Het gezonde realisme van de Slowaakse minister-president Fico

Screenshot_12

De (sociaaldemocratische!) Slowaakse minister-president Robert Fico.

(Vertaling: Z.B.)

“Het gaat om 120.000 tot 160.000 mensen, die op basis van de quota herverdeeld hadden moeten worden. Ik houd van rechtlijnigheid, fatsoen en eerlijkheid. Wij zeiden vanaf het begin dat de quota onzinnig waren, dat we ze niet gaan realiseren. Achter dit standpunt staan we de hele tijd. Wij hebben een aanklacht tegen de quota ingediend. Wanneer ik kon zien dat landen, die voorvechters zijn van de quota, ze ook werkelijk uitvoeren, dan was ons standpunt niet zo sterk geweest. Maar wij zeggen nee en blijven achter onze standpunten staan”, zei Fico tegenover de server topky.sk  als reactie op het spervuur van kritiek dat op Slowakije werd afgevuurd, omdat het nee durfde zeggen, met als resultaat dat niemand volgens de quota naar Slowakije overgeplaatst werd.

“Ons standpunt is legitiem en we zullen erin volharden. Ik zeg iets wat vreemd zal klinken, het spijt me, maar …er is geen ruimte voor de islam in Slowakije. We zijn toch een land dat ergens ooit is ontstaan. Laten we onszelf niet voor de gek houden. Wanneer iemand beweert dat Slowakije graag multicultureel wil zijn, dat iedereen hier moet kunnen doen wat hem goeddunkt, dat onze tradities veranderd gaan worden en dat Slowakije zelf gaat veranderen, dan gaat hij tegen de essentie/het wezenlijke van dit land in”, vervolgde hij.

“Ik vind dat het de plicht van politici is heel duidelijk en open te spreken over deze zaken. Ik zei dat ik niet wil dat er in Slowakije een aaneengesloten moslimgemeenschap ontstaat, en dat ik zeg dat opnieuw. Ik wil niet dat hier enkele tientallen duizenden moslims stapsgewijs hun eigen dingen gaan doorzetten. Ik sprak enkele keren met de premier van Malta, die zei dat het probleem niet is dat ze komen, maar dat ze het hele karakter van een land veranderen. En wij willen niet de tradities van ons land, dat op de tradities van Cyrillus en Methodius opgebouwd is, veranderen. De fundamenten die hier al hele eeuwen bestaan”, voegde hij er aan toe.

Dat bestaat gewoonweg niet. “Wat dit betreft, hierin voel ik me zeer vrij en  dit soort  soevereiniteit  en nationale trots moet een onderdeel van deze regeringscoalitie zijn. Alhoewel het niet altijd makkelijk zal worden, moeten we waardering hebben voor de standpunten van de coalitiepartners, alleen zo’n regering werkt naar behoren en ook de afspraken, dat is heel belangrijk. Ik vind: een man, een man, een woord een woord en bij mijn collega’s werkt dat net zo. Dat is van belang voor het goed functioneren van deze regeringscoalitie. En tenzij er een van buitenaf komende extreme factor komt die de politieke verhoudingen zal veranderen, denk ik dat deze coalitie zonder problemen de komende vier jaar bij elkaar blijft’, zei hij tot slot.

Bron:
http://globe24.cz

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Patriottisme, Slowakije. Bookmark de permalink .

16 reacties op Het gezonde realisme van de Slowaakse minister-president Fico

 1. delamontagne zegt:

  Terwijl de EU-landen ruzieën over de aantallen op-te-nemen vluchtelingen, de kosten en de burgers zich afvragen waar dat allemaal heen moet met die al muslims, kopen de arab-moslims in Dubai;……………. Lamborghini, Chevrolet, Ferrari, McLaren…
  auto,s voor hun politie.
  Maar geld en de wil om hun “geleufsgenoten”-vluchtelingen op-te-nemen is er niet…………

  Like

  • exmarineman zegt:

   Nee natuurlijk niet want het gaat er juist om wat die arabs en vooral SA en Qatar hun ultieme doel is: en dat is islamitische wereldoverheersing. Vergeet niet die Resolutie van Straatsburg, 1977, tussen de olierijke moslimlanden en de EU/USA……. olie voor vrije toegang van moslims en islamisering van het westen……

   Like

 2. Marc zegt:

  Amen!

  EJ, het bericht van de video van de Parijse rellen van 25 mei kan “niet meer worden gevonden”.

  Heeft dat een speciale reden?

  Like

 3. wim zegt:

  ‘Ik wil niet dat hier enkele tientallen duizenden moslims stapsgewijs hun eigen dingen gaan doorzetten.’ Deze man heeft het helemaal door. En dan heeft hij het nog maar over enkele tienduizenden. We zien in ons land hoe het een land vergaat waar het om veel en veel meer van deze lieden gaat…

  Like

 4. Taljaard zegt:

  En Fico is dus een sociaal democraat.
  Kijk PvdA, zo kan het dus ook!

  Like

 5. carthago zegt:

  Daar kan kokki rutte nog een puntje aan zuigen,als dat tenminste ooit aan een eunuch toegestaan wordt door de geitenneuker Erdogan.

  Like

 6. bob Fleumer zegt:

  Als onze regering eens zo’n beleid zou voeren zouden ze een stuk meer vertrouwen van de mensen hebben, hulp ja, maar in de regio waar ze vandaan komen. islam past alleen in islamitische landen en dan nog is het er een rotzooi.

  Like

 7. Ad de Koning zegt:

  Heel goed, ik hoop dat er steun komt van andere landen voor dit standpunt. Maar marionet Rutte loopt achter de EU aan om dat hij denkt er een mooie duurbetaalde baan aan over te houden.

  Like

 8. exmarineman zegt:

  Daar kunnen Rutte en zijn medestanders nog een puntje aan zuigen…… Die oud-Oostbloklanden weten wat ze te wachten staat, die hebben niet voor niets 65 jaar onder het communistische juk geleefd….. En terecht ook dat ze geen moslim willen hebben. Je geeft die gasten een topje van 1 van je vingers en voor je het weet hebben ze je hele arm…..

  Like

 9. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Duizenden euro’s shoptegoed voor vluchtelingen

  DEN BOSCH – Vluchtelingen die een huis toegewezen krijgen ontvangen duizenden euro’s shoptegoed voor de inrichting. In Oisterwijk loopt dat bedrag zelfs op tot 10.000 euro voor een gezin met twee kinderen.

  De bedragen die de statushouders krijgen liggen in Noord Brabant tussen de 2.000 en 10.000 euro. In sommige gevallen is het bedrag een gift, in andere gemeenten moet het bedrag terugbetaald worden, blijkt uit onderzoek van het Brabants Dagblad.

  Zo verwacht de gemeente Boekel de 3.500 euro die ze beschikbaar stellen om een huis in te richten uiteindelijk terug van de vluchtelingen. In andere plaatsen moet een deel van het geld terugbetaald worden.

  De Groep Bontes/Van Klaveren heeft naar aanleiding van de berichtgeving vragen gesteld aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (Klaas Dijkhoff) en de minister van Binnenlandse Zaken (Ronald Plasterk).

  Like

 10. delamontagne zegt:

  In NL en andere Westerse EU-landen, zijn er niet veel politici die dit zeggen:
  “En wij willen niet de tradities van ons land, veranderen.”

  Het gezonde realisme, Je kunt er aan toevoegen……………… EN HET GEZONDE VERSTAND.

  In NL importeren ze liever allerlei vreemd “canaille” voor de [on]gewenste diversiteit.
  Het lijkt wel of de Oost-EU-politici verstandiger zijn.
  Hier een andere Tjech, die gelijke denkbeelden als Robert Fico op na houdt.
  //////////////////////
  Geboren in 1972 uit een Japanese vader en een Tjechische moeder, Tomio Okamura is ondernemer, maar ook Tjechisch politicus, die de party:”Svoboda a přímá demokracie (Liberté et démocratie directe). “heeft opgericht.
  In 2013 is hij in de Tweede kamer van Tjechië verkozen.
  Een interview;
  http://lapravda.ch/index.php/2016/05/24/entretien-sur-limmigration-avec-le-politicien-tcheque-tomio-okamura/

  Like

 11. Anneke zegt:

  Geloof dat ‘k m’n biezen pak en als politiek èn maatschappelijk vluchteling naar het Oostblok hol. De politici zijn daar REA LIS TISCH van aard, zij houden hun landen gezonder/vruchtbaarder.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Daar zullen de andere europese socialisten blij mee zijn.
  Niet dus.

  Like

 13. Hendrik zegt:

  Als je de autochtone bevolking van Nederland vraagt of zij hun cultuur en hun gewoontes willen veranderen (Ten behoeve van de islam) dan antwoord hier 99 procent met NEE! Alleen onze geveinsde volksvertegenwoordigers staan alles toe en laten de autochtonen in de kou staan.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Het zijn dan ook – op een enkeling na – geen volksvertegenwoordigers meer. Ze zitten er alleen voor eigen gewin, het goede pensioen en wachtgeld, en ze worden ook nog de mond gesnoerd door de EC die hun verteld wat ze wel en niet mogen zeggen en hoe te stemmen. En dan zijn er op de achtergrond nog anderen die ECHT aan de touwtjes trekken: de Bilderbergers, de NWO’ers. Prominente leden en bezoekers van de Bilderbergbijeenkomsten zijn – zoals u wellicht wel weet – het (ik schrijf bewust niet “ons”) koninklijk huis, Rutte en Pechtold van D66……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s