Turkije laat hooggekwalificeerde Syrische “vluchtelingen” niet uitreizen naar de EU

Screenshot_56

(Vertaling: E.J. Bron)

Turkije wil de EU over de tafel trekken. Oké, dat was niet anders te verwachten. Van goed opgeleide Syrische “vluchtelingen” wordt de uitreistoestemming ingetrokken en er worden zieke of heel laag opgeleide “vluchtelingen” gestuurd. Inmiddels heeft Turkije ook aan de UNHCR meegedeeld dat academici niet volgens het zogenaamde 1:1-mechanisme mogen uitreizen.

Contra magazine

Turkije en de EU maken ruzie over nog een centraal deel van het “vluchtelingenakkoord”: de keuze van de Syriërs die via het zogenaamde 1:1-mechanisme naar Europa mogen uitreizen. Meerdere Europese regeringen bekritiseren dat zich onder de opnamekandidaten opvallend veel zware gevallen zouden bevinden, bericht het weekblad “Der Spiegel”. In een interne EU-vergadering in Brussel merkte de vertegenwoordiger van Luxemburg op dat de eerste voorstellen uit Turkije opvallen veel “zware medische gevallen bevatten of vluchtelingen met een zeer lage ontwikkeling”.

Zoiets berichtte de Duitse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Ole Schröder (CDU), aan de commissie binnenlandse zaken van het Duitse parlement. Volgens gelijkluidende informatie uit Duitsland, Nederland en Luxemburg trokken de Turkse autoriteiten de afgelopen weken meermaals al verstrekte uitreisvergunningen op het laatste moment weer in. Meestal zou het om gezinnen zijn gegaan waarvan de vaders goed opgeleide ingenieurs, artsen of geschoolde arbeidskrachten waren.

Intussen heeft Turkije aan de vluchtelingenorganisatie UNHCR meegedeeld dat Syrische academici niet meer mogen uitreizen via het 1:1-mechanisme. De EU had Turkije bij de procedure speciale rechten gegeven, die internationaal ongebruikelijk zijn. Normaal gesproken beslist de UNHCR wie voor een “resettlement” in aanmerking komt. De Turkse regering heeft echter doorgedrukt dat zij de eerste keuze mag maken. Officieel is er bij de vluchtelingenorganisatie sprake van een verkorte procedure, dat “in afspraak met de Turkse autoriteiten en de opnamelanden” zou plaatsvinden.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, EUSSR, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Naïviteit, praatjesmakers, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Turkije laat hooggekwalificeerde Syrische “vluchtelingen” niet uitreizen naar de EU

 1. Cathja zegt:

  De ongeschoolden en het gajes mogen wij dus hebben. Weer zo’n smerige rotstreek van die nep-sultan! We moeten ogenblikkelijk alle ‘samenwerking’ met die leugenachtige dictator stop zetten. Van zo’n uitgekookt type kun je van alles verwachten, maar niets goeds.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ja Cathja, en onder die ongeschoolden zitten meestal ook nog extreme aanhangers van het Islamisme. Omdat deze mensen geen onderscheid kunnen maken wat wel en wat niet ‘normaal’ en ‘redelijk’ is in het moslimgeloof.. Deze mensen volgen blindelings wat anderen hun wijsmaken. Iets om ons hart voor vast te houden en onze burgers voor te beschermen.

   Like

 2. En daar hebben Rutte en Merkel een “deal “mee gesloten ???

  Het is om je kapot te schamen……….. Maar ik heb gelezen dat Mutti morgen weer naar Turkeije gaat……….

  Like

 3. Thom zegt:

  Het gemiddelde IQ in Syrië is 80. Dat betekent dat er uitschieters bij zijn die een IQ van 100 hebben (wat in west Europa vrij normaal is). Om gemiddeld een IQ van 80 te halen over de Syrische bevolking zijn er ongeveer evenveel Syriërs die bijvoorbeeld een IQ van 60 (of lager) hebben als degenen die 100 halen. Met bewoners met een IQ van 60 daar bouw je een land mee op, daar wil Turkije dus wel vanaf en die heeft Merkel voor ons binnengehaald. heel de EU juicht over deze superdeal.

  Like

 4. terex zegt:

  De vullis krijgt Europa. Dan weet je in ieder geval als regering zeker dat je je belastingplannen om je eigen mensen tot de laatste cent uit te knijpen gewoon kunt handhaven de komende 50 jaar. En de burgers weten waar ze mee af zijn. Lekker je eigen je hele leven krom werken en scheel betalen om dat vieze tuig aan het vreten te houden.

  Like

 5. biebie zegt:

  Goed dan leveren wij Merkel,Rutte en het hele EU-Parlement en Commissie uit aan Turkije en houden de hoogopgeleiden hier.

  Like

 6. Pingback: Turkije zet Europa voor gek: laat hoogopgeleide Syrische ‘vluchtelingen’ niet doorreizen naar Europa – De Dagelijkse Standaard

 7. ieznogoedh zegt:

  Niet veel nieuws onder de zon. Wat tot deze ‘vluchtelingencrisis’ Europa was binnengestroomd uit vooral turkije en marokko was nou ook bepaald niet het puikje van de samenleving daar.
  ‘Onze’ volksvertegenwoordigers zullen wel weer op zijn minst verbaasd zijn als ze deze houding van turkije horen (als het ze al interesseert natuurlijk), maar de man van de straat kon dit al op zijn klompen aan voelen komen zodra hij alle ins en outs zou lezen van deze superslimme deal met erdowahn.
  Hoe meer je te weten komt van de zonderlinge escapades van de EU en de daaraan gekoppelde nationale regeringen, hoe meer je weet dat een Neurenberg II hoog noodzakelijk is.
  Dan weet de volgende generatie parasieten in ieder geval dat er een grote kans is dat ze de hoogste prijs betalen voor gesjoemel en/of domheid en/of corruptie.

  Like

 8. Jan zegt:

  Vergelijk haar eens met de binnenstromende lamstralen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s