Iraanse vrouwen snijden haar af “om vrij op straat te kunnen lopen”

Screenshot_48

(Door: Floor Bruggeman)

Verschillende Iraanse vrouwen snijden hun haar af en kleden zich mannelijk, in de hoop zo aan de blik van de zedenpolitie te ontsnappen. In Iran is er namelijk een wet die vrouwen verbiedt om zonder hoofddoek op straat te komen. Wie die wet niet naleeft, riskeert arrestatie. Zo’n twee jaar geleden maakte de Iraanse journaliste Masih Alinejad  een Facebook-pagina aan als protest tegen de wettelijke verplichting van de hoofddoek. Verschillende Iraanse vrouwen postten daarop foto’s van zichzelf zonder hoofddoek. 

De Redactie.be

Vandaag telt de Facebookpagina al bijna één miljoen likes. De strijd tegen de verplichte hoofddoek gaat dan ook onverminderd verder. In plaats van foto’s zonder hoofddoek, posten vrouwen nu foto’s zonder hoofddoek én zonder haar.

De initiatiefneemster van die actie kwam op het idee nadat ze haar haren had afgeknipt om kankerpatiënten te steunen. “Wanneer ik achteraf op straat kwam, dacht ik bij mezelf “geen haar, geen zedenpolitie”. Voor zij die me altijd zeggen om mijn haar te bedekken, was er plots geen reden meer om me te arresteren.”

Bron:
http://deredactie.be
(h/t Johan G.)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, dictatuur, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Mensenrechten, nieuw fascisme, Rotzakken, sjiieten, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Iraanse vrouwen snijden haar af “om vrij op straat te kunnen lopen”

 1. fransdewit zegt:

  Dus vrouwen die wel anders willen, worden nu dus verraden

  Like

 2. elisah zegt:

  Dat ze daar niet eerder op gekomen zijn….
  Ik vrees dat ook met kort haar een hoofddoek gedragen zal moeten worden, het is gewoon een onderdeel van de onderdrukking waar ze helaas niet zo gemakkelijk vanaf komen.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Wat een achterlijke wetten, daar in dat Oosten. Er bestaat waarschijnlijk ook een wet op transgenders, homofilie etc, en als deze vrouwen zich als mannen kleden en haren korten of zich kaalscheren, worden ze daar misschien weer om gearresteerd. Hebben ze niet iets beters te doen dan dit, de politie, het ministerie etc. om zulke wetten te verzinnen, ter voorkoming van een explosie van hun mannelijke sexdrive, welke ze niet kunnen beheersen. Net als die stomme wetten van het stenigen van vrouwen en meisjes die verkracht zijn door welk willekeurige ‘kerels’ dan ook, waaronder vaak hun eigen vaders, al normaal wordt ervaren. Het slachtoffer wordt gedood als straf dat ze is verkracht. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat zoiets überhaupt als ‘normaal’ in die landen wordt gezien.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Ik was vergeten het alternatief in te vullen bij mijn vorige commentaar. Snijdt gewoon standaard de ‘woodywoodpeckers’ van de potentiele verkrachters af (en daarmee dus van de hele mannelijke bevolking van die idiote landen, en het probleem is opgelost. Bij ons dan ook, Geen immigratie meer van illegale hoofden afsnijders en geen verdere uitbreiding van een duivels volk.

  Like

 5. Elena zegt:

  Respect voor deze Iraanse vrouwen.
  De onnozelaars in het Westen…zeggen altijd dat zij zelf voor de hoofddoek gekozen hebben.
  Zo hebben we wederom het bewijs dat het dragen van een hoofddoek door mannen is ingesteld.

  Like

  • elisah zegt:

   Gisteren een stukje van een programma op tv gezien, waar ze Afgaanse vrouwen lieten zien die aan t wielrennen waren. Velen waren boos dat ze dat deden en gooiden stenen naar hen of reden ze gewoon met hun fiets overhoop, maar deze vrouwen gingen gewoon door!
   Dat zijn tenminste dappere vrouwen!

   Like

 6. Harry zegt:

  Dan laten ze toch zeker ook hun baard en snor staan , anders valt dat daar toch op ?

  Like

 7. Jean zegt:

  Het zijn die vrouwen die naar Europa komen en dan hier gaan provoceren met boerka of nijab of zwarte tent met bedekt smoelwerk…
  Heel die handel terugsturen naar Iran, Irak enz. zodat Europa heel moslimvrij wordt.

  Like

 8. Taljaard zegt:

  Een studie naar Iran gemaakt.
  Perzen zijn heel andere mensen dan Arabieren.
  Het enorme verschil tussen Perzen en Arabieren is niet slechts taalkundig, etnisch en cultureel, maar manifesteert zich ook al eeuwenlang op het religieuze gebied; in die zin dat Perzen zich tot de shiah-variant van de islam bekennen en de Arabieren tot de soennah.
  De shiah kan worden gezien als een meer beschaafde en gecultiveerde vorm van het mohammedanisme, zoals ook de Perzen veel beschaafder en gecultiveerder zijn dan de Arabieren.

  Veel Perzen hebben hun buik meer dan vol van de heerschappij van de mullah’s en hun islamitische republiek. Maar zij hebben, om alleszins begrijpelijke historische redenen, daarnaast ook maar weinig sympathie voor de Amerikanen en het Westen. Dit in verband met de manier waarop een democratisch gekozen president als Mossadeq aan de kant werd gezet ten gunste van de monarchale zetbaas Reza Shah Pahlavi, en de wijze waarop een andere zetbaas van de VS, de later rebels geworden Saddam Hussein, een jarenlange en bloedige oorlog tegen hen heeft gevoerd, die diepe en traumatische sporen heeft getrokken. En wanneer zij voor de keus worden gesteld, tussen buitenlandse en Westerse overheersing en hun eigen, Perzische, mullah’s, zal het niemand verbazen dat zij dan maar voor de laatsten kiezen. Want het zijn dan weliswaar een stel bekrompen geestelijke dwingelanden, maar het zijn HUN bekrompen dwingelanden.

  In tegenstelling tot het postkoloniale Sykes-Picott ratjetoe Irak is Iran/Perzie al meer dan 3500 jaar een homogeen volk, dat ook met hun grondgebied verbonden is. Op een oorlog met Israel en/of de VS zitten verreweg de meeste Perzen ook helemaal niet te wachten. Maar wanneer de buitenwereld zich tegen hen keert zullen zij zich daartegen verenigen. Om dan waarschijnlijk verbeten te gaan vechten. Want dan gaat het hen, net zoals veel Duitsers in WOII, niet in de eerste plaats om de ideologie van de zittende regering, maar om hun land en hun volk.

  De barbaarse slagers en terroristen van de IS beschouwen zij op nagenoeg precies de zelfde manier als wij Met Turken hebben zij ook niet veel op. Niet alleen omdat het Soennieten zijn, maar ook omdat zij de Ottomanen in het verleden net zo hard hebben moeten bevechten als de Europeanen om niet door hen te worden veroverd. De enige Soennieten waar zij nog wat sympathie voor kunnen opbrengen zijn de Afghanen, maar dan voornamelijk omdat de Pathanen, de grootste Afghaanse stam, etnisch nauw aan de Perzen zijn verwant..

  Echte antisemieten zijn het nooit geweest. Kan ook moeilijk, omdat Perzen etnisch ook verwant zijn aan de Joden. En in het recente verleden waren de Perzen ook geen antizionisten, maar vrienden van Israel. De omslag daartoe kwam pas veel later, bij de vorming van de islamistische republiek onder Ruhollah Khomeini. Dit antizionisme is dus een relatief recent verschijnsel en zit bij de meeste Perzen dan ook niet echt diep. Zij beschouwen de Shiitische Hezb’ollah in LIbanon zo ongeveer net als wij politieke radicalisten van de NVU of de AFA zien.

  Niettemin zijn de Perzische shiitische mullah’s erin geslaagd om een ideologisch verband te leggen tussen een uitgesproken en historisch diep gewortelde religieuze identiteit en een vurig, fanatiek nationalisme en patriottisme. Dat is het geestelijke en politieke erfgoed van Khomeini, wat het Perzische volk, ondanks de vele bedenkingen die zij zelf ook wel over de islamitische republiek hebben, in tijden van oorlog en internationale sancties bij elkaar smeedt tot een geducht zwaard tegen een vijandige buitenwereld.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Het zijn inderdaad geen Arabieren, helaas al eeuwen geleden door de is=lam geïndoctrineerd.
   Perzen veel beschaafder en gecultiveerder zijn dan de Arabieren.!
   Ze hebben dan ook een veel langere geschiedenis achter zich dan die woestijners van de overkant…………
   De shiah-variant vind ik niet bepaald “beschaafder”, gezien die zelfkastijdings praktijken en gruwelijke executie-methoden.
   Ook zijn de Iraniërs dol op dat boek van Hitler, vind je overal.
   Maar zoals wijlen Shah zei:”Als de mullahs het voor ,t zeggen krijgen, gaat Iran duistere tijden in”.
   Niet dat die Shah zo,n lieverd was, maar meer pragmatisch en moest de islam er wel bijnemen gezien de bevolking.
   Wat hem betrof kon ,t ,gelijk Kemal-Ataturk, overboard.
   Mossadeqh werd afgezet, verbannen omdat hij de olie-industrie wilde nationaliseren.
   De Britten en U.S. hadden er een behoorlijke “vinger in-de-olie”.
   Abadan was net als de Shell-raffinaderij op Curacao, de grootste ter wereld tijdens WOII.
   Wat ook minder, of niet bekend is, Israel haalde tijdens bewind van de Shah zijn olie o.a. uit Iran.
   Tankers voeren dan wel met “gedimde” navigatie-lichten door de Arabische/Perzische Golf.
   Helemaal eens met Uw uitgebreide reactie, jammer dat zo,n volk slachtoffer is geworden van de islam.

   Like

 9. Paul55 zegt:

  Het is een walgelijke ideologie, die de hele wereld bedreigt met hun barbaarse methoden.
  Die ideologie wordt zonder enige terughoudendheid, geïmporteerd door collaborateurs als rutte en merkel. Wij europeanen, worden gewoon letterlijk opgeofferd door die volksverraders.

  Like

 10. Japio zegt:

  Hoezo islam onderdrukt de vrouw, en hoezo past deze ideologie niet in onze samenleving? Verbieden die handel en nooit meer er over praten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s