Als een bisschop de minaret belangrijker vindt dan de kerktoren . . .

Screenshot_28

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Duitse bisschoppen van de katholieke kerk treden op dit moment in de media als energieke pleitbezorgers van een verbreiding van de islam in Duitsland op. Dit gaat gepaard met een gevaarlijke naïviteit. Want wereld-kerkelijk gezien vallen deze bisschoppen met hun islamofilie de Joden, hun geloofsbroeders in het Midden-Oosten en ook christenen die in Duitse asielzoekerscentra vaak blootgesteld staan aan ernstige vervolging door moslims, op de meest kwaadaardige wijze in de rug aan. Een commentaar van David Berger.

Diegene die het nog niet heeft meegekregen, moet men eerst eens duidelijk maken dat het niet om satire gaat: in werkelijkheid blijken op dit moment de katholieke bisschoppen hier in het land de meest energieke apologeten van een verdere verbreiding van de islam in Duitsland te zijn. Dus in een land dat ooit gekerstend werd door de heilige Bonfatius en daarmee een van de fundamenten voor de door de islam af en toe verrijkte, maar de laatste eeuwen ook steeds meer bedreigde cultuur van Europa legde.

Horen moskeeën en minaretten bij Duitsland?

Na partijpolitieke standpunten van zijn collega´s kardinaal Lehmann en aartsbisschop Hans-Josef Becker heeft nu ook bisschop Bode van Osnabrück zich in een interview met de “Neue Osnabrücker Zeitung” ver uit het raam gehangen. Onder de kop “Moslims en minaretten horen bij Duitsland” zingt hij een loflied op de islam in Duitsland:

“We kunnen ook veel van de moslims die hier naartoe komen, leren. De kerk zet zich in voor islamitisch godsdienstonderwijs, met fatsoenlijke leerplannen zoals in het christelijk godsdienstonderwijs. Het vreedzame met elkaar van de religies is verrijkend, daar moeten we aan bijdragen. Anders voelt de seculiere samenleving religie vaak alleen maar als oorzaak van vijandigheden.”

Desbetreffend had zich ook al de bisschop van Essen, Franz Josef Overbeck, afgelopen herfst in een preek uitgelaten, die veel aandacht kreeg. Daarin riep hij er gezien de vluchtelingencrisis toe op dat de Duitsers zich maar even zouden moeten aanpassen aan de “asielzoekers”. Dat hij daarbij vermoedelijk nauwelijks de minderheid van de geloofs-ijverige en tot het martelaarschap bereide christelijke vluchtelingen bedoeld heeft, blijkt duidelijk uit de verdere samenhang van de preek.

Geen woord echter van bisschop bode over het ook de islam in Duitsland bepalende antisemitisme, de wijdverbreide, niet zelden gewelddadige vijandigheid tegen christelijke trans- en homoseksuelen, de mindere waardering van de vrouw in de islam. Vooral het niet noemen van de laatste is walgelijk, omdat Bode tegelijkertijd de katholieke kerk er in verband met de omstreden plannen voor een diakenenwijding voor vrouwen (doorgangsstation tot het “priesterschap” voor vrouwen) toe oproept: “In ieder geval moeten vrouwen meer leidinggevende verantwoordelijkheid in de kerk hebben. Ik ben voorzitter van de vrouwencommissie van de bisschoppenconferentie en ik forceer dat.” Op een bepaalde manier past dat allemaal niet bij elkaar, als men niet van de onbegrijpelijke these wil uitgaan dat de bisschop behalve door islamofilie voortgedreven wordt door christofobie.

De naïviteit van de bisschop met het oog op de islam en de demografische verandering is schokkend

Helemaal afgezien van het feit dat onze grondwet (Art.7, alinea 3) geen “christelijk godsdienstonderwijs”, maar alleen een confessionele kent, is de naïviteit van de bisschop bijna adembenemend: Vrede, vreugde, begrip. Dan past het erbij dat hij zich, terwijl de kerken van zijn bisdom steeds leger worden, voor de bouw van moskeeën inzet. En als een kind, dat een kerk, vanzelfsprekend met een kerktoren, verft, vaststelt: “Als het dan gaat om de bouw van een moskee, dan kan daar ook een minaret bij horen.”

De bisschop is echter niet alleen een deskundige als het gaat om de architectuur van moskeeën en het godsdienstonderwijs in Duitsland, maar ook een echte professional in demografische kwesties. Op de bezorgde vraag van de interviewster: “Als u eens een blik in de toekomst werpt, hoe zal de kerk er over 20 jaar uitzien? Zijn moslims dan in de meerderheid en de kerken leeg?” – antwoordt zijne excellentie kort en bondig: “Hier in het land is nauwelijks een islamitische bevolkingsexplosie te verwachten.” Reden: ook de katholieken zouden in de toekomst weer veel meer kinderen nemen. En dat in een kerk, waarvan de paus kinderrijke gezinnen er niet al te lang geleden van beschuldigde zich te vermeerderen “als konijnen”?

Met hun islamofilie vallen de bisschoppen hun medebroeders in de Oriënt, maar ook de Joden, in de rug aan

Wereld-kerkelijk gezien vallen deze bisschoppen met hun islamofilie juist hun geloofsbroeders in het Nabije en Midden-Oosten, maar ook christenen die in Duitse asielzoekerscentra vaak blootgesteld staan aan ernstige vervolging door moslims, op de meest kwaadaardige wijze in de rug aan. Tegelijkertijd verraden ze onze oudere broeders, de Joden, die niet zonder reden heel bang zijn voor de islamisering van Europa.

Enkele weken geleden nog vond er in het Vaticaan een vergadering plaats, waarop een door 400.000 personen ondertekende petitie aan de VN werd voorgesteld, die van de VN eist een einde te maken aan de “eindeloze aanvallen op christenen en andere minderheden” in naam van de islam. De medebroeders van zijne excellentie Bode, bisschop Joseph Danlami Bagobiri van Kafachnan in Nigeria en de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Jean-clement van Aleppo in Syrië waren daarvoor naar het Vaticaan gekomen. Bagobiri zei kort en bondig: “Christenen in delen van Nigeria en in het Midden-Oosten worden op dit moment een uitstervende soort!”

Deze christenen kunnen zichzelf niet helpen. Ze zouden op rijke en daarom wereld-kerkelijke en politiek invloedrijke medebroeders als kardinaal Lehmann of bisschop bode zijn aangewezen. Die houden zich echter blijkbaar liever bezig met versnelde bouwtoestemmingen voor minaretten naast hun steeds leger wordende kerken.

Hoe moet dat worden als deze mannen, die “een rubberen slang in plaats van een ruggengraat” hebben (Georg May) werkelijk voor de keuze gesteld worden. Hoe moet dat worden als ze onder bedreiging met geweld moeten beslissen tussen minaret en kerktoren. Als katholiek met een gepast respect voor het ambt van bisschop wil ik me de antwoorden helemaal niet voorstellen…

Bron:
www.david-berger.info
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, Paus Franciscus, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Als een bisschop de minaret belangrijker vindt dan de kerktoren . . .

 1. wauso zegt:

  Like

 2. wauso zegt:

  In deze 2 Tweets verhalen over het doden van Christenen. De eerste naar o.a. Seegers (C.U.) toegezonden en deze naar Buma de Huichelaar van het CDA. En blij dat ze waren !

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Ik heb hier maar 3 woorden voor: schandalig, landverraders en angsthazen

  Like

 4. Waar blijft uit de tien geboden GIJ ZULT NIET DODEN. Jezus zei; laat de kindertjes tot mij komen en NIET ONTHOOFDEN OF KRUISIGEN. WAT BARBAARS, dit is beslist géén GELOOF!!!.
  Maar de leer van de duivel.

  Like

 5. elisah zegt:

  Je vraagt je af wat die bisschoppen bezielt, oh ja, ze hebben geen ziel meer, die is verkocht aan de duivel.

  Like

 6. Frans de Wit zegt:

  Denk dat het die gasten het idee van kinderbruidjes aanspreekt; aangezien hun verleden met koorknaapjes. Dus 1 pot nat dat geloof

  Like

 7. Cathja zegt:

  Nooit gedacht dat de christenen zó in de steek gelaten zouden worden door leiders van de R.K. kerk! Als het er op aan komt, en de islam is een meerderheid geworden binnen Europa, voor wie kiezen die bisschoppen en andere kerkleiders als ze voor de keus worden gesteld? Komen ze op voor hun christen-broeders, óf kiezen ze liever voor de moslim-‘broeders’? ‘Broeders’ die we tot de vijanden van Christus moeten rekenen?
  Het doet me denken aan het verraad van Judas. Een Judaskus. Jezus werd verkocht voor dertig zilverlingen. De christelijke kerk mag voor minder worden opgedoekt!

  Vreselijk!

  Like

 8. “Walgelijk”, zoals David Berger het op een gegeven moment betitelt, zou ik de volkomen scheve logica van deze naïeveling nu niet willen noemen: Dat was het alleen geweest, als hij er blijk van had gegeven, de mindere rol van de vrouw binnen de islam min of meer te onderschrijven en dat is nu juist, wat hij níet doet; niet waar het het katholicisme betreft. Het is alleen maar onbegrijpelijk en tegendraads: Deze bisschop en Anja M. kunnen, wat dat betreft, elkaar een hand geven, want ze hanteren exact hetzelfde denkpatroon, waarbij ze van de islam iets maken, wat het niet is en wegkijken van alle feiten, die hun redenering logenstraffen. Het is niet bepaald bedoeld als een omarming van de islamitische mentaliteit, maar een simpelweg ontkennen, dat die mentaliteit bestáát. En juist die laatste houding is het gevaarlijkst en het schadelijks. Wás het maar “walgelijk, dat kon het des te eerder ontmaskerd worden!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 9. De ANTI- CHRIST heerst nu,

  Like

 10. Denk dat niet alleen de Duitse bisschoppen geïnstrueerd worden, maar weldra krijgen alle bisschoppen van Europa orders uit het vatikaan van de zwarte Juizuïeten Paus, natuurlijk wat zich vanaf medio 2015 aan asiel krankzinnigheid heeft afgespeeld in Duitsland wordt een soort van test case voor de rest van Europa. De katholieke Kerk van Rome is al tientallen jaren één van de belangrijk bestanddeel van de NWO en streeft behalve naar een wereldregering ook naar een wereldreligie de ‘Chrislam’…

  Paus roept op tot Nieuwe Wereld Orde, de ware aard van “het Beest” komt weer es boven. >>>> http://tora-yeshua.nl/2012/12/paus-roept-op-tot-nieuwe-wereld-orde-de-ware-aard-van-het-beest-komt-weer-es-boven/

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Adriaan Jansens: 15.24. uur. Inderdaad Adriaan. De HOER van Babylon, laat haar ware gezicht zien. De Openbaring van Johannes, is zich aan het vervullen!

   Geliked door 1 persoon

  • Fleckie zegt:

   Philipp vandenberg schreef het interessante boek;’Het Sixtijnse Geheim,[‘Die Sixtinische Verschworing’] uitg.Karakter Uitgevers B.V. EAN8716051999393,{Betreft de commotie over ‘geheime’ letters, in dak van de Sixtijnse kapel, geschilderd door MICHELANGELO.<<<<<

   Geliked door 1 persoon

 11. Tom Hendrix. zegt:

  De gevestigde kerken, RK en de PKN/Protestanten, zijn net als de RODEN, een GEVAAR voor de eigen Europese bevolkingen geworden. Dit artikel is hiervan het zoveelste bewijs. Wat ben ik blij, uit deze hypocriete kerken te zijn gestapt. Farizeeërs en huichelaars zijn deze bisschoppen!

  Like

 12. Anneke zegt:

  Christenen die in het Nabij-Oosten ‘bij bosjes’ worden uitgemoord !!! Daar denken de hypocriete kathozieken NIET aan. De Vatica-infantielen zien geen realiteit, dromen hun NWO-dromen !!! “Nachtmerries voor het EU-volk.

  Like

 13. Anneke zegt:

  De katholieke kerk nog altijd ’n vijand van de orth.joden….Nu een medebroeder gevonden…De volgers vn allah&mohamed !!! Althans de katho-infantielen wanen zich nu een boezemvriend v.d. islamieten. “De kath.kerk is op sterven na dood”. Geen redden meer aan !!!

  Like

 14. delamontagne zegt:

  KEULEN: De Kardinaal Celebreert de H.Mis met een “vluchtelingen”-boot als Altaar.

  De Kardinaal van Keulen, Rainer Maria Woelki, heeft tijdens de kerkdienst de gelovigen aangespoord om zich meer in-te-zetten voor “vluchtelingen”.
  Tijdens de Mis voor de Kathedraal van keulen, diende een “vluchtelingen”-boot, die men uit Malta had laten overkomen, als altaar.
  “ZIJ DIE MENSEN LATEN VERDRINKEN IN DE MIDDELLANDSE ZEE, LATEN GOD VERDRINKEN”, iedere dag, duizenden keren opnieuw, aldus de Aartsbisschop.
  Volgens hem is ,t altaar altijd het symbool van Christus.
  Hijzelf is aanwezig in het midden van deze boot, die clandestiene de Middellandse Zee overstak vol met mensen: jongeren en ouden, vrouwen en kinderen.
  Frankfurter Allgemeine Zeitung
  „Wer Menschen im Mittelmeer ertrinken lässt, lässt Gott ertrinken“
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/kardinal-woelki-wer-menschen-im-mittelmeer-ertrinken-laesst-laesst-gott-ertrinken-14253966.html

  Like

  • Cathja zegt:

   @ delamontagne om 16:33

   Wat een leugenaar, wat een bedrieger!! Hoe dúrft hij te zeggen dat ‘zij die de mensen in de Middellandse zee laten verdrinken, God laten verdrinken’? Hoe heeft hij het lef om zulke grove leugens uit te spreken, wetend dat geen mens ter wereld ooit God kán laten verdrinken?
   Wat een schande! Deze man is een grote misleider van zijn parochianen. En dan die boot als altaar beschouwen, waar God Zich ook (clandestien!) in bevond…..!
   Ik kan er met mijn verstand niet meer bij. Als je als Kardinaal zúlke wartaal uitslaat, kun je beter maar opstappen. De mensen in die boot zijn vrijwel allemaal grote vijanden van het christendom, en dus ook van Christus.
   Door het kerkvolk wijs te maken dat je God laat verdrinken als je niet meer doet voor de ‘vluchtelingen’, is de smerigste leugen die ik ooit heb gehoord!
   Alles draait om de islam. Alles wat christelijk is moet omver geworpen worden, niets van waarde voor christenen mag blijven bestaan.

   Vreselijke uitspraken, gedaan door een vreselijke man!!

   Like

   • exmarineman zegt:

    En dan te bedenken dat vele christenen UIT deze boten zijn gegooid door de moslims, zelfs IN de boten zijn vermoord door de moslims. Zou God dus echt, werkelijk in deze boten gezeten hebben???? Wat een vieze vuile gore rotleugen van deze leugenaar, die zoiets tijdens een H. Mis durft uit te spreken…….

    Like

  • Thom zegt:

   Er klopt iets niet met het bestuur van de katholieke kerk in Duitsland. In Duitsland wordt belasting geheven over je inkomen als je aangeeft katholiek te zijn. Het fijne weet ik er niet van. Ik denk, dat op één of andere manier meer geld voor vluchtelingen betekent dat er dan ook meer geld voor de katholieke kerk beschikbaar komt. Ik meen wel eens zo iets gelezen te hebben en geloof dat stellig. Het is anders niet te verklaren dit verraad en deze huichelarij in deze vorm.

   Like

   • elisah zegt:

    Thom, vroeger betaalde je hier ook een bijdrage maar dan rechtstreeks aan de parochie (misschien nog steeds).

    Like

 15. nodhimmi zegt:

  Het is mij opgevallen dat voor christenen atheïsten echter zijn dan moslims.

  Like

  • “Echter” of “slechter?”
   Ik ben hier overigens wèl eens een zelfbenoemd christen tegen het lijf gelopen, die weliswaar hévig tegen de islam was, maar tegelijkertijd met droge ogen durfde te beweren, dat alleen christenen die afdoende konden bestrijden. “Moslims juichen als je geen christen bent; het is een voordeel voor ze,” waagde het zelfingenomen gedrocht, mij toe te voegen!
   Ze is bijtijds zelf opgestapt, want oh, wat hàd ik haar anders bestookt met deze pràcht-voorbeelden, die we de laatste tijd doorlopend onder ogen krijgen! Ja, ze bestrijden wat, die christenen (maar niet heus)!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik denk dat U die Belgische Mevr. “Maria” bedoelt. Van Russisch/Orthodoxe afkomst.
    Ja dat was geregeld “bonje” tussen U beiden.
    Of de Christenen een handje meehelpen met islamisering.? ?
    Wel wat ik allemaal van die Paus lees, je gelooft je ogen niet.
    Heb ,t idee een en ander van de Paus niet zo in de NL-media komt, maar hij helpt een “goed-handje-mee”met de islamisering.

    Like

   • @delamontagne: Ik begrijp heel goed, dat U dat denkt, maar toevallig was dit tóch iemand anders: Een even on-evenwichtige, venijnige, maar íets onbenulliger variant, die zichzelf “Cat” noemde. Maria was zo ongeveer alles, behalve nu nèt religieus en de wrijving tussen haar en mij begon al min of meer, toen ze me probeerde te strikken om belangstelling te hebben voor nonsensvideo’s betreffende “orgiën in de catacomben van het Vaticaan” wat ik meteen duidelijk afwees -U weet inmiddels misschien, hoe ik tegenover complottheorieën sta. Maar goed, deze “Cat” dus noemde zichzelf overtuigd christelijk en viel dus iedereen aan,die het in haar ogen níet waren en aangezien ik zulke aanvallen niet pík, was het ook tussen ons onmiddellijk hommeles. Waar Maria waarschijnlijk als NPS’er gekwalificeerd kon worden, was zij waarschijnlijk gewoon een borderliner, dus nóg onevenwichtiger. Ze had aanvankelijk geen kijk op de reële verhoudingen, waardoor ze aanvankelijk gedacht heeft, m i j gemakkelijk weg te kunnen krijgen, maar zodra het doordrong, dat ze daarvoor niet de benodigde steun van onze webmaster kreeg, gaf ze het vrij plotseling zelf op en ik weet nog precies bij welke gelegenheid: Ze had net een totaal doorgedraaid comment geplaatst met als teneur “Er gaat niets boven het blanke ras; Het blanke ras is superieur!” of iets van dien aard. Op dat moment dacht ik: ‘Nou heb ik je,’ en reageerde ik pinnig: “Kan het ook even wat rustiger? Je lijkt wel een blanke Zuid-Afrikaner van de meest verstokte soort,” gevolgd door een hele tirade, dat onze site, hoe sommige buitenstaanders er ook tegenaan mochten kijken, in principe níet uitging van ‘superioriteit van het blanke rás.’ Enfin, ze had intussen wel door, dat dàt comment van mij niet verwijderd zou worden, zodat er even later een pathetisch comment van haar kant volgde, gericht aan onze webmaster: “Heer Bron, ik wens U het allerbeste met uw schitterende blog……” of zoiets. Zonder nadere toelichting, maar Republikein, cryptisch-scherpzinnig en tegelijkertijd gortdroog als altijd, reageerde er nog op met: “Hoezo? Gaan we weg?” (grinnik.)
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • exmarineman zegt:

    Vroeger bestreden de christenen in Europa inderdaad de moslims, iedereen kent vast nog wel de Kruistochten die door de toenmalige pausen werden “georganiseerd” om het Heilige Land en Jerusalem te bevrijden van de islam/moslims. Maar wat is er dan toch mis gegaan in die Katholieke kerk dat de islam/koran nu opeens hetzelfde zou zijn als christendom/bijbel????? En dat we nu na 1000 jaar de moslims/islam niet meer moeten bevechten maar zelfs dulden en ons er aan overgeven??????

    Like

 16. Joshua zegt:

  Dit moet die huichelaar aan de verantwoordelijke instanties/ overheden prediken die dit hele duivelse circus bedacht hebben.

  Like

 17. Elena zegt:

  Wat een theatrale huichelachtige vent die Keulse Kardinaal, met zijn wrak wat eens een boot was.
  Al die “vluchtelingen” zijn ordinaire mee-eters.
  Geen van hen, is gevlucht voor het oorlogsgeweld naar Europa, zouden zij naar S.A etc gegaan zijn, zou er geen mens verdronken zijn.
  Die moslimkerels zijn daar de baas en daar heb ik geen medelijden mee, in tegenstelling heb ik wel medelijden met de vrouwen en nog meer met kinderen, die allen overgeleverd zijn aan de hebzuchtige grillen van hun vader.
  Alle kinderen zijn per definitie onschuldig.
  Bovendien, kan god nooit verdrinken, god kan over water lopen en water in wijn veranderen.
  Dat vinden miljoenen mensen normaal, maar homo’s vindt men abnormaal.
  -zucht-

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s