Idomeni-“vluchtelingen”: Verstopt in het bos of onderweg naar Bulgarije

Screenshot_45

Een man draagt zijn spullen tijdens de ontruiming van Idomeni op 24 mei.

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat Idomeni ontruimd werd, hebben “vluchtelingen” en “migranten” nieuwe provisorische kampen in het bos opgericht, die opnieuw ontruimd dreigen te worden. Ondertussen pakte Bulgarije bijzonder veel “immigranten” op.

epoch times

Voormalige bewoners van het illegale kamp aan de Macedonische grens hebben zich nu enkele kilometers van Idomeni verwijderd gevestigd op een soort plateau in de open lucht. Hieraan zouden ze de voorkeur geven boven onderkomens van de staat in vervallen industriegebouwen en kazernes, berichtte het dagblad “Kathimerini” uit Athene volgens de zender n-tv.

Het kamp van Idomeni werd deze week in slechts drie dagen tijd ontruimd – sneller dan waartoe de Griekse autoriteiten opdracht hadden gegeven.

Veel van de bewoners verlieten een week geleden de plek al om niet naar een opvangkamp van de staat gebracht te worden. Daarom zouden er maar 3.700 van de ongeveer 8.500 “migranten” zijn verhuisd die daar het laatst verbleven, aldus de krant.

De duizenden verdwenen mensen zouden zich in het bos verstoppen en nu op andere plaatsen weer opduiken, staat er in het bericht. Bijvoorbeeld in het kleinere, open lucht kamp bij Polykastro, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Idomeni.

Ook Piraeus zal ontruimd gaan worden

 Volgens de “Zeit” is de Griekse regering nu van plan om ook deze kleinere kampen te ontruimen. Prioriteit zou bovendien de ontruiming van een kamp in de open lucht in de haven van Piraeus met ongeveer 2.000 mensen hebben, evenals een provisorisch kamp van de staat op het oude vliegveld van Athene met ongeveer 4.500 mensen, aldus de Griekse regering volgens de “Zeit”. De mensen dienen in georganiseerde kampen ondergebracht te worden. Op deze wordt echter kritiek geuit vanwege de slechte verzorgingsomstandigheden.

Onderweg naar Bulgarije?

Na de ontruiming van Idomeni hield Bulgarije dit weekend ongeveer 150 mensen aan de grens met Griekenland tegen. Het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft al soldaten gestuurd ter ondersteuning van de grensbewaking. Dit weekend moest men voor het eerst ingrijpen, berichtte de “Kronen Zeitung”.

Bulgaren hielden 150 “migranten” tegen

Volgens het Bulgaarse persbureau Focus zouden er 56 personen in een goederentrein Bulgarije zijn binnengekomen en onmiddellijk weer naar Griekenland zijn teruggestuurd. 96 andere “migranten” zouden bovendien zijn opgepakt. Mensensmokkelaars hadden de “migranten” voorgelogen dat de reis naar Macedonië zou gaan, zei men. Minister-president Bojko Borisov zei volgens de “Kronen Zeitung”: “We willen een signaal aan de vluchtelingen afgeven dat een reis via Bulgarije zinloos is.”

Aan de Bulgaarse grens met Griekenland staan op dit moment nog geen hekken. De regering in Sofia zou bereid zijn om, bij behoefte, ook daar hekken te plaatsen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Bulgarije, Eurabië, Europa, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Idomeni-“vluchtelingen”: Verstopt in het bos of onderweg naar Bulgarije

 1. Ron zegt:

  De regering in Sofia zou bereid zijn om, bij behoefte, ook daar hekken te plaatsen.

  Waar wachten ze nog op. Als die immigranten ontdekken dat er geen hek staat zal de toeloop vanzelf groter worden.

  Like

 2. Avidia zegt:

  Iedereen heeft wel een excuus om ergens anders heen te gaan, waar stopt het, wat moeten wij met die mensen, waarom treden zij niet op in hun eigen land. Ieder land treft tegenstanders, ieder land leert van de behoeftes van de bewoners, wij hier ook, zoals ieder land. Wij kunnen toch niet iedere anti land immigrant binnen halen, doe iets aan je eigen land!!!

  Like

 3. Bas zegt:

  Waar leven die mensen van. Leven ze van de wind en de zon, plukken ze appels van bomen ? Vreemd !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s