Frankrijk: De economische ineenstorting is nog slechts een kwestie van tijd

Screenshot_25

Politieagenten in Parijs bereiden zich voor op een geplande demonstratie.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Al jarenlang heeft Frankrijk te kampen met een problematische economische situatie, die als gevolg van de financiële crisis duidelijk erger werd. Stakingen, demonstraties en verstoringen zouden nu tot een collaps kunnen leiden. De “Grande Nation” kan zich de gevaarlijke mix in de randvoorwaarden niet lang meer permitteren.

Contra magazine

Frankrijk staat aan alle kanten in brand. De op één na grootste economie van de eurozone heeft te kampen met enorme problemen in zowel de staatsfinanciën als op economisch en maatschappelijk gebied. Dit alles wordt verscherpt door de protestacties van vakbonden en andere links georiënteerde groepen, die zelfs de meest kleine uitholling van de in de hele EU waarschijnlijk tot de meest strikte behorende arbeidsmarktwetten proberen te verhinderen.

De jongste vakbond-opstand tegen de hervorming van de Franse arbeidsmarkt door de socialistische regering is slechts het topje van de ijsberg. In het hele land wordt gestaakt en geprotesteerd en zelfs de stroomvoorziening aangevallen. De raffinaderijen zijn al langere tijd geblokkeerd, zodat de levering van benzine al begint te haperen.

De strijdbare Fransen verergeren daarmee echter alleen maar de sowieso al uiterst kritieke economische en financiële situatie van het land. Mochten de maatregelen nog enkele weken duren, dan kost dit onder omstandigheden tot 1% van de economische prestatie – inclusief desbetreffende belastingopbrengsten. En dat zijn slechts de directe gevolgen.

Want Frankrijk zal voor internationale ondernemingen steeds onaantrekkelijker worden en ook steeds meer Franse ondernemers denken er over na om hun productie naar het buitenland te verplaatsen. Teveel bureaucratie, zeer sterke werknemersrechten, hoge loon nevenkosten, extreem hoge belastingen en een grote stakingsbereidheid van de vakbonden zijn een moeilijke mengeling. Mochten de bestaande wantoestanden voortduren, dan zou zelfs een daling van het bnp van meer dan 5% en meer tot 2020 denkbaar zijn. Slechte toekomstperspectieven voor de Fransen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

18 reacties op Frankrijk: De economische ineenstorting is nog slechts een kwestie van tijd

 1. carthago zegt:

  Ook Frankrijk is beter uit door zich uit de Eussr klauwen te bevrijden.Maar de ijdele socialist hollande zit zo graag bij de g7,die interesseert zich geen moer voor de meltdown.

  Like

 2. Jean zegt:

  Alles is beginnen mis te lopen met de importbarbaren en wie heeft die importbarbaren binnen gehaald? Juist, de linkse lafaards en omdat de burgers die linkse lafaards niet heeft afgestraft jaren terug zal de situatie nu veel ellende brengen, uiteindelijk zullen die importbarbaren verdreven worden en komt er terug welvaart, veiligheid en leefbaarheid.
  Dat die linkse lafaards idem dito die EU misdadigers afgerekend zullen worden is een vaststaand gegeven idem dito de lafaards die de linkse lafaards gesteund hebben en die de importbarbaren steunen.
  Nederland is van de Nederlanders, Vlaanderen is van de Vlamingen en daar horen geen moslims/islamieten/Afrikanen in thuis want dat volkje kent geen enkel respect voor onze normen & waarden, geen enkel respect voor vrouwen en kinderen, geen enkel respect voor ONZE seculiere wetten w.w.z. “NU TERUGSTUREN” nu het nog vredig kan want als het lontje opgebrand is zal het met geweld gebeuren.
  Ik zou nu niet met een link labeltje willen rondlopen….

  Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   De schuld ligt NIET bij de Europese burger !!! “Hoe vaak is er VERKIEZINGS-FRAUDE toegepast” ??? Neem vn mij aan…bij ELKE verkiezingsronde !!! “Niet zonder reden dat de stemmers NIET digitaal kunnen/mogen stemmen”.
   ALLES verloopt nu onderhand over de fiber-route; behalve het stemmen vn de nwe. parlementen.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jean: 11.48. uur. Dat heeft U zeer goed verwoord, Jean!

   Like

 3. elisah zegt:

  Vroeger hoorde ja altijd zeggen dat Frankrijk een mooi land is , maar jammer dat er Fransen wonen.

  Like

 4. Wanneer stort de boel bij ons eens in. Meer dan 330.000 mensen die eind vorig jaar geregistreerd stonden kunnen hun zorgpremie niet meer betalen met een boete van maar bijna 70 euro per maand, daar kom je nooit meer af. Ongewild betalen Nederlanders per maand mee aan de luxe opvang van asielzoekers.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Het is crimineel om mensen die geen zorgpremie meer kunnen betalen boetes op te leggen. Wanneer mensen aantoonbaar financieel aan de grond zitten zou de zorgpremie kwijtgescholden moeten worden, terwijl ze wel recht op noodzakelijke hulp moeten kunnen houden. Immigranten en asielzoekers kunnen niet voorgetrokken worden op andere mensen die niks hebben, dat zou toch in strijd zijn met de grondwet?

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Marian van Cranenbroek: 12.33. uur.Precies! En het zijn niet alleen de RODEN, PvdA en SP, maar de hele politiek-correcte bende, van VVD,CDA,D66,CU,SGP,SP,PvdD,50+, die dit allemaal toelaten! Politiek in Nederland is om te kotsen! Buiten de PVV dan.

   Like

  • Pieter zegt:

   Ook de gedwongen schuldsanering van obesitas moeders met kind, psychiatrische patienten, Antilliaanse moddervette mama’s met meer kinderen maar geen vader, bijstandsouders met gaten in hun handen etc, etc., komt op de schouders van de gewone burger die wel probeert normaal te leven.
   Per jaar zijn dat vele tientallen miljoenen euro’s die wij moeten offeren voor onze medeburgers.

   Like

 5. delamontagne zegt:

  We komen net thuis, lees ik eerst dat een van ouds-her beroemde Duitse boulevard ver-“refugeerd” gaat worden tot eerdere eer en glorie van de “Nieuwe” Duitser.
  En dan lees ik weer dat ,t land waarin wij wonen Op Springen Staat.
  Wij merken hier in de “bush-bush” zoals ,t wonen hier ongetwijfeld in NL betitled zou worden er niets van.
  Wel zien we z.g.n. “Vaurien”, niksnutten jongeren; roken, zuipen,dronken rottigheid en toch een uitkering ontvangen.
  Dat mensen/gezinnen die in moeilijke omstandigheden zitten ondersteund worden kan ik begrijpen, niet voor hen die niks willen………….

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  U mag zeer binnenkort uw pensioen en aow opofferen voor de Fransen, die hebben geen dekking anders dan uit de directe middelen die blijkbaar ook sterk aan het afnemen zijn.

  Fijns de melkkoe van Europa te zijn , boehoe , en maar blijven loeien we hebben het toch goed !

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  “Mochten de bestaande wantoestanden voortduren….”
  Helaas zijn dit geen statische, maar dynamische processen, waarin het een het ander versterkt. Spanning bouwt zich op tot er een doorbraak komt. Die kan net zo goed positief als negatief zijn. Dat het water al aan de rand staat van de emmer is duidelijk. Het wachten is op die druppel.

  Like

 9. Kara zegt:

  Cravo da índia – são capazes de descender usados tanto quanto aromático perante banhos eróticos
  com o intuito de revigorar as energias bem como vicejo. http://www.colourlovers.com/lover/sheilamatth

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s