de Teletubbies hoogst irritant…, dus weinig vermakelijk evenals getoonde beelden, waar ik niet eens woorden voor kan vinden om het te omschrijven. Geen enkele omschrijving ter wereld haalt het, bij wat daar allemaal gebeurt. Je geest moet zo onvoorstelbaar beschadigd zijn als je dit soort dingen n.b. een medemens aandoet, dat het niet onder woorden te bevatten valt!

    Like

 2. Dat is uiteindelijk toch alleen maar gezónd! Laat hij het alsjeblieft wórden: Bestaande kloven kunnen er mee worden gedicht!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. De Amerikanen zijn al eeuwenlang de roofridders, van deze wereld. Ze draaien op eigen naam of zijn de onderaannemers en koppelbazen voor The Crown en Het Vaticaan. Ze trekken de hele aarde over om alles te roven wat er maar gepikt kan worden. Ze zijn er ook dol op om andere volken middels het brengen van die virusziekte, die ze democratie noemen, te assimileren zodat de brave schapen bij de berovingen alvast netjes met de bips omhoog gaan liggen en elk jaar hun bevrijding van de slaveloosheid vieren waarbij de Amerikanen als helden worden toegejuicht terwijl de echte bevrijders die voor al die toneellegers de kastanjes uit het vuur haalden, de Russen, met de reet aan worden gekeken. Ik denk niet dat Trump, hoe graag ik dit ook zou willen geloven, die rooftochten tot stilstand kan brengen. De roof- en bijbehorende wapenbelangen zijn veels te groot.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Een fundamentele vraag is: Wie is die vreselijke oorlog begonnen en waarom?
  De Assads zijn geen lieverdjes, ook de vader van de huidige president heeft (had) wel wat op de kerfstok.
  Het merendeel van de oppositie-rebellen willen een strenger islamitisch regime invoeren. Het is onbegrijpelijk dat seculiere staten zoals bijv. de VS die rebellen steunen en van wapens voorzien. Onder Trump, als opvolger van de moslim Obama, zou daar mogelijk een einde aan komen en zal Assad zegevieren. Veel niet-islamitische Syriërs zullen dat toejuichen.
  Een flink aantal Syrische ‘vluchtelingen’ kunnen dan naar huis. Met name om Syrië weer op te bouwen. Werk zat als je de filmpjes van de vernielingen ziet. Zij blij, wij blij.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • hendrikush zegt:

   Zolang de mohammedanen elkaar naar het leven staan heb ik daar geen problemen mee. Islam is vrede en alle moslims werden Brüder. Beter daar dan hier.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Voor mij is dat geen fundamentele vraag die lui knokken al eeuwen lang en zullen dat ook nog wel eventjes blijven doen iets met religie en macht te maken .

   Maar de fundamentele vraag is waarom het westen zich zo graag er mee wil bemoeien .

   Like

 5. Thoth zegt:

  Uitstekende reactie van Trump!

  Like

 6. Kennelijk is het mij toch gelukt om een reactie in de onwelgevalige vuilnisbak te doen belanden.

  Like

 7. Jan zegt:

  Houten Klaas, Leeghoofd en linkse lul George Clooney over Trump

  Like

 8. Luchtpint zegt:

  “Dus, wat u zegt is dat Assad aan de macht kan blijven. Dat is niet uw zaak.”

  Blijkbaar wel de zaak van een journalist ? Als het aan journalisten ligt met hun overschatting van hun zelfverklaarde capaciteiten, dan blijft er van stabiliteit in het Westen helemaal niets meer over. Ze kunnen geen analyse maken van wat in het buitenland gebeurt en zijn zo links als de pest. Journalisten van dat soort moeten hun bek houden !

  Like

 9. Jan zegt:

  ISIS-beul Bulldozer gevangen genomen door leger

  Het monster:

  Het varken gevangen:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3620037/Flattened-Terrifying-20st-ISIS-executioner-dubbed-Bulldozer-captured-Syrian-army-dumped-half-naked-truck.html

  Laten dood hongeren lijkt mij een prima oplossing

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s