Yevgeny Rodionov: een moderne martelaar

Screenshot_36

(Door: “Bart Bohemen”)

De jaren 90 waren roerige tijden voor de nog relatief jonge Russische Federatie. De val van de Sovjet-Unie betekende niet alleen een aanzienlijk verlies in grondgebied, maar eveneens economische malaise, demografisch verval en torenhoge criminaliteit. Alsof dergelijke tegenslag nog niet genoeg was, riepen islamitische fundamentalisten in de Kaukasus de onafhankelijkheid uit. Het was de taak van het Russische leger – dat hevig werd geteisterd door corruptie, incompetentie en alcoholisme – de opstand de kop in te drukken. De uitbraak van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog (1994) was een feit.

In tegenstelling tot vele Europese landen geldt in Rusland nog steeds de dienstplicht. Ieder jaar worden er honderdduizenden jonge mannen opgeroepen voor conscriptie. Eén van deze vele jonge mannen was de 19-jarige Yevgeny Rodionov. Hoewel hij uit een typisch atheïstisch Sovjet-gezin kwam, liet zijn moeder hem toch dopen, in de hoop dat haar zoon een gevaarlijke kinderziekte zou overleven.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, Islam, islamitische ideologie, Jihad, Moslims, Rotzakken, Rusland, Salafisten, Terrorisme, Tsjetsjenië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Yevgeny Rodionov: een moderne martelaar

 1. Drs.P. zegt:

  Word ik helemaal stil van en ook verdrietig, man, man, wat een KEREL om eerbied voor te hebben, een geweldig voorbeeld voor ons verwende Westerse zombie-gsm-weekdieren.

  Ik zat ook nog even onderstaande te lezen en we moeten ons op oorlog voorbereiden, want anders weten we niet eens wat we moeten doen bij een booslim overval:

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10703:eagles-of-death-metal-steekt-spaak-in-new-world-order-wiel&catid=37:wereld&Itemid=50

  http://takimag.com/article/surrendering_to_death_gavin_mcinnes/print#axzz49ThIvyLO

  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Taljaard zegt:

  Wechnaya pamyat Gospodin pamilje!

  Like

 3. Roeland zegt:

  Ik zal een kaarsje voor hem branden. Wat een Held! Ik kende deze geschiedenis niet. Zal mij er in gaan verdiepen. Verder sluit ik mij aan bij de reactie van Taljaard. Zijn reactie is de mijne. Spasibo!

  Like

 4. Bas zegt:

  DVD (no subtitles) > http://bit.ly/1YT6s8K

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s