Tien jaar later blijkt Al Gore´s propagandafilm “An Inconvenient Truth” pure zwartgalligheid te zijn

Screenshot_6

(Door: Daniel Barker – Vertaling: E.J. Bron)

Tien jaar na Al Gore´s film “An Inconvenient Truth (“Een ongemakkelijke waarheid”) is geen van de daarin voorspelde fatale klimaatveranderingen uitgekomen. Maar in de jaren na de productie van deze documentaire is zijn schepper miljoenen dollars rijker geworden van het hele bedrog rondom de “globale opwarming”. Inmiddels staat hij op het punt “onze eerste CO2-miljardair” te worden.

Kopp-Online

In de film uit 2006 stelt gore (voormalig vicepresident van Amerika) een serie wilde beweringen op wat ons op grond van de globale opwarming de komende jaren allemaal te wachten zou staan – maar al zijn onheilspellende prognoses bleken fout te zijn.

Noordpoolgebied is niet gesmolten, de ijsberen zijn erg levenslustig

De film voorspelde bijvoorbeeld dat het noordpoolgebied binnen de komende tien jaar ijsvrij zou worden en dat de ijsberen zouden verdrinken. Beide speculaties waren fout.

Zoals “Investor´s Business Daily” bericht: “Midden tot eind van de jaren-2000 voorspelde Gore een spoedig van ijs bevrijd noordpoolgebied. Maar zoals gebruikelijk was zijn waarzeggerij fout. In 2014 was het ijs in het noordpoolgebied dikker en bedekte een grotere oppervlakte dan op het tijdstip van zijn voorspelling.”

En de ijsberen? “The Daily Caller” meldt: “Een nieuw onderzoek van Canadese wetenschappers weerlegt opnieuw de speculatie dat ijsberen op dit moment te lijden zouden hebben onder de globale opwarming. De onderzoekers van de Lakehead University in Canada vonden ´geen aanwijzingen´ dat ijsberen op dit moment door opwarming bedreigd zouden worden.”

De sneeuw op de Kilimanjaro is niet verdwenen

De film voorspelde ook dat de sneeuw op de Kilimanjaro (de hoogste berg van Afrika) “binnen een decennium” zou smelten. Feit is echter: “In 2014 stelden milieuonderzoekers, die het sneeuwdek op de Kilimanjaro onderzochten, vast dat deze zelfs helemaal niet op het punt zou staan om te verdwijnen. Hij is wellicht een beetje gekrompen, maar de ecologen optimistisch dat hij ook in de nabije toekomst behouden blijft.”

Weerextremen zijn geen werkelijkheid geworden

In “An Inconvenient Truth” voorspelde Gore dat stormen in de toekomst vaker en verwoestender zouden woeden. Opnieuw fout: Gore´s bewering is meer mediagedoe dan echte wetenschap.

Sinds 2006 zijn stormen helemaal niet extremer geworden. In werkelijkheid ondersteunen de inzichten van de Wereldklimaatraad van de VN (Intergovernmental Panel on Climat change, IPCC) Gore´s prognose niet eens. Het IPCC stelde in 2013 vast dat er “nauwelijks aanwijzingen zouden bestaan voor met andere klimatologische variabelen in verband staande extreme veranderingen sinds het midden van de 20e eeuw.”

Het IPCC kon ook “geen significante trends in de frequentie van tropische wervelwinden in de loop van de afgelopen tien jaar” en “geen steekhoudende trends in het jaarlijks aantal tropische stormen en grote orkanen in de loop van de afgelopen 100 jaar in het Noord-Atlantische bekken” vaststellen. Gore zou deze inzichten serieus moeten nemen, want in 2007 deelde hij zijn Nobelprijs voor zijn werk over de globale opwarming met het IPCC.

Ondanks foute beweringen maakt de mythe van de klimaatzwendel Al Gore rijk

Hoewel meerdere deskundigen Gore´s speculaties dus grondig hebben weerlegd, kon hij door de zwendel van de klimaatverandering een enorm vermogen bij elkaar sprokkelen. “Mad World News” bericht: “Gore´s vermogen nam van $ 200.000,- in het jaar 2000 dankzij zijn milieubeschermingactivisme tot een geschatte nettowaarde van $ 172, 5 miljoen in het jaar 2015 toe. Gore en de voormalige chef van de Goldman Sachs Asset Management maakten tussen 2008 en 2011 met een CO2-handelsmaatschappij, die zij mede oprichtten, een winst van bijna $ 218 miljoen. In 2008 was gore in staat om $ 35 miljoen in Hedgefonds en andere beleggingen te investeren.”

Gore beschuldigd van massaal bedrog

De algemene mening dat Al Gore het Amerikaanse publiek massaal bedriegt, grijpt om zich heen, en veel mensen denken dat hij daarvoor ter verantwoording zou moeten worden geroepen. Uit “Conservative Base”: “Men zegt dat 30.000 wetenschappers, waaronder een vooraanstaand lid van de wetenschappelijke Community en oprichter van Weather Channel, Al Gore willen aanklagen wegens bedrog.

Al Gore maakt met de propaganda rondom de mythe van klimaatverandering enorme winsten en speelde een sleutelrol bij het aannemen van de “Cap and Trade”-wetgeving (regeling van de emissiehandel) . . .

Misschien zal dit proces uiteindelijk de duizenden “anders denkende” wetenschappers weer een stem geven. “Na tien jaar wordt het tijd dat Al Gore instaat voor de leugens, die een rijk man van hem hebben gemaakt.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Daniel Barker

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Graaien, klimaat, Milieu, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Verenigde Staten, verloedering, Wetenschap. Bookmark de permalink .

14 reacties op Tien jaar later blijkt Al Gore´s propagandafilm “An Inconvenient Truth” pure zwartgalligheid te zijn

 1. exmarineman zegt:

  Niet alleen Al Gore, overigens de grootste energieverbruiker, is er rijk van geworden maar wat te denken van al die milieuclubs. Hoeveel hebben die al niet aan subsidies en giften binnen gekregen met al die bangmakerij….bomen gaan dood door de zure regen etc etc. Toen het allemaal niet waar bleek te zijn kwam er weer iets anders, nitraat en de mest van de koeien mocht niet meer over het land worden uitgereden. En toen kwam er weer iets anders en nu is er dus de opwarming en de CO2. Maar ook de regeringen zijn er beter van geworden en de milieuheffingen zijn niet meer te tellen, je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een milieuheffing voor. Gloeilampen mochten ook niet meer. Tja het wordt teveel om op te noemen. Maar al die milieufreaks reizen wel nog steeds in vervuilende auto’s en gaan allemaal per vliegtuig naar al die conferenties. Waarom dat niet gewoon afdoen via internet?????? Lekker thuis achter de PC, laptop……. Nu het sprookje van de windmolens…….heeft iemand zich wel een afgevraagd wat het kost om 1 zo’n molen te produceren en te plaatsen. Hoeveel staal, kunststof en energie (olie, gas, kolen???) er voor nodig is en wat dus de milieuvervuiling is bij de productie?????? En als het te hard waait staan ze stil, en als er te weinig wind is staan ze ook stil….. En hoeveel zicht-/horizonvervuiling is er niet door, hoeveel vogels worden er door gedood, en hoeveel geluidsoverlast geven ze niet???????

  Like

 2. Q zegt:

  Heel goed dat dit nogmaals aan de kaak gesteld word. Mijn insziens gaat het hier om de grootste zwendel uit de geschiedenis, en AL Gore is er alleen maar het gezicht van. Deze man is niet voor niets ex vice-president van de U.S.A. Hij word aangetrokken door macht.

  Het gaat niet om het redden van de planeet of het klimaat. Niet om het redden van het milieu of zielige diertjes. Het gaat om macht. En de koene natuurridders geven die politici hun macht.

  Er is namelijk eerst de beleidswens.
  De planeetredders leveren de onderbouwing, de reden, om het beleid erdoor te drukken. Daarom worden de planeetredders ook zo ruimhartig gesteund door overheden en multinationals. Want hoewel het lijkt of de planeetredders tegen de multinationals zijn strijken zij er wel miljarden van op. Kijk maar naar ons eigen land. Wij hebben hier ons Wadden gas fonds. Wie vult dat fonds, hieveel zit erin, (tientallen miljoenen) en wie profiteren daarvan ?

  Ik vermoed dat veel mensen dat eigenlijk wel weten maar niet willen weten. De gedachte eraan maakt mensen kwaad en veel mensen vinden het vervelend om kwaad te worden. Helemaal als je kwaad moet worden op zoiets ongrijpbaars als wat in het artikel geschetst word.

  Het enige wat helpt is erover te blijven praten in je omgeving. En het probleem wat meer grijpbaar te maken voor de mensen door het te vertalen naar gezichten wat dichter bij huis bijvoorbeeld. Men denkt wel vaak aan Diederik ‘greenpeace’ Samsom, maar wat te denken van Henk Kamp (VVD)

  Voor de verkiezingen : “Wat Mark zegt. Windmolens draaien op subsidie en iedereen 1000 euro erbij. Geen cent meer naar Griekenland, bladiebla, hahaha”.

  Na de verkiezingen : Henk Kamp doet “SDE+ energieakkoord”. Mooi polderakkoord waarbij iedereen mocht meepraten behalve ingenieurs, producenten, en consumenten. Kost : € 100.000.000.000,- .
  Ofterwijl € 85,- per maand per huishouden, 15 jaar jang.
  Dat word dan duurzaam verbrand en dan hebben we ook helemaal niets. Dat geld mag partijgenoot Nijpels (VVD) uit gaan strooien over de hoofden van heel betrokken mensen. Partijgenoot Hennis-Plasgootje staat met legen handen. Zij zit met een buikpijndossier van 4,5 miljard wat al 20 jaar zeurt omdat het zo duur is. Zij mag onze jongens vertellen dat ze straks hun leven mogen wagen in een kist die de vliegeigenschappen heeft van een bos uien. Waar ze dan ook nog eens te weinig van hebben.

  De ongemakkelijke waarheid is dat de VVD dankzij de groene kerk een nieuwe manier heeft om de burgers uit te kleden, en dit geld her te verdelen. Het gaat om de grootste staatsuitgave uit de geschiedenis, en het is de VVD die aan het hoofd staat van die geldkraan. De energietransitie is uit naam van het milieu mind you.

  En geld = macht.
  Dat is de ongemakkelijke waarheid.
  En neemt u maar van mij aan dat die hele energietransitie zoals die nu vorm krijgt gedoemd is te mislukken. Over 15 tot 25 jaar hebben we dan de duurste schroothoop uit de geschiedenis.
  Bijdrage aan de energiebehoefte ? Marginaal.
  Effect op het klimaat ? Onmeetbaar.
  Effect op de CO2 uitstoot ? Die zal niet of amper dalen.

  Al met al genoeg gespreksstof voor een gezellig verjaardagsfeestje.

  Like

 3. hendrikush zegt:

  De echte milieuramp is de ongebreidelde toename van de wereldbevolking.

  Like

  • elisah zegt:

   Ja precies, maar wij krijgen het verwijt dat we niet vruchtbaar genoeg zijn en men daarom die vele moslims moet importeren. Bla-die-bla-bla-bla…..

   Like

 4. Avidia zegt:

  ja, dat denk ik ook, er wordt teveel gebruikt en teveel misbruikt, het is een chaos, niemand kan het onder controlle houden. Ik hoop dat ik niet oud genoeg wordt om het mee te maken, ik weet niet wat te doen om het tegen te houden, ik leef zelf milleuw genoeg, ik verspil niets, mijn groene bak is alles met groen, mijn grijze bak heeft slechts een zak met afval. Juist de afval waarin je alles koopt, ik haat dat. Alles is verpakt, je kunt het er bijna niet uitkrijgen, je moet scharen gebruiken, is dat niet heel erg??? We moeten de AH en alle andere supermarkten aanklagen over het misbruik van al die plastic bakjes. Ik kan nergens iets vinden zonder plastic bakjes. Maak campagne over dit misbruik. Wat kan een klant van AH het uitmaken of het product in plastic of papier verpakt wordt??? Ik weet niet meer waar ik naar toe moet

  Like

  • elisah zegt:

   Om te lachen, ik had afbreekbare vuilniszakken gekocht voor in de groenafval-vuilnisbak…. die dingen bleken al in no time op te lossen in de vuilnisbak zelf, dus volkomen waardeloos om te gebruiken.

   Like

 5. Philippine zegt:

  Als Al Gore veroordeeld zou worden verliest de hele milieubeweging over de hele wereld zijn gezicht. En dus zal dat niet gebeuren want er is te veel geïnvesteerd.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Straks moet al die windmolem-rommel weer worden opgeruimd.
  Misschien moet ik mijn zoon adviseren om een gespecialiseerd sloopbedrijf daarvoor te beginnen.
  Wordt hij schatrijk en kunnen de vrouw en ik van een onbezorgde levensavond genieten.

  Like

 7. Pingback: Alarmistische taal werkt. Of toch niet? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s