Klára Samková: de Turkse ambassadeur heeft zich als een lafbek gedragen. De moslims verwachten dat hun ideologie zal worden getolereerd.

Screenshot_10

Klára Samková

(Door: Martina Učňová – Vertaling: Z.B.)

Islam vergelijken met een totalitaire ideologie is volkomen op zijn plaats en de Turkse ambassadeur is uit de zaal gevlucht als een puberale jongen, zegt de advocate Klára Samková, die met haar tegen de islam gerichte toespraak opschudding veroorzaakte. En waarom heeft ze dan jaren geleden de moslims vrijwillig geholpen?

In het Huis van Afgevaardigden heeft u tijdens de bijeenkomst “Moeten we bang zijn voor islam?” een vrij scherpe rede gehouden waarin u de islam een misdadige ideologie hebt genoemd en hem vergeleken hebt met nazisme, fascisme en communisme. Wat zorgde ervoor dat u zo’n botte vergelijkingsuitspraak hebt gedaan?

Het is naar mijn mening geen botte vergelijking, het is een ware vergelijking. Of nog beter gezegd, het is geen vergelijking, het is een volledig objectieve toevoeging van de islamideologie aan de rij van soortgelijke totalitaire – en het mag gezegd worden – lang niet zo wrede ideologieën.

De Tsjechische, maar ook bijvoorbeeld de Slowaakse media spreken over ‘internationale schande’. Verwacht u dat uw toespraak op een of andere manier vervolg zal krijgen?

Of er voor mijn persoon wel of niet een naspel komt, zal me een zorg zijn. Er is behoefte  om te beginnen dingen in alle openheid te bespreken. De zogenaamde regeringselite en een groot deel van de intellectuelen hebben de feedback met de realiteit verloren. Zij weten niet wat het leven is… zij weten waarschijnlijk niet eens wat het is om honger te hebben, dat soort dat langer dan een paar minuten duurt, de echte honger dus. Ze zijn vergeten wat het is om in levensgevaar te verkeren wegens eigen mening. De jaren vijftig (communistisch terreur en schijnprocessen in Tsjecho-Slowakije) liggen in een verre verleden voor ze. Er is behoefte aan om het over de huidige islam te hebben en niet aan een uiteenzetting over wat de islam voor de Arabieren in de 7e eeuw heeft betekend. We moeten praten over wat de islam voor de hele planeet betekent, in 21e eeuw.

De Turkse ambassadeur zei dat uw uitspraken schokkend waren en dat er “Islamofobie” in Tsjechië woekert. Hij zei ook dat u met uw toespraak de Tsjechische en ook het internationale recht hebt geschonden. Hij roept daarom op tot reactie van de autoriteiten. Wilt u een reactie geven op zijn woorden?

Zijne  excellentie de Turkse ambassadeur is uit de zaal gevlucht als een boze, opstandige tiener. Dergelijk gedrag is een man en diplomaat niet waardig. Hij gedroeg zich als een lafaard. De moslims wachten af tot hun ideologie op grond van het Europees recht erkend wordt. Om haar daarna, direct of indirect, aan iedereen op te kunnen dringen. Ik verwees in mijn toespraak naar een concrete wetsbepaling, namelijk art.17 van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden, waaruit blijkt dat datgene waarmee de islam zich in Europa bezighoudt, verboden is. Meneer de ambassadeur noemde geen één concrete wetsovertreding van mijn kant en hij gebruikte ook geen gefundeerde argumenten, wat overigens typerend is voor de islam. Hij uit allen de standaard politiek-ideologische appels,waar ik als advocate onverschillig tegenover sta. In geval dat de autoriteiten de zaak ‘opstoken’, zien we dan wel wat er gebeuren gaat. En mocht er in de Reichstag brand ontstaan, dan zal ik mijn eigen pleidooi net zo goed voorbereid hebben als Georgi Dimitrov, geloof me maar.

Het parlementslid Zdeněk Soukup (partij ANO, die de bijeenkomst heeft georganiseerd, heeft u verdedigd. Hij zei dat uw formulering ongelukkig gekozen was,  maar dat hij het met u over veel dingen eens is. De voormalige vrouwelijke minister van Justitie Helena Válková daarentegen heeft zich van uw woorden gedistantieerd, evenals het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hebt u enige, positieve of negatieve, reacties uit uw omgeving opgemerkt?

Ik weet niet wat de het parlementslid Soukup met ‘ongelukkige formulering’ bedoelt. Ik zei wat ik denk en daarvoor heb ik onderbouwing. Mevrouw de ex-minister Válková, die aan het begin van haar rede over zichzelf vertelde dat ze een feministe is, mag zich wat mij betreft distantiëren waarvan ze wil. Ze heeft zich immers ook al van de realiteit gedistantieerd, evenals van de door de islam onderdrukte vrouwen. Ze heeft ze als vrouw, juriste en ook als parlementariër allemaal in de steek gelaten. Zij moet zich schamen!

De reacties die ik krijg, zijn talrijk en verschillend, maar eerlijk gezegd, voor mij zijn ze niet allesbepalend. De feiten zijn het wel. En een feit is dat de islam een totalitaire leefstijl is die noodlottig is voor mensen over de hele wereld. Ik ben het volledig eens met de uitspraak van Mustafa Kemal Atatürk, de eerste Turkse president, die zie:”De islam is een absurde theologie van immorele bedoeïen, het is een kadaver dat ons leven vergiftigt.” De tweede uitspraak van de Vader der Turken is jammer genoeg niet langer de werkelijkheid, namelijk dat “Islam hoogstens goed genoeg is voor de weke Arabieren, maar niet voor de Turken. Dat zijn veroveraars en echte mannen”. De Turken zijn geen veroveraars meer – ze gebruiken de vluchtelingen; de zwakste van de zwaksten om hun veroveringsdoelen te bereiken en ze vechten tegen Koerdische meisjes- en vrouwenmilities. En echte mannen zijn ze ook niet meer, zoals de Turkse ambassadeur bewees door zijn vlucht uit de conferentiezaal.

De parlementariër Ivan Gabal (christendemocratische partij) sprak in verband met uw toespraak over pootje haken van de Tsjechische EU-onderhandelaars en beledigen van de bondgenoten. Maar u ziet het waarschijnlijk anders…

De parlementariër Gabal is voor mij een belangrijk man. Ik ken hem al 25 jaar, toen is hij begonnen met sociologische data te verwerken en oplossingen aan te dragen in verband met de integratie van de Roma in Tsjechoslowakije, vervolgens in Tsjecho- Slowakije en uiteindelijk in de Tsjechische Republiek. Zoals u ziet, zijn z´n voorstellen en prognoses fantastisch ‘geslaagd’. Men kan op zijn mening vertrouwen; het is genoeg om gewoonweg net het tegenovergestelde te doen van zijn voorstellen en het positieve resultaat volgt gegarandeerd. En op deze manier ga ik dus om met zijn aanbeveling wat de “onderhandelaars bij de EU” betreft. En ik zou ze met alle plezier pootje haken als ik kon. Maar daarvoor ben ik niet sterk genoeg.

Over de zaak heeft zich ook  het Centrum voor de moslimgemeenschappen uitgesproken. Die heeft met de woorden van Muneeb Alrawi verklaard dat “uw houding paradoxaal is, omdat u in het verleden meerdere malen persoonlijk en ook via uw advocatenkantoor hulp en raad heeft geboden omtrent zeer belangrijke zaken van de Islamitische Stichting in Praag. Ook heeft u afgezien van aanspraken op beloning en heeft u uw diensten geheel kosteloos aangeboden. U deed het puur uit sympathie voor de organisatie, waarvan uit de naam alleen al het verband met de islam rechtstreeks af te leiden is”. Hoe komt het dat uw standpunt sindsdien zo veranderd is?

De heer Alrawi is laf, hij weet maar al te goed dat ik  me door de Advocatenwet aan geheimhoudingsplicht moet houden en dat mijn verdedigingsmogelijkheid tegen zijn zeer misleidende uitspraken beperkt is. Ik heb inderdaad aan de islamitische stichting mijn juridische diensten gratis versterkt, dat was in 2001. Evenzo heb ik gratis juridische raad gegeven aan vele non-profit organisaties en bied ik nog steeds hulp aan een serie werkelijk arme mensen. Dat doe ik al 22 jaar, sinds ik een advocate ben. In gevallen die ik zelf verkies en die ik alleen aankan, werk ik niet alleen gratis, maar ook op eigen kosten. In de verklaring van de heer Alrawi zitten twee netelige aspecten: het eerste is dat hij mijn motivering durft te interpreteren – namelijk dat ik dat deed uit sympathie voor de islam. Dat is niet zo. Mijn sympathie ging toentertijd uit naar non- profit- en goede doelen organisaties in het algemeen en de islamitische stichting was geen uitzondering. Om zijn interpretatie van mijn motivering aan mij toe te schrijven, is een typisch islamitische misinterpretatie van feiten en bovendien misbruik van door mij bewezen gunsten.

Ik moet toevoegen dat in 2001 de situatie geheel anders lag: er was hoop op dat de moslims en christenen met elkaar in vrede konden leven. En ook omdat eveneens ik toen zo naïef was, heb ik begrip voor diegenen die nu – helaas geheel onterecht – geloven in de mogelijkheid van vreedzaam samenleven.

Het tweede aspect is de innovatieve aanpak van de heer Alrawi, namelijk dat hij probeert mij in diskrediet te brengen door middel van zichzelf.

Martin Konvička heeft ook op uw rede gereageerd, hij heeft zich verontschuldigd voor uw uitsluiting uit het Blok tegen de Islam. Heeft u nu in contact met hem? En overweegt u samenwerking met het Blok tegen de Islam of met het Alternatief voor Tsjechië?

Om precies te zijn: de heer Konvička heeft me niet zijn verontschuldiging aangeboden, hij heeft iets op de website van het Blok geplaatst dat hij zelf als excuus beschouwt. Ik wil er niet verder op ingaan, ik zou hem ‘de Turkse ambassadeur achterna moeten sturen’. (dit slaat terug op uw vraag of ik reacties heb gekregen: mensen zijn de uitspraak “loop naar de hel” gaan vervangen door ‘loop de Turkse ambassadeur achterna’. Alhoewel de zin zoveel langer is, lijkt het erop dat die goed is aangeslagen). Maar ik heb geen contact met de heer Konvička. Ik denk dat hij het druk heeft met het screenen  van partijleden. Samenwerking met het Blok overweeg ik niet, maar ik ben bereid steun te bieden aan iedereen van wie ik overtuigd ben dat hij/zij zich tegen de islam gaat verzetten.

Afgezien  van uw toespraak, wat is uw mening over het verdrag tussen de EU en Turkije?

Deze kwestie op zich beschouw ik als iets belachelijks… ik vind het heel moeilijk om een diplomatiek antwoord te formuleren. Dus geef ik u een ondiplomatiek antwoord: idioterie.

En een soortgelijke overeenkomst met sommige Afrikaanse landen die door een aantal EU leiders op de agenda staat, zou die er wel moeten komen?

Dit is geen idioterie meer, dit is een psychiatrische stoornis.

Bron:
http://domaci.eurozpravy.cz
Door: Martina Učňová

Vertaald en bewerkt uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, Tsjechië. Bookmark de permalink .

22 reacties op Klára Samková: de Turkse ambassadeur heeft zich als een lafbek gedragen. De moslims verwachten dat hun ideologie zal worden getolereerd.

 1. Pingback: Klára Samková zegt: Moeten we bang zijn voor de islam? (+ video) | E.J. Bron

 2. Japio zegt:

  Deze vrouw is een ware heldin daar kan menig politicus een puntje aan zuigen. Hadden we maar meer van dit soort mensen in Europa.

  Like

 3. Geronimo zegt:

  Te lezen in het Belgisch (links georiënteerde) weekblad KNACK:
  “Aartsbisschop Jozef De Kesel: ‘De toekomst is mét de islam”
  Meer openheid voor moslims in katholieke scholen? De Belgische bisschoppen vinden het prima. Dat zegt aartsbisschop Jozef De Kesel, die zich voor het eerst hierover uitspreekt. ‘Lieven Boeve heeft niet gezegd dat er in de katholieke scholen kleine moskeeën moeten komen.”

  En dan maar klagen over de moslims. De grootste verraders zitten eigenlijk bij het eigen volk. De kerk heeft wat mij betreft bij deze definitief afgedaan. Ik wens mij niet meer in te laten met mensen die meeheulen met de vijand uit nostalgie naar de eigen verloren gegane grootheid, die ze op die manier blijkbaar ergens hopen te kunnen herstellen. Pure collaboratie bijgevolg, net als in de jaren ’40. Wat kan of moet je daar anders bij denken? Het kan toch niet dat een aartsbisschop, net als de paus overigens – toch niet de eerste de beste op intellectueel vlak – totaal onwetend is over de gevaren van een oorlogszuchtige veroveringsideologie als de islam ! Ronduit misdadige stellingname wat mij betreft. Totaal onbegrijpelijk.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Islamofobie in Frankrijk !
  Ten Zuiden van Parijs, langs de A86, hebben de mensen die ,t onderhouden plegen, een anti-islam-tekst in de begroeiing gesnoeid……………

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Je ziet dat de onbeschoftheid van de geitenneukers met de dag toeneemt als er geen enkel weerwoord is en de gedegenereerden zich gesterkt voelen door de socialistische gekken. Geval Amerika waar openlijk handen afhakken verkondigd wordt:

  Let op die vieze, kauwende en grijnzende baardaap naast hem die aan zogenaamd ‘damage control’ doet (met bloempot op zijn kop). Dat weerzinwekkende volk dient tot de laatste uitgeroeid te worden op Europees bodem en in westerse staten.

  Geliked door 2 people

 6. Lilith zegt:

  Geweldige vrouw temidden van al die policor slijmerds die de dienst in Eu uitmaken. Hup Klara!

  Like

 7. Sjaak zegt:

  De Islam en de EU maffia op een punt gebracht !
  ,,Dit is geen idioterie meer, dit is een psychiatrische stoornis.!”
  Deze vrouw is formidabel !
  Meer-meer-meer daarvan !

  Like

 8. Erik zegt:

  Bedankt EJ Bron voor deze vertaling. Klara Samkova heeft klare taal gesproken zoals wijlen Pim het ook gedaan zou hebben. Top vrouw en zeker het volgen waard, Klara Samkova zal ik niet gauw vergeten. Lees zeker ook het volgende stuk over haar toespraak. Nogmaals dank EJ.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Inderdaad, hadden we maar meer van zulke politici in onze landen. De meesten zitten er uit eigenbelang en passen wel op dat ze niets zeggen wat niet politiek correct overkomt..

  Je moet toch ook aan je toekomst denken….

  Like

 10. Ron zegt:

  Hier kunnen we in west-europa nog wat van leren.

  Vlak ook de Zwitsers niet uit. Die laten precies zien hoe het moet.
  Moslims die weigeren een vrouw een hand te geven kunnen boete van 5000 Zwitserse franks verwachten. Dit wegens het (ongewild) betrekken van anderen bij religieuze handelinfen.

  Muslim boys must shake hands with female teachers or face fine, Swiss canton rules — RT News
  https://www.rt.com/news/344387-swiss-muslim-students-shake-hands/

  Zo kunnen nog een hele reeks andere (semi-) religieuze handelingen worden aangepakt lijkt me, de Sharia-politie en dergelijke.

  Like

 11. Alphons Mantel zegt:

  Wanneer gaat Mark Rutte het licht zien?

  Like

 12. Titaniumman zegt:

  De redding van de planeet zal van de vrouwen komen. De vrouwen binnen de islam die hun hoofddoek afwerpen en hun gehoorzaamheid stopzetten aan de machomannetjes die hun suprematie ontlenen aan het voorbeeld van een slavinnenneuker uit de 7de eeuw. En de vrouwen buiten de islam die niet langer bereid zijn hun moeizaam verworven vrijheden op het spel te laten zetten door politiek-correcte dhimmi’s. Leve de Ayaans en Klara’s van deze wereld!

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Er moeten veel van deze mensen opstaan.

  Like

 14. Jean zegt:

  Deze mevrouw maakt duidelijk waarom islamieten zo tegen vrouwen zijn en dan zeker tegen vrouwen die “de waarheid” spreken.
  Deze mevrouw krijgt mijn volle steun, ook ik zal strijden tot die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij totaal verboden én verdreven is in Europa want Europa is een ‘seculier’ continent van onafhankelijke staten.
  Wat die EU troep betreft, zelfde weg als de islam opsturen nl. bestrijden en verdrijven zodat Europa terug een seculier continent wordt.
  Die lul in Rome is zwaar dement en zou beter in een ‘gesloten’ instelling zitten.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Jean 26 mei 2016 om 10:59. ik zal je eens wat anders vertellen. Die Lul in Rome verdient niet de Heilige Stoel, maar de elektrische stoel. Een gesloten instelling is nog veel te goed voor die smerige paus, hij die de Islam koestert en liefheeft !

   Like

 15. ildiko zegt:

  Nederlanders zullen pas het licht zien wanneer hun eigen hoogopgeleide mensen massaal naar Oost Europese landen zullen vertrekken. Polen, Hongarije, Tshechie,Slovenië, Roemenië zullen nooit sharia landen worden, ook oost Deutschland niet.

  Like

 16. aadzandvlietaadzandvliet zegt:

  Mevrouw Samkova, kom alstublieft naar Neder(ig)land, daar hebben wij vrouwen zoals u nodig! Prachtige toespraak, u bent een heldin!!! Laat u niet de mond snoeren door onze laffe linkse gedogers in Europa en iedereen die nu al bang is voor die islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s