Anti-AfD-aanval maakt waardin uit Wiesbaden wanhopig

Screenshot_26

(Vertaling: E.J. Bron)

De façade vol verf, op de vitrine met daarin de menukaart graffiti met “Hier eten nazi´s”: een restaurant in Wiesbaden trekt haat naar zich toe, omdat de AfD hier bijeen mag komen. Claudia Rossel is geschokt: “Hier eten nazi´s” luidt maar een van de boodschappen die onbekenden op het verenigingsrestaurant van de SV Erbenheim in Wiesbaden achtergelaten hebben. “Ik voel me bedreigd”, zei pachtster Rossel tegenover “Hessenschau.de” hoorbaar opgewonden. In het restaurant genaamd “Im Ländchen” organiseert de Alternative für Deutschland (AfD) regelmatig thema-avonden.

“Voorbeeldig en fatsoenlijk”

Het door Rossel gepachte restaurant werd al eens eerder besmeurd. “Dit is echter een veel grotere dimensie”, zei ze m.b.t. de gegooide verfzakjes en ander geklieder in de nacht naar zondag, dat niet over het hoofd te zien is. Nee, ze zou geen lid zijn van de AfD.

Vier en een half jaar geleden nam ze het restaurant over. Volgens haar is de AfD er sinds midden 2015 te gast. “De mensen van de AfD gedragen zich voorbeeldig en fatsoenlijk”, zegt Rossel. “Schaft Duitsland zichzelf af?” of Integratie en compatibiliteit van verschillende culturen” luiden de thema´s waarover de AfD openlijk in het restaurant wil discussiëren – ook met “andersdenkenden”, zoals de partij op haar Facebook-pagina schrijft.

Meerdere duizend euro´s schade

Desondanks ontkwam de AfD bij de jongste verfaanval niet aan de scheldnaam “AFDAP” als vergelijking met de NSDAP. Volgens de politie ontstond er een schade van meerdere duizend euro´s. De rechercheurs zouden nog niet weten wie de daders waren.

Op de site  https://linksunten.indymedia.org bekennen onbekenden: “We hebben de AfD-stamkroeg in Wiesbaden-Erbenheim met verf gemarkeerd.” Rossel wordt er in de boodschap toe opgeroepen “in het vervolg geen podium meer te geven aan de AfD voor rechtse hetze.”

De waardin denkt er echter niet aan om toe te geven. “Ik heb mijn gasten toch nodig. En de AfD is per slot van rekening democratisch gekozen”, zegt ze en voegt er koppig aan toe: “bovendien wil ik niet dat diegenen die ons onder druk zetten ook nog succes hebben.”

De AfD behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart in Wiesbaden 12,8% van de stemmen, het beste resultaat van de partij in Hessen in relatie tot de districtsvrije steden. Net zoals in andere gemeenten toonden de gevestigde partijen zich geschokt over dit resultaat en wezen ze een samenwerking met de AfD af.

Robert Lambrou, penningmeester en woordvoerder van de AfD-districtsafdeling Wiesbaden, zei tegenover “hessenschau.de”: “Aan de graffiti waren we al bijna gewend, maar minstens tien verfzakjes vormen een nieuwe kwaliteit.” Al voor de gemeenteraadsverkiezingen zouden er in Wiesbaden honderden verkiezingsposters van de partij vernield of gestolen zijn. “Bovendien werd onze internet-server aangevallen.”

Gespoten verfboodschappen voor de woningen van de gemeenteraadsleden

Begin april zouden acht van de elf gemeenteraadsleden van de AfD voor hun huisdeur een  geschilderde sjabloon met weerbestendige verf als graffiti hebben aangetroffen. “De aanvallen worden steeds massaler en persoonlijker.” Lambrou benadrukte: “Men kan onze theses om te kotsen vinden. Maar wij zijn geen loslopend wild, maar vragen om een democratische discussie.”

Screenshot_27

Pachtster Rossel zei dat het vanwege de kosten “niet zo eenvoudig” zou zijn om de beveiligingsmaatregelen te verhogen. Of de AfD het restaurant als vergaderplek zal blijven gebruiken, is onduidelijk. “We willen niemand tot last worden”, zei Lambrou.

Bron:
http://hessenschau.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, burgermoed, Censuur, Criminaliteit, democratie, demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Anti-AfD-aanval maakt waardin uit Wiesbaden wanhopig

 1. exmarineman zegt:

  Tja we hoeven ons in ieder geval niet af te vragen uit welke hoek de aanslagplegers komen. En dat zijn dan degenen die volhouden dat we in een democratisch land/Europa leven…..ja zolang je dus maar politiek correct bent en dus hún ideeën en meningen onderschrijft. Iedereen die anders denkt en kiest is een vijand……..

  Like

 2. De nieuwe kritische theorie eist ook een bevordering van massa-immigratie en multiculturalisme om zo de saamhorigheid van bevolkingen te ondermijnden.

  Ook eist de nieuwe kritische theorie dat landen hun grenzen opgeven en hun bevoegdheden overdragen aan internationale organisaties zodat bevolkingen uiteindelijk niet langer over hun eigen toekomst kunnen beslissen.

  De Frankfurter Schule en haar vertakkingen zijn nu de leidinggevende filosofische stroming binnen de academische kringen van zowel Europa als Noord-Amerika.

  Juist daarom zal de ondemocratische EU gesteund blijven worden tot het bittere einde door de huidige linkse elite. Maar ook daardoor zal de huidige politiek ten aanzien van het multiculturalisme en de massa-immigratie niet veranderen. >>> http://joostniemoller.nl/2014/09/de-eu-is-het-kind-van-de-frankfurter-schule/

  Like

 3. Anneke zegt:

  De linksen zijn nog IMMER de nazi’s….Zullen deze titel permanent met zich meedragen !!!

  Like

 4. carthago zegt:

  Het gezicht van de linkse ratten in Germania wordt steeds meer zichtbaar,de nazguls.Een teken dat das Mergel reich instort.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Dit wordt gestimuleerd door de Duitse overheid. Die begint namelijk zelf met AFD het nazi etiket op te plakken.

  Like

 6. janchik zegt:

  Heel simpel, gewoon een tegenactie organiseren, dus de gelegenheden waar die Linken en die Grünen vergaderen ook met verf besmeuren en net zolang mee doorgaan tot het linkse geweld gestopt is.
  Koekje van eigen deeg!!!

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Hieruit blijkt toch “zonneklaar”, dat RODEN/LINKS niets hebben met democratie! Alleen hun marxistisch=leninistisch denken mag worden geaccepteerd. En de gevestigde partijen- hypocrieten in min optiek- van liberalen en christen-democraten, huilen mee, met “deze wolven”, in het bos!

  Like

 8. Als je geen vrije meningsuiting meer mag hebben in Duitsland kan de Anti-AFD beter maar een
  GESTAPO oprichten. Zo gaan ze zelf al meer op hun aan de borst gekoesterde moslims lijken.
  Een begin van een Kalifaat. Jammer dat wij ernaast leven.

  Like

 9. D. G. Neree zegt:

  Krijgen dezelfde linkse behandeling als Janmaat, Fortuyn, Wilders en sympathisanten en iedereen die de goedmensch niet zint.

  Like

 10. Frans de Wit zegt:

  Gewoon een bord erbij zetten van JA, dat hebben jullie goed, NU oprotten.

  Like

 11. Frans de Wit zegt:

  Het is trouwens wel gratis reclame voor die eet-tent Weten hun medemensen wel waar ze kunnen eten

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  De NAZI’S zijn weer terug! Het is de RODE BENDE, met name de EUSSR, die het ware gezicht vertonen van de NAZI DOCTRINE. De EUSSR is namelijk de ultieme droom geweest van Nazi Duitsland, en ziehier, ze hebben het na 71 jaar voor elkaar!

  Geliked door 1 persoon

 13. Marc zegt:

  Zo wordt het duidelijk wie de ware nazi’s zijn. Zoals eerder Kauft nicht bei Juden, nu bovenstaande uitlating.

  Geliked door 1 persoon

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Dit is onder meer de reden waarom de PVV – terecht – niet de door de overheid gewenste verenigingsvorm heeft. Alles zou vernield en gedwarsboomd worden.
  LINKS stoelt niet op stemmen maar op SABOTAGE.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s