Slopen “vluchtelingen” de huurtoeslag?

Screenshot_7

(Door: Wim van Schaik)

In 2013 werd  weer eens een nieuwe belasting ingevoerd. Verkapt als heffing, maar dat is maar een kwestie van woordkeus, moesten verhuurders die meer dan tien huurwoningen in de niet vrije sector bezaten voortaan dokken. Officieel heette het dat zo het scheef wonen werd tegen gegaan en dat de opbrengst diende om de huurtoeslag te kunnen blijven financieren.

Wat zijn de resultaten van deze ingrijpende maatregel? Wel, het bestrijden van scheef wonen is mislukt. Het beheersen van de huurtoeslag ook. Ondertussen zijn de huren flink gestegen en zijn veel huurders financieel in de knel geraakt. Logisch, want de verhuurders, meest woningcorporaties, gingen die heffing niet zelf betalen. Ze vingen deze veelal op met huurverhogingen. En zo perste de overheid, zich heel listig verschuilend achter de woningcorporaties, weer eens de burgers uit.

Maar nog is het einde niet in zicht. Het kabinet klaagt nu weer over de voortdurend toenemende kosten van de huurtoeslag. In 2015 bedroegen die 3,6 miljard euro. Dat was 333 miljoen euro meer dan begroot. En dus, uitpersen maar weer…

Het plan is om de kosten van de huurtoeslag met 625 miljoen euro te verlagen. Zoals gewoonlijk wordt het plukken van weerloze burgers verhuld met kretologie: ‘Het systeem moet eerlijker en logischer’ en  ‘Het geld moet alleen daar terechtkomen waar het hoort’. Holle frasen, want huurders van een sociale huurwoning zullen hoe dan ook weer de rekening betalen.

Waar komen die ‘toenemende kosten’ eigenlijk vandaan? Die komen volgens Den Haag door de recessie, die vooral de onderkant van de samenleving heeft getroffen. Gevolg: toename van het aantal mensen dat recht heeft op huurtoeslag. Die ontwikkeling is al een paar jaar gaande. In de periode 2010-2014 steeg het aantal huishoudens dat een beroep doet op die toeslag met 21%.

Maar volgens mij is dat lang niet het hele verhaal. Bovendien is het in tegenspraak met wat ons steeds wijs gemaakt wordt, namelijk dat we uit de crisis zijn en het vanaf nu weer beter gaat. Als dat zo zou zijn, zou het huurtoeslagprobleem zich immers vanzelf weer oplossen. Nee, ik geloof dat het kabinet voor één keer eens echt vooruit kijkt.

En wat zien we als we vooruit kijken? Een grote en aanhoudende instroom van vreemdelingen met  nareizende familie, die voor een enorme druk op de sociale woningmarkt zorgt. Al die kansrijke, hoogopgeleide, handen-uit-de-mouwen stekende nieuwelingen gaan een gigantisch beroep op huursubsidie doen. Om dat in te zien, hoef je niet over voorspellende gaven te beschikken. Ook de overheid ziet kennelijk de bui al hangen. Het zou mij helemaal niet verbazen als daarom het mes in de huursubsidie moet. Dat wordt dus weer eens inleveren als direct gevolg van ‘onze’ gastvrijheid.

Wat eerder aan de man is gebracht als minder verzorgingsstaat en ‘meer eigen verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid en oog voor elkaar’, heet nu ‘delen van onze welvaart’. Maar delen veronderstelt vrijwilligheid en hier zien we een ®overheid die onbeschaamd de burgers berooft van wat zij verworven hebben. Na de afbraak van de AOW, het plunderen van de pensioenen, het uitkleden van de zorg, de teloorgang van het onderwijs en het opschroeven van de energiekosten, is nu het wonen aan de beurt.

Dat de overheid de oorzaak van de uit de pan rijzende huurtoeslag alleen bij de eigen burgers zoekt door de recessie erbij te halen, maar het gigantische beroep dat de indringers op huursubsidie (zullen) doen verzwijgt, dat noem ik ronduit kwaadaardig.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Desinformatie, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Nederland, Overheid, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Slopen “vluchtelingen” de huurtoeslag?

 1. Drs.P. zegt:

  En niet alleen de huurtoeslag, ook de bijstand en de AOW worden gesloopt!!!!
  Ieder kloterige fucking gore asielparasiet krijgt na verloop van tijd net zoveel gratizzzzzz AOW als waar de autochtoon 45 jaar voor heeft moeten werken en is dat niet genoeg, dan komt er gratizzzzz bijstand bij.

  Waarom beseft geen een van die 98% domme sufkutterige-NL-gsm-verslaafde-zombies dat??
  En maar werken (doe ik trouwens helaas zelf ook), en maar fucking veel belasting betalen wat zo weer gratizzzz weggegeven wordt aan drommen parasieten.

  Dan nogmaals dit filmpje, het hierheen halen per jaar van een paar miljoen zielige achterlijke idioten heeft geen enkele zin, omdat zij er 80 miljoen parasieten bijmaken per jaar!!!!
  Neem even 6 minuten de tijd en je weet alles!!
  http://personanongrata.nl/massa-immigratie-zorgt-voor-minder-globale-welvaart-en-vrede/

  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Sjaak zegt:

   Ze slopen ALLES !
   En wanneer deze vluchtelingen rattenplaag Europa kaalgevreten heeft,
   zijn ze eerst tevreden ! En deze rood/groen/linkse strontkoppen helpen
   aan deze ondergang ook nog vlijtig mee !
   FUCK THE EU !
   GRENZEN TOE !

   Like

 2. Wachteres zegt:

  Natuurlijk hebben de bezuinigingen te maken met de instroom. Die kost ons miljarden per jaar en waarschijnlijk veel meer dan men naar buiten toegeeft.

  En het houdt niet op. Europese schepen vangen de ‘vluchtelingen’ al op in de buurt van het land van herkomst en brengen hen liefdevol naar Europa.

  Ons mooie Europa moet kapot! Daar helpt geen ‘vredevol samenleven’ aan.

  Like

 3. bert zegt:

  en daar blijft het niet bij. de accijnzen van tabak en benzine gaan de laatste maanden ook weer flink omhoog. we betalen zelfs voor lucht. pomp uw autobanden maar eens op.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Het gaat ons nog ZOOOOOOOOOOOOOOOO goed dat er best nog een ietsiepietsie vanaf kan.

  Like

 5. Ron zegt:

  Beetje off-topic misschien.
  Hier een lang verhaal over het gevoel dat er al lange tijd dingen niet goed gaan, en hoe het komt dat de elite (ultra)linkse politiek steunt en wat uiteindelijk het doel daarvan is.

  Understanding the (Hideous) “Progressive” Agenda
  https://www.superstation95.com/index.php/world/1358

  Like

 6. Cathja zegt:

  Volledig mee eens, Wim van Schaik! Politici bijten nog liever het puntje van hun tong eraf, in plaats van toe te geven dat we in de knel komen vanwege het enorme aantal statushouders welke recht hebben op een woning, en die geen eigen inkomsten hebben.
  Ook hier dus: de burger zal moeten dokken. Via slinkse wegen komt de overheid echt wel aan de noodzakelijke gelden, en dat is dan ook de reden dat we niets meer horen over het toelatingsbeleid. Er kan blijkbaar nog veel meer bij. Aan geld geen gebrek. Bestaat er eigenlijk nog wel een toelatingsbeleid? We zijn als Nederland toch echt wel een keertje aan het einde van onze capaciteiten?
  Neem de burgers alles af, en klaag dan dat we de hand op de knip houden.

  Wat een verschrikkelijke regering hebben wij toch! Het is de hoogste tijd dat er eens een onvervalste PVV-wind gaat waaien. Het is aan de burgers om dit mogelijk te maken.

  Like

 7. Roeland zegt:

  Daarom decentralisatie. Versnippering van de macht. Te beginnen bij de afscheiding van regio s uit de reguliere staten. Bijvoorbeeld Noord Nederland plus Oost – Friesland = “Magna Frisia” of hoe men het ook wenst te noemen. Ook denk ik aan Groot Brabant. Vlaanderen, IJsselland..enz.

  Op kleine schaal zijn de problemen immers veel overzichtelijker en makkelijker te bestrijden. Er kan dan ook naar nieuwe bondgenoten gezocht worden. Bondgenoten, die onze belangen beter begrijpen kunnen verdedigen en de problemen oplossen. Bijvoorbeeld de Russische Federatie als bondgenoot, maar wellicht ook China of Japan.

  Voor de Randstad Holland en Utrecht zie ik op dit moment geen enkel toekomst perspectief meer voor echte autochtonen. Ze zijn er al in de minderheid.

  Ook ik meen niet de wijsheid in pacht te hebben, maar om de doorgeschoten centralisatie van de EU tegen te gaan is volgens mij decentralisatie het enige antwoord en onze enige redding.

  De NWO en hun handlangers zouden hierdoor ernstig tegenstand ondervinden. Later, als de problemen zijn opgelost kunnen we dan, wat versplintert is, voorzichtig weer gaan samenvoegen. Het is maar een idee…

  Like

 8. exmarineman zegt:

  “kwaadaardig” is nog wel heel zachtjes uitgedrukt…. het is gewoon het vertellen van grote leugens en onwaarheden en het misleiden en vals informeren van de bevolking maar ook 2e kamer. Het is weer 1 van de grootste leugens die dit kabinet al ongeveer 6 jaren verteld tegen de bevolking. De ongelooflijk grote instroom van parasieten, opvreters, profiteurs zich “vluchteling” noemende in meerderheid (85%+) moslims en alleenstaande (jonge) mannen is de voornaamste oorzaak en NIET de crisis waar men zo mee schermt. Die crisis is naar hun eigen zeggen toch voorbij voor Nederland, het gaat economisch toch weer beter (voor wie??? graag antwoord!!!!) want de bevolking wordt er in het geheel N I E T beter van. 2016 Was het jaar van belastingverlaging voor de werkenden maar de inactieven werden alleen maar slechter er van en gingen er in koopkracht op achteruit. En het komende jaar 2017 wordt alweer – na ruim 10 jaar “bezuinigen” hetgeen in politiekringen een ander woord is voor “belasting-/lastenverhoging” is – weer zo’n jaar van : bezuinigen” maar waarop men bezuinigt is niet duidelijk, in iedergeval N I E T op de instroom van “vluchtelingen”……. en het is NU al bekend dat de inactieven/gepensioneerden en ouderen er volgend jaar WEER voor het 10e jaar op rij koopkrachtvermindering voor de kiezen krijgen, niet alleen weer géén indexering door de rente, maar daarbovenop een lastenverhoging…..

  Like

  • hendrikush zegt:

   “het vertellen van grote leugens en onwaarheden en het misleiden en vals informeren”

   Van welke religie zouden ze dat nou hebben overgenomen?

   Like

   • exmarineman zegt:

    Die vraag is een open deur. Maar ik wil het niet eens een religie noemen want dat is het niet, het is een ideologie en het gaat hier ook puur om macht…..

    Like

  • Cathja zegt:

   @ exmarineman,

   inderdaad, we worden ongelofelijk besodemieterd! Vooral voor onze ouderen zal het komende jaar opnieuw een jaar worden van óverleven, in plaats van leven. Denk je dat je op je oude dag van een mooie tijd te kunnen genieten, zorgt de overheid er wel voor dat je dagelijks in de zorgen zit om je huurverplichtingen, je premie zorgkosten, je verplichte eigen bijdrage, plus de gedachte dat er steeds niets overblijft om eens iets leuks te ondernemen, juist nu je er de gelegenheid voor hebt!
   Echt Marineman, als ik die kop van Jetta Klijnsma in de krant of op TV zie (die meer uit staat dan aan), dan kan ik een gevoel van walging voor haar niet onderdrukken!
   Ooit heeft ze een ‘prima oplossing’ bedacht voor ouderen die niet goed konden rondkomen: ze moesten maar een moestuintje aanleggen!
   Ha, en wie mag daarvoor de plantjes en de zaden over een poosje leveren? Juist! Monsanto!

   Tel uit je winst!

   Like

   • exmarineman zegt:

    Ja Cathja als ik dat mens ergens op een foto zie dan krijg ik spontaan braakneigingen. En dan te bedenken dat men alweer bezig is om de pensioenen aan te pakken en men zich afvraagt hoe om te gaan met de huidige pensioenaanspraken en wie dat dus moet gaan betalen. Het antwoord zal duidelijk zijn: de huidige gepensioneerden. In de vorige wet heeft men al grote blokkades gelegd om te kunnen indexeren en de rekenrente wordt bewust te laag vastgesteld. Terwijl er per jaar slechts € 6 miljard uit de potten gaat komt er ruim € 8 miljard per jaar bij alleen al bij het ABP. Maar de AOW wordt met al die “vluchtelingen” straks onbetaalbaar en daarom moeten de Nederlanders langer werken – nu nog tot 67, maar het wordt vast en zeker 70. En het is nu zelfds zo dat als er al geindexeerd kan/mag worden dan is het gebaseerd op het inflatiepercentage en niet meer op de loonontwikkeling. Dat is dus een extra verslechtering. Daarnaast heeft de EC Brussel een zeer begerig oog laten vallen op onze spaar- en pensioenpotten want ja daar zit wel € 1500 miljard in. En die moeten zo vol mogelijk blijven vandaar geen indexering de komende 5 a 10 jaar en let op en pas op de jaren 2021/2022….. Klijnsma heeft al gezegd dat ons uitgestelde loon – dus de pensioenpotten – gemeenschapsgeld is, oftewel geld van de overheid…… en ze wil dat ook gaan onteigenen,,,,, En nu dus maar hopen dat volgend jaar men in Nederland de juiste keuze maakt in het stemhokje.

    Like

   • exmarineman zegt:

    Nog een korte aanvulling: en toen was er daar die ene oude mevrouw die in praktijk bracht wat Klijnsma heeft gezegd en een moestuin was begonnen is ze opgepakt en de gevangenis in gegooid…..Tja het waren niet echt groente, maar leverde haar wel juist dat extra inkomen op. Het is ook nooit goed, doe je iets pm extra inkomsten te verwerven als gepensioneerde deugt het ook weer niet.

    Like

 9. leefbarbaar zegt:

  De PvdA kan de huren van de sociale woningen onbeperkt verhogen, door hun achterban steeds meer toeslag te geven. Stijgingen van 300% of meer zijn heel gewoon.
  Zo kost een oud pleurisflatje nu zomaar 700 euri, terwijl het in 2000 nog 300 gulden was.
  Mensen die werken, zijn de sjaak, geen toeslag en betalen de volle mep.
  Mensen, die niet werken, hebben dat probleem niet. Huurtoeslag en vaak ook nog een woonkostentoeslag.
  De PvdA kan dit soort smerige constructies uit voeren, omdat de andere partijen even erg zijn.
  Zo gaat de Nederlander maar huren in de vrije sector, want even duur. En komt de woning vrij voor parasitaire apothekers. Een volstrekt onbetaalbare waanzin.

  Like

  • Anneke zegt:

   Mensen met een eerlijk verdient eigen vermogen zijn eveneens de klos. Je betaald je scheel aan de NL-belastingdienst. De NWO-parasieten gunnen de burger niets. Heel wat verworven rechten, zijn ons ontnomen. Denk terug aan de WAO wetswijzigingen (2008) en de NABESTAANDEN uitkeringen voor de autochtone weduwen…. NIETS wordt ons gegund, wèl de jonge weduwen uit de Sharia-regionen. Zij ontvangen rijkelijk geld, waar geen controle over is. Nederland wordt al decennia bedondert en BEDROGEN door de Sharia (verwoestende) ratten. De brave burger is uiteraard IMMER de klos. “Men zou er nog manisch depressief van worden”.

   Like

 10. Anneke zegt:

  De vluchtelingen zijn de trol van de vuile NWO-marionetten. Alle welvaart moet op de schop en de burger heeft totaal GEEN zeggenschap. “Al zijn we nog zo rijk, wij staan toch te kijk. Worden vrolijk bespot door de doortrapte NWO-gangsters”. Op de arbeidsmarkt hebben vele getalenteerde burgers hun kansen voorbij zien glippen; de minder ontwikkelde arbeider was blijkbaar veel getalenteerder. “MOOI NIET”. De NWO-gangsters hebben zich van iedere vorm van realiteit afgezonderd. “DEEP DARKNESS”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s