PVV roept minister Schippers op om 500 kinderen niet te laten stikken!

Screenshot_1

500 kinderen met Cystic Fibrosis (= taaislijmziekte) dreigen hun medicijnen niet vergoed te krijgen, omdat het te duur is. Het  Zorginstituut Nederland adviseert de minister om het middel Orkambi niet te vergoeden (*). Tweede-Kamerlid Reinette Klever: “Het is vreselijk als deze kwetsbare kinderen een effectief middel om financiële redenen onthouden wordt. De minister kan deze kinderen toch niet letterlijk laten stikken?” De PVV roept de minister op om dit middel toe te laten tot het basispakket, en zal dit binnenkort in het debat hierover aan de orde stellen.

(*) www.ncfs.nl

PVV normale grootteGeplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid, PVV, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op PVV roept minister Schippers op om 500 kinderen niet te laten stikken!

 1. Cathja zegt:

  Wat is een kinderleven waard in de ogen van minister Schippers? Wij betalen met elkaar iedere maand een fors bedrag aan zorgkosten (we zijn dus solidair met anderen), en het is bekend dat de zorgverzekeraars enorme bedragen in kas hebben, maar deze kinderen kunnen straks misschien hun medicijnen niet meer vergoed krijgen omdat het te duur zouden zijn…? Kan mevrouw Schippers hierover dan niet eens een hartig woordje spreken met de producenten van deze geneesmiddelen? Waarom is een goed werkend middel zo enorm duur dat het niet meer vergoed dreigt te worden?
  Nee, we mogen deze kinderen niet laten stikken. Hun ziekte is zeer ernstig en zij hebben er niet om gevraagd om ziek te worden.
  Daarom is (volledige) vergoeding door de zorgverzekeraar een plicht. Ook de ouders van deze kinderen zijn VERPLICHT VERZEKERD, en dragen al hun steentje bij aan het dure medicijn van hun kind. Je kunt ze dan ook niet in de kou laten staan!

  (We zijn ervan op de hoogte welke groep alle denkbare behandelingen krijgt die ze eisen hè?)

  Geliked door 1 persoon

 2. elisah zegt:

  Zodra je iets mankeert kan je meestal kapot vallen.
  Behalve natuurlijk de troetelbeesten.

  Like

 3. Kijk, daar heb je het weer: Prachtig, dat de PVV dit onder de aandacht brengt, maar moet díe het nu weer doen? Komt het bij geen van de andere partijen op, dat er geen sprake van mag zijn, dat er op dergelijke zaken gekort wordt?! Nee, want het gaat niet om asielzoekertjes, hè? Geen eer aan te balen! Afschuwelijk en beschamend, dit, en dat hele nepparlement zou ter plekke in de grond moeten zakken van gêne! Hoe ís het Godsmogelijk!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. Fred zegt:

  “Het zorginstituut Nederland adviseert”
  Je zou ze Nederland uitschoppen.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Chronisch zieke kinderen nu eveneens de pineut. Kindermishandeling geactiveerd door het kabinet…”Hé snel aangifte doen. Hmm; heeft geen zin de kinderbescherming is zeker zo ONBETROUWBAAR”. Eerst de chronisch zieken en gehandicapte volwassenen, toen de kwetsbaardere hoogbejaarden en dus nu de letterlijk fragiele kinderen. “Schurken, die de samenleving runnen”.

  Like

 6. Willie zegt:

  misschien kan die trutte-minister dit eens kijken ??

  Like

 7. Elena zegt:

  Nu is het duidelijk dat de roverheid en Big Pharma niet alleen de ouderen sneller kapot willen hebben….maar ook de zieke kinderen.
  Mensen met deze ziekte moeten dagelijks sporten en dure meds. gebruiken.
  De ouders die de meds. niet betalen kunnen..hebben ook geen geld deze kinderen te laten sporten.
  Wat een Nederlandse schande !!

  Miljarden voor zogenaamde vluchtelingen…wat in werkelijkheid asielshoppers zijn.
  Die alles krijgen , koelkast, een wasmachine..te weten dat zij alle tijd hebben om de was met de hand te doen.
  Ik las..dat zij ook een afwasmachine krijgen..hmm… dat kan ook met de hand wat ik al mijn leven lang doe.
  Nederlanders…WAKKER WORDEN !!!!

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Schandalig! MEER DAN SCHANDALIG!

  Maar goed, het past prima in het plan om de autochtone bevolking te vervangen door de mohammedaan, die steeds meer op zijn wenken wordt bediend en met wie IN ALLE OPZICHTEN ernstig rekening wordt gehouden.
  Bij de huisarts hing een fleurig pamfletje met als onderwerp DIABETES EN RAMADAN.

  !#$%^&^%$#!#$%^
  De rammeldanners worden uitgenodigd om langs te komen voor advies!
  Als je de hele dag niet vreet, en jezelf na zonsondergang volpropt, schijn je maatregelen te moeten nemen i.v.m. je bloedsuikerspiegel. Aan die extra behandeling van de mohammedaan, betalen wij dus mee!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat om 16:00 uur

   Het beste advies is: doe normaal. Die hele ramadan is één grote klucht! Als je tijdens ‘het vasten’ aan de armen denkt, dan is dat na zonsondergang totaal verdwenen, en vreten ze zich een slag in de rondte!
   Dan heb ik meer respect (gehad) voor de Rooms-Katholieken, die tijdens de Vastentijd gedurende 40 dagen matig zijn of waren.
   Wat die mohammedanen doen is slecht voor henzelf, slecht voor onze economie (want ze zijn niet vooruit te branden!), en ook doen ze tijdens die maand bovenmatig vaak een beroep op doktoren, omdat ze onderuit gaan, of andere klachten krijgen.

   Eigen schuld, en wat mij betreft dus geen recht op medische zorg.

   Like

 9. Bas zegt:

  Astma bijv. is ook heel erg, maar taaislijmziekte spant echt de kroon. Men stikt ! Misschien kan de koning n’s een toespraak of lezing hierover houden in het NL en EU Parlement, i.p.v. dat gebeuzel dat men in de EU moet blijven. Juist omdat we in de EU zitten zijn chronisch zieken hier financieel de klos.

  Like

 10. Hetty Vinke zegt:

  Op deze manier wil je toch geen Nederlander zijn. Ik schaam me dood. En is hier nog een debat voor nodig ? Wil ze echt proberen dit zo te laten? Ik zit hier echt met tranen in mij ogen als ik aan die kinderen denk. Voor de ouderen is er al een zelfmoordpil in aantocht maar die kinderen ? Komt er nu ook echt een beleid dat terminale of langdurig zieke kinderen ook maar niet meer geholpen hoeven te worden ? Zijn we zover gezonken dat er alle hulp die ze maar eisen aan de asielzoekers verstrekt wordt maar niet aan onze kinderen ?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Hetty Vinke 25 mei 2016 om 21:30

   [quote] Voor de ouderen is er al een zelfmoordpil in aantocht [/quote]

   Ik hoop dat dat waar is! Ik heb namelijk geen zin om in de goot te creperen als ik zorg nodig heb en die niet krijg omdat er voor ons zogenaamd geen geld meer is.
   Doe mij maar zo’n pil. Ik zou hem heel graag alvast in huis hebben!

   Like

 11. Avidia zegt:

  Ik heb het al eens eerder vermeld, ik had een winkel in woninginrichting en mij werd gevraagd woningen in te richten voor buitenlanders (gastarbeiders), ik heb dit geweigerd omdat ze alles gratis kregen, ik was de winkel die alles voor de gemeentewerken moest uitvoeren, zoals kantoren enz. Ik heb nooit meer een order gekregen, toen al vond ik het oneerlijjk dat die mensen alles voor niets kregen, waarom zij wel???? Ondertussen kreeg ik wel steun van sommige mensen van gemeente werken. Ze vonden het tof van me :-}

  Like

 12. Hendrik zegt:

  Zieken en ouderen zijn in dit land ondergeschikt aan asielzoekers en andere islam fanatisten, dat zijn tegenwoordig de uebermenschen! Ze lopen minimaal 1000 jaar achter in alles maar men doet ons geloven dat dit de redders van Europa zijn. ERUIT MET ISLAM!

  Like

 13. Pingback: Schippers maakt jaarlijks € 2,8 miljoen subsidie vrij voor borstprothesen transgenders | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s