Ontmoeting in Berlijn: AfD breekt gesprek met Centrale Raad van de Moslims af

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

Het twistgesprek duurde slechts kort: de AfD heeft een ontmoeting met de Centrale Raad van Moslims (ZMD) afgebroken.

Het begon met een hoffelijk handen schudden, maar na bijna een uur heeft de AfD een einde gemaakt aan een ontmoeting met de Centrale Raad van de Moslims in Duitsland (ZMD). “Men heeft zich teruggetrokken om met elkaar te overleggen, en is toen teruggekomen om te zeggen dat de gesprekken beëindigd zijn”, zei de voorzitter van de ZMD, Aiman Mazyek.

Aan het twistgesprek in een hotel nam o.a. de partijvoorzitster van de AfD, Frauke Petry, deel. Mazyek werd begeleid door twee andere bestuursleden van de ZMD. De ontmoeting was tot stand gekomen op initiatief van de ZMD, was echter van te tevoren bij de AfD al omstreden geweest.

De Alternative für Deutschland (AfD) had begin mei een partijprogramma aangenomen, waarin staat: “De islam hoort niet bij Duitsland”. Daarop had de voorzitter van de ZMD verklaard dat er voor het eerst sinds het einde van de nazi-heerschappij in Duitsland een partij zou zijn “die opnieuw een complete religiegemeenschap in diskrediet brengt en haar existentieel bedreigt”.

“We zien dat dit een groot gevaar is voor ons land, omdat het uiteindelijk de maatschappelijke vrede verstoort”, zei de voorzitter van de ZMD, Mazyek. Men zou duidelijk gemaakt hebben dat “wij verwachten dat de AfD de grondwet-vijandige standpunten intrekt”.  De ZMD zou nu een initiatief willen starten om zich in te zetten voor vrede tussen de religies.

“Wij hebben de gesprekken afgebroken, omdat we helaas niet bereikt hebben wat het doel van deze discussie was”, zei de partijvoorzitster van de AfD, Frauke Petry. De vertegenwoordigers van de ZMD zouden niet op ooghoogte gecommuniceerd hebben: “In plaats daarvan moesten we ons er van laten beschuldigen een partij van het Derde Rijk te zijn.” Petry sprak van emotionele horden en beschuldigde de ZMD ervan “blijkbaar niet bereid te zijn geweest tot een zakelijke dialoog”.

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, Moslims, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op Ontmoeting in Berlijn: AfD breekt gesprek met Centrale Raad van de Moslims af

 1. Japio zegt:

  Nu.nl,”De Europa-gezinde links-liberale Alexander van der Bellen heeft de presidentsverkiezingen in Oostenrijk met een marginaal verschil gewonnen. 
  Van der Bellen (72) versloeg de rechts-populistische Norbert Hofer met een verschil van 16.323 stemmen, melden Oostenrijkse media en de BBC maandag. Hofer erkent het verlies en stelt teleurgesteld te zijn.” Het slechte nieuws blijft maar komen.

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Een links fossiel heeft gewonnen……………..triest !!

   Like

  • C.A.Barstow zegt:

   Ja, ik heb het ook gelezen, zijn zij daar in Oostenrijk nu zo dom of hoe zit dat?
   Jammer, een zwaar gemiste kans om het de EU nog moeilijker te maken zo niet te laten instorten.

   Like

   • exmarineman zegt:

    Lijkt me niet zo moeilijk uit te legger/te verklaren…. De gewone verkiezing was gewonnen door Hofer (51,9%) maar de schriftelijke stemmen uit het buitenland moesten nog worden geteld……en toen sloeg het om. Het zijn dus de in het BUITENLAND verblijvende/wonende Oostenrijkers die voor links hebben gekozen. Die merken in het buitenland ook niet echt wat er in hun thuisland echt aan de hand is en hebben er hoogstwaarschijnlijk dus ook de minste last van.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Je kunt met moslims geen dialoog houden. Ze zijn niet oprecht. Mooi weer spelen in je gezicht, en achter je rug om hele andere geluiden laten horen.
  Nu werd de AfD zelfs al openlijk beschuldigd “een partij van het Derde Rijk te zijn”. Goed dat de gesprekken zijn afgebroken. De AfD kan zich beter maar niet meer inlaten met deze lui. Zij hebben toch altijd gelijk (denken ze).

  Like

  • exmarineman zegt:

   Met je eens Cathja, en een ander bewijs is er ook weer van de kant van dictator Erdogan. Nu weer een nieuwe eis en ipv van zich te richten tot zijn “geloofs”genoten in SA, KWT, Qatar etc richt hij zich tot de EU…….alsof die 1,5 miljoen “vluchtelingen” die we al binnen hebben niets zijn en of die € 6,6 miljard die hij jaarlijks krijgt geen teken van verantwoordelijkheid is van de EU…… En dan hebben we die Rutte ook nog eens met zijn “gesprek met Erdogan” waarbij de leugens weer van afdruipen…… Tja en hebben niet al die kabinetsleden en “onze” koning niet een eed afgelegd om het land te beschermen enz enz????? Nou die eed is dus duidelijk geschonden en ze moeten allemaal worden afgezet en wegens HOOGVERRAAD voor het hekje komen…….wellicht dat mooie Internationale Hof van Justitie in Den Haag…..

   Like

   • Cathja zegt:

    Mee eens, @ exmarineman,

    het dagelijks lezen van leugens en bedrog, de nieuwe eisen van dictator Erdogan, en opnieuw besprekingen om deze omhooggevallen ‘sultan’ te vriend te houden, maken me behoorlijk onpasselijk! Wat hadden we pakweg 30, 40 jaar geleden een mooi rustig leventje vergeleken bij nu!
    Nu dagelijks kommer en kwel, bedreigingen vanuit de islam, de vrees voor overheersing door de islam, waar steeds meer mensen van overtuigd raken, en door dit alles de vrees voor de ondergang van Europa, maken veel mensen moedeloos en murw. Ik vermoed dat ze het daar ook op aansturen. Maak de mensen apatisch, dan kun je ze makkelijker overheersen.
    We zullen nog wel voor hetere vuren komen te staan dan waar we nu voor staan.
    We mogen elkaar wel sterkte wensen…!

    Like

  • Lijkt veel op de uitspraken van Rotte Rutte. Wanneer zit het nu eens mee om die linkse een goede rechtse te verkopen.

   Like

 3. Jan zegt:

  Heel goed. Met moslims moet je niet onderhandelen want ieder compromis is een winst voor hen en het motto is:

  Like

 4. Jan zegt:

  “We zien dat dit een groot gevaar is voor ONS land……. zei…. Mazyek.”

  UNSER?????? Land. Ich höre wohl nicht richtig!

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  De kern van de ontmoeting:

  De Alternative für Deutschland (AfD) had begin mei een partijprogramma aangenomen, waarin staat: “De islam hoort niet bij Duitsland”. Daarop had de voorzitter van de ZMD verklaard dat er voor het eerst sinds het einde van de nazi-heerschappij in Duitsland een partij zou zijn “die opnieuw een complete religiegemeenschap in diskrediet brengt en haar existentieel bedreigt”.

  De AFD had beter die uitspraak kunnen maken als “in de Joods-Christelijk gemeenschap past de islam niet. “Onze” in de Joodse gemeenschap heb ik weggelaten omdat mij nochtans niet duidelijk is waarom het gelovig Duitsland zozeer hangt aan “de islam hoort bij ons”.

  Like

  • Triplepundit zegt:

   Volgens een recente schatting bestaat de Duitse bevolking voor meer dan 5% uit moslims, oftewel zo’n 4,8 miljoen Duitsers zijn moslim. De meeste hiervan zijn al geruime tijd Duits staatsburger. Om dan nu te zeggen dat de islam niet bij Duitsland hoort is inderdaad nogal vreemd.

   Wat mij het meest intrigeert is volgende uitspraak van Petry: “Wij hebben de gesprekken afgebroken, omdat we helaas niet bereikt hebben wat het doel van deze discussie was”. Ik vraag me serieus af wat dit doel geweest kan zijn, aangezien ze hier verder niet op ingaat. Meest waarschijnlijk lijkt me nog dat AfD vicepresident Albrecht Glaser zoals aangekondigd aan Mazyek aan het begin van het gesprek heeft gevraagd of hij afstand wilde doen van zijn nazivergelijking, hij dit heeft geweigerd en daarmee tevens het gesprek is afgebroken. In dit geval was het gesprek natuurlijk op voorhand al vrij zinloos.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach God, daar hebben we Triplepundit weer.

    Toen ik dit commentaar las dacht ik, wie kan er nu toch zo’n onzin bij elkaar breien…?
    Triplepundit moet wel erg wereldvreemd en geïsoleerd leven, contact- en mensenschuw zijn om dit soort meningen te kunnen verkondigen zoals “de islam hoort bij Duitsland…” en vervolgens zijn dwaze mening staaft door te beweren dat zij onverbrekelijk bij Duitsland horen door hun aantal en het bezit van ’n waardeloos paspoort… waar ze hun kont mee afgeven.
    Vervolgens wordt de AFD bekritiseerd omdat zij bereid zijn geweest een discussie met een islam-groepering aan te gaan.
    Dit gaat je begrip kennelijk te boven. Ik zal proberen het je uit te leggen.
    Als AFD niet was ingegaan op deze, bij voorbaat inderdaad kansloze discussie met die islam-moslims dan had ZMD misbruik kunnen maken van die weigering door te scanderen dat de AFD niet bereid is tot gezamenlijk overleg.
    Zo, nu voortaan braaf zijn.

    Like

 6. Zolang de koran niet gefatsoeneerd wordt en zij niet nadrukkelijk afstand doen van de vele haat en geweldsoproepen moet je met dit soort gasten helemaal geen zaken doen en al helemaal niet gaan overleggen, lijkt mij!

  Like

  • Joshua zegt:

   @Wim Vreeswijk
   Zolang de koran niet gefatsoeneerd wordt.

   Moet het niet zijn zolang de koran niet verboden wordt en al die aanhangers het land uit geknikkert worden?
   Want er geen zinnige afspraak met dat tuig te maken.

   Like

  • elisah zegt:

   Lijkt mij ook en dat zou voor iedereen moeten gelden.

   Like

 7. Marc zegt:

  Toch begrijp ik het niet helemaal. Het moet toch niet zo moeilijk voor Petry en het AfD te zijn om aan te tonen dat juist het ZMD een “partij van het Derde Rijk” zijn?

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De grootste fout die politici maken is de islam als een religie te zien !!
  Het is een indoctrinatie, de ‘gelovige’ worden met geweld en bedreigingen bij de groep gehouden. Afvallige worden desnoods vermoord !

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Uitstekend !

  Like

 10. Michael Jacobs zegt:

  De Arabische landen hebben geen Verlichting doorlopen – de islam maakt geen onderscheid tussen politiek en religie. Het woord ‘islam’ betekent ‘onderwerping’. Het partijprogramma der moslims luidt, dat er vrede (‘salam’) zal zijn wanneer alle boeddhisten, christenen, hindoes en Joden hetzij bekeerd hetzij gedood zullen zijn. Vandaar de idee ‘De islam hoort niet bij Duitsland’. Nogal logisch, zou ik zeggen. Nou Nederland nog.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Dialoog met de islam is onzinnig. De islam is niet op de wereld gekomen voor vreedzaam samenleven. Vanaf het prilste begin van haar onstaan werd ze geinspireerd door verovering en streven naar wereld dominantie. Overigens wie vertegenwoordigd de islam? Daarmee begint de ellende al en ondek je ras dat de islam ongrijpbaar is. De islam dringt als een kanker in iemands hoofd. Elke niet islamitische samenleving heeft de plicht voor haar opgroeiende kinderen alles wat riekt naar islam en islamisering met alle inspanning buiten de grenzen te houden. De islam op alle fronten tegenwerken is de beste garantie voor een toekomst in vrede. Europa de-islamiseren is het enig zinvolle aanpak die we hebben voor een vreedzaam leven voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Werkwijze van islamitische infiltratie in non islam samenlevingen:

  Stadia naar een volledige overname
  FASE 1: INFILTRATIE

  ■ Moslims beginnen zich in stijgende aantallen te verplaatsen naar niet-islamitische landen
  ■ Het begin van culturele conflicten worden zichtbaar, hoewel vaak subtiel.
  ■ Eerste migratiegolf naar een niet-islamitische gastland.
  ■ Vragen om een humanitaire tolerante behandeling van de samenleving die hen ontvangt.
  ■ Pogen de islam te presenteren als een vreedzaam geloof en moslims doen zich voor als slachtoffers vanwege onbegrip en racisme (hoewel de islam geen ras is).
  ■ Hoge moslim geboortecijfers vergroten de moslimbevolking in het gastland.
  ■ Moskeeën worden gebruikt om de islam te verspreiden en integratie in de cultuur van het ontvangende land tegen te gaan.
  ■ Dringt aan om “islamofobie” te criminaliseren en strafbaar te stellen..
  ■ Dreigen met gerechtelijke stappen voor vermeende discriminatie.
  ■ Het aanbieden van een “interreligieuze dialoog” om niet-moslims te indoctrineren.
  Hoeveel landen lijden aan islamitische infiltratie? Een? Een handvol? Bijna elke natie? De islamitische leiding van de moslimbroederschap en anderen wensen de ontbinding van elke soevereine natie om hen te vervangen door een mondiale instelling van de islamitische sharia. Sharia-wetgeving, gebaseerd op de koran, sira en hadith, veroordeelt vrijheid en verbiedt gelijkheid en is in strijd met de wetten van alle westerse landen.

  Voor meer verdieping lees verder:

  http://westerse-beschaving.org/stadia-naar-een-volledige-overname/

  Like

 12. C.A.Barstow zegt:

  Met barbaren valt niet te praten, zij zijn volstrekt onbetrouwbaar en luisteren alleen naar geweld, bruut geweld, en zo moet je ze ook tegemoet treden, agressief tegemoet treden, aanpassen anders de knuppel er overheen en oprotten naar de woestijn waar je vandaan komt.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Maar er is ook goed nieuws:
  De Paus heeft een van z,n “favoriete” imams ontvangen.
  Voor fusie-besprekingen ? ?
  ///////////////
  ROME – De Egyptische groot-imam Ahmad al-Tayyb heeft maandag een bezoek gebracht aan paus Franciscus. De historische ontmoeting van de twee religieuze leiders is „een boodschap tegen het terrorisme”, zei de paus na afloop, volgens de Italiaanse krant La Repubblica.
  Al-Tayyb is groot-imam van de al-Azhar-moskee in de Egyptische hoofdstad Caïro en heeft in die hoedanigheid groot gezag onder soennitische moslims. Zijn onderhoud met de paus begon met een omhelzing en verliep volgens het Vaticaan ’allerhartelijkst’. De twee zouden elkaar hebben gevonden in hun beider afwijzing van geweld en terreur.
  https://brabosh.files.wordpress.com/2011/12/kerkenvol.gif?w=580&h=1000

  Like

  • elisah zegt:

   Laat me niet lachen, die wereldvreemde, buiten de werkelijkheid staande Paus laat zich maar al te makkelijk belazeren door valse slangen die leugens en bedrog gebruiken om in de gratie te vallen.

   Like

 14. john zegt:

  Frauke Petry kan nu misschien een mailtje sturen waarin alles staat opgesomd waaraan de moslims zich te houden hebben als binnen enkele jaren Afd aan de macht komt. Zoniet ? Terug met bootje .

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  De AfD zou, quote “opnieuw een complete religiegemeenschap in diskrediet brengen”??
  Nee toch, het zijn de moslims, die de islam in diskrediet brengen.
  Wel een goed leermoment voor het AfD, een debat over een geloof is zinloos, wie een land wil besturen, dient zich bezig te houden met feiten. Niet met geloven.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Het zijn idd de moslims zelf die de islam in diskrediet brengen. Maar aan de andere is het juist ook de islam die alle andere religiegemeenschappen en niet-gelovige gemeenschappen, homo’s/lesbo’s buiten sluit…en niet accepteert, niet de wetten van de landen accepteert maar zichzelf boven die wetten stelt en zelfs de sharia wil invoeren. ZIJ zijn het zelf die zich buiten elke gemeenschap zetten en er niet aan willen deelnemen, alleen als het in hun eigen voordeel is…..

   Like

 16. paulzwueste zegt:

  Met alles wat met de islam van doen heeft kan men niet op rationele wijze discuteren.
  Dat is ronduit onmogelijk. Moslims missen elk vermogen tot structureel en logisch denken.
  Bovendien speelt agressie, het vluchten in de slachtofferrol en het volkomen verdraaien van de realiteit een allesoverheersende rol.
  Louter fanatisme neemt de plaats in van rede en analyse, waardoor er geen enkele ruimte blijft voor acceptatie van de ander..

  Like

 17. JAN zegt:

  “De ontmoeting was tot stand gekomen op initiatief van de ZMD, was echter van te tevoren bij de AfD al omstreden geweest.”

  Frauke Petry made a very big mistake. In a way by agreeing to talk with ZMD she gave recognition to the Islamic invaders on the German soil. ZMD 1- Petry 0!!

  Like

 18. delamontagne zegt:

  De Paus zet vaart achter de toenadering tot de islam………….
  http://bcove.me/wmaltmh1
  ..
  Door de Grand-Mufti “Al-Azhar du Caire” te ontvangen toont Paus Franciscus zijn wil om een “aktieve”dialoog met de islam te voeren……
  Paus Franciscus weet dat gestes meer zeggen dan woorden.
  Dat liet hij opnieuw zien, vandaag 23 Mei door de hoogste intellectuele autoriteit van de soenitische Islam te ontvangen in de persoon van de Grand-Imam van de Universiteit van Caïro, professor Ahmed al-Tayeb
  …………..
  Eerder dan een lang betoog als verwacht over de relaties tussen de Katholieke Kerk en de Islam, gaf Franciscus een publiekelijk eerbetoon aan zijn gast voordat zij een “privé-gesprek hadden in zijn bibliotheek,waar hij gewoonlijk Staatshoofden ontvangt.

  En om meer begrip te kweken voor zijn doen week hij zelfs een beetje af van het protocol door een kleine zin in de richting van het aanwezige journaille te uitten;”onze ontmoeting is de boodschap”.

  Zodoende is de officieële verklaring door het Vaticaan dan ook geen verrassing.
  Men prijst de zeer hartelijke sfeer tussen de Paus en de Imam.
  “Een klein tipje van de sluier” van de conversatie van een half-uur tussen Paus en Imam:<>, het afwijzen van geweld en terrorisme, de situatie van de Christenen in het Midden-Oosten en hun bescherming.

  Maar toch werden de relaties tussen hen al twee maal opgeschort: in 2006 “op de toespeling van geweld in de islam door Paus Benedictus in Regensburg.
  En in 2011, toen die zelfde Paus het aandurfde om het gebruik van geweld bij de aanslagen op de Koptische Kerk in Egypte, waarbij 21 Christen gedood werden, aan de kaak te stellen.
  De Imam had dit toen ook al afgekeurd, maar vond de “Inmenging”door Benedictus XVI onaanvaardbaar.

  Le Figaro
  http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/05/23/01016-20160523ARTFIG00219-le-pape-francois-accelere-le-rapprochement-avec-l-islam.php

  Like

 19. s zegt:

  De Islam hoort niet.in Europa.

  Like

 20. Theo Haffmans zegt:

  Die zogeheten Zentralrat der Muslime van Mazyek vertegenwoordigt maar een paar procent van de in Duitsland levende moslims.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s