Dr. Hans-Peter Raddatz: Islamkritiek verhindert carrière

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Wie de islam bekritiseert, krijgt in Duitsland geen topfuncties. Deze opvatting vertegenwoordigde de Oriëntalist en publicist Hans-Peter Raddatz op 21 mei tijdens de 20e Israël-conferentie in Glauchau in de Duitse deelstaat Sachsen. “Tegenwoordig kunt u geen carrière maken bij justitie, de kerk, in de politiek of op de universiteit als u zich niet inzet voor islamitische belangen”, zei hij voor ongeveer 850 bezoekers.

Volgens Raddatz zijn hiervoor de media medeverantwoordelijk. Zij zouden de islam vaak als “ultimatieve cultuur voorstellen waaraan we ons allemaal zouden moeten toevertrouwen” en zouden niet meer waarheidsgetrouw informeren. Criminaliteit onder “vluchtelingen” zou pas tot onderwerp worden gemaakt als deze echt niet meer in de doofpot gehouden zou kunnen worden. Ook zouden de media er in beslissende mate aan bijdragen dat discussies tegenwoordig niet meer met argumenten en zakelijk, maar belasterend gevoerd zouden worden. Critici van de Duitse “vluchtelingen”politiek zouden met agressieve begrippen als “islamofoob”, “racistisch” of “volks-ophitsend” bestempeld worden. Dat zou echter schadelijk zijn voor de democratie.

Verder beklaagde Raddatz dat de grote partijen sinds de jaren-70 steeds meer op elkaar zouden zijn gaan lijken en inhoudelijk nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden zouden zijn: “We hebben tegenwoordig in feite te maken met een eenheidspartij, die onder verschillende namen fungeert.”Voormalige DDR-burgers zouden nog wakker zijn en hier een goede neus voor hebben. Daarom zouden protesten in het oosten van het land ook meer uitgesproken zijn dan in het westen van Duitsland.

Bron oorspronkelijk artikel:
www.idea.de

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Censuur, democratie, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dr. Hans-Peter Raddatz: Islamkritiek verhindert carrière

 1. Ik vind in deze vertalingen veelal het woord ”zouden”,is dit ter bescherming van de eigen mening?

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Ik kan me dat “zouden” wel voorstellen als poging om te voorkomen dat zijn reaguurders waaronder wijzelf gaan voelen dat hij ons zijn mening dicteert.
   Idd. een stuk zelfverdediging dus.

   Like

  • U heeft gelijk! Nu U het aanhaalde, ben ik de tekst nog eens gaan overlezen en waarachtig blijkt dat voorbehoudende woord “zouden” toch voornamelijk gebruikt te worden met betrekking tot de door Dr. Raddatz geuite stellingen, hoewel men het er hier algemeen over eens kan zijn, dat hij de spijker op de kop slaat.
   Mogelijk hebben wij, waar het de uiteindelijke auteur betreft, inderdaad te maken met een links-georiënteerde waarnemer!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s