SOMBERE OVERPEINZINGEN

Screenshot_4

Wijkzuster op Solex (1955)

(Door: “Driek”)

Ook de meest lichtzinnige naturen dienen onder ogen te zien dat hun eens bevallige rankheid ontaard in een hoekig vervallen ruïne. Het is niet anders. Slechts moedeloze berusting rest ons. Doch U mag gerust weten, lezer, dat ik soms, in de zwarte holte van de nacht, tobbend voor mij uitzie. De donkerte mijner slaapvertrek is dan beladen met somberheid die mij bijkans overspoelt. Maar, vraagt U misschien, waarom nu deze somberheid wijl mooie zonnige zomerdagen straks het leven opfleuren? Welnu, spitse lezer van E.J. Bron, onlangs las ik een droevig artikel over oude lieden die thuiszorg nodig hebben, doch deze zo hoognodige zorg moeten ontberen wegens geldgebrek. Dat leidt tot vereenzaming en tot slechte eet- en drinkgewoontes.

Lezer, dit droevig bericht schokte mij als een harde slag op een mooi gedekte eettafel. Mijn krachten begeven mij als ik denk aan het leed onzer behoeftige bejaarden aangedaan door kwaadaardige bewindslieden die hun ziel aan ‘den duivel des fortuin’ hebben verkocht. Gelukszoekers en vreemde ongeletterde nietswaardige volken uit verre landen worden vertroeteld. Ja, daar is geld genoeg voor, bij bakken tegelijk wordt het uitgegeven, werkelijk niets is te dol. Doch zieken en nooddruftige oude stumpers worden bijkans behandeld als overbodig uitschot.

Ik wil dat hier toch even duidelijk gezegd hebben. Want ook voor den jonge lezers dezer site van E.J. Bron breekt eens aan den tijd dat zij behoren tot hulpbehoevende oude lieden. Het is maar dat U er notie van neemt, zodat U zich alvast op deze vreselijke levensfase kunt voorbereiden. Want, zegt het niet het spreekwoord: ‘Jong geleerd is oud gedaan?’

Huisartsen en verpleegkundigen maken zich daar volgens een onderzoek van de NOS zorgen over. Ze concluderen dat er te weinig professionele zorg is voor deze ouderen en dat ook de mantelzorg onvoldoende is. Bezuinigingen in de thuiszorg leiden nu eenmaal niet tot een verbetering. En de gedachte dat kinderen, vrienden en buren die taken wel oppakken, slaat nergens op. We leven niet meer in de tijd dat de kinderen bij hun ouders dagelijks even langs kunnen komen.

Screenshot_5

Ook hulpverleners maken zich grote zorgen. Je moet al bijna dood zijn wil je nog in een of ander verpleeghuis terecht kunnen, zo wordt elk sprankje van levenswil voorgoed gedoofd. Blijft over een hele groep thuiswonende ouderen die dat ook wel graag wil, maar die onvoldoende in staat is helemaal alleen voor zichzelf te zorgen. Er komt wel iemand van de thuiszorg, maar die kan te weinig doen. Die moet zich aan zijn seconden tellende stopwatch houden. U ziet, lezer, dat iedereen zich grote zorgen maakt, doch alles blijft gewoon bij het oude.

Ook op den dagbesteding is flink bezuinigd. Een prikkel van de hersenen die de boel gaande moet houden, moet via de mantelzorg komen. Ouderen met een ruime portemonnee kunnen nog wel eens particulier een en ander regelen. Doch de meeste ouderen beschikken daar niet over. De wijkverpleegkundigen geven aan dat zij de zorg, die in de wijk op hen wacht, ook kunnen geven. Doch de werkelijkheid is helaas: minder zorg voor degenen die het hard nodig hebben.

Onze rampzalige bewindslieden dienen zich de handen te wringen van schaamte. Hoe kun je in hemelsnaam zwakke, oude en zieke mensen dit aandoen? Het is werkelijk ten hemel schreiend.

Lezer, de emotie en diepe verontwaardiging die dit alles bij mij oproept, noopt mij het hierbij te laten.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op SOMBERE OVERPEINZINGEN

 1. Hendrik zegt:

  Als je natuurlijk alleen maar geld besteed aan vijandige vreemdelingen uit de zandbak dan krijg je dit soort wantoestanden

  Like

 2. Diep, diep triest!
  What a fucked up country, Uw nederigland
  Down the drain it will go
  Feel sorry for Driek c.s

  Like

 3. Thoth zegt:

  Yep, wij hebben iemand die premier is geworden van Nederland en het publiek voor tokkies uitmaakt omdat S. Simons durft te bekritiseren en voor DENK heeft gekozen…

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Idd. diep en diep triest.
  Ik zag enkele dagen geleden een voorstel van een D666 dame om een afscheidpil (euthanesiepil) ter beschikking te stellen van oudere mensen als zij die willen.
  Ik ben er wel voor als oudere mensen die mogelijkheid zou worden geboden als ze daar behoefte aan hebben.
  Echter dat het erop begint te lijken dat men oudere mensen wil gaan OPRUIMEN vind ik toch wel ERG ver gaan.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Welja, die Silvana is in de politiek gegaan. Als ik die Silvana tegenkom wordt ik meteen misselijk.
  Zoiets doms komt niet veel voor.
  Voor mij is het klaar, niet een keer zal ik meer kijken naar een uitzending over politieke partijen.

  Like

 6. exmarineman zegt:

  Tja als het aan Pechtold D666 ligt – wiens partij die doodspil wil geven (mag aannemen wel gratis) – dan is de volgende stap dat ouderen die 70 worden zich op hun verjaardag moeten melden bij de huisvuilverbranding……. want ze zijn niet productief meer, kosten alleen maar een hoop geld en die spaarpotten en pensioenpotten blijven dan ook lekker vol. Maar gezien het feit dat Pechtold EN Rutte EN Alexander prominente leden resp bezoekers zijn van de geheime Bilderberg-bijeenkomsten zal dat ook wel 1 van die geheime afspraken zijn geweest in die groep.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Beste Driek, u verwoordt op voortreffelijke wijze mijn gedachten en angsten!
  Ondanks PEGIDA en andere helden, is er voor ONS, de belastingbetalers, écht geen toekomst meer. Ik zie alle voor ons bestemde voorzieningen met de dag afbrokkelen. ‘Mantelzorgers’ (wat een mooi, door de ‘socialist’ bedacht woord toch weer!) hebben geen leven, raken zwaar overbelast en gaan er lichamelijk en emotioneel aan kapot. Er is geen ontspannen levensvreugde meer; alleen nog maar angst voor de toekomst. Ik moet er niet aan denken om zelf totaal hulpbehoevend en afhankelijk te zijn en daarom te moeten creperen in de goot wegens vermeend geldgebrek van de kleptomane overheid. De smeerlappen zullen veel ouderen vermoorden door hun ‘beleid’. Walgelijke zakkenvullende landverraders!
  Al met al ben ik vastbesloten om niet ouder te worden dan 70.
  Gelukkig schijnt er geëxperimenteerd te worden met een ‘zelfdodingspil’ voor mensen vanaf 80 jaar. Ik hoop dat die leeftijd snel omlaag gaat.

  Die ‘zelfdodingspil’ is nu nog vrijblijvend, maar zal straks verplicht worden, wedden? De mohammedaan heeft immers ruimte nodig? En de demonische elite, natuurlijk, met hun ‘New World Order’! De hebberige graaiers, die de wereldbevolking willen uitdunnen omdat ze nóg meer, meer, meer willen hebben voor zichzelf!

  Hoor ik daar nog steeds roepen ‘ORANJE BÓÓÓVEN!!! ?
  Dan hebben jullie er NOG niets van begrepen, domoren! (Geldt niet voor de realisten hier.)

  Geliked door 1 persoon

  • Driek zegt:

   Tistochwat zegt: Al met al ben ik vastbesloten om niet ouder te worden dan 70.
   Gelukkig schijnt er geëxperimenteerd te worden met een ‘zelfdodingpil’ voor mensen vanaf 80 jaar. Ik hoop dat die leeftijd snel omlaag gaat.

   Kom kom, beste Tistochwat, als u zorgt een beetje in conditie te blijven, veel beweging, lekker fietsen en een karig dieet, dus niet uw lichaam volproppen met allerlei overbodig voedsel, dan kunt u na uw zeventigste jaar nog een hoop doen hoor. En er zijn vast nog interessante boeken om te lezen. Het leven begint tegenwoordig bij zeventig, lees ik zojuist, in een blad voor ouderen. U bent wel erg somber, daar kan ik zelfs niet tegenop. Maar misschien bent u moeilijk ter been? Ik vind een pil voor zeventigjarige mensen te ver gaan, tenzij ze heel ernstig ziek zijn. Trouwens u kunt toch een euthanasieverklaring aanvragen?

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Driek 29 mei 2016 om 17:47

    Och, heer Driek, ik ben niet zo aan het leven gehecht. Lichamelijk is het nog niet zo’n grote ramp, maar ik kan het emotioneel heel slecht aan. Zo zie je maar weer dat gevoel voor humor ook niet alles zegt.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tistochwat: 12.21. uur. Buiten uw opvatting over zelfdoding, stem ik volledig in met uw reactie.

   Like

 8. José zegt:

  Hieronder een schrijnend voorbeeld van de ‘goede’ zorg anno 2016!

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Inderdaad, voor moslims, en economische vluchtelingen, is er wel geld. Eigen volk kan barsten. Ik stem volledig in met uw artikel Driek. Als ex voorzitter van een cliëntenraad in de Zorg, van een Zorgcentrum, heb ik met eigen ogen gezien, hoe deze zorg finaal naar de kloten werd geholpen. Dat hele politieke tuig in Den Haag, minus de PVV, zijn hier hoofdelijk aansprakelijk voor.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Die DS 66,er hoorde ik een hele tijd geleden op de Radio zeggen:”Heel Europa loopt uit naar NL, om te kijken HOE GOED WIJ HET DOEN”>.
  Dat ging dan over wat men in NL noemt: “De Zorg”.
  Ik verslikte me toen bijkans in m,n bier……….
  Wat een arrogantie. MAAR HELAAS………….
  Hoeveel NL-ers maken wij hier in Fr niet mee die vragen:”Is de zorg hier ook zo goed als in NL”.???????????
  Daar kun je dan ook somber over worden, dat klakkeloos over/aannemen wat je van overheidswege te horen krijgt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s