Gorbatsjov: “Hoogmoed van de VS” schuld aan huidige crisis

Screenshot_30

(Vertaling: E.J. Bron)

Michael Gorbatsjov heeft de VS voor de huidige crisis tussen Rusland en het Westen verantwoordelijk gemaakt. Het zou de overgevoeligheid van de Amerikanen geweest zijn die voor de afkoeling van de betrekkingen gezorgd heeft, zei de eerste en laatste president van de Sovjet-Unie in een interview met de “Sunday Times”.

nieuws spoetnik

De 85-jarige verweet het Witte Huis de bijdrage van Moskou aan de verbetering van de betrekkingen nooit erkend en zichzelf altijd als winnaar in de Koude Oorlog voorgesteld te hebben.

“Ze waren er niet oprecht in geïnteresseerd Rusland aan een stabiele en sterke democratie te helpen”, benadrukte Gorbatsjov in het interview. “Ze hebben Rusland gekortwiekt en uiteindelijk het vertrouwen, dat we hadden opgebouwd, teniet gedaan”, zei hij met het oog op de uitbreiding van de NAVO naar het oosten.

Hij zou nooit gestreefd hebben naar een verval van de Sovjet-Unie, maar de USSR altijd hebben willen hervormen. “Ik betreur het dat zo´n groot land met groot potentieel en veel bronnen verdwenen is”, voegde hij er aan toe.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Historie, NAVO, Rusland, VS, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Gorbatsjov: “Hoogmoed van de VS” schuld aan huidige crisis

 1. Harry zegt:

  Gorbatsjov en Reagan konden prima met elkaar door de bocht , de doedels er na hebben alleen de boel steeds verder verziekt , met name aan Amerikaanse zijde .
  We weten inmiddels hoe de Amerikaanse buitenlandse politiek werkt , ze proberen alles om hen heen te verzieken om er zelf beter van te worden .
  Op dezelfde manier waarop minkukels in het bedrijfsleven trachten hun vakbekwamere collega’s te dwarsbomen .
  Met als Obonobo als triest hoogtepunt .

  Nou heb ik toch al niet zo’n positief beeld van de gemiddelde Amerikaan , maar die overgepigmenteerde heeft meer verziekt dan wij ons realiseren .
  We zitten nog met jaren van naweeën in het gunstigste geval .
  Zelfs Trump zal dit met grote moeite ongedaan kunnen maken , laat staan madame Clinton .
  Daarmee gaan we nog verder in het moeras .

  Maar zoals Churchill in 1943 of zo , al zei : de Amerikanen zullen uiteindelijk de juiste beslissing nemen , maar niet nadat ze eerst alle andere mogelijkheden uitgeprobeerd hebben .
  Vraag me af of ze sinds die tijd ook maar iéts geleerd hebben .
  Mijn halve familie woont er , ik heb er geen moed op .
  Chronische stommelingen , de gemiddelde Amerikaan.

  Binnenkort is het te laat !

  Slechts Trump kan hen redden .

  Geliked door 2 people

 2. Marc zegt:

  Je zou zeggen, met zo’n commentaar van een persoon als Gorbatsjov, dat iemand in het westen hiernaar zou luisteren. Maar met nitwits als Timmermans, Juncker, Samsom, Pechtold, Merkel, enz. zie ik het somber in.

  De kans bestaat, echter, dat de VS in november Trump kiezen. Dan gaan er eindelijk andere winden waaien!

  Like

  • Jan zegt:

   Gisteren zag ik in Buitenhof weer een staaltje onvervalst communisme, nu van de kant van simplist (zij schreef een lyrische biografie over Hillary Clinton) Kim Ghatta. Geen woord over haar valse beschuldigingen, haar leugens, het laten vermoorden van het ambassadepersoneel, haar wapenhandel, verkoop van uraniummijn aan Rusland, aannemen van steekpenningen, oplichting via haar ‘liefdadigheidsinstelling’, haar scheldpartijen, het in bescherming nemen van serieverkrachter Bill Clinton enz. Het was een en al halluleja en ‘die vreselijke Trump’. En natuurlijk zat totale nul Marcia Luyten (How nice to meet you again, Kim). Het onderdeel bezorgd je grijze haren en een hartkwaal.
   http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/2016/buitenhof-22-mei—joodse-erfpachtgelden—ttip—clinton.html

   Eerste item, het belazeren van teruggekeerde Joden uit de concentratiekampen liet weer eens overduidelijk zien waarom ik socialisten hartstochtelijk haat en met name die gore Van de Laan. Dat varken is het beste te vergelijken met Jaap Hamburger of om een Amerikaan te nemen Max Blumenthal, beide uitschot (http://observer.com/2016/02/hillarys-email-trail-of-troubling-anti-israel-conversations/)

   Jeanine Pirro over Hillary Clinton’s grote waffel en leugens:

   Geliked door 1 persoon

   • Hansfree zegt:

    Geweldig Jan om dit filmpje van Judge Jeanine hier te laten zien. Ik zag het vanmorgen al op Breitbart.com, en ik zie haar vaker. Gewoon zeldzaam hoe deze Jeanine Pirro de zaken keihard en messcherp benoemt. Vooral ook tegen het eind van dit filmpje, als ze van Hillary Clinton eist dat ze het terrorisme eindelijk eens bij de naam noemt: islamitisch terrorisme, en niets anders. En als ze het niet eens wil benoemen zal ze het ook niet serieus bestrijden.
    Ik heb ook aardig wat familie in de US (vorig jaar nog naar een reünie in Chicago geweest) en de meningen zijn verdeeld. Helaas is het gros toch wel voor een democrate potus, maar gelukkig zijn er toch een paar die Trump niet zullen uitsluiten. Dat zijn dan ook meteen diegenen die ten minste íets weten over de huidige situatie in Europa, en die niet gekopieerd willen zien in de US.

    Like

   • Hansfree zegt:

    Filmpje is blijkbaar weggehaald, maar hier is-ie nog te zien:
    http://www.breitbart.com/video/2016/05/22/judge-jeanine-hillary-clinton-can-keep-us-safe/

    Like

   • Jan zegt:

    De FBI doet onderzoek naar Terry McAuliffe, huidige gouverneur van Virginia ivm smeergeld.
    http://dailycaller.com/2016/05/23/va-gov-terry-mcaulliffe-under-investigation-for-campaign-violations/

    Die zelfde McAuliffe wil 200.000 criminelen vrij laten zodat zij op Pantssuits kunnen stemmen en de doorslag kunnen geven

    Like

  • BigLJohn zegt:

   Maar met nitwits als Timmermans, Juncker, Samsom, Pechtold, Merkel, enz. zie ik het somber in. Inderdaad, en ze zitten op een lijn met een gewetenloze en gestoorde schurk als Hitler. Ook hier is sprake van gewetenloze schurken die totaal gestoord zijn ! En iedereen zou moeten weten wat daarvan de uitkomst gaat worden. De tweede wereldoorlog was nog maar een slap aftreksel met al datgene wat hier uit gaat voortvloeien. Na de E.U. dictatuur komen de moslim kalifaten in Europa hun opwachting doen !

   Geliked door 1 persoon

 3. louis-portugal zegt:

  Over het misgedrag van de amerikanen ben ik het wel met hem eens.
  Ik denk echter wel dat Rusland er zeker bovenop gaat komen en een veel beter land wordt dan ten tijde van de USSR.
  Zeker als Trump president wordt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Anneke zegt:

  Dat hoop ik dan maar Marc, maar voorlopig zie ik het nog steeds somber in….,maar ik deel wel de mening van Gorbatsjov, het Westen en de VS zijn samen bezig Rusland kapot te maken, in plaats dat zij gaan samenwerken tegen het moslimgevaar…..wij zullen Rusland nog hard nodig hebben….

  Geliked door 1 persoon

 5. Gerald Rik zegt:

  In grote lijnen ben ik met je eens, Marc.
  Toch zou Trump wel eens een andere politieke lijn kunnen gaan volgen. Regelmatige uitingen zijn;
  De USA voor de Amerikanen en dat buitenland moeten we ons niet meer zoveel mee bemoeien.Hij is ook geen voorstander van de TTMI want dit kan volgens hem twee kanten opwerken, ook nadelig voor de economie van de USA. (buitenlandse regelgeving die op den duur
  Amerikaanse marktwerking kan verstoren. Ik las ook een artikel in een Online NewsAgency van
  de Israelische pers. Hier gaf Trump desgevraagd een heleboel vage beloften en beschouwingen over het voortbestaan van de huidige Israelische staat (Obama/Saoudi doctrine).
  Toch hoop ik ook dat Trump een vernieuwer in de Amerikaanse politiek zal blijken te zijn.
  Hard nodig, na alle navolgers van Truman c.s.

  Like

 6. Jean zegt:

  Die zwarte moslim is in Vietnam enkel en alleen om zijn wapenhandel op te krikken en stel (wat ik niet hoop) dat kutwijf in november op die stoel zou komen (nogmaals, wat ik niet hoop) dan wordt het voor Europa een waar drama.
  Trump kan redding brengen, ook hij wil die achterlijke perverse barbaarse smeerlapperij bestrijden, ook hij wil die rotzooi uit zijn land richting grote zandbak, dus is het te hopen dat hij in november de verkiezingen wint idem dito nu in Oostenrijk.

  Like

 7. Hillary Clinton blootgesteld, De nieuwe Clinton kronieken

  De film Clinton Chronicles dateert uit 1994 en had een grote impact op het leven van hen die deelnamen aan het maken van deze film. De film is een getuigenis van het verleden van de Clinton dynasty in de staat Arkansas.
  Bron
  http://zaplog.nl/

  Like

 8. kokkelkorn P zegt:

  De EU en Amerika zijn bezig met Rusland uit de tent te lokken. Maar Poetin is een bekwaam man die zich niet gauw gek laat maken van een stelletje kneuzen. Wij moeten maar gauw een begin gaan maken om die EU te verlaten, want Brussel is een groot gevaar voor de gehele wereld. Hopelijk zullen de Engelsen zich niet bang laten maken door die bedreigers. Onder de EU is het veel gevaarlijker en onbetrouwbaarder. Zij zijn bezig de Europeanen uit te roeien. Voor hun telt geen ene Europeaan meer , alleen de asiel ( gelukszoekers) en vooral als het moslims zijn Wij gaan alleen met hoop verder met de PVV, en dat de mensen wakker zullen zijn , en weten dat alles zonder de PVV ,het einde betekend. Stem nooit meer op Rutte of andere moslim partijen, want dan is het met de Nederlander afgelopen. Kom op voor jullie land , en stem PVV.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s