De nieuwe Oostenrijkse president blijkt een loepzuivere antidemocraat

Screenshot_7

De nieuwe “onafhankelijke” president van Oostenrijk, de voormalige chef van de Groenen, Alexander van der Bellen.

(Vertaling: E.J. Bron)

“De FPÖ speelt met vuur”

Een indringende waarschuwing van de overtuigde Europeaan Van der Bellen: “De FPÖ speelt met vuur”, zegt de nieuwe president van Oostenrijk in de Duitse “Tagesthemen” met het oog op de Europa-vijandige (vert. = EU-vijandige!) koers van de “rechts-populisten”. Hij zou de partij nooit opdracht geven een regering te vormen.

Hij heeft vijf maanden intensieve verkiezingsstrijd achter de rug, een bloedstollende finale bracht hem de eindoverwinning: Alexander van der Bellen is de nieuwe president van Oostenrijk. De voormalige chef van de Groenen en economiewetenschapper kan het blijkbaar zelf nog niet echt geloven. “Je staat een beetje naast jezelf”, zei de 72-jarige in het interview met de “Tagesthemen”.

De laatste tijd werd er veel bericht over Oostenrijk als een “gespleten land”, per slot van rekening zat er slechts een verschil van 30.000 stemmen tussen Van der Bellen en de FPÖ-kandidaat Norbert Hofer. “Het was een fiftyfifty beslissing”, zei Van der Bellen. Oostenrijk zou gewoon een veelzijdig land met verschillende opvattingen zijn. “De verkiezingsstrijd heeft het land gepolitiseerd.” Er zou geen spoor te bekennen zijn geweest van politieke lusteloosheid, en dat zou toch positief zijn.

De toekomstige eerste man in de Oostenrijkse staat vond duidelijke woorden voor de politiek van de FPÖ, vooral over haar Europa-vijandige (vert. = EU-vijandige!) koers. “De FPÖ speelt met vuur.” Een renationalisatie, waar de “rechts-populisten” naar zouden streven, zou niet in het belang van Oostenrijk zijn. “We zijn een klein, open land, dat aangewezen is op export. Daarom is het niet in het politieke of economische belang van Oostenrijk om zich af te koppelen van de Europese Unie.” Mocht de FPÖ ooit de relatieve meerderheid in het parlement hebben, dan zou hij als president de chef van deze fractie niet verzoeken een regering proberen te vormen (!).

In principe is Van der Bellen echter optimistisch dat onder de regering van de nieuwe bondskanselier Christian Kern (SPÖ) de toeloop van de “rechts-populisten” gestopt zou kunnen worden. Hij zou de nieuwe regering “een groot voorschot aan vertrouwen” geven.

Gebeurtenissen in Keulen een “No-Go”

Van der Bellen pleit in de vluchtelingenpolitiek voor een “pragmatisch humanisme”. Het zou de plicht van de Europese landen zijn om mensen in nood te helpen. Maar er zouden grenzen aan de capaciteit zijn. Tegelijkertijd zouden ook de “vluchtelingen”, die naar Europa komen, plichten hebben, zoals het zich houden aan de wetten hier. “De gebeurtenissen in Oudejaarsnacht in Keulen zijn een ´No-Go´”, maakte Van der Bellen duidelijk.

De Oostenrijkse vluchtelingenpolitiek was de laatste tijd een zigzag koers tussen de bereidheid tot opname en afgrenzing. De sociaaldemocratische kanselier, Werner Faymann, werd hiervoor heftig bekritiseerd en was uiteindelijk afgetreden. De verwachtingen aan de nieuwe bondskanselier Kern zijn hooggespannen – niet alleen in de vluchtelingenpolitiek.

Bekijk hier een video over hoe Van der Bellen de islam stimuleert:

 

Bron:
www.tagesschau.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", democratie, demoniseren, Eurofielen, FPÖ, Groenen, Hypocrisie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op De nieuwe Oostenrijkse president blijkt een loepzuivere antidemocraat

 1. Bezorgdejongert zegt:

  Ach wie houden ze ook voor de gek, ik weet het zeker, deze engnek is door verkiezingsfraude aan de macht gekomen daar is geen twijfel aan.

  “We zijn een klein, open land, dat aangewezen is op export. Daarom is het niet in het politieke of economische belang van Oostenrijk om zich af te koppelen van de Europese Unie”

  Alle argumenten tegen een EU-uitreding zijn onzin en gewoon niet waar. Alsof er voor de EU/EEG geen handel werd gedreven met het buitenland, nooit wordt er ook maar 1 valide reden gegeven om in de EU te blijven.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Oostenrijk heeft vóór dat ze in de EU verzonken nooit in de EU gezeten…
   Dus waar lult en liegt die Van der Bellen over?
   Oostenrijk is Oostenrijk geworden zonder die vervloekte EU… en nu zouden ze zogenaamd NIET EN NOOIT meer zonder die vervloekte EU kunnen…?!

   Oh wat eng!!!

   Like

 2. Cathja zegt:

  Hier zijn we dus niets mee opgeschoten! De toekomst zal leren hoe hij in werkelijkheid met de ‘vluchtelingen’-problematiek omgaat. Hij zal toch rekening moeten houden met een heel groot deel van de Oostenrijkers die NIET op hem hebben gestemd, en die een hele andere koers voor Oostenrijk in gedachten hebben. De bijna 50% stemmers op Hofer kan hij niet totaal negeren.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Im Schweizer Kanton Basel-Land dürfen muslimische Schüler ihrer Lehrerin nicht aus religiösen Gründen den Handschlag verweigern. Bei Missachtung drohen Sanktionen, entschied die Schulbehörde.

  Die Gleichstellung von Mann und Frau sowie die Integration von Ausländern habe einen “erheblich” höheren Stellenwert als die individuelle Religionsfreiheit, begründete die Schulbehörde ihre Entscheidung.

  “Der Druck wird erhöht mit der neuen Richtlinie”, stellte die Sprecherin der Schulbehörde, Deborah Murith, fest. Denn künftig werde in solchen Fällen die Schule nicht mehr mit dem Problem alleingelassen, sondern die Ausländerbehörde eingeschaltet.

  Anlass für die Richtlinie der Behörde war ein Fall, der Anfang April über die Schweizer Landesgrenzen hinaus für Aufregung gesorgt hatte: Zwei Brüder im Alter von 14 und 15 Jahren aus Syrien hatten sich geweigert, ihrer Lehrerin an der Sekundarschule in Therwil die Hand zu geben.

  Ausnahmeregelung aufgehoben

  Die beiden muslimischen Jugendlichen argumentierten, dass der Islam ihnen körperlichen Kontakt zu Frauen außerhalb der Familie verbiete. Die Schule hatte ihnen daraufhin per Ausnahmegenehmigung erlaubt, den in der Schweiz üblichen Händedruck bei der Begrüßung des Lehrers zu unterlassen. Diese Ausnahmegenehmigung hob die kantonale Schuldirektion jetzt auf.

  Soziale Kompetenz für Berufseinstieg wichtig

  Deren Juristen hatten den Fall untersucht und auch andere religiös motivierte Handlungen betrachtet. Während das Fernbleiben vom Schwimmunterricht etwa oder das Tragen eines Kopftuches für die Integration eher unbedenklich sei, liege die Sache beim Handschlag anders. “Es betrifft immer auch einen anderen Menschen. Das ist eine andere Dimension”, erläuterte Behördensprecherin Murith. Außerdem sei es für die Schüler selbst relevant: “Die soziale Geste des Händedrucks ist wichtig für die Vermittelbarkeit von Schülerinnen und Schüler später im Berufsleben.”

  Hohe Geldstrafe droht

  In der Debatte über den Fall hatte Justizministerin Simonetta Sommaruga die Entscheidung der Schule öffentlich kritisiert und erklärt, dass Händeschütteln Teil der schweizerischen Kultur sei.

  Wenn Schüler den Handschlag nun verweigern, kann den Erziehungsberechtigten laut Richtlinie eine Strafe von bis zu 5000 Franken (4500 Euro) auferlegt werden. Über die Schüler können Disziplinarmaßnahmen verhängt werden – im äußersten Fall droht der Schulausschluss. Die betroffene Schule begrüßte die Entscheidung der Behörde. Sie habe nun “Klarheit für das weitere Vorgehen”, erklärte die Sekundarschule Therwil.

  Sympathie für Terrormiliz IS

  Auch für den Rest der betroffenen Familie aus Syrien hat der Fall Konsequenzen. Der Vater der beiden Schüler, ein muslimischer Imam, war 2001 in die Schweiz eingewandert. Im vergangenen Monat gaben die Behörden bekannt, das Einbürgerungsverfahren für die Familie sei auf Eis gelegt.

  Am Mittwoch teilte die Schulbehörde außerdem mit, dass einer der Brüder juristische Probleme bekam. Er hatte freundliche Kommentare über die Terrororganisation “Islamischer Staat” auf Facebook gepostet. Obwohl die Einträge als strafrechtlich nicht relevant eingestuft wurden, sprach die Behörde eine Verwarnung wegen Gewaltverherrlichung aus.

  Like

 4. Joshua zegt:

  Sieg heil voor van Belle, van de eu nazis?
  Het lijkt er wel op, alle tegenwerpingen worden op een smerige/frauduleuze manier de kop in gedrukt.
  Zie de link over het nazisme/hitler.

  Like

 5. Thom zegt:

  Door verkiezingsfraude wellicht aan de macht gekomen. Er zijn schriftelijke stemmen geteld zonder getuigen.
  Lees de Telegraaf
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/25867248/__Onderzoek_stemmen_Oostenrijk__.html
  Desondanks heeft de fraudeur al een grote bek.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Van der Bellen moet wel goed beveiligd worden de komende tijden, na zulk een beginretoriek… want anders zal hij het niet erg lang meer maken…

   Like

 6. Marc zegt:

  Afschuwelijk. Overal worden verkiezingen gerigged: Londen, Schotland, en dan nu Oostenrijk!

  Like

 7. Erik zegt:

  De Demoncratie ten voete uit. We wennen er niet aan maar het gebeurd toch, de wereld op zijn kop. DEMONcratie!!!

  Like

 8. Jan zegt:

  Ook Gauck in Duitsland kan niet tegen verlies:

  Gauck warnt vor “Verfassungsfeinden”  Angesichts der Pegida-Demonstrationen hat Bundespräsident Joachim Gauck vor Verfassungsfeindlichkeit und Radikalisierung gewarnt. In einer vorab verbreiteten Rede kritisierte Gauck “ein Denken in Freund-Feind-Bildern”, “Kampfbegriffe wie etwa den der ‘Lügenpresse'” sowie die Verunglimpfung der Demokratie als ein “System”.

  “Mit Verfassungsfeinden, also Menschen, die den Verfassungsstaat in seinen Kernbestandteilen ändern oder abschaffen wollen, gibt es keine gemeinsame Gesprächsgrundlage”, fügte Gauck in Berlin vor rund 700 Vertretern aus deutschen Kommunen hinzu. Er äußerte sich dazu auf einer Veranstaltung zum Tag des Grundgesetzes.
  ….
  Gauck nannte es “lächerlich”, wenn sich die Sprecher solcher Protestbewegungen “anmaßen, den Willen des Volkes zu repräsentieren”

  http://www.n-tv.de/politik/Gauck-warnt-vor-Verfassungsfeinden-article17758956.html

  Like

 9. ildiko zegt:

  EURRS werkt precies zoals tijdens de communisme, met of zonder stemmen altijd hetzelfde partij aan de macht.

  Like

 10. Sabeltant zegt:

  Europa staat dankzij de islam en de moreel superieure ‘weg met ons’ idioten aan de rand van een burgeroorlog!
  Wat voor ellende zal deze “groene” meneer allemaal teweeg brengen?
  Net als in ons land mooie woorden in de mainstream media maar in de werkelijkheid beslissingen nemen die gewoonweg tegen de eigen inwoners zijn.

  Like

 11. N.E. Derlander zegt:

  Ik mag toch hopen, dat er naar aanleiding van de aangifte van verkiezingsvalsheid van de OFP hertellingen zullen gaan plaatsvinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s